Ennen ensimmäisen vauvani syntymää olin sinkkuäiti vailla tietoa imetyksestä tai kumppanista. Imetyksestä antoi osviittaa vain päivä päivältä kasvavat rintani, joita ihailin. Äitini nauroikin pojan synnyttyä, että nuohan ovat kuin silarit.

 

Ensimmäiset kolme kuukautta menivät täysin imetyksen ehdoilla. Muutaman miehenkin ehdin deitata. Silloinkin imetin, mikä taisi olla vähän outoa treffiohjelmaa. Välillä tuntui, ettei tapaamieni miesten päähän mahtunut yhtälö imettävä nainen ja halukas nainen. Ja minä kun nautin naiseudestani ja satunnaisesta seksistä valtavasti. Raskaus ja synnytys olivat tehneet minusta entistä enemmän villin naarastiikerin.

 

Poikani ollessa reilun puoli vuotta olin humputtelemassa ja poika hoidossa. Päädyin jatkobileisiin, saunoin ja sain loistoidean. Kerroin sekasaunaporukalle, että minulla on vauva ja imetän vielä. Ilmeistä huomasi, että ihmiset eivät ihan uskoneet. Sitten tartuin rintaani ja ammuin maitosuihkulla vieressä istuvaa miestä. Voi sitä naurua, taputuksia ja vihellyksiä!

 

Toisen lapsen synnyttyä olin onnellisesti jo parisuhteessa ja kumppanini oli mukana vauvan synnytyksessä. Pääsin kokemaan ne ihanat herkät hetket toisen ihmisen kanssa, kun vauva nostetaan ensimmäistä kertaa rinnalle. Tai kun ollaan omassa pienessä pesässä perhehuoneessa harjoittelemassa ensimmäisiä imetyksiä. Näihin hetkiin kuului myös hyvin kipeät nännit, nännirasva ja kätilön tuoma pelastus rintakumi.

 

Tälläkään kertaa synnytys, imetys tai vauva ei vienyt halujani vaan koin seksuaalisuuden positiiviseksi voimaksi. Se ei tietenkään estänyt koomisia hetkiä. Vaikka kuinka oli imetysliivit päällä, kahdet liivinsuojat, maitoa vaan valui kesken herkullisen hetken ja naurulle ei voinut mitään. Tai kun piti kesken kaiken imettää, välillä kaksikin kertaa ja yrittää sanoa hengästyneelle kumppanille: ”Jatketaan kohta siitä mihin jäätiin…”

 

Eikä kaikki liity aina kumppaniin. Ne oudot hetket kun menet avaamaan rennosti aamutakki auki oven postimiehelle, toinen rinta paljaana ja toinen vauvan suussa. Tai kun huomaat kaupungilla tai työpaikalla, että maito on kastellut paidan kun olet unohtanut liivinsuojat ja tuttu tai tuntematon mies katsoo rintojasi ihmeissään.

 

Kerran kaverini kuuli ravintolassa kahden keski-ikäisen miehen keskustelun, miten he halusivat nähdä tissini kun huomasivat, että imetän.  Ja muutama minuutti keskustelusta nämä kaksi sankaria tulivat tyttöporukamme pöytään puhumaan niitä näitä ja avoimesti tuijottamaan rintojani.

 

Kaikkien näiden kommellusten, suloisien, hekumallisten, koomisten, ikävien ja herkkien hetkien takana on ollut imetys ja seksuaalisuus. Seksuaalisuus on meissä läpi elämän. Siksi toivon, että jokainen imettävä äitikin antaisi itselleen luvan nauttia seksuaalisuudestaan myös vauvan synnyttyä ja imetyksen sekoittaessa elämää. Kukin omalla tavallaan itseään kuunnellen ja rakastaen. <3

 

*Miten sinä olet kokenut imetyksen vaikutuksen seksuaalisuuteen? Onko sinulle sattunut hassuja kommelluksia imetystaipaleellasi? Laita rohkeasti kommenttia. Nauretaan, iloitaan tai surraan yhdessä. <3

*Kirjoittamani kolumni on julkaistu Imetysuutisia-lehdessä 2/2014 numerossa, mikä on Imetyksen tuki ry. lehti.  

