Ei ole olemassa yhtä tapaa rakastaa. Onneksi. On monia tapoja rakastaa ja tulla rakastetuksi, pitää vain oppia ymmärtämään kumppanin rakkauden kieltä. Helppoa kuin heinänteko! Ei todellakaan.

 

Jos rakkauden kielien ymmärtäminen olisi helppoa, en usko että pariterapiaan olisi tulijoita yhtään niin paljoa.

 

Oletko sinä ollut suhteessa, jossa tuntuu, että et saa riittävästi rakkautta? Jos kysyt ihan rehellisesti itseltäsi, mihin tunne perustuu, niin mitä vastaat? Oikeasti voi olla, ettei rakkautta ollut riittävästi. Tai voi olla, ettet huomannut sitä, koska ette ymmärtäneet kumppanisi kanssa toistenne rakkauden kieltä.

 

On tärkeää oppia ymmärtämään toisen ominta tapaa osoittaa ja antaa rakkautta. Mutta on tärkeä tuntea ja ymmärtää myös oma rakkauden kieli. Mitä kieltä sinä puhut? Ja mitä kieltä toivoisit sinulle puhuttavan? Tai oikeastaan, mitä rakkauden kieliä sinä osaat puhua ja ymmärrät.

 

Aika moni oppii kotoaan rakkauden kielen. Voi olla, että vanhempasi ovat näyttäneet rakkauden hiljaa töitä puurtaen. Toisen pyykkien pesu ja pihatöiden teko ovat olleet vahvan sekä kestävän rakkauden merkkejä. Oletko kuullut sanoja? Et. Okei.

 

Minun kotonani äiti on rakastanut meitä lapsia halauksilla, sanoilla ja olemalla aina paikalla. Vanhempien keskinäinen rakkaus on jäänyt hieman pimentoon ja he erosivat myöhemmin. Onneksi isovanhempani rakastivat, sanoivat ja halivat näkyvästi. Sen rinnalla he osoittivat maatilan töillään rakkauttaan toisilleen.

 

Murun rakkauden kieli näkyy tekoina. Tässä hyvä esimerkki. Vuodesta toiseen hän on aina pitänyt huolta, että minä ja kasvava perheemme saamme hyvää itse tehtyä ruokaa. Ja aina ennen työmatkalle lähtöä, hän täyttää jääkaapin lempiruuillamme.

 

Rakkauden kieli – teot

 

Rakkaus näytetään teoin. Se voi olla, että paiskitaan töitä niska limassa, aamun sarastuksesta auringon laskuun. Töitä voi tehdä niin kotona kuin kodin ulkopuolella. Pyykinpesu, lastenhoito, siivoaminen kuin pihatyötkin vievät paljon aikaa ja vaivaa. Jos kysyt rakkauden tekoja tekevältä, miksei hän ikinä kerro rakastavansa, saat vain hölmistyneen katseen. Hänhän on kertonut rakastavansa Sinua ja teidän perhettä pitämällä huolta, ettei keneltäkään koskaan puutu mitään.

 

Rakkauden teot voivat olla myös arkisia, pieniä palveluksia tai hyviä töitä. Keittääkö rakkaasi aamukahvit? Kuka teillä vie roskapussit ulos? Odottavatko aamuisin puhtaat vaatteet uutta päivää? Saatko iloa arkisista askareista ja perheen hyvinvoinnin turvaamisesta?

 

Rakkauden kieli – sanat

 

Suuret sanat, mitä suuremmat sen paremmat. Saat sellaista verbaalista tykitystä, että tuntuu, ettei kukaan ole koskaan nähnyt sinua yhtä upeana ja rakastettavana. Kun sitten olette kaksin, syttyykö intohimo pienistä ja suurista sanoista? Puhutteko toisillenne ystävällisesti, hellästi ja rohkaisevasti? Saako teot merkityksen vasta, kun toinen ne huomaa ja kiittää niistä?

