”Kumpa sinut tuntisin paremmin, silloin ehkä oppisin itsenikin”

-Juice Leskinen-

 

Rakkauskupla ja villiä vaakamamboa pari ekaa vuotta. Kun rakkaus syvenee ja alkuhuuma on nautittu loppuun, pääsee uudella tasolla kohtaamaan kumppanin. Tulee itsenäistymisvaihe, jolloin tutkitaan yhdessä ja erillään oloa oman kumppanin kanssa. Siitä päästään rakastamisen aikaan. Hetki, jolloin voi kohdata itsensä uudelleen toisen kanssa. 

 

Omaa itseä ei ole välttämättä helppo kohdata. Ei ole helppo olla tarvitseva, kun kulttuurimme painottaa yksin selviämistä. Syvempi yhteys omaan kumppaniin vaatii kuitenkin sen myöntämistä, että tarvitsemme toista. Se vaatii myös rohkeutta tukeutua toiseen.

 

Parisuhteessa yhteyden luomiseen kuuluu toisen hukkaaminen ja uudelleen löytäminen. Siihen kuuluu väärää tulkintaa ja jopa yhteyden katkeamista, tunnekeskeisen pariterapian ”äiti” Sue Johnson on todennut. Tämä tieto on hirmuisen helpottava erityisesti pikkulapsiperheiden vanhemmille.

 

Tiedät varmaan, parisuhde saa aika ajoin kolhuja? Tulee sanottua tyhmästi, oletettua liikaa ja unohdettua kuunnella kumppania.

 

Väsyneenä yhteys pätkii varsin helposti. Silloin ei pysty eikä jaksa välttämättä kuunnella toista tai edes itseään. Ainoa toiminta, johon kykenee on reagointi. Tämä voi käytännössä tulla esiin kiukunpuuskina vähän milloin sattuu. Tai hulluna siivoamisena, lenkkeilynä, pelaamisena tai vetäytymisenä.

 

Tiedätkö miten te reagoitte, kun yhteys pätkii suhteessanne?

 

Meilläkin yhteys on pätkinyt. Monta kertaa. Olen syyllistynyt etäisyyden ottamiseen ja kaukana pysymiseen ihan helvetin monta kertaa. Väsymykseen kun vielä lisätään stressi, niin johan tulivuori räjähtelee ja mantereet tutisee. Kiukkuan ja joskus huudan. Muru taas vetäytyy. Hän kääntyy pois, mikä saa minut janoamaan yhteyttä entistä enemmän.

 

Tilanteen voisi nähdä symbolisesti rakkauden lankojen kautta. Yleensä sinun ja kumppanisi välillä on rakkauden lankoja, mutta yhteyden pätkiessä ne alkavat katkeilla.

 

Mitä sitten voi tehdä? Aina voi hengittää. Olla myötätuntoinen itseä kohtaan. Yrittää katsoa tilannetta ehkä hieman kauempaa.

 

Esimerkki:

”Näen äidin, joka on nukkunut useamman viikon huonosti. Hän on väsynyt ja uupunut arjen pyöritykseen. Vauva on vaativa ja isommalla lapsella on alkava uhma. Kumppanilla on paljon töitä ja töissä stressiä. Hänkin on nukkunut huonosti. Molemmat yrittävät selvitä tahoillaan, eivätkä pysty siksi tukemaan toisiaan. ”

 

Katso tilannetta, ja yritä ymmärtää miksi näin tapahtuu?

 

Kun olet katsonut itseäsi ja kumppaniasi hetken kauempaa, suuntaa katse tulevaan. Yritä nähdä aikajana laajemmin. Aluksi tunteina, päivinä, viikkoina, kuukausina ja vuosina. Pystytkö näkemään hankalan vaiheen hetkellisyyttä?

 

Kutsu toista keskusteluun. Se voi olla ihan mielettömän pelottavaa. Kokeile ottaa vaikka kädestä kiinni ja käännä katse varovasti toiseen.

Kysy, miten me selviäisimme tästä? Mitkä on meidän voimavarat? Mistä voimme saada apua? Sen jälkeen kysy, onko pakko. Jos voitte vähentää jostain elämänne osa-alueesta ja saada enemmän energiaa arkeen, se kannattaa. On kyse sitten töistä, omista tai lasten harrastuksista tai kaveri-illoista.

 

Yritä todella. Pyydä anteeksi, jos olet loukannut. Anna anteeksi, kun toinen sitä pyytää.

 

Kun yhteyden toiseen kadottaa, se usein katoaa pikku hiljaa. Siksi toisen luokse pääseminenkin tapahtuu pienin askelin. Molempien on tärkeää kohdata itsensä ja oma pahaolo, jotta voi pyytää toista tukemaan ja lähelle. Joskus se vaatii jopa terapiaa.

 

Yrittäkää rohkeasti tutustua itseenne ja toinen toisiinne. Anna kumppanin tutustua kaikkiin puoliisi ja ole itse utelias hänen suhteensa. Sillä tavalla rakennetaan vahvaa rakkaudellista parisuhdetta.

 

Rakennusurakka voi olla suuri ja elämänmittainen. Mutta rakkaus on sen arvoinen. Vai mitä muru? <3

 

 

 

*Tämän kirjoituksen ehdoton innoittajani oli yksi työnohjaajistani ja kollegoistani seksologi ja psykoterapeutti Leena Hattunen. Kiitos ihana Leena. <3

 

*Voit kertoa blogini kommenteissa, miten te olette suhteessanne palauttaneet yhteyden kumppaniin yhteyden katkeamisen jälkeen? Missä elämänvaiheessa yhteys välillänne on pätkinyt eniten? Tai missä vaiheessa yhteys on ollut vahvin?

