Kulunut syksy näytti, että vaikka halua ja motivaatio olisi treenata, se ei aina onnistu. Kolmen lapsen äidillä ja isällä on elämässä monia ”muuttujia” eikä niitä voi aina ennakoida. Työt keikat, tissitakiainen, sairaskierteet, aikatauluhaasteet…

 

Minusta tästä haastavasta  treenaamisen yhtälöstä puhutaan vielä liian vähän tai ”väärin”. Ei ole mahdollista ruuhkavuosissa mennä yhdellä treeniohjelmalla, sillä olosuhteet muuttuvat niin nopeasti. On väärin haukkua itseä tai muita laiskoiksi vain sivusta katsellen. Eihän siitä hyödy kukaan. Syyllisyys ja pahimmillaan häpeä vain nostaa kynnystä aloittaa treenaaminen. Tukea ja tsemppiä lapsiperheiden vanhemmat tarvitsevat!

 

Elokuussa pääsimme lomien loputtua loistavaan treeniputkeen, jota olimme jo kesällä aloitelleet. Saimme sovittua, vuoroteltua ja olo oli ihanan energinen. Hyvä olo välittyi kaikkeen perhe-elämään ja parisuhteeseen.

 

Huomasin itse, miten oma kehonkuva parani silkasta treenaamisen tuomasta tunteesta. Kiinteytyminen näkyi peilistä. Olo oli vahva ja pystyvä. Ruokahalu parani ja mieli teki syödä terveellisesti. Hormonitkin hyrräsivät uudella tavalla ja muru veti puoleensa vieläkin enemmän.

 

Meni melkein kaksi kuukautta iloisesti treenaten 2-4 kertaan viikossa. Mutta sitten…

 

Murulla alkoi työputki. Vuorottelu ei onnistunutkaan. Minun kontolle siirtyi enemmän kodin ja lastenhoito. Samalla tein blogihommia ja kirjan viimeistelyä kuopuksen hoitamisen rinnalla. Työni menivät yötöiksi tai vaihtoehtoisesti treenaaminen siirtyi iltakymmeneen.

 

Meidän molempien työrupeaman lisäksi kuopus aloitti taaperoimettäjille tutut tissimaratonit öisin, unet muuttuivat katkonaisiksi ja olo oli jyrän alle jäänyt. Aamulla näin peilistä pandakarhun. Ei tehnyt mieli treenata yhtään eikä se olisi ollut järkevääkään.

 

Aluksi olo on toiveikas. Sitten tulee vitutus ja sitten jonkun sortin antautuminen. Ihana hyvinvoiva treenifiilis valuu kankkulan kaivoon. Yöunien laatu huononee ja aamulla väsyttää. Väsymys saa syömään huonommin. Tekee mieli aloittaa aamu suklaalla. Jostain olisi saatava hyvää oloa.

 

Tässä kohtaa olisi mahtavaa, jos joku ulkopuolelta käsin kävisi läpi ajankäytön, ravinnon ja unenmäärän. Toteaisi lempeästi: ”Kuule, nyt sinun pitää levätä ja rauhoittua. Tulee aika toinenkin.”

 

Ei ”valmennus” vielä tähän jäisi. Tässä on vasta ARMOLLISUUS. Sen jälkeen on se vielä vaikeampi pala. Sillä armollisuus ei ole sama asia kuin LAISKUUS.

Kun elämä taas heittää kuperkeikkaa, muksut nukkuu paremmin, työkuviot rauhoittuvat ja kaikki ovat terveinä, pitäisi jaksaa aloittaa treenaaminen uudelleen. Tähän tarvitsisi oman tsemppauksen. Miten aloittaa rauhassa ja kerätä turhautumisen alle hautautunut motivaatio treenaamiseen?

 

On niin helppo sanoa, että nyt tarvitsen sitä lepoa. Kyllä. Lepää päivä tai kaksi, mutta sitten pitäisi sinnikkäästi aloittaa rauhallisesti treenaaminen. Ja jokaisen treenitauon jälkeen sama uudelleen. Minua ainakin syö se, että joudun ”lähtöruutuun” uudelleen ja uudelleen! Olen kilpailuhenkinen ja rauhallisesti ottaminen ei ole minulle helppoa.  Se turhauttaa. Eikä treenaaminen tunnu heti kivalle tauon jälkeen.

 

Treenaamisen aloittamisen lisäksi pulinat pois ja suklaan syöminen seis. Ruokavalio kannattaa tsekata kuntoon, muuten ei jaksa eikä tule tuloksia. Eihän lihas voi kasvaa ilman rakennusaineita. Itse olen huomannut, että imetys vielä alleviivaa tätä. Oikeaa syömistä ei voi korostaa liikaa.

 

Lasten unirytmin lisäksi kannattaa yrittää laittaa omat unet kuntoon, mistä sain itsekin todellisen herätyksen käydessäni unitutkimuksessa syksyllä, mistä kerroin Äiti unitutkimuksissa postauksessa. Uskon, että moni muukin äiti ajaa itseään huomaamattaan kohti unettomuutta ihan tietämättömyyttään. Mitä aiemmin uniasiat laittaa kuntoon, sen helpompaa se on.

 

Itse yritän luovia eri lajien välillä. Koripallo on suuri rakkauteni. Se on kuitenkin nyt tauolla, aika eikä energia riitä. Juokseminen on ihanaa, mutta sekin vaatii virkeää oloa. Punttitreenin voi tehdä kovaa tai kevyemmin, mutta vaatii salille lähtöä. Kehonpainoharjoittelu tai kahvakuulailu onnistuu hyvin kotonakin. Väsyneenä kävely, hyötyliikunta lasten kanssa tai kevyt jooga tuo energiaa.

 

Superväsyneenä uni ja lepo ovat AINOAT hyvät vaihtoehdot. Jos rajaa väsyneenä ja superväsyneen välillä ei itse huomaa. Tai sitten sitä ei myönnä. Miksi? Muiden takiako?

 

Joku treenaamiseen todella erikoistunut voisi pureutua ruuhkavuosi treenaajiin vielä tarkemmin. Ottaa huomioon muuttujat, perheiden erilaiset mahdollisuudet ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin näkökulman. Heitetään roskiin loputtomat dieettihöpinät. Linkatkaa ihmeessä mulle kommentteihin, jos tästä löytyy hyviä kirjoituksia.

 

Kun armollisuus saadaan istutettua osaksi asennetta ja laiskuus tunnistetaan, voi perheellinenkin treenaaja nauttia liikunnasta. Ympäristö voi tukea arvostelun sijaan. Loputon syyllisyyden taakka ei hautaa enää sohvalle vaan tilalle tulee ymmärrys. Sitä kautta löytyy aito hyvinvointi ja treenitossut pääsevät käyttöön. <3

 

* Miten sinä olet jaksanut uudelleen ja uudelleen aloittaa treenaamisen? Mikä on motivoinut sinua? Oletko kokeillut personal traineria tai nettivalmennuksia? Olisi kiva kuulla teidän lukijoiden kokemuksia. =)

Kommentit (24)

Vierailija
25/24 | 

Mietityttää tuo taaperoimettämisasia... Onko siitä kenellekään todellista hyötyä, jos sekä äiti että lapsi nukkuvat huonosti? Unettomuus on lapselle avian yhtä tuhoisaa kuin aikuisellekin; lisää muistihäiriöitä, agressiivisuutta, alentaa vastustuskykyä jne. Eli toisin sanoen, imetyksen hyödyt vähän niin kuin nollaantuvat. Kiinnostaisi kuulla, millä taaperoimettäjät perustelevat uuvuttavaa valintaansa ja mihin asti meinasit imetystä jatkaa?

