KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Ennen esikoiseni syntymää väsymyksellä oli erilainen merkitys. Se oli pääasiassa itse aiheutettua. Poikani synnyttyä jouduin aivan uuden eteen.

 

Pieni keskosvauva halusi syödä koko ajan, oli vuorokauden aika mikä vain. Vauva vaan söi ja söi ja söi. Sitten hän alkoi puklaamaan oikein urakalla. Ja nukkua pieni olisi halunnut vain sylissäni tai kantoliinassa. Jos hänet laski pinnasänkyyn alkoi hurja itku alle puolessa tunnissa. Jossain vaiheessa tajusin, ettei se ollut normaalia. Se oli refluksiaa, totesi kokenut lastenlääkäri pojan ollessa melkein vuoden. Ja d-tippojen aloitus vain tuntui pahentavan vatsakipua. Ei niitä voinut silti jättää poiskaan.

 

Silloin en vielä tiennyt d-tipoista, missä on mukana maitohappobakteereja. Olisin kyllä varmaan heti juossut apteekkiin ja ostanut ne. Muistan, miten äitikaverieni kanssa kävimme keskusteluja, mitkä d-tipat aiheuttavat vähiten vatsavaivoja vauvalle. Se tuntui normaalilta silloin.

 

Kun aloin odottamaan toista lastamme pelkäsin ennen kaikkea valvomista. Esikoisen aikana olin yksin eikä minun tarvinnut huolehtia parisuhteesta. Nyt minulla oli kuitenkin muru. Rakkauttakin pitäisi jaksaa hoitaa. En voinut vain hautautua hattaramaiseen unen ja valveen rajatilaan. Uni muutenkin määrittelee minua. Olenko ihana hymyilevä ja pitkäpinnainen. Vai äreä, kiukkuinen ja jopa apaattinen. Lyhyestä pinnasta puhumattakaan.

 

 

Tyttömme synnyttyä ihana viisas neuvolatätimme vinkkasi minulle d-tipoista nimeltä Rela Drops + D3. Tiesin heti, että näitä haluan kokeilla. Jos vaikka nyt saamme nukkua paremmin?

 

Pikkuisen vauvamme ollessa vasta 9 päivän ikäinen jouduimme yllättäen Lastenklinikalle. Olin yrittänyt imettää vauvaa yöllä, mutta hän ei huolinut rintaa. Nenä rohisi hieman. Vauva oli liian rauhallinen. Herätin mieheni ja lähdin taksilla Lastenklinikalle. Olin pelosta sekaisin vaikka yritin olla rauhallinen. Päässäni jyskytti, että ei niin pienen pitäisi edes sairastua.

 

Vauvallamme todettiin rs-virus. Elimme raastavan viikon infektio-osastolla. Pikku tyttömme oli hyvin kipeä, mutta onneksi hoito oli ensiluokkaista. Jälkitautina hän sai vielä korvatulehduksen ja antibiootit. Kysyin lääkäriltä, miten voin estää antibioottien aiheuttamia vaurioita suolistossa. Hän sanoi, että Rela Dropsit, joissa on myös D3 –vitamiini käyvät hyvin.

 

Lääkäri oli oikeassa. Rs-viruksen hellitettyä tyttömme nukkui hyvin. Välillä heräiltiin, mutta ei huudettu koko yötä. Olin itsekin paljon virkeämpi kuin esikoisen aikana. Tunsin itseni myös paremmaksi äidiksi. Uni teki hyvää myös parisuhteelle ja toivoimme murun kanssa molemmat kolmatta lasta.

 

Viime keväänä pikkuinen tyttömme, kolmas lapsemme saapui maailmaan. Mieleni oli rauhallinen, synnytys oli kaunis kokemus. Ne pelot, mitkä minulla oli esikoisen jälkeen olivat hälvenneet. Toki olin henkisesti valmistautunut valvomaan, mutta nyt minulla oli keinoja yrittää helpottaa vauvan masukipuja. Osasimme vauvahierontaa, kantoliina oli tuttu ja tutut Rela Dropsin +D3 tipat odottivat kotona valmiina.

 

On ollut hienoa huomata, että uudistuneen Rela Dropsin +D3 purkin tippojen annostelu on vielä helpompaa ja tarkempaa kuin aiemmin. Purkista saa helposti viisi tippaa esimerkiksi lusikkaan. Meidän 10 kuukauden ikäinen tyttö odottaa innolla sylissä, kun annostelen tipat ja laitan hänen suuhunsa. Uusi muovinen ja hieman eri mallinen purkki on myös lapsiystävällisempi. Minulla on käytössä aina kaksi purkkia ja toinen on ”vauvan” purkki. Voi sitä riemua kun vauva saa oman Rela Drops +D3 purkin, missä on nallenkuva.

 

 

Nyt kun vauva vuosi alkaa olla lopuillaan on ihana ajatella ensimmäisiä kuukausia hyvillä mielin. Kuopuksemme nukkui todella hyvin. En edes tiennyt, miten hyvin pieni vauva voi nukkua. Masu ei ollut kipeä. Oli helppo hymyillä ja jaksoin helliä muruakin. Sanoin kyllä usein äitikaverien kanssa keskusteluissa, että ehkä kuopus tiesi miten tärkeää hyvä uni on koko perheelle. <3

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Puhu muru blogin kirjoittaja on erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström, jolla on vastaanotto Sexpossa. Hän on myös toinen Pannaan menemään -kirjan kirjoittajista ja naisten orgasmeista kertovan Iso O - matkaopas huipulle kirjan kirjoittaja. Blogissaan Marja kirjoittaa rakkaudesta, seksuaalisuudesta ja naisen elämästä. Aiheet kuuluvat Marjan elämään vahvasti murun ja kolme lapsen kautta. <3
www.marjakihlstrom.fi

Seuraa somessa

Facebook

Ota yhteys bloggariin

puhumuru@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat

Instagram