 

Rakkauden kieli – lahjat ja yllätykset

 

Suureelliset yllätykset  tai pienet lahjat. Milloin mennään yllätyspiknikille merenrannalle katselemaan auringon laskua, milloin drinkeille kattoterassille tai tanssia kuutamon loisteessa. Saat ihania lahjoja alusvaatteista koruihin. Tai kauppareissun jälkeen, kun kumppanisi on täyttänyt jääkaapin viikon ruuilla, löytyykö kauppakassien pohjalta vielä suklaa, vain Sinulle? Kun kumppanisi juhlapäivä lähestyy, mietit jo hyvissä ajoin, mikä häntä ilahduttaa ja rohkaisee.

 

Rakkauden kieli – kosketus

 

Hellä sipaisu aamulla toisen olkapäälle, jalan hipaisu aamupala pöydässä ja suukko lähtiessä. Kumppanin kosketus on kuin ilmaa jota hengität rakkaudellenne. Koskettamalla rakkautta osoittavan voi olla vaikeaa ymmärtää kumppanin oman tilan tarvetta ja hän saattaa ihmetellä, miksi olisi pitänyt ostaa lahja. Hän kuitenkin hieroi hartioitasi syntymäpäiväsi kunniaksi.

 

Rakkauden kieli – hoivaaminen

 

Hellä ja ymmärtäväinen auttaja, lohduttaa, silittää ja antaa kaikkensa. Rakkaus näkyy siinä että hoivaa on aina tarjolla eri muodoissa.  Hoivaajan lähellä on rauhallista ja turvallista.

 

Oli rakkauden kielesi mikä vain, se on oikea. Voi olla myös, että rakkauden kielesi on sekoitus useampaan ja se vaihtelee tilanteen mukaan. Jokaisella on oma kielimurteensa tai slanginsa. Omaan ja kumppanin rakkauden kieleen tutustuminen on tärkeää, mutta myös jännitävää ja kiinnostavaa.

 

Joskus tulee kieliriitoja. Sekin on normaalia. Toinen huutaa toisella kielellä ja toinen toisella. Kumpikaan ei ymmärrä mitään.

 

Meillä on murun kanssa säännöllisesti kieliriitaa. Minä vaadin sanoja ja kosketusta, toisinaan myös yllätyksiä sekä lahjoja. Muru ennen kaikkea rakastaa minua  teoillaan.  Etenkin suhteen alussa tulkkia olisi tarvittu. Nyt pikku hiljaa huomaamme jo itse, mistä kenkä puristaa.

 

Mutta emmehän me kukaan halua rakkauden kielimuureja. On parempi opiskella mahdollisimman montaa kieltä ja kuka onkaan ihanampi opettaja kuin oma rakastettu. Ja tarvittaessa voi mennä pariterapiaan, sillä joskus tulkki on paikallaan.

 

Rakkaudessa eri kielet ovat rikkaus. Te itse päätätte tuon rikkauden arvon. <3

 

 

 

*Laita kommentteihin, mikä on sinun rakkauden kielesi ja minkä arvioisit olevan kumppanisi rakkaudenkieli. Miten ne mahtavat sopia yhteen? Nyt rakkautta kehiin lukijat. <3

 

*Blogin avauskuva on otettu kotona olevasta Tapio Nyysösen taulusta Lovers. 

Kommentit (2)

Vierailija
3/2 | 

Siis aivan ihana teksti! Kiitos maailmani avartamisesta.

Puhu muru
4/2 | 

Kiitos Vierailija aivan ihanasta palautteesta. Tämä sai minut hymyilemään onnellisena. <3 Jos aihe kiinnostaa enemmän niin kannattaa ehdottomasti tutustua lisää. Tässä siihen loistava kirja: Chapman, Gary D. (2009) The Five Love Languages: The Secret to Love that Lasts. Moody Publishers, Kindle Edition.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Puhu muru blogin kirjoittaja on erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström, jolla on vastaanotto Sexpossa. Hän on myös toinen Pannaan menemään -kirjan kirjoittajista ja naisten orgasmeista kertovan Iso O - matkaopas huipulle kirjan kirjoittaja. Blogissaan Marja kirjoittaa rakkaudesta, seksuaalisuudesta ja naisen elämästä. Aiheet kuuluvat Marjan elämään vahvasti murun ja kolme lapsen kautta. <3
www.marjakihlstrom.fi

Seuraa somessa

Facebook

Ota yhteys bloggariin

puhumuru@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat

Instagram