Kirjoitukset avainsanalla rohkeus

Vuosien varrella olen pohtinut paljon epävarmuutta, jota meistä jokainen kokee enemmän tai vähemmän. Itse olin ”kiltti tyttö”, joka ei saanut mielipidettään ulos, mutta tekemisen myötä rohkeus on kasvanut.

Kirjoitukseni ovat kirvoittaneet kommentteja laidasta laitaan. Kukaan ei ole immuuni vähättelylle, ikäville sanoille ja pahoille kommenteille. Aina se jossain sielun sopukassa tuntuu. Kuitenkin olisi todella tärkeää, että uskaltaisimme tulla ulos kuorestamme, antaa sen mitä meillä on annettavana maailmalle ja elää täysillä elämäämme.

Uskon, että moni ei uskalla rikkoa rajojaan juuri tämän arvostelun pelosta, vaikka se tulee täysin tuntemattomilta ihmisiltä.

Koen, että paras suoja mollaamiselle on ammentaa tietoa ja kehittää itseään niin paljon, että vaikka toinen tökkää hieman, sitä ei kaadu rähmälleen maahan – henkisesti. Omasta osaamisestaan ja tuloksistaan kannattaa olla ylpeä. Ja vaikka kuka sanoisi mitä, kaikista tärkeintä on kuitenkin itse tietää mitä osaa ja mitä on saanut aikaan. Toinen osapuoli ei yleensä tiedä, koska tuskin on vaivautunut edes ottamaan selvää. On myös hyvä muistaa, että toisten sanat kertovat enemmän hänestä itsestään kuin sinusta.

Muutama vuosi sitten ymmärsin, etten millään voi auttaa kaikkia vaurastumisen saralla, vaikka haluaisinkin.

Oma talous vaatii vastuunottoa ja sitä kaikki eivät halua tehdä.

Mutta niille, jotka haluavat, annan kaikkeni, jotta he pääsevät eteenpäin. Vuosien varrella saatu palaute on ollut tärkeä asia ja olen ilahtunut valtavasti ihan jokaisesta. On upeaa, että joku antaa hetken omasta ajastaan kirjoittaessaan minulle.

Intohimo asuu epävarmuuden valtakunnassa. Kukaan ei tiedä kyvyistäsi ja taidoistasi, vaan sinun tulee ensin kertoa niistä. Ihmeet tapahtuvat vasta tämän jälkeen. Sinä tiedät parhaiten, miten sinä voit palvella muita ihmisiä.

-Terhi

Kommentit (3)

VeikkoOF
1/3 | 

Kannattaa lopettaa vertailu muihin ja keskittyä vertailemaan omaa suoritusta itseensä pelkästään. Ja ihmisten kuunteleminen ... se on aina niin ja näin. Jokainen kun puhuu lähinnä itselleen ja projisoi omia pelkojaan toisiin. Suurin osa puheesta on turhaa hölötystä ja tunneilmaisupitoista arvuuttelua. Jos olet toisten sanojen ja alati vaihtuvien mielipiteiden vietävissä, olet toisten ajatusten vanki. Ei kannata sellaiseen lähteä koskaan.

Terhi Majasalmi
Liittynyt26.10.2017

Kiitos kommentistasi. Olen kanssasi samaa mieltä. Jos mietimme rahaa ja varallisuutta, aina löytyy joku joka on sinua varakkaampi, jos et ole maailman varakkain. Omalta kohdalta kannattaa miettiä, mikä on itselle tärkeää ja tavoitella niitä rohkeasti. Aurinkoisia kevätpäiviä Sinulle!

:)
2/3 | 

Kiitos Terhi mainioista teksteistäsi! Olet esimerkillinen nainen, kannustava ja rohkaiseva. Meille muille aroille "kilteille tytöille" joilla on ollut omat polkumme kuljettavanamme. Ilahduttaa se että menestyksestä huolimatta niin sinä kuin moni muukin, on terveellä tavalla nöyrä. Se kertoo mielestäni siitä että mikään ei ole tullut liian helposti ja automaattisesti. On nähtävä vaivaa menestyksen eteen. Ja mikä ihaninta ihmisessä on aitous ja nöyryys, oli menestystä tai ei. 

Sijoittaminen on kovin uutta minulle joten ahmin kaiken mahdollisen kannustavan tekstin mm. juuri teidän blogistanne. Harmittaa  omalla kohdallani vain kaksi asiaa, olen jo aika vanha 60 v ja olen aloittanut osakesijoittamisen vasta alle vuosi sitten. Mutta toivottavasti jotain jää jälkipolville sitten. . .   :)  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rikastamossa naiset puhuvat rahasta, urasta ja merkityksellisyydestä. Sijoitusbloggarit Terhi Majasalmi ja Unna Lehtipuu uskovat, että vaurastuminen on jokaisen naisen oikeus iästä ja taustasta riippumatta. Rikastamo tarjoilee siihen keinoja, mahdollisuuksia ja vertaistukea. Liity seuraan! 

Teemat

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat