Tätä peliä EI pelata älypuhelimella. Minulla meni ainakin heti pieleen. Luulin, että pelaamme oikeaa Pokemon Go -peliä. Ei. Radalle lähdettiin ilman älypuhelimen tuijottelua. Lapsille annettiin omatekoiset kartat ja sitten mentiin.

 

Vietimme tämän viikon maanantaina 4-vuotiaan tyttäreni päiväkodin liikuntapäivää. Se oli ihan mieletön, ehdottomasti paras päiväkodin järjestämä liikuntapäivä lapsille ja vanhemmille, jossa olen ollut. Siksi haluan jakaa idean Helsingin kaupungin Päiväkoti Vaahteran henkilökunnan luvalla teillekin.

Liikuntapäivän idea oli timanttinen ja jopa nerokas. Toteutus oli toimiva, edullinen ja lapsia sekä vanhempia osallistava. Ainoat tarvikkeet rataa varten olivat pokemon/liikuntarastit sekä kartat, jotka henkilökunta oli itse tehnyt tietokoneella. Täytyy nostaa hattua henkilökunnalle!

 

Teema oli lasten oma Pokemon Go -rata. Pokemoneja lähdettiin etsimään lapsen kanssa päiväkotipäivän jälkeen, ilman päiväkodin henkilökuntaa.

Kiersimme lapset etujoukoissa ja vanhemmat hölkäten perässä rasteja päiväkodin lähialueella. Lapset menivät kovaa! Meno oli kuin olisi juossut laitteisiin kirmaavien lasten perässä Linnanmäellä.

 

Jokaiselta rastilta löytyi Pokemon-hahmo, mistä lapset menivät innosta sekaisin. Oli liikuttavaa katsoa lasten iloa. Lapset hihkuivat ja kertoivat löytämistään Pokemoneista: "Hei mä löysin Pikachun!" "Ja täällä on Bulbasaur!"

Pokemonin lisäksi rasteilla oli aina jokin hauska liikuntatehtävä. Ohjeissa kerrottiin, tekikö lapsi sen yksin vai tehtiinkö se yhdessä vanhempien kanssa ja miten se tehdään.

 

Hikihän siinä tuli! Oli rapukävelyä, Kapteeni käskee -leikkiä, kottikärrykävelyä, kyykkyhyppyjä ja punnerrussiltaa. Huh! Aikuisen piti laittaa itsensä likoon ja siitä lapset nauttivat.

Riemun kiljahdukset johdattivat meitä rastilta toiselle ja kuopuskin intoutui isojen mukaan. Oli hienoa nähdä, miten lapset nauttivat ”johtamisesta”. En muista, koska olisin nauranut niin paljon päiväkotituttujen kanssa. Vanhempien piti todella osallistua monin tavoin ja jättää "työminä" töihin. Nyt tarvittiin rentoja äitejä ja isiä.

 

Liikuntapäivä oli niin hauska, että toivoisin idean leviävän läpi Suomen. Voisitko sinä auttaa siinä? Laitetaan Facebookissa idea kiertämään, jotta muutkin lapset pääsisivät nauttimaan näin hauskasta liikuntapäivästä.

Kertoisitteko päiväkodeille tätä ideaa? Kouluissa tällä voisi kummasti elävöittää suunnistusta. Liikuntapäivä ei ollut kallis eikä vaatinut henkilökunnalta liikoja. Sen sijaan se tuotti aitoa liikunnan iloa yhdessä lasten kanssa.

 

Suuri kiitos tästä kuuluu tyttäreni päiväkodin henkilökunnalle. Mitä innovatiivisuutta pienellä budjetilla! Kiitos Päiväkoti Vaahtera! Te olette ihan parhaita. <3 <3 <3

PS. Jos jotain olisi voinut parantaa, niin etukäteen annettuja ohjeita.  Näin jälkikäteen on helppo sanoa, että pyytäisin aikuisiakin laittamaan urheiluvaatteet. Olin itse onnellinen, että minulle oli lenkkarit jalassa. Juoksuhousut olisivat olleet kivat. Pelkäsin kyykkyhypyissä, että kohta levikset repee. (naurua)

 

*Kuvissa esiintyvät aikuiset ja lapset ovat antaneet luvan julkaista kuvat. Kiitos heille - mahtavaa menoa! =)

Kommentit (4)

Vierailija
5/4 | 

Eih! Meillä töissä tulossa hyvin samantapainen toteutus seuraavalla viikolla. Mikä sattuma! :D Hyvä, että piditte. Ehkä meidänkin liikuntailtapäivä on sitten onnistunut.

Puhu muru
6/4 | 

Sehän on mahtavaa, että teille on tulossa samantapainen päivä. Usko, että jokainen keksii siihen aina ripauksen omaa ja jokainen osallistuja tuo myös uusia sävyjä. Toivottavasti teillekin tulee hauska päivä! =)

SannaL
7/4 | 

Järjestin poikani 7-vuotissynttäreille Pokemonin metsästys-tehtävän ulos. Tulostin jokaiselle vieraalle oman pokemonhahmon (joka hahmosta 2 kuvaa). Toisen kuvista liimasin kirjekuoren päälle (kirjekuorissa oli synttäreistä muistoksi lyijykynä, heijastin ja karkkia) ja poikani piilotti kirjekuoria pitkin pihaamme. Jokainen poika sai valita oman Pokemonkuvan ja sai lähteä etsimään pihasta vastaavaa Pokemon-kuvalla varustettua kuorta. Voi sitä menoa ja meininkiä! Hauskaa oli 😊

Puhu muru
8/4 | 

Ideasi kuulostaa todella toimivalta synttäreillä SannaL. Toivottavasti moni lukijoistani huomaisi kommenttisi ja voisi jalostaa ideaa omien lastenjuhliin. Kiitos, kun jaoit sen täällä!  =)

Vipinää teillä varmasti oli ja luulenpa, että lapset muistavat synttärinne pitkään. =)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Puhu muru blogin kirjoittaja on erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström, jolla on vastaanotto Sexpossa. Hän on myös toinen Pannaan menemään -kirjan kirjoittajista ja naisten orgasmeista kertovan Iso O - matkaopas huipulle kirjan kirjoittaja. Blogissaan Marja kirjoittaa rakkaudesta, seksuaalisuudesta ja naisen elämästä. Aiheet kuuluvat Marjan elämään vahvasti murun ja kolme lapsen kautta. <3
www.marjakihlstrom.fi

Seuraa somessa

Facebook

Ota yhteys bloggariin

puhumuru@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat

Instagram