Moni luulee puhuvansa kumppaninsa kanssa seksistä, mutta todellisuudessa se jää hyvin pinnalliseksi. Kyse ei ole vain siitä, että pohditaan pannaanko takaapäin vai kyljellään. Tai tuhmia puhumisesta. 

 

Tärkeämpää on oppia puhumaan tunteista ja kehon tuntemuksista, mikä todella tuntuu hyvälle tai pahalle ja miksi.  Seksin nostamat mieleen jääneet kysymykset ja oletukset on tärkeä opetella sanoittamaan, ja kertoa niistä kumppanille. Se vaatii kuitenkin taitoa, mikä harjaantuu tutustumalla omaan seksuaalisuuteen ja puhumalla. Ja jotta uskallamme puhua meidän pitää luottaa kumppaniimme. 

 

Moni seksiin liittyvä pattitilanne tai väärinymmärrys voisi muuttua nautinnolliseksi oivallukseksi, jos puhuisimme enemmän kumppaniemme kanssa. 

 

Tässä tosielämän esimerkki:

 

Edellisenä iltana on rakasteltu. Nainen oli tehnyt aloitteen. Esileikin aikana naiselle tuli fiilis, että haluaakohan kumppani ihan oikeasti seksiä hänen kanssaan. Nainen lämmitteli miestä hämärässä huoneessa eikä voinut täysin lukea miehensä eleitä. Nainen kysyi: ”Haluatko oikeasti seksiä vai alammeko nukkumaan?”

 

Mies oli ihan ihmeissään. Hän oli nauttinut naisen hyväilyistä ja halusi ehdottomasti lisää. 

 

Aamupalan jälkeen mies tiedusteli naiselta, miksi hän oli epäillyt ettei mies haluaisi seksiä. Nainen kertoi, että oli pohtinut uskaltaako mies sanoa, ettei halua. Lisäksi hän oli miettinyt miksi miehellä ei ollut ihan täyttä stondista.

 

Mies kertoi, että hellän hyväilyn, suudelmien ja koskettelun aikana stondis voi hävitä kokonaan, vaikka tuntuisi kuinka hyvältä, se kyllä palaisi sitten hyväilyn muuttuessa.

 

Pohjalla heillä oli aiempi keskustelu, missä mies oli toivonut naisen aloitteita. Naista taas jännitti aloitteiden teko aiempien torjutuksitulemisen kokemuksien takia. Tämä selitti naisen kysymyksen,  ja  molempien turhat oletukset sulivat sen sileän tien keskustelun aikana. 

 

Jos keskustelua ei olisi käyty, nainen olisi voinut jäädä pohtimaan puhuiko mies todella totta ja miksei hänellä ollut kunnon erektiota. Samaan aikaan mies olisi tahollaan miettinyt, miksi nainen sai vaikutelman, ettei hän halua ja olisiko hänen pitänyt näyttää vielä enemmän nautintoaan.

 

Ajan mittaan seksiin liittyvät oletukset voivat muuttua vahingollisiksi.

 

Oletukset voivat kääntyä epäilyksiksi omaa viehätysvoimaa, seksitaitoja tai kelpaavuutta kohtaan. Puhumattomina oletukset kasvavat möykyksi parin välille ja luovat äänettömästi etäisyyttä, mikä voi tulla esiin esimerkiksi haluttomuutena.

Voit alkaa opetella puhumaan koska vain. Aloita pienemmistä asioista ja muista puhua vaatteet päällä. Silloin olosi on todennäköisesti turvallisempi. Kerro kumppanillesi, että sinua jännittää tai että sinun voi olla vaikea löytää oikeita sanoja. 

 

Parasta puhumisessa on, että sitä voi opetella yhdessä ja jatkaa tosielämän kokeiluina. Seksiin liittyy paljon tasoja, joista me emme aina edes tiedä, vaikka voisimme ne saavuttaa. <3

 

*Tarvittaessa, jos oletukset ovat jo aiheuttaneet etäisyyttä tai jos kaipaat apua puhumiseen suosittelen lämpimästi seksuaaliterapiaan hakeutumista. Seksuaaliterapiaan voi tulla yksin tai yhdessä ja itse aina "räätälöin" terapian jokaiselle sopivaksi. Usein on hyvä käydä sekä yksin, että yhdessä. 

*Olisi kiva kuulla teidän lukijoiden kokemuksia, miten olette oppineet puhumaan seksistä ja seksuaalisuudesta parisuhteessa?

*Jos et ole vielä Puhu murun seuraaja ja tykkääjä Facebookissa, tule mukaan matkaan! Nostan esiin kiinnostavia artikkeleita sekä vanhoja ja uusia blogitekstejäni. Toisinaan arjen kuulumisia ja oivalluksia. Kuvia elämästäni pääsee seuraamaan Puhu murun Instagram tililtä. <3

*Kuvat Aleksi Rytkönen

Kommentit (2)

Vierailija
3/2 | 

Olen 45 v nainen ja eronnut 7 vuotta sitten. Päätin silloin että puhumattomuuteen ja 1 kerta viikossa rakastelua toisen tyydyttämiseksi ei tule toistumaan uudessa suhteessani. Molemmissa oli vikaa. Tapasin useita hienoja tyyppejä joiden kanssa puhuimme edellisen elämän epäonnistumisista sekä haluista ja unelmista. Jatkoin etsimistä koska en voinut tyytyä vain siihen että tykkään kun ei suurta rakkauden tunnetta tullutkaan. Kultaa etsin ja timantin sain 2017 alkupuolella. Alkuun oli miehisiä ongelmia varsinkin kun vielä exä oli lisännyt sitä kiukuttelulla ja ym. Lähdin siitä että en anna periksi koska tämä mies kiinnosti heti ihan eri tavalla vaikka on ikäeroakin. Laitoin puhumaan ja puhuin itsekin vaikka ei se aina ole helppoa varsinkin kun on isoja tunteita toista kohtaan. Rakennettiin samalla luottamusta että uskaltaa olla avoin ja haavoittuvainen. Nyt nautimme toisistamme puhuenkin. Saatamme aamulla hehkuttaa ja kertoa että tänään haluan illalla kaiken. Kerrotaan mitä teemme ja miten haluamme että toinen ottaa toisen. kuinka haluttava ja ihana toinen on yms. Toinen voi esittää toiveita. Todella kiihottavaa ja molemmat jäävät unelmoimaan ja odottamaan iltaa. Joskus ollaan hehkutettu koko päivä niin että itse rakastelu on epäonnistunut mutta meillä on ollut upea päivä eikä se silloin haittaa. Rakastelun aikanakin kehutaan toisiamme monin eri tavoin. Kerrotaan kun ollaan lähellä orgasmia että toinen pystyy ottamaan senkin huomioon. Nukutaan alasti.. välillä lusikkassa. Teemme töitä suhteemme eteen. Puhumme ihan kaikesta. Meillä on avoin, rakastava, rehellinen, kunnioittava, arvosta, ja onnellinen parisuhde. Pyritään antamaan enemmän kuin ottamaan niin silloin käykin niin että saakin enemmän 💕On meilläkin haasteita mutta niistä puhutaan ja etsitään ratkaisuja. Puhuminen on 1 työkalu kun lähdettään etsimään sitä elämänsä suurta rakkautta. Töitä täytyy tehdä siltikin. Ja edelleen saattaa pulpahtaa jotain edellisestä elämästä...sekin sitten vaan pitää käsitellä.

Puhu muru
Liittynyt2.1.2018
4/2 | 

Kiitos kokemuksesi jakamisesta vierailija. 💜 Uskon, että tarinasi luo tärkeää samaistumis pintaa monelle. Olet ollut rohkea ja itsellesi rehellinen, mikä on ollut tärkeä avain muutokseen.

Ihanaa, että olet löytänyt kumppanin rinnallesi joka haluaa kehittyä ihmisenä. ❤️ Olen samaa mieltä kanssasi, että puhuminen on hyvin tärkeä, jopa se tärkein työkalu parisuhteessa. Vaalikas puhumisen taitia, toisianne ja rakkautta. Ihanaa kevättä teille! 💓🌸💚

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Puhu muru blogin kirjoittaja on erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström, jolla on vastaanotto Sexpossa. Hän on myös toinen Pannaan menemään -kirjan kirjoittajista ja naisten orgasmeista kertovan Iso O - matkaopas huipulle kirjan kirjoittaja. Blogissaan Marja kirjoittaa rakkaudesta, seksuaalisuudesta ja naisen elämästä. Aiheet kuuluvat Marjan elämään vahvasti murun ja kolme lapsen kautta. <3
www.marjakihlstrom.fi

Seuraa somessa

Facebook

Ota yhteys bloggariin

puhumuru@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat

Instagram