Marimari
26/24 | 

Minä perustelen "uuvuttavaa valintaani" sillä että minä olen äiti ja minä olen valinnut olla tietynlainen äiti. Onhan rinta muutakin kuin ruokaa lapselle, se on turvaa ja läheisyyttä ja sitä lapsi kaipaa hyvään pohjaan elämälle, sitä että sen tarpeisiin vastataan vaikka ikää olisikin maagisesti yli vuoden (suomen imetyssuositus) ja vaikka olisikin yö. Lapsen biologinen vierottumisikä on 2-7 vuotta joten siksikin pidän taaperoimetystä normina jonka kuuluu olla ☺ Tärkein työ lasten kanssa tehdään niin pienenä, perusturvallisuudentunne ja kaikki, koen imetyksen kuuluvan siihen vaikka joskus väsyttää, ei se ikuisesti kestä kuitenkaan <3

Vierailija
27/24 | 

Esim. Sillä, että taapero ei nuku välttämättä yhtään paremmin vaikkei imettäisikään. Taapero hakee turvaa ja läheisyyttä syystä tai toisesta (esim. on kipeänä tai eroahdistuskausi), ja joillain se yö sujuu 1000x paremmin kun on tarjota rintaa lapselle, kuin että valvotaan sylitellen itkevää lasta.. Tissi suuhun ja uni jatkukoon! Toki näin uni on katkonaista, ja voi uuvuttaa, mutta vähemmän kuin tuntikausien valvominen ja oikea herääminen/sängystä nouseminen..

T. Taaperoimettävä

Marjut
28/24 | 

Imettämisen lopettaminen ei minkään ikäisen lapsen kohdalla takaa yhtäjaksoisia yöunia.

Minä olen taaperoimettäjä, joka ei imetä öisin. Silti juuri kaksi vuotta täyttänyt lapseni heräilee öisin useasti.

Omaa imetystäni en koe tarpeelliseksi perustella kenellekään. Tuskin perustelutarvetta kokee tämän blogin kirjoittajakaan. Imetys kun on vain äidin ja lapsen välinen asia.

Jos haluat tutustua taaperoimetyksen hyötyihin, kannattaa lukea esim. mitä WHO:lla on asiasta sanottavana. Ellet siis vain halunnut perusteluja, jotka voit kumota, koska ne eivät istu sinun arvomaailmaasi? Kovin avoimena ja keskusteluun kannustavana en kysymystäsi nimittäin kokenut. Korjaa toki jos olin väärässä.

Naturoinen
29/24 | 

Itse ainakaan en ole pitkän imetyksen vuoksi kärsinyt huonoista yöunista. Nykyään tosin imetän pääsääntöisesti iltaisin mutta se on ihan luonnollisesti mennyt niin. Se ei toki takaa siltikään aina rauhallista yöunta jos ei imetä, vaan uskon että jos lapsi on herkkäunisempi ja ollut pulloruokinmalla niin yhtäläillä voi olla niitä levottomia öitä.
Olen jatkanut imetystä lapsen halusta ja toistaiseksi ainakin ne hetket ovat olleet molemmille mukavia:)
Mitä liikuntaan tulee niin tällä hetkellä enimmäkseen sitä hyötyliikuntaa:) ja satunnaisia jumppatunteja.

Taru
30/24 | 

Valitettavasti yöimetyksen lopettaminen ei takaa parempia öitä. Lisäksi imetyksessä, niinkuin kaikessa muussakin lapsen kehityksessä, tulee kausia. Lapsen iästä riippuen keinot kertoa omista tunteista ja omasta olosta voi olla aika rajalliset, joten mikäs sen ihanampaa kuin helppo keino parantaa pienen oloa, oli kyseessä sitten hampaiden puhkeamiseen liittyvä kipu tai vaikka eroahdistus.

Itse en koe taaperoimetystä lainkaan uuvuttavana, tosin en imetä öisin koska lapsi ei sitä vaadi. Päinvastoin, musta on ihanaa että lapsi varmistaa saavansa meidän aika hektisen arjen lomassa läheisyyttä ja hellyyttä, hetkiä jolloin me keskitytään vain toisiimme.

