Milloin olet viimeksi ollut kumppanisi sylissä? Tai kenenkään?  Sylissä, joka pitää kiinni niin, että voit täysin rentoutua. Voit tuntea olevasi turvassa ja rakastettu. Melkein kuin olisit pieni lapsi.

 

Muru tuli perjantaina kotiin melkein  viikon työmatkalta, mikä oli varmasti yksi syy minun sylipulaani. Sylissä olijoita oli kyllä riittänyt koko viikon, mutta itse en päässyt lataamaan akkuja murun turvalliseen syliin.

 

Sain kokea turvallisen sylin uudella tavalla lauantaina. Olin koulutuksessa. Meillä oli tehtävänä mennä parin syliin. Olla, rentoutua kuulostellen, miltä tuntuu puolin ja toisin.

 

Ahdistuin hetkellisesti ihan kamalasti ajatuksesta, että menen jonkun toisen syliin. Ensimmäisenä ajattelin, että painan aivan liikaa ja tuo mukava vieressä istuva nainen menee liiskaksi. Olenhan omasta mielestäni niin iso naiseksi. 

 

Pidin aluksi vierustoveriani sylissä. Hän uskalsi tulla ja siitä tuli lämmin olo. Tuntui hyvältä pitää toista sylissä.

 

Sitten tuli minun vuoroni. Hermostutti.

 

Hieman nolostellen parini kannustamana menin hänen syliinsä. Aluksi olin jäykkä kuin rautakanki. Parini kannusti rentoutumaan ja taputti hieman reittäni. Hetken päästä uskalsin päästä irti ahdistuksestani. Valahdin sylissä toisen pideltäväksi.

 

Miten ihanalta tuntui olla toisen sylissä! Toisen lämpö, syli, kädet, jotka vain pitävät minut suojassa kaikelta. Minulle tuli hirmuisen rakastettu olo. Ja kyllä. Tavoitin jollain tavalla myös sen pienen tytön itsestäni, joka oli ollut syliä vailla joskus.

 

Pikkulapsiperheen arjessa syliin tulijoita usein riittää. Tiettyinä vuosina tulee erityisesti äideille jopa syliahdistus. Sylissä on koko päivän joku. Illalla vielä kumppanikin kaipaa oman osansa.

 

”Nyt riittää, perkele!” äidin päässä vain jyskyttää.

 

Olen kuitenkin huomannut, että kyse voi olla myös siitä, ettei äiti itse pääse koskaan kenenkään syliin. Vain olemaan. Ilman seksuaalista viritystä.

 

Parhaimmillaan kumppanin kanssa on läsnä turvallinen sekä lohdullinen syli. Ja myös intiimi yhteys, johon kuuluu seksuaalinen virittäytyminen.

 

Kokemus syliharjoituksesta nosti myös kehostani muistot vuosista, jolloin olin yksinhuoltaja esikoiseni kanssa. Mieleeni muistui, kuinka kipeältä tuntui, että joka ilta katsoi yksin telkkaria lapsen mentyä nukkumaan. Yksin ilman toista aikuista. Kosketuksen puutteen synnyttämä tunne oli lähes fyysistä kipua, josta kirjoitin postauksessa Kosketuksen kaipuu viime vuonna.

 

Onko sinulla joku, jonka syliin voisit mennä?

 

Sylin ei tarvitse olla rakastetun syli. Kaikki yksinhuoltajatkin ovat oikeutettuja syliin. Silloin voi kysyä hyvältä ystävältä, saisiko olla hetken sylissä.

 

Jos sinulla syli, jossa voit vain olla, kokeile sitä. Laita läppäri kiinni, mene sohvalta aidosti toisen syliin ja tunne toisen lämpö. Pohdi sylissä olon jälkeen, miltä se tuntui. Miltä kehossasi tuntui.  Kerro se ”sylillesi”. Sitten vaihtakaa, todennäköisesti syli kelpaa myös sinun sylillesi.

 

Itse aion lasten mentyä nukkumaan ottaa murun kanssa syliterapiaa vähintään tupla-annoksen. <3

 

 

*Kommentteihin voi laittaa tunteita ja kokemuksia, mitä "syliterapia" postaus nostaa. Oletko sinäkin ollut äiti, minkä syli on ollut liiankin täysi? Muistatko jonkun erityisen hetken, kun toisen syli on antanut sinulle lohdun? Uskaltaako kumppanisi tulla sinun syliisi?

* Syli-harjoitus tehtiin psykoterapeutti, traumaterapeutti, seksologi ja tantraohjaaja Heidi Valasti järjestämässä Keho, liikkeet ja energia - workshop kehollisista menetelmistä koulutuksessa. Koulutus oli tarkoitettu seksuaali- pari - ja psykoterapeuteille. 

 

Kommentit (2)

Vierailija
3/2 | 

Mulla 1v 11kk tyttö ja imetän yhä päivällä ja yöllä, silloin kun lapsi tahtoo. Uuden raskauden myötä maito on nyt lähes loppunut ja kun tytöllä oli juuri flunssa ja kuumetta 39 oli kauheaa huomata, että tissi ei enää riittänytkään särkylääkkeeksi! Tähän saakka kaikkiin kipuihin on aina tissi ollut paras lääke. Siksi suosittelen ehdottomasti kaikkia äitejä rohkeasti jatkamaan jos siltä tuntuu! Äiti pääsee niin paljo helpommalla kun kaikkiin suruihin, pelkoihin ja vaivoihin on aina käsillä maaginen tissi. Itku loppuu kuin taikaiskusta ja paha mieli haihtuu.
Itsellä on tavoitteena imettää lapseni kolmivuotiaiksi, sillä tietääkseni uusimman tutkimustiedon mukana 3v imetyksestä on merkittävää hyötyä lapsen suolistobakteereiden kehittymisen kannalta ja niiden merkitys ihmisen terveyteenhän on äärimmäisen tärkeä koko elämän ajan.
Toivon kovasti että imetys myös tulevan lapsen kanssa onnistuu. Tämän ensimmäisen kanssa ei olisi onnistunut ilman Imetyksen tuen Facebook - ryhmän neuvoja.

Turvallisuutta ja hellyyttä
4/2 | 

Eipä ole sellaista syliä , ollut sitten vauvavuosien . En kylläkään olisi vastaan jos jostakin löytyisi sellainen syli . Saisi vain olla eikä mistään tarvitsisi huolehtia .

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Puhu muru blogin kirjoittaja on erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström, jolla on vastaanotto Sexpossa. Hän on myös toinen Pannaan menemään -kirjan kirjoittajista ja naisten orgasmeista kertovan Iso O - matkaopas huipulle kirjan kirjoittaja. Blogissaan Marja kirjoittaa rakkaudesta, seksuaalisuudesta ja naisen elämästä. Aiheet kuuluvat Marjan elämään vahvasti murun ja kolme lapsen kautta. <3
www.marjakihlstrom.fi

Seuraa somessa

Facebook

Ota yhteys bloggariin

puhumuru@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat

Instagram