Vauvan saaminen on ihmeellinen hetki elämässä. Ei se kuitenkaan ole mikään käyntikortti onneen ja ikuiseen parisuhteeseen. Rakkaus vaati työntekoa ja tietoisia valintoja pysyäkseen vahvana.

 

Aika monessa perheessä ensimmäisen lapsen jälkeen syntyy vielä toinen. Kaksi on enemmän kuin yksi. Tai kolme on enemmän kuin kaksi. Vauhti vaan kiihtyy ja vaatimustaso nousee. Miten saada parisuhde pysymään mukana?

 

Tässä viisi vinkkiäni pienten lasten vanhemmille – rakkaus voittakoon! <3

 

1.     Ruuhkavuodet ovat yksi haastavimpia vaiheita parisuhteelle. Sen tiedostaminen auttaa suhtautumaan uuvuttaviin hetkiin ja vähän hiljaisempaan seksielämään. Jos arki muuttuu liian rankaksi, se kannattaa ottaa puheeksi ja hakea apua ennen kuin ongelmat kärjistyvät.

 

2.     Väsymys on yksi suurimpia haasteita. Väsyneenä ihmisen tunteidensäätelykeskus ei toimi aivoissa kunnolla, tarkkaavaisuus heikkenee ja olo on kuin olisi tyhmentynyt. Harva ihminen sytyttää kauheassa univelassa. Joten olkaa armollisia toisillenne ja yrittäkää nukkua vaikka vuoronperään. Pienetkin lepohetket voivat tehdä ihmeitä.

 

3.     Oma aika. Meidän aika. Perheen aika. Ajankäyttö muuttuu lasten synnyttyä eikä kaikkea voi tehdä niin kuin ennen. Siihen kannattaa varautua jo raskausaikana ja puhua omista toiveista kumppanin kanssa. On tärkeää myös kartoittaa turvaverkkoa eli ihmisiä, joilta saatte apua. Omasta hyvinvoinnista täytyy pitää huolta.

 

Oman ajan lisäksi parisuhteelle varattua aikaa ei kannata unohtaa. Vauvan kanssa rakkauden hoito voi olla jätskillä käymistä kaksin ja isomman kanssa mahdollisuus käydä hotellilomalla kumppanin kanssa kahden. Vanhempien rakkaus luo hyvää koko perheelle.

 

4.     Muistakaa puhua. Älkää olettako. Puhuminen ei todellakaan ole helppoa, mutta se luo yhteyttä välillenne ja estää turhia väärinkäsityksiä. Vaikka kotona tai töissä oleva kumppani kertoisi joka päivä samat asiat, kun kysyt mitä kuuluu, kysymyksesi on tärkeä. Se kertoo, että välität.

 

5.     Huolien pilvet voivat synkentää elämää ja laimentaa rakkautta. Rahahuolet, stressi työasioista tai pelko omasta riittämättömyydestä voivat viedä jopa yöunet. Osa vanhemmista on kovin yksinäisiä. Kumppania kannatta tukea ja olla valmiina kuuntelemaan. Neuvolassa kannattaa ottaa huolet puheeksi, he ovat teitä vanhempia varten.

 

 

Luettuasi tämän, voit hellästi muistuttaa itseäsi että jokainen parisuhde on erilainen. Polkuja hyvään, onnelliseen ja tyydyttävään parisuhteeseen on monia.

 

Seksuaaliterapia vastaanotolla olen saanut nähdä, miten valtava rakkauden voima voi olla. Jos on pienikin hiillos jäljellä, rakkauden liekin voi saada uudelleen lepattamaan. <3

 

*Tässä vielä muutama hyvä kirjavinkki parisuhteenhoitoon:

 

Janna Rantala Parintaju – Parisuhde lapsiperheessä (2016)

 

Maaret Kallio ja Osmo Kontula Happy End (2015)

 

Arto Pietikäinen Joustava mieli parisuhteessa (2015)

* Voit jakaa oman vinkkisi tai tarinasi muille pienten ja isompien lasten vanhemmille. Miten he voisivat pitää parisuhteesta ja rakkaudesta huolta?

*Blogin kirjoittaja Marja Kihlström on erityistason seksuaaliterapeutti (NACS). Hänellä on terapiavastaanotto Sexpo-säätiössä Helsingissä. 

*Jos et ole vielä Puhu murun seuraaja ja tykkääjä Facebookissa, tule mukaan matkaan! Nostan esiin kiinnostavia artikkeleita sekä vanhoja ja uusia blogitekstejäni. Toisinaan arjen kuulumisia ja oivalluksia. Olisi mahtavaa, jos sinäkin tulisit mukaan=)

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Puhu muru blogin kirjoittaja on erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström, jolla on vastaanotto Sexpossa. Hän on myös toinen Pannaan menemään -kirjan kirjoittajista ja naisten orgasmeista kertovan Iso O - matkaopas huipulle kirjan kirjoittaja. Blogissaan Marja kirjoittaa rakkaudesta, seksuaalisuudesta ja naisen elämästä. Aiheet kuuluvat Marjan elämään vahvasti murun ja kolme lapsen kautta. <3
www.marjakihlstrom.fi

Seuraa somessa

Facebook

Ota yhteys bloggariin

puhumuru@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat