Raavaita remonttimiehiä ravaa rapussa jo solkenaan, aamu alkaa porauksella eikä ratikan kolistelulla. Osa rapustamme on jo putkiremontin kourissa ja oma muuttopäivämme lähestyy uhkaavasti kesän vaihtuessa syksyksi. Lokakuussa pitäisi asunto olla suojattu ja ”paketoitu” kirjaimellisesti. Viisihenkisen perheemme muutto vaatii jo hieman suunnittelua.

 

Minä olen pohtinut ihan ahdistumiseen saakka putkiremonttia. Muru ottaa rennommin, mikä on helkutin hyvä asia. Tasapainotamme toisiamme.

Isoimmat pohdinnat ovat liittyneet seuraaviin kysymyksiin:

  • Mihin muutamme remontin ajaksi – lasten päiväkoti- ja koulupaikat, työmatkat? Vuokra-asunto, AirBnB, forenom vai mummola?
  • Mitkä huoneet joutuvat työmaaksi? Jääkö mikään huone ”koskemattomaksi”?
  • Miten saamme tavarat suojaan – tarvitaanko varastoa? Vai riittääkö mummolassa tila remontin ajaksi?
  • Paljonko vuokra nousee remontin jälkeen? Joudummeko etsimään kokonaan uuden asunnon?
  • Miten kestämme lisästressin- ja väsymyksen? Vaikuttaako tämä parisuhteeseen?
  • Kuinka paljon aikaa pitää varata pakkaamiseen ym. töihin? Mitä kaikkea siihen tarvitaan?
  • Turhien tavaroiden kierrätysmahdollisuudet tai myyminen

 

Hihojen kääriminen ja hommiin ryhtyminen ovat auttaneet minua kaikkein eniten. Kesälomalla aloitin vaatteiden raivauksen, kun olin yksin kotona muutaman yön. Heinäkuussa piti myös tyhjentää kellarikomero sekä pyörävarasto. Siinä koko putkiremontti muuttui todeksi. Jokainen ylimääräinen tavara on todella ylimääräinen!

 

Olemme vieneet isot kassilliset vaatteita kierrätykseen, jätelavoille on laitettu isompia tavaroita ja kirjoja vähensimme puoleen. Kirjojen loppusijoituspaikka ei ole vielä selvinnyt. Leluja ja lasten kirjoja olemme vieneet lastemme päiväkotiin. Jotain olen myynytkin netissä, mutta siihen ei ole isommin aikaa.

Asuntoasia ratkesi onnenkantamoisella. Heti töiden alettua lempparikahvilani pitäjä oli huikannut Facebookin Helsingin vuokra-asunnot ryhmästä. Sitä selaillessa yksi kämppä kiinnitti heti huomioni ja sai tunteen, että tänne voisin perheeni tuoda. Ja kaikki sopi heille kuin meillekin! Vuokra-aika, paikka, hinta, kalusteiden määrä ja mikä tärkeintä: kaikesta voi neuvotella.

 

Mikä helpotus, että arki rullaa lähes samaan tyyliin vara-asunnostakin käsin.

 

Ensi viikolla olemme taas viisaampia. On asuntomme katselmuksen aika. Putkiremontin suorittavan firman edustajat tsekkaavat asuntomme, vuokraisäntä ja me olemme kuulemassa mitä on luvassa. Saan myös kysellä kaikki asiat, mitkä ovat mietityttäneet.

 

Mummolassa on onneksi hieman tilaa tavaransäilytykseen ja aloitamme muuttoa pikku hiljaa jo syyskuun aikana. Ystäväni antoi hyvän neuvon pitää mieli positiivisena vaikka stressitasot nousisivat muutossa: ”Kun olet tehnyt päätöksen vara-asunnosta, kiitä ja kehu itseäsi. Pysy positiivisissa puolissa ja muista muutoksen väliaikaisuus. ”

 

Oma mantrani on: ”Me selviämme tästä, me olemme hyvä tiimi.” Se on ollut minulle aina voimavarana. Oli kyse kirjan kirjoittamisesta, murun työmatkasta, vatsatautikierteestä tai nyt putkiremontista. Ehkä me tulemme vain entistä tiiviimmäksi tiimiksi? <3

*Osaisitko sinä antaa minulle jotain hyviä vinkkejä tulevaa pakkaamista, muuttoa ja paluuta varten? Mitkä tavarat sinä olet jättänyt asuntoon? Miten olet pakannut asuntoon jätettäviä tavaroita? Mitä ei missään nimessä kannata jättää asuntoon? Mitä tekisit nyt toisin, jos tietäisit kaiken sen mitä tiedät nyt? Kaikki vinkit otetaan vastaan ja omista putkiremonttikokemuksista voi kertoa vapaamuotoisesti. Linkkaa myös oma blogipostauksesi, jos olet kirjoittanut aiheesta! Kiitos sinulle jo etukäteen.

 

*Marie Kondon kirja Konmari – Iloa säkenöivä järjestys (Bazar, 2016) ja suomalaisen Jenni Sarraksen kirja Tavarataidot - Arkijärjellä koti kuntoon (Tammi, 2016) ovat olleet virtuaalisessa kirjapinossani. Niistä olen saanut hyviä vinkkejä tavaroiden lajitteluun ja karsimiseen. Uusin hankintani on Satu Pihlajan Aikaan saamisen taika – Näin johdat itseäsi (Atena, 2018).

