KAUPALLINEN YHTEISTYÖ JA ARVONTA 

Olen itse hullaantunut muumeista alakoululaisena. Muumeja katsottiin telkkarista kerran viikossa. Uutta jaksoa odotettiin kuin kuuta nousevaa. Oli myös muumikirjoja ja pehmoleluja. Muumien touhut tulivat myös vaatteisiin ja leikkeihin. Jos olet syntynyt 80- tai 90-luvulla muistat varmasti tämän.

 

Nykyään muumit ovat rakas muisto ja muumimukit arjessa. Lapset katsovat meillä muumeja dvd:ltä. Muumikirjoja on meillä varsin monenlaisia vauvasta koululaiselle.

 

Pakko myöntää, että rakastan kirjoja. Muumikirjat ovat luottokirjojeni joukossa. Niissä on myös paljon tärkeitä teemoja kuten yksinäisyyden, pelkojen, perheen ja ystävyyden käsittelyä. Hahmojen kautta pääsee pohtimaan toisten tunteita lasten kanssa.

 

Uudet muumikirjat luetaan meillä aina nopeasti. Ne ovat myös lasten sairaspäivien pelastus. Ja tällä ja viime viikolla tuota pelastusta tarvittiin. Kaikki kolme ovat olleet enemmän ja vähemmän kipeinä. Tylsyys on saanut sisarukset nahistelemaan ja kirjojen avulla saa pelin hetkeksi poikki. Aina en halua laittaa tietokoneelta lastenohjelmia.

 

Muumimamman laukku kirja vietiin minulta heti. 4-vuotias tyttömme ihastui oikean laukun muotoon tehtyyn kirjaan ja ”laukku” oli heti leikissä mukana. Välillä laukku kulki kädessä ja välillä pikkusisko sai maistella kirjaa. Vauvakin tyytyväisenä tutki kirjaa ja ”laukku” tuntui olevan siihen riittävän jämäkkä.

 

Kun kuume väsytti tytön pääsimme tutkimaan tarkemmin. Hänestä oli ihana arvailla ja pohtia, mitä muumimamman laukussa on. Sinne ilmeistyi myös uusi juttuja, mitä kirjassa ei edes lukenut. Tyttömme totesi vain, että kyllä mamma tarvitsee esimerkiksi peilin. Olin itsekin lumoutunut kirjasta. Luulenpa, että meidän täytyy hankkia vielä toinen kun vauva kasvaa vähän isommaksi.

 

Iltasaduksi otimme hauskan luukkukirjan Muumipeikko yllättää. Kirja veti molemmat tytöt äidin syliin. Luukut ja yllätykset kiehtoivat isompaa tyttöämme. Vauva tuntui tyytyväiseltä kun kuvat olivat isoja ja selkeitä. Äitiä auttoi kovasti kun tekstiä oli vähän ja kirjassa pääsi etenemään sujuvasti. Välillä isompi kyseli: ”Mitä muumipeikko oikein salailee?”

 

 

Lopetus oli varsin suloinen. Jopa koululainen kömpi katsomaan, mikä yllätys oli. Isompi tyttömme sanoi heti kun kirja oli luettu: ”Äiti, luetaan tää uudelleen.”

 

Luukkukirjaa onkin luettu jo moneen kertaan ja siitä on tullut yksi suosikeista. Luukut tuntuvat vielä ainakin myös riittävän vahvoilta. Vauva kun tahtoo nappaa niihin kiinni aika kovaa.

 

Hieman jo tarinallisempi Helminauhan arvoitus kirja luettiin koko poppoolle. Se on osa Muumilaakson salapoliisit kirjasarjaa. Tämä kirja sarja onkin hyvä niille lapsosille, joita kiinnostaa arvoitusten selvittely. Kirjan edetessä ”rikollista” arvailtiin. Välillä lapset olivat ihan varmoja syyllisestä. Kuka muukaan se voisi olla kuin Haisuli?

 

Kirjan lopetus yllätti lapset. Pääsimme käymään hyvän keskustelun ennakkoluuloista. Kuinka helposti syytämme toista aiemman töppäilyn takia? Vai pitäisikö sitten rauhassa tutkia asiaa vielä? Teema toistuu sisarusten välisissä riidoissa ja siksi kirjan tarina tuntui uppoavan hyvin. Ehkä siinä aikuisenakin sai pienen opetuksen, kun välillä syyttää lapsia vaikka on itse hukannut avaimet.

 

 

Kaikki kolme kirjaa jäävät varmasti kotikirjastoomme ja iltasatu suosikkeihin. Kummitytölle ajattelin hankkia tuon Muumimamman laukun. Voi kun siitä olisi aikuisten koko.  Niin suloinen se on. Ehkä sama tekijätiimi voisi tehdä myös Nuuskamuikkusen repusta vastaavan?

 

Osallistu myös ihanien Muumimamman laukku kirjojen arvontaan. Arvon niitä kolme kappaletta. Säännöt ovat helpot. Kerro kommentissa oma lemppari muumihahmosi tai lapsesi/lastesi lemppari. Voit myös perustella miksi näin. Muista myös laittaa erottuva nimimerkki ja kirjoita se vaikka itsellesi ylös. Voit myös jättää sähköpostiosoitteesi, mikä auttaa voittajan tavoittamisessa. Arvonta alkaa NYT ja loppuu sunnuntaina klo 23:59. Ilmoitan kolme voittajaa täällä blogissa. Onnea kaikille arvontaan! =)

Kommentit (57)

Marmados
58/57 | 

Voi muumit on niin ihania! Oon varmaan kaikki muumit kattonut ite pienempänä sataan kertaan vhs:ltä ja nyt kun oma pikkunen tuosta kasvaa niin ootan jo että päästään niitä yhdessä katsomaan.. :) lempparini on ehdottomasti pikku myy joksi minua on itseänikin toisinaan kutsuttu.. :p

Vierailija
59/57 | 

Oma lempihahmoni Muumi tv-sarjassa on ollut lapsesta saakka Nipsu sekä Pikku Myy mutta nykyään astioissa ja muissa Muumi-tuotteissa tykkään todella paljon Muumimammasta :) Tällä hetkellä on hankintalistallakin Muumimamma-vedenkeitin joka on aivan ihana!! Ehkä tämä johtuu siitä kun on itse kasvanut lapsesta aikuiseksi ja kesällä syntyy esikoinenkin joten minustakin tulee itsestäni jonkunlainen Muumimamma! :D

TUUtikki
61/57 | 

itselle Tuutikki- hahmo on ehkä kiehtovin, onhan hän kirjailijan oma kumppani, ja ajatus siitä että oma kumppani pääsee tarinaan mukaan on niin ihana.
Pikku myyn sisua ja asennetta on ihailtava ja muumimamma on aina mamma <3

tyttö tykkää Niiskuneidistä, se on tyttömäinen mutta silti se tekee kaikkia jänniä juttuja ja saa olla silleen mukana seikkailuissa, poika tykkää muumipeikosta: sen takia kun se on niin ahkera.

saya
62/57 | 

Itse tykkään Nuuskamuikkusesta: lapsena hän tuntui ärsyttävän salaperäiseltä ja hillityltä välillä, nyt ymmärtää paremmin esim. kaipuun välillä muualle ja sen että välillä voi olla yksin :) Mielestäni yksi syvällisimmistä Muumilaakson hahmoista. 

Anskuliini81
65/57 | 

Oma suosikkini on ehkä Nipsu, hän on jotenkin niin sympaattinen. Muumikirjoja luetaan meilläkin ahkeraan, harmi vaan kun luukkukirjat tuppaavat hajoamaan aika nopeasti...

Pikku Mia
67/57 | 

Haisuli on tytön 1v 9kk ehdoton lemppari, Pikku Myy hyvänä kakkosena. Voi sitä onnen päivää kun Lindexiltä löytyi vaatteita ja pipo, jossa kuosina juuri nämä kaksi. Tyttö ei vielä oikein puhu, mutta Myy on Yyyym ja Haisulin "sanoo" tuhistamalla nenää <3 Meillä on ollut kirjadtosta lainassa toi laukkukirja, olispa hauska voittaa omaksi!

Emppu
68/57 | 

Meidän tyttö rakastaa kirjoja ja muumeja!(ikää tytöllä on 2 v ja 4 kk) Kirjoja saisi lukea monta putkeen uudestaan ja uudestaan... :D

Tyttö tykkää ilmeisesti eniten nuuskamuikkusesta, nipsusta ja nipsun Sedrik koirasta.  Itse tykkään eniten pikku myystä. :)

Lurde
70/57 | 

Olen ollut muumifani lapsesta asti ja pienenä veljen kanssa osattiin jaksojen kaikki vuorosanatkin ulkoa :D oma lempparini on nuuskamuikkunen koska hän ei turhaan hölise tai tee itsestään numeroa. meillä lasten vauvanimetkin ovat tulleet muumeista, esikoinen oli nipsu ja nyt mahassa on hosuli. :)

Fornax
71/57 | 

Tietenkin lempihahmo on pikku myy, hän on niin ihanan pikkuvanha ja osuu kommenteillaan arkaankin paikkaan.

Muumifani
72/57 | 

Tyttöni suosikki aina vähän vaihtelee: Pikkumyy taitaa kuitenkin olla se suosituin hahmo. Kesällä pakko päästä Muumimaahan 😊

P.s olipa hauska löytää blogisi, meidän isät ollut työkavereita vuosia vuosia sitten

Tuuli
74/57 | 

Pikkutyttönä olin ihastunut Nuuskamuikkuseen, ehkä osittain tv-sarjan rauhallisen puheäänen takia. Aikuisena olen samaistunut enemmän Muumipappaan, tunnistan hyvin Papan kaipuun johonkin määrittelemättömään ja halun olla muutakin kuin "vain tassutteleva koti-isä". Nyt olen 7-kk pojan äiti ja aion siirtää muumi-rakkauteni myös hänelle.

Sessa
76/57 | 

Minuun vetosivat Nipsu ja Haisuli. Työelämässä huomaan että samankaltaiset lapset vetoavat minuun =)

jeni
77/57 | 

Pikku Myy! Siinä on mimmi jolta löytyy ihanasti luonnetta. Oma tyttäreni on hänen kaltaisensa ja kaikki kauhistelevat pikku rämäpää-pippuriamme ja sitä kuinka "hankala" hän on. Olen salaa todella ylpeä :)

KR
79/57 | 

Oma suosikki on ehdottomasti Pikku Myy, mutta tyttären suosikit ovat Muumimamma ja Niisku-neiti ❤️

Kianna
81/57 | 

Oma lempihahmoni on ehdottomasti Pikku Myy, vanhempi poikani piti pienenä Muumipeikosta, nuoremmalla ei vielä lempihahmoni ole.

Vierailija
82/57 | 

Täällä yksi todellinen Muumifani! Lempihahmoni on aina tärästikkelu pikku Myy mutta niiskuneitikin on suloinen haaveilija 😍

Maricruz
84/57 | 

Tyttären (2v) tämänhetkinen suosikki taitaa olla Muumipappa vaikka kaikki Muumit tuntuu olevan ihan ehoton ykkösjuttu! :) Oma suosikki on PikkuMyy :)

_-jennii-_
87/57 | 

Meillä 1,5v. tyttö on aivan ihastunut muumeihin. Innostus lähti nuppipalapelistä, joka on todella mieluinen. Tytön ehdoton suosikki on muumipappa, papan tyttö hän on muutenkin. Dvd:tä ei olla vielä katseltu, kun hän on niin pieni, mutta kirjat kiinnostaa pientä lukutoukkaa valtavasti.

ElinaA
88/57 | 

Onpas kiva arvonta! Nipsu on suosikki hahmoni ja tyttöni suosikki on Mörkö, joka on vähän pelottava ;) 

Oona
89/57 | 

Meil lemppari on mörkö pojan mielestä ja minä tykkään myystä 😍👌muumit on ihania 😊

Satsuma
90/57 | 

Niiskuneiti on jotenkin musta niin hurmaava ja tyttömäinen. Mukaan kivaan arvontaan :)

Sussutin
92/57 | 

Myy on lempparini. Kujeileva otus. :D Mies kutsuu minua toisinaan Myyksi, joten myös se tekee hahmosta kivan.

Nennuli
93/57 | 

Suosikki on ollut aina Pikku Myy. Oma tyttö on reilu 2.v ja oranssi hiuksinen, kuten Pikku Myy ja luonnekin täsmää. :) Olen siis saanut oman Pikku Myyn. :)

HannaSavinainen
94/57 | 

Mun suosikki on Nuuskamuikkunen, koska hän pysyy joka tilanteessa isällisen rauhallisena - toisin kuin minä :)

Pikku Myy -85
95/57 | 

Suosikkini on ollut aina hieman salaperäinen seikkailija, viisaan oloinen ja rauhaa säteilevä Nuuskamuikkunen.

Blankenship
97/57 | 

Muumit rulaa! Muistan kun olin 8v ja me luokassa juoruttiin Muumeista kuin vanhukset silloin Kauniista ja Rohkeista 😊 Nyt oma 3v tyttäreni on myös hullaantunut Muumeista ja meidän perheen lempparihahmot ovat Muumi mamma, Pikku Myy ja Niiskuneiti ❤️ Nykyajan väkivaltaiset ja slangi pohjaiset rumat piirretyt masentaa! Onneksi Muumit elää ikuisesti ja ilahduttaa sekä opettaa edelleen meitä!

Ainoooikee
98/57 | 

Muumimamma ❤️ Empaattinen, huolehtivainen, välillä vähän hyväuskoinenkin luottavuudessaan, ymmärtävä, anteeksiantava, sopuisa ja auttava. Täydellinen äiti..

Anna♡nipsu
99/57 | 

Nipsu♡ se on niin hölmö ja hassu reppana. Yhtä pelkuri ku minä ja tykkää yhtä palijon syyä ja nukkua ku minä 😊

SuviSini
104/57 | 

Muumit ovat kyllä osa lapsuutta, telkkarista tuli katseltua säännöllisesti, kirjoja oli pari ja figuureja joitakin. Muumilehteäkin tuli ostettua usein, vai oliko lie tilattunakin kotiin :) Omia lempihahmojani on Nuuskamuikkunen, Pikku-Myy ja Haisuli, nuo kolme ovat yhdistettynä kuin minä :D

MuumiMiia
106/57 | 

Muumit kuului lapsuuteen ja ihania hahmoja oli MuumiMamman lisäksi PikkuMyy... MuumiMamman rauhallisuus ja PikkuMyyn tulisuus ovat molemmat hyviä luonteenpiirteitä oikeassa suhteessa :)

Amanda
107/57 | 

Pikku myy on aina ollu mun suosikki ja Muumimamma on aikuisempana tullu suosikiks. Meillä myös luetaan paljon Muumikirjoja ja kirjoja yleensäkin. 5-v kuopus tykkää niistä salapoliisikirjoista mutta myös luukkukirjat on mieleisiä.

Puhu muru
109/57 | 

Arvonta päättyi eilen sunnuntaina 20.3 klo 23.59. Suoritamme arvonnan tänään illalla ja laitan tiedon voittajista klo 20 mennessä. Onnettarena toimii ihana 4-vuotias tyttäreni. Tasapuolisesti onnea kaikille arvontaan! Ilmoitan täällä kommenteissa voittajat ja kirjat postitan heille tällä viikolla. Kiitos jo etukäteen kun osallistuitte ja kerroitte lemppari Muumistanne. 😀

Puhu muru
111/57 | 

Ja arvonta on suoritettu. Voittajat ovat kommentti nro 27 Maricruz, nro 47 Suvisini ja nro 50 Amanda. Onnea voittajille ja vielä kerran kiitokset kaikille osallistujille. 👏

Voittajille laitan tulemaan meiliä ja kysyn osoitetiedot, niin saadaan Muumimamman laukut matkaan. 😀

Puhu muru
112/57 | 

Voittajille on laitettu meilit menemään. Postitan kirjat teille heti kun saan osoitetiedot. 😀

Marja-Liisa65
113/57 | 

Muumeilla on jokaisella oma tärkeä roolinsa ja paikkansa; kunpa kaikissa yhteisöissä voisivat erilaiset olla yhtä samalla tapaa! Ehkä kuitenkin kallistun Muumimamman puoleen, varsinainen kodin hengetär.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Puhu muru blogin kirjoittaja on erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström, jolla on vastaanotto Sexpossa. Hän on myös toinen Pannaan menemään -kirjan kirjoittajista ja naisten orgasmeista kertovan Iso O - matkaopas huipulle kirjan kirjoittaja. Blogissaan Marja kirjoittaa rakkaudesta, seksuaalisuudesta ja naisen elämästä. Aiheet kuuluvat Marjan elämään vahvasti murun ja kolme lapsen kautta. <3
www.marjakihlstrom.fi

Seuraa somessa

Facebook

Ota yhteys bloggariin

puhumuru@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat

Instagram