Mä haluaisin myös tietää miten (taapero)imetys poikkeaa muista hellyydenosoituksista? Paitsi toki siinä että lapsi samalla saa vielä mitä parhainta superfoodia. Mutta noin muuten. Lapsihan voi kaivata yöllä ihan vain turvallista syliä ja läheisyyttä. Harvoin oon kuullut kommentteja että ai, sä vielä halaat sun lasta, eikös se oo jo aika iso halaamiseen, kyllä noiden yöllisten halailuiden pitäisi jo loppua, meinastiko kauan vielä halata. Rinta on lapselle niin paljon muutakin kuin ravintoa.

Puhu muru
31/24 | 

Tänne tulikin jo monta hyvää vastausta. Kiitos kaikille vastaajille!  Taaperoimetys on äidin ja lapsen yhteinen valinta ja me pidämme siitä. Se antaa turvaa, läheisyyttä ja rakkautta. Nyt päiväkodin aloituksessa se on ollut tärkeää pienelle hoitopäivien jälkeen. <3

Taaperoimetyksestä on ikävä kyllä on monenlaista väärää tietoa liikkeellä. WHO suositus on, että lasta imetettäisi 2-vuotiaaksi. Jos sinua kiinnostaa enemmän voit tutkia Imetyksen tuen sivuja tai liittyä facebookissa Laktivistin äidin seuraajaksi. Ja joku ihana taaperoimettäjä sanoikin; tarvitseeko tätä edes perustella? 

I <3 Imetys

Elsa
32/24 | 

Hei! Tarkennan vielä tuota sinun kommenttia WHO: n suosituksesta eli se on VÄHINTÄÄN 2- vuotiaaksi :) t. 2,5 v lapsen imettäjä

Puhu muru
33/24 | 

Totta! Kiitos Elsa tärkeästä tarkennuksesta. Itsekin imetin toista lastamme 2v. 8kk asti ja saas nähdä kuinka kauan tätä kuopusta. <3

Vierailija
34/24 | 

On siitä hyötyä, kannattaa tutustua.

Äiti ja lapsi voivat nukkua huonosti tai olla nukkumatta huonosti riippumatta imetyksestä, imetys ei häiritse lapsen unta. Kehittyvälle lapsella tulee vaiheita, joskus ne vaikuttavat uniin ja joskus johonkin muuhun, sellaista se vain on. Meillä esimerkiksi kesti ikuisuudelta tuntuneen ajan yöllinen vaihe, jollain lapsi heräsi klo 3-5 aikaan ja halusi poistua sängystä, olisikin rauhoittunut rinnalle niin ei olisi tarvinnut sitä muuta teatteria.

Perustella sinulle minun valintaani, enpä taida :) mutta huoli pois, meillä nukutaan hyvin!

kaulavuo
35/24 | 

Tekstissä ei kertaakaan mainita, että lapset tai äiti nukkuisivat huonosti imetyksen takia. Uniongelmat aiheutuvat tuossa perheessä ihan muista syistä.

Imetystä on kovin helppoa syyttää milloin mistäkin. Kansanterveydellisesti ja -taloudellisesti olisi paljon Tärkeänpää rohkaista äitejä tarjoamaan jälkikasvulleen parasta mahdollista luonnon tuottamaa superfoodia mahdollisimman pitkään.

Emmi-Riika
36/24 | 

Minulle imetys on niin luonnollinen asia, että uskon tietäväni sitten kun se on syytä lopettaa,  tapahtuu lopetus sitten äiti- tai lapsilähtöisesti. En tiedä miksi äidin pitäisi perustella imetyksen kestoa kenellekään?