*Jos et ole vielä Puhu murun seuraaja ja tykkääjä Facebookissa, tule mukaan matkaan! Nostan esiin kiinnostavia artikkeleita sekä vanhoja ja uusia blogitekstejäni. Toisinaan arjen kuulumisia ja oivalluksia. Kuvia elämästäni pääsee seuraamaan Puhu murun Instagram tililtä. <3

Kommentit (6)

Tassu81
7/6 | 

Meillä oli kutakuinkin vuosi sitten sama edessä. Saimme vuokrattua kalustetun asunnon putkiremontin ajaksi. Se oli oikein loistava asia, ei tarvinnut huonekaluja muuttaa. Mukaan otimme päivittäiset vaatteet, lapsen lelut, joitakin keittiötarvikkeita (paistinpannun, puurokattilan jne.), lapsen sängyn ja liinavaatteet tietysti seka omat hygenia ja pesuvälineet. Pakkasin kotona kaikki pahvilaatikoihin (keittiö piti tyhjentää kokonaan, vaikkei siellä muuta tehtykään kun putket). Sijoitimme kaikki kotiin jäävät tavarat kahteen huoneeseen ja suojasimme ne hyvin vanhoilla lakanoilla jne. Remonttimiehet teippasi ovet huoneista kiinni. Remontti meillä koski siis ainoastaan eteistä, keittiötä ja tietysti kylppäriä. Remontin piti olla valmis reilussa kahdessa kuukaudessa, mutta venyikin melkein kuukaudella. Tähän kannattaa siis varautua. Jälkikorjauksia tehtiin vielä kotiin paluun jälkeenkin. Itsekin stressasin aivan järkky paljon sitä, mistä saamme väliaikaiskodin jne. Mutta onneksi kaikki meni kuitenkin hyvin! Niin menee teilläkin!! Tsemppiä. ❤️

Puhu muru
Liittynyt2.1.2018
8/6 | 

Kiitos Tassu81 kokemuksesi jakamisesta. Olipa huojentavaa kuulla teidän putkiremontti matkasta, koska kirjoitit tuon niin positiiviseen sävyyn. <3 Meillä on onneksi sama tilanne eli tuleva asunto on osittain kalustettu. Koko muutto lapsiperheenä on aika iso homma... Tuota mahdollista remontin venymistä ollaan pohdittu ja meillä on onneksi hieman varaa tuossa asuntojen vaihdossa ajallisesti. Ja onneksi Helsingistä saa kyllä aina AirBnB kämppiä, jos tulee lisä odottamista. Mummola on hieman kauempana, mutta sinnekin sitten pääsee. 

Otamme tsempin vastaan hymyillen ja yritämme ottaa mallia teidän positiivisesta asenteesta! <3

Vierailija
9/6 | 

Älä luota remppaajien tekemään loppusiivoukseen! :D omassa asunnossa lähti melkoisen mustaa mönjää lattiasta vaikka "ammattilaiset" olivat sen "siivonneet"...

Mahdollisista lisätöistä pyydä kaikki tarjoukset kirjallisena.

Puhu muru
Liittynyt2.1.2018
10/6 | 

Kiitos neuvoistasi Vierailija. Tuo loppusiivous selkeästi on hieman kuuma peruna. Facebookin puolella keskusteluissa huomasi, miten osalla on tehty todella priima loppusiivous ja taas toisaalta... Tuo mitä kerroit, kuulostaa kyllä aika pieleen menneeltä loppusiivoukselta!

Lisätöiden kanssa täytyy kyllä varmasti olla tarkkana. Me emme ole nyt niistä sinänsä vastuussa, kun olemme vuokralla. Mutta toki välitämme asunnosta ja varmaan teemme yhteistyötä vuokraisännän kanssa. 

Heli_
11/6 | 

Hei, mitä tekisin toisin: aloittaisin pakkaamisen aiemmin (kiireessä tulee paniikki), peittäisin kaiken paremmin, pientä pölyhiukkasta tulee aivan järjettömän paljon ja sen siivoamiseen menee hermo. Valvoisin remonttia paremmin, kyseenalaistaisin, en antaisi periksi ehdotetuille ratkaisuille, asuntohan on kuitenkin minun. Tässä muutama, mutta hyvin se menee loppujen lopuksi ja ainakin meillä aikataulu piti, joten tsemppiä muuttoon ja pakkaamiseen.

Puhu muru
Liittynyt2.1.2018
12/6 | 

Kiitos Heli_ neuvoistasi! Oi pakkaaminen. Pakkaamisen AJOISSA aloittamisen taito taitaa olla nyt kultaakin arvokkaampaa. Se on hyvä, että siitä on minulle sanottu eri suunnista. Koska toden totta tavaraa on. Ja lajitelteltavaa.

Nuo remonttipölyhiukkaset vähän stressaavat, että miten kaiken saa suojattua ja mitä ei voi jättää asuntoon edes "paketoituna". Mutta kyllä tämä onneksi alkaa hahmottua pikku hiljaa. Tänään lähti mummolaan ensimmäinen pieni kuorma tavaroita. Pidämme mummolassa pikku varastoa, koska evakko asunnossa meillä ei ole mitään varastoa käytössä.

Tuo remontin seuraaminen täytyy huomioida myös. Meidän ja vuokraisännän tiimi ottaa tuon asialistalle! Ja toivon todella, että kaikki menee hyvin. Ja eiköhän se mene! Kiitos vielä kannustuksesta! <3

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Puhu muru blogin kirjoittaja on erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström, jolla on vastaanotto Sexpossa. Hän on myös toinen Pannaan menemään -kirjan kirjoittajista ja naisten orgasmeista kertovan Iso O - matkaopas huipulle kirjan kirjoittaja. Blogissaan Marja kirjoittaa rakkaudesta, seksuaalisuudesta ja naisen elämästä. Aiheet kuuluvat Marjan elämään vahvasti murun ja kolme lapsen kautta. <3
www.marjakihlstrom.fi

Seuraa somessa

Facebook

Ota yhteys bloggariin

puhumuru@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat