Tämä ei ole kaupallinen yhteistyö! Nämä ovat