Meillä imetys on pelastanut monta huonosti nukuttua yötä. Taapero nimittäin hiljenee rinnalle tehokkaimmin. En siis usko, että kaikki yöheräilyt johtuisivat imetyksestä niin kuin joku tuolla kommenttiketjussa perustelikin. Pienet lapset heräilevät muutenkin.

Uskon, että lapsena saatu läheisyys vahvistaa ihmisen itsetuntoa ja imetys on hieno tapa tarjota taaperolle erityistä lämpöä ja läheisyyttä joskus hektisen arjen keskellä.

Elän siis oman filosofiani mukaan ja yritän kasvattaa lapsestani ehjän ja hyvinvoivan persoonan väheksymättä muiden kasvatustapoja tai tyyliä elää. Uskon, että toisilta ihmisiltä voi aina oppia jotain uutta liittyipä se sitten imettämiseen tai elämään ylipäänsä.

Iiris
37/24 | 

Täällä yksi taaperoimettäjä joka on kokeillut vähän kaikkea. Imetyksen hyödyt ei kyllä nollaannu sillä, että lapsi saa imutella yöllä vaikkapa särkevien ikenien aiheuttamaan mielipahaan. Mutta kyllä kolmen lapsen äidillä täällä mullakin on treenihommat ollet todella vaihtelevat. Olen kokeillut nettivalmennusta kolmekin kertaa, joista yksi fitfarmin ja kaks kertaa PT:n kanssa. Lopputuloksena on ollut totaalinen väsähtäminen vaikka itse valmennuksen aikana on jaksanutkin, kyllä se vaan on niin, että kolmen äitinä on pakko olla armollinen itselle. Nyt mulla on tavoite "puoli tuntia liikuntaa päivässä" ja olen kokenut, että sen verran irtoaa vaikka sitten pikku kakkosen aikana kun jauhelihakastike pörisee kattilassa, ja liikun paljon kotona, ihan kahvakuulailen tai jotain zumbaa YouTubesta jolloin saan tytötkin mukaan ja jos ulos pääsen niin juoksemaan. Salilla sitten samalla kun lapset harrastaa. Mitään isoja tuloksia tämä ei tietenkään tuota, mutta mukavasti ylläpitää kuntoa.

Puhu muru
38/24 | 

Kiitos Iiris kommentistasi. =) Hienoa, että sinäkin olet taaperoimettäjä! Mielenkiintoista kuulla noista sinun nettivalmennus kokemuksista. Olen itsekin niitä miettinyt ja pohtinut juuri tuota samaa. Eli väsyykö siitä liikaa? Koska niin kuin sanoit, kolmen lapsen äitinä arki on muutenkin täynnä touhua ja joustoa tarvitaan. Minusta sinun "puoli tuntia päivässä" idea on oikein hyvä. Täytyy pitää se mielessä! <3

Vierailija
39/24 | 

Unettomuutta ei myöskään pidä sekoittaa vauvan ja lapsen biologisesti normaaliin käytökseen eli yöheräilyyn. Kuten aiemmin on jo kommentoitu, heräilevät lapset imetyksestä riippumatta enemmän ja vähemmän pikkulapsiaikana lukemattomista syistä johtuen (esim. motorinen kehitys, mielikuvituksen kehitys, yleisesti ottaen aivojen kehitys, ihan pientä vauvaa heräily suojaa kätkytkuolemalta, kun vauva ei vaivu liian pitkäksi aikaa syvään uneen, jossa hengitys helposti unohtuu, eroahdistus...). Taaperoimetys on päinvastoin keino ehkäistä vanhemman unettomuutta, kun yöllä heräävän lapsen saa nopeasti rauhoitettua ja toisaalta imetykseen liittyvä hormonitoiminta auttaa äitiä nukahtamaan tavallista nopeammin takaisin syvään uneen.  

Hulina
40/24 | 

Taaperoimetys on kohdallani ollut valinta siitä syystä että se on se luonnollisin tapa auttaa pienen lapsen aivoja kehittymään parhaalla mahdollisella tavalla, täyteen kapasiteettinsa. Aiheesta neuropsykologien teettämiä tutkimuksia.

Lurre
41/24 | 

Suurimman osan taaperoista normaali yö on katkonainen. Ja se on tosiaan heidän ikäkaudelle ihan normaalia. Se ei onneksi tarkota, että lapsi kärsisi unettomuudesta :)

Yöimetyksellähän nimenomaan on hyötynsä. Hyvät rasvahapot ja vasta-aineet, sillä yömaito on jytympää kamaa kuin päivämaito. Melatoniini-hormoni, joka toimii hormonisäätelijänä ja antioksidanttina, sekä tietenkin takaa lapselle ja usein äidillekin syvään uneen pääsemisen nopeasti :) Meillä ainakin yöimetys nukuttaa myös itseni paremmin :)

Vierailija
42/24 | 

Mielenkiintoisia ja opettavaisia vastauksia. Itse en imettänyt kuin pari kuukautta ja molemmat lapseni alkoivat korvikemaidon myötä nukkumaan klo 19-06 ilman yhtään herätystä. Siis täyshiljaisuus ja tyytyväinen tuhina aamuun saakka. Vain sairaina saattoivat herätä yöllä. Luin etukäteen paljon ranskalaista kirjallisuutta aiheesta, ja niissä oltiin aika vakuuttuneita siitä, että heräily on tapa (ei biologinen tarve), joka jää päälle vielä silloinkin, kun se on haitallista lapsen kehitykselle. Mutta kukin toki tekee kuten parhaaksi kokee. Jos se valvominen koetaan normaalina/hyödyllisenä/lähentävänä taaperoikään saakka, niin mikäs sen parempaa.

Yksi taaperoimettäjä lisää
43/24 | 

Oma kokemus ei aina ole koko totuus. Hienoa että olet saanut nukkua. Meillä löytyy sekä korvikkeella kasvanut että imetetty lapsi ja molemmat heräilleet ihan yhtä paljon, ihan sama mitä olen tehnyt. Vieressä nukkuvat enimmäkseen hyvin. Eihän kukaan, ainakaan minä, huvikseen valvo vuositolkulla eikä varmasti ole tarvetta heräillä lapsillakaan. Toiset vaan ehkä ovat erilaisempia nukkumaan. Lottoarvontaa kai tämäkin.

ananaks
44/24 | 

Minä imetin kuopustamme vähän yli kaksi vuotta, täysimetys kesti suositellut 6kk. Hän alkoi nukkua 8-11 tunnin pituisia yöunia kuukauden ikäisenä ja seitsemän kuukauden iässä alkoi sitten heräillä useamman kerran yössä. Hän kuitenkin nukahti kainaloon ilman, että olisin enää aloittanut yöimetyksiä. Jos hän ei olisi nukahtanut niin helposti, olisin itse kokenut helpoimmaksi alkaa imettää myös öisin. Hän herää edelleen 3-vuotiaana joka yö ja kömpii silloin omasta sängystään minun viereeni. Vaihtelevasti havahtuu vierellänikin, eli omassa sängyssään varmaan heräilisi useamman kerran yössä. Toiset vauvat alkavat nukkua yöt läpi, kun syystä tai toisesta siirrytään korvikkeeseen, toisilla se ei vaikuta mitenkään, ja osa vauvoista heräilee useamman kerran yössä korvikkeeseen siirtymisen jälkeen. Osa täys- ja/tai pitkään imetetyistä lapsista nukkuu yöt läpi hyvin pienestä asti, osa ei. Lapset ovat erilaisia, äidit ovat erilaisia ja perheet ovat erilaisia. Myös eri maissa vallitsevat kasvatustavat ja -arvot ovat usein keskenään erilaisia ;)

Kissaemo
45/24 | 

Kiva kun lapset nukkuvat yönsä hyvin <3 Taaperon heräilyyn ei tietenkään vaikuta imetetäänkö vai ei, vaan lapset tosiaan ovat keskenään erilaisia. Kun kyseessä ovat pienet vauvat, illalla tankatun ruuan määrällä lienee kuitenkin osuutensa asiaan. Äidinmaidon edut korvikkeeseen nähden ovat kiistattomat, mutta aina imetys ei jostain syystä onnistu ja silloin on mahdollista tankata kerralla korvike-evästä koko yöksi, mikä osaltaan mahdollistaa pidempää yhtenäistä unijaksoa.

