Kirjoitukset avainsanalla Taloudellinen turva

Sijoitustoiminnan lopullinen tarkoitus on lisätä turvaa ja valinnanmahdollisuuksia elämässämme. Lopullisena tavoitteena on saada luotua työstämme ja ajankäytöstämme mahdollisimman riippumattomia tuloja. Tähtäimessämme on saada aikaiseksi kasvavia kassavirtoja. Taloudellisesti olemme riippumattomia siinä tilanteessa, kun sijoituksistamme saamamme säännölliset tulot ylittävät kuukausittaiset elämisemme menot.

Oman taloudellisen vapausasteesi voit laskea hyvin helposti jakamalla sijoituksistasi saamasi tulot kuukausittaisen kulutuksesi määrällä.

Kun haluat tietää, missä taloutesi juuri nyt on, voit tehdä pari helppoa laskutoimitusta. Oman taloudellisen vapausasteesi voit laskea hyvin helposti jakamalla sijoituksistasi saamasi tulot kuukausittaisen kulutuksesi määrällä. Kertomalla tämän luvun 31 saat vastaukseksi luvun, joka kertoo, kuinka monta päivää voit elää tuotoilla.

Sijoituksista saatavat tulot-verot

___________________________ X 31 = vapaus päivinä

Kuukausittaiset elämisen menot

Esimerkiksi jos saat sijoituksista verojen jälkeen 500 euroa ja kuukausittaiset elämisen menosi olisivat 2500 euroa, voisit elää 6,2 päivää tuotoilla.

Taloudellisen turvallisuuden tason saat määritettyä jakamalla sijoitusomaisuutesi määrän kuukausittaisilla kuluillasi.

Sijoitusomaisuus (netto)

___________________________  = taloudellisen turvan aste kuukausina

Kuukausittaiset elämisen menot

Jos sijoitusomaisuutesi olisi 150 000 euroa ja kulut samat 2 500 euroa, voisit elää 60 kuukautta sijoitusomaisuudellasi.

Näillä laskutoimituksilla saat parissa minuutissa selville oman taloutesi tämänhetkisen tila. Minkälaisia vastauksia sait?

-Terhi Majasalmi

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sinulla voi olla useampiakin tavoitteita omassa taloudessasi. Voit säästää rahaa oman kodin ostoon, lomatkaan tai opiskeluja varten, jotta saat itsellesi uuden ammatin. Itse puhun usein taloudellisista suunnitelmista, jotka olen jakanut kolmeen: taloudellinen turva ja tasapaino, taloudellinen riippumattomuus ja rikkaus. Suunnitelmien nimet antavat osviittaa siitä, mihin pyritään, mutta matka tavoitteeseen voi olla hyvinkin erilainen. Siksi ei ole yhtä oikeaa tapaa päästä haluttuun lopputulokseen. Jokaisen täytyy itse päättää, mikä on itselle se oikea tapa.

Ensimmäinen suunnitelmista on taloudellinen turva ja tasapaino. Tämä on myös tärkein suunnitelmista.

Jos sinulla ei ole vielä taloudellista turvaa, se kannattaa asettaa tänään ykköstavoitteeksi.

Mitä taloudellinen turva ja tasapaino on käytännössä? Se tarkoittaa, että tulipa omaan talouteen tuloja vähän, paljon tai ei ollenkaan, pystymme hoitamaan velvoitteemme. Kun haaste omassa taloudessa tulee eteen, olemme varautuneet siihen jo kauan ennen. Taloudellinen turva antaa meille aikaa ajatella, mitä teemme, jos muuttuneesta tilanteesta tuleekin uusi normaali.

Taloudellinen turva ja tasapaino saavutetaan, kun taloudessamme on tarpeeksi likviditeettiä kuluihimme nähden ja raha tekee työtä puolestamme.

Ensin keräämme itsellemme vararahaston ja sen jälkeen laitamme säästöt poikimaan.

Meidän täytyy myös olla valmiita tekemään muutoksia kulurakenteeseemme, kun tarvetta siihen esiintyy.

Säännölliset palkkatulot eivät vielä riitä saavuttamaan turvaa. En tiedä, onko maailmassa enää ketään joka voisi sanoa, että hänellä on varma palkkatulo tästä ikuisuuteen. Tai jos niin on, niin voi onnitella itseään. Mutta silloinkin kannattaa säästää. Jokaisesta tulosta on hyvä laittaa osa sivuun säästöön. Pienikin summa on hyvä, sillä se on uuden alku.

-Terhi

Kommentit (0)

Seuraa 

Rikastamossa naiset puhuvat rahasta, urasta ja merkityksellisyydestä. Sijoitusbloggarit Terhi Majasalmi ja Unna Lehtipuu uskovat, että vaurastuminen on jokaisen naisen oikeus iästä ja taustasta riippumatta. Rikastamo tarjoilee siihen keinoja, mahdollisuuksia ja vertaistukea. Liity seuraan! 

Teemat

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat