”Olen hukannut orgasmini. Tai ainakin saan nähdä todella paljon vaivaa saadakseni sen. Mitä ihmettä on tapahtunut? Olen AINA saanut masturboidessani, ja helposti vieläpä. Mieheni on saanut minut tulemaan nuolemalla lähes aina. Pelkässä yhdynnässä en saa ilman klitoriskiihotusta.

Nyt suunnilleen kuukauden ajan olen joutunut oikeasti "taistelemaan" saadakseni orgasmin, jopa masturboidessani. Miehen kanssa en saa. Tuntuu kyllä myös etten kiihotu juurikaan, vaikka HALUAN miestäni ja seksiä. Olenko jotenkin vinksahtanut? Luulisin, että ongelmani on korvien välissä. Kuitenkin haluan seksiä, mutten kiihotu, ja mikäli orgasmin saan, se on erilainen, nopea ja jotenkin väkinäinen.”

(Suoralainaus vauva.fi –keskustelupalstalta) 

 

Ei ole tavatonta, että orgasmi häviää. Syitä siihen voi olla monia. Jos kysymyksen esittänyt nainen olisi tullut vastaanotolleni, olisin kysynyt häneltä enemmän hänen elämäntilanteestaan. Mitä hänelle kuuluu? Painaako jokin asia mieltä? Onko parisuhde kunnossa? Millaiset elämäntavat hänellä on?

 

Kysymyksen esittäneellä naisella kyse ei ole kuitenkaan pelkästä orgasmin häviämisestä. Kyse saattaa olla seksuaalisen halun hiipumisesta, sillä hän kertoi, että haluaisi seksiä muttei kiihotu. Joskus halun ja kiihottumisen järjestystä on vaikea erotella.

 

Ongelmien ratkaisemisen alkuun pääsee helpoimmin kysymällä rehellisesti itseltä – mitä minulle kuuluu? Asioita kannattaa kirjata vaikka paperille. 

 

Tämän jälkeen on hyvä uudelleen pysähtyä pohtimaan, selviänkö tästä omin voimin vai tarvitsenko apua. Onko minulla ketään läheistä kenen kanssa voisin puhua? On parempi hakeutua ajoissa ammattilaisen luo, sillä haluttomuus, kiihottumis- ja orgasmivaikeudet harvoin helpottuvat odottamalla ja stressaamalla lisää.

 

Seksuaalisuus on osa meitä ja se reagoi herkästi meitä vaivaaviin asioihin. Tämä selittää, miksi orgasmi voi vain ”hävitä”. Ja tulee tunne, että haluaisi haluta, mutta kun ei kiihotu!

 

Oletko itse huomannut, että orgasmi voi olla vaikea saada väsyneenä ja stressaantuneena? Vielä jos tilanteeseen yhdistyy kireyttä parisuhteessa, voi olla hyvin vaikea rentoutua edes parhaimman kosketuksen avulla.

 

Tilanteen kartoittamisen jälkeen kysyisin orgasminsa kadottaneelta naiselta vastaanotollani, millä tavoin hän yleensä alkaa haluta, kokee kiihottumisen tunteen ja saa orgasmin. Mitä siihen todella tarvitaan? 

 

Voit kysyä nämä kysymykset itseltäsikin. Millainen päivä luo kihelmöivän fiiliksen? Millaiset rakkaudenosoitukset lisäävät intohimoa? Minkälainen kosketus saa syttymään? Mistä fantasioit mieluiten? Minkälainen rakastelu vie kohti orgasmia?

 

Toisinaan on tarpeen mennä ajassa enemmän taaksepäin. Tutkia, mistä löytyy hekumalliset itsetyydytyskokemukset tai nautinnollisimmat rakastelut. Oletko ikinä miettinyt omia nautinnonhuippujasi?

 

Ei hätää, vaikka kaikki huippuhetket ei olisi koettu nykyisen kumppanisi kanssa. Niistä voit silti ammentaa sinun tapaasi nauttia ja ehkä oppia jotain, mistä voisit nykyisessä suhteessa nauttia.

 

Älä turhaan arkaile menneisyyttäsi, vaan tee siitä rakkauden ja intohimon ehtymätön voimavara. Olet nyt suhteessa on rakkautesi kohteen kanssa, mutta seksuaalisuus on jotain paljon laajempaa. Yhdessä voitte tutkia sen mielettömiä mahdollisuuksia.

 

Seksuaalista halua ja kiihotusta kannattaa myös kokeilla nostaa nauttimalla fantasia maailmasta. Se on luvallista, sallittua eikä sitä tarvitse hävetä. Sitä ei myöskään tarvitse paljastaa kumppanille vaikka toisaalta, jos molemmat sitä haluaa se voi olla oikein ihanaakin. 

 

Me kaikki haluamme kosketusta, tulla nähdyiksi ja kuulluiksi. Useimmille meistä rakkauden kokemus on tärkeä. Me haluamme kokea, että olemme haluttuja. Kuitenkaan ei ole olemassa yhtään täysin samanlaista ihmistä. Jokainen meistä on uniikki upea yksilö.

 

Sinä olet itsesi paras asiantuntija, joka voi läpi elämänsä harjaannuttaa tietämystään uteliaasti tutkien omaa seksuaalisuuttaan. Jos siihen tarvitsee apua, siinä ei ole mitään noloa. Surullisempaa se olisi, jos seksuaalisuuden tuoma hekuma ja ilo jäisi kokonaan kokematta. Jokaisen olisi tärkeää opetella rohkeasti ottamaan vastuu omasta nautinnosta, eikä sysätä sitä vain kumppanin niskaan. 

 

Ei anneta orgasmien kadota iäksi. Tutkitaan mihin ne ovat menneet piiloon ja kutsutaan lempeästi takaisin. Se matka voi ottaa oman aikansa, mutta lupaan että se kannattaa. <3

 

 

*Jos aihe kiinnostaa sinua enemmän suosittelen lämpimästi tutustumaan Kari Heusalan Naisen orgasmi kirjaan. Toinen erittäin hyvä kirja on Tarja Santalahden (ent. Sandberg) Mistä halu syntyy ja miten se säilyy?  Aion myös palata aiheeseen jatkossakin blogissani.

 

*Kommentteihin voi rohkeasti nimimerkin taakse kertoa oman kokemuksen. Kadonneesta orgasmista tai siitä, miten orgasmi on löytynyt. Joskus toisen kokemuksen lukeminen voi auttaa ymmärtämään omaakin kokemusta.

 

*Blogin kirjoittaja Marja Kihlström on myös erityistason seksuaaliterapeutti (NACS), jonka vastaanotto on Helsingissä Sexpo-säätiössä. Käy katsomassa uudet kotisivuni tästä linkistä

Kommentit (10)

Masennuksen kanssa painiva
11/10 | 

Minulla masennuslääkkeet aiheuttivat orgasmien katoamisen. Onneksi saan lopettaa ne lääkkeet pian. Harmittaa, mutta mielenterveys edellä mennään. :)

Puhu muru
12/10 | 

Kiitos kokemuksesi jakamisesta. Se on todella ikävää, että osa lääkityksistä voi kadottaa orgasmin. Lääkärin luona kannattaa aina rohkeasti kysyä eri lääke vaihtoehdoista ja niiden vaikutuksista seksuaalisuuteen. Tietenkään aina ei voi valita ja lääkäri määrää lääkkeet, jotka ovat sinulle parhaimmat siinä tilanteessa. Toivottavasti paranet pian. Ja elämä normalisoituu sekä orgasmi palaa. <3  

Vierailija
13/10 | 

Aina se ei ole pään sisältä kiinni, vaikka tuota emotionaalista puolta tekstissäsi korostatkin. Esimerkiksi hormonit, vaikkapa imetysvaiheessa, tai vaikka mielialalääkkeet vievät halut parhaimmillaan hyvinkin tehokkaasti. Silloin ei paljon fantasiointi auta. Aloittaisin näiden seikkojen kartoittamisella ensin.

Puhu muru
14/10 | 

Kiitos tärkeistä huomioistasi kommentissasi. On aivan totta, että imetyksen huomioon otto on tärkeää ja se vaikuttaa naisen hormonitoimintaan. Niin kuin myös aika mahdollisesta synnytyksestä.

Nämä asiat kysytään alkukartoituksessa. Lisäksi hormonitoimintaa kartoitetaan muutenkin. Joskus esim liika urheilu, stressi tai unettomuus sekoittavat horminitoimintaa. Myös lääkkeiden käyttöä kysytään joka kerta. Ja tarvittaessa konsultoidaan lääkäriä. Tuohon blogiin en ikävä kyllä luetellut ihan kaikkea eikä tässäkään vielä tule kaikki. Siksi on kultaakin arvokkaampaa, kun näitä lisäkommentteja tulee ja voin avata aiheutta lisää. =)

Vierailija
15/10 | 

Sitten on naisia, jotka eivät ikinä saa orgasmia vaikka kuinka paljon tekisi töitä sen eteen...

Puhu muru
16/10 | 

Olet aivan oikeassa. Kaikki naiset eivät ole saaneet orgasmia, kun asiaa on tutkittu ja kysytty laajemmin. Joskus voi olla hyvä, että siitäkin tulee puhumaan jos ei saa orgasmia. Se voi aiheutta monenlaisia paineta, pahaa mieltä ja  riittämättömyyden tunteita, joista on vaikea puhua kenenkään kanssa.

Minusta jokaiselle tekee hyvää tutustua omaan seksuaalihistoriaan, vahvistaa itseluottamusta ja ottaa selvää mistä todella pitää. Seksuaalisuus on osa ihmisyyttä eikä sen onneksi tarvitse kaikkien elämässä näkyä samalla tavalla. Silti se on arvokas osa ihmistä.

Vierailija
17/10 | 

Totta! Seksistä tulee ajoittain merkityksetöntä tai se on vain puolison halujen tyydytystä, koska oma nautinto jää puuttumaan. Se on parisuhteellekin kuormittavaa.. Tämä on kuitenkin asia, josta ei voi puhua oikeastaan kenenkään muun kuin puolison kanssa! Puoliso ymmärtää ja tsemppaa, mutta ei se aina riitä. Olen elämääni ollut tyytyväinen näinkin, mutta jotain siitä silti puuttuu!

Puhu muru
18/10 | 

Ihanaa, että sinulla on rinnallasi ymmärtävä ja kannustava kumppani. Puhuminen tekee suhteellenne varmasti hyvää. Jos tunne, että jotain puuttuu alkaa vaivaamaan jossain vaiheessa enemmän suosittelen ottamaan yhteyttä. Sexpo-säätiöllä on maksullisen seksuaaliterapia vastaanoton (jossa itsekin työskentelen) lisäksi myös ilmaista seksuaalineuvontaa netti-, puhelin - ja neuvontatapaamisten muodossa. 

pesukarhu
19/10 | 

Olen saanut parhaat orgasmini, kun olen tuntenut syvästi (entistä) kumppaniani kohtaan. Nykyään tuntuu, etten pysty tuntemaan romanttisia fiiliksiä ketään kohtaan, ja orgasmitkin ovat laimenneet. Haluaisin taas ihastua. Se on ihan kamalaa, kun ei saa vastakaikua, mutta vielä kamalampaa on tuntea itsensä tunteettomaksi ja tyhjäksi.

Puhu muru
20/10 | 

On ikävää, että olet joutunut olemaan ilman suhdetta mitä toivoisit. Se on välillä äärettömän raastavaa. On kuitenkin äärettömän hienoa, että tunnistat mistä kumpuaa parhaat orgasmisi. Koska silloin on helpompi löytää myös takaisin niiden luo.

Yritä nähdä itsesi hyvänä ja kokonaisena yksinkin. Anna kaikille tunteille tilaa ja tilaa myös sille, että elämääsi voi tulla joku ihminen. Sinussa on ne kaikki kauniit tunteet. Lähetän valtavasti sinulle onnea rakkauden tuleville poluille. <3

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Puhu muru blogin kirjoittaja on erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström, jolla on vastaanotto Sexpossa. Hän on myös toinen Pannaan menemään -kirjan kirjoittajista ja naisten orgasmeista kertovan Iso O - matkaopas huipulle kirjan kirjoittaja. Blogissaan Marja kirjoittaa rakkaudesta, seksuaalisuudesta ja naisen elämästä. Aiheet kuuluvat Marjan elämään vahvasti murun ja kolme lapsen kautta. <3
www.marjakihlstrom.fi

Seuraa somessa

Facebook

Ota yhteys bloggariin

puhumuru@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat

Instagram