*Jos et ole vielä Puhu murun seuraaja ja tykkääjä Facebookissa, tule mukaan matkaan! Nostan siellä kiinnostavia artikkeleita, vanhoja ja uusia blogejani. Toisinaan arjen kuulumisia ja oivalluksia. Olisi mahtavaa, että sinäkin olisit mukana ja kommentoisit siellä. =)

Kommentit (5)

Vierailija
6/5 | 

Moikka! Asia on hieman kiusallinen, mutta toivon, että vastaisit. Olen seurustellut poikaystäväni kanssa 6 vuotta, jonka aikana olemme myös harrastaneet muutaman kerran viikossa seksiä. Ensimmäisiin neljään vuoteen en saanut ollenkaan orgasmia, mutta seksi tuntui todella hyvältä. Pikkuhiljaa aloin saada orgasmin sormilla itse joka kerralla pari vuotta sitten, mutta yhdynnässä en ole saanut sitä koskaan. Poikaystäväkin on jo 1,5 vuoden ajan onnistunut saamaan minulle orgasmin sormin/suulla. MUTTA. Ongelmani on se, ettei minun tai hänen tekemänsä orgasmit tunnu miltään... Ne ovat niin mitättömiä, etteivät ne edes tyydytä. Olen kokeillut monia eri taktiikoita ja mitä enemmän orgasmeja tuotan itselleni, sitä paremmilta ne alkavat tuntua. Vasta noin kahdeksas orgasmi on "tyydyttävä" ja tuntuu joltakin. Ongelma on kiusallinen, sillä haluaisin, että orgasmini tuntuisivat hyviltä. Olen käyttänyt e-pillereitä tasan kuusi vuotta, olen todella estoton seksissä ja luotan kumppaniini. Silti orgasmit ovat täysin mitäänsanomattomia, enkä tiedä onko syynä e-pillerit, oma geneettinen rakenteeni vai jokin muu syy?

Puhu muru
7/5 | 

Hei. Kiitos tästä luottamuksen osoituksesta. Voisitko laittaa minulle meiliini kysymyksesi puhumuru@gmail.com? Voin sinne vastata sinulle ja antaa mahdollisia vinkkejä jatkoon. Asia on varmasti hyvin tärkeä sinulle.

Vierailija
9/5 | 

Hyvä postaus jälleen kerran! Kiitos! 😊 Toi oli hauska, kun saunassa ammuit maitosuihkulla. Siitä tulikin mieleen, että joskus itselläni alkoi saunassa täydet rinnat suihkimaan itsestään, maito suihkusi molemmista rinnoista ainakin metrin päähän ja vieläpä moneen eri suuntaan!
Meillä mies on ollut innoissaan imetysaikana mun jättikokoisista maitohinkeistä. Silloin kun tissit oli räjähtämispisteessä niin mies imaisi sen verran että helpotti 😄
Nyt rinnat on enää tyhjät hernepussit, kyllä vähän harmittaa , vaikka mies sanoo että nekin on ihan kivat ja kauniit.

Puhu muru
10/5 | 

Kiitos palautteestasi. Se lämmittää aina mieltä. =) Tuntuu kyllä, että imetyksen aikana rinnat elävät ihan omaa elämäänsä. Meilläkin muru on joskus joutunut "tyhjentämään" maitotissejä. Muuten olisin varman useampaankin kertaan saanut rintatulehduksen. 

Täytyy tallentaa muistiin hauskoja ja liikuttavia muistoja imetysajoilta. Ja nauttia vapaudesta hernepussi rinnoin. Harmitus onneksi vähän helpottaa, kun saa vertaistukea. Kaikesta huolimatta me ollaan tehty niin hieno työ, kun ollaan imetetty omia lapsiamme. <3

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Puhu muru blogin kirjoittaja on erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström, jolla on vastaanotto Sexpossa. Hän on myös toinen Pannaan menemään -kirjan kirjoittajista ja naisten orgasmeista kertovan Iso O - matkaopas huipulle kirjan kirjoittaja. Blogissaan Marja kirjoittaa rakkaudesta, seksuaalisuudesta ja naisen elämästä. Aiheet kuuluvat Marjan elämään vahvasti murun ja kolme lapsen kautta. <3
www.marjakihlstrom.fi

Seuraa somessa

Facebook

Ota yhteys bloggariin

puhumuru@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat

Instagram