Ranskassa lapsilta odotetaan tosiaan jo varhain pitkiä yönia omassa sängyssä lastenhuoneessa. Muiden menetelmien ohessa myös ns. huudatusunikoulu on käytössä keinovalikoimassa, jolla haluttu lopputulos saadaan aikaan. Kaikki lapset siis eivät suinkaan nuku sielläkään tyytyväisesti pitkiä yöunia runsaan korvikeaterian jälkeen. Huudatusunikoulu ei tee hyvää vauvan turvallisuuden tunteen kehitykselle. Vauvan itkuun on AINA syynsä ja siihen tulisi reagoida.

On tietenkin mukavaa vetää heppoisia johtopäätöksiä kahden oman lapsensa nukkumisesta, mutta kovin hyvin perusteltua se ei ole. Lapselle on tosiaan normaalia herällä öisin, joskin heräily on lapsikohtaista ja kausittaista vaihtelevuutta ilmenee. Kukin lapsi oppii omaan tahtiinsa nauttimaan pitkistä yöunista. Omasta puolestani voin todeta kaikkien kolmen lapseni olevan tässä suhteessa keskenään erilaisia.

Puhu muru
46/24 | 

On ollut äärimmäisen valaisevaa lukea teidän kaikkien kommentteja. Koskettavaa. Kiitos kaikille valtavasti. <3 Taaperoimetystä arvostellaan mielestäni aivan turhaan niin paljon ja väärä tieto lisää arvostelua. Höytyjä on monia, kuten tästä hienosta ketjusta näkee. Toki on omia haasteita, mutta kukin perhe puntaroikoon itse, mikä heille sopii. Lapset ovat kuitenkin aina yksilöitä!

Ulkopuolinen ei voi tietää, mikä on hyväksi - etenkään nettikeskustelun pohjalta. Tämä aihe selkeästi kaipaa omaa postausta ja sen teen. Tehkää te muutkin bloggarit. Tämä aihe ei selvästi ole kulunut vielä puhki! Sillä taaperoimettäjät saavat olla ylpeitä itsestään. Jos voimme edes pienen askeleen verran lisätä ihmisten tietoa ja antaa äideille sekä lapsille rauhaa imetystaipaleelleen olemme tehneet tärkeää työtä. <3

Ps. Tulkaa laittamaan mulle linkkejä tänne kommentteihin, jos olette jo kirjoittaneet taaperoimetyksestä tai nyt kirjoitatte. Ja vieläkin tänne saa kommentoida. Keskustelu ja väittely on vain hyvä asia, kunhan se on asiallista. =)

Puhu muru
48/24 | 

Kävin lukemassa blogisi Lurre. Kiitos kun laitoit linkkiä siihen. Olipa meinaa ihana kirjoitus. Hyvän mielen kirjoitus taaperoimetyksestä. <3 Suosittelen kaikille! =)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Puhu muru blogin kirjoittaja on erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström, jolla on vastaanotto Sexpossa. Hän on myös toinen Pannaan menemään -kirjan kirjoittajista ja naisten orgasmeista kertovan Iso O - matkaopas huipulle kirjan kirjoittaja. Blogissaan Marja kirjoittaa rakkaudesta, seksuaalisuudesta ja naisen elämästä. Aiheet kuuluvat Marjan elämään vahvasti murun ja kolme lapsen kautta. <3
www.marjakihlstrom.fi

Seuraa somessa

Facebook

Ota yhteys bloggariin

puhumuru@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat

Instagram