**Jos et ole vielä Puhu murun seuraaja ja tykkääjä Facebookissa, tule mukaan matkaan! Nostan esiin kiinnostavia artikkeleita sekä vanhoja ja uusia blogitekstejäni. Toisinaan arjen kuulumisia ja oivalluksia. Kuvia elämästäni pääsee seuraamaan Puhu murun Instagram tililtä. <3

Kommentit (6)

Love365
7/6 | 

Kiva kirjoitus, saako tähän kirjoitukseen vinkata omassa blogissa? :-) Hyviä, suoria vinkkejä mitä tehdä ja miten kun yhteys pätkii. Tähän törmää varmasti jokainen ruuhkavuosia läpi kahlaava.

Puhu muru
8/6 | 

Tottakai saa vinkata Love365. Ja kiitos ihanasta palautteestasi! Olet niin oikeassa, että varmasti kaikki ruuhkavuosia läpi käyvät kokevat tavalla tai toisella yhteyden pätkimisen. Hyvä yhteys omaan kumppaniin on niin isossa roolissa parisuhteen toimivuudessa, että siihen kannattaa aina kiinnittää huomiota. <3

Siru
9/6 | 

Voi MIKSI tätä kirjoitusta ei tullu mua vastaan vuosi sitte?? Oltaisiin säästytty paljolta pahalta...

Puhu muru
Liittynyt2.1.2018
10/6 | 

Voi Siru. <3 Jos olisin tiennyt, olisin ehdottomasti tuonut tämän sinulle luettavaksi. Toivottavasti asiat ovat menossa jo parempaan teillä. Täytyy palata aiheeseen jatkossakin, jotta ihmiset muistaisivat rakkauden lankojen olevan iso vyyhti, mihin voi vaikuttaa. 

Miina Sillanpää
11/6 | 

My name is Miina Sillanpää, shape, Saariselkä. After 12 years of marriage, my husband and I have been in a dispute until he finally left me and moved to California to be with another woman. I felt past my life and my children thought they would never see their father again. I tried to be strong only for the kids, but I couldn't control the pains in my heart, my heart was filled with sadness and pain because I was really in love with my husband. Every day and night I think of her and always hope she comes back to me, I was really upset and needed help, so I searched for help online and found a website that suggested that Dr. Osagiede can help her recover quickly. So I felt I should try her. I contacted her and she told me what to do and I did then she did a Love spell on me. 48 hours later, my husband really called me and told me he missed me and the kids so much, so unbelievable !! So this is how he came back that day, with a lot of love and joy, and he apologized for the mistake and pain he caused to me and the children. Then, from that day, the marriage was now stronger than it ever was, all thanks to Dr. Osagie. she is so powerful and I decided to share your story on the internet that Dr. Osagiede is a real and powerful spellbearer that I pray for to live a long time to help her children in trouble if you are here and need Ex back or your husband moved to another woman loitsuyrittäjään.
it is Viber +2349014523836

Isabella Williams
12/6 | 

Hei kaikki, nimeni on Isabella Williams Lontoosta Yhdistyneestä kuningaskunnasta, olen täysin innoissani ja voin myös täällä jakaa todistukseni maailmalle. Ensinnäkin haluan kiittää suuria kiitoksia DR.MASAKOlle siitä, että hän on tuonut iloa ja onnea elämääni, suhteen palauttamisesta. En koskaan uskonut mihinkään näistä asioista, ennen kuin löysin aviomieheni yli vuosi sitten.Kun ajattelin kaiken toivon menettäneen, ystäväni esitteli minut DR.MASAKOlle, oikeinkirjoittajalle, ja hän heitti minulle rakkausloitsun, Seuraten hänen ohjeitaan, hän kertoi minulle, että saan aviomieheni takaisin kolmen päivän kuluessa loitsun heittämisestä. Neljä päivää myöhemmin, outo numero soitti minulle, olin järkyttynyt kuullakseni äänen. Mieheni ei ollut soittanut minulle yli vuoden, hän kehotti minua antamaan hänelle anteeksi kaikesta mitä hän teki minulle ja lapsille, ja sanoi hän haluaa tulla takaisin kotiin. DR.MASAKO, palautti vihdoin onnellisuuteni. Olen täällä todistamassa maailmalle, koska olen elävä todistus. Onko sinulla ystävää tai perhettä, joka on sairas ?, Oletko naimisissa ilman lasta ?, Jos haluat ylennystä toimistossasi, rakasta loitsu tuoda rakastajasi, poikaystäväsi, tyttöystäväsi, entinen aviomies takaisin, uhkapelejä, rikas elämä loitsu, Jos haluat olla kuuluisa, politiikan loitsu, suoja, raha ja työ loitsu. Alla on hänen sähköpostiosoitteensa, ota yhteyttä tilanteeseen, jossa olet. Olen todistus ja haluan, että myös ihmiset pelastuvat. Ota heihin yhteyttä nyt (sähköposti: masako.thetempleoflight027@gmail.com) Whats-app +2348137371314

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Puhu muru blogin kirjoittaja on erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström, jolla on vastaanotto Sexpossa. Hän on myös toinen Pannaan menemään -kirjan kirjoittajista ja naisten orgasmeista kertovan Iso O - matkaopas huipulle kirjan kirjoittaja. Blogissaan Marja kirjoittaa rakkaudesta, seksuaalisuudesta ja naisen elämästä. Aiheet kuuluvat Marjan elämään vahvasti murun ja kolme lapsen kautta. <3
www.marjakihlstrom.fi

Seuraa somessa

Facebook

Ota yhteys bloggariin

puhumuru@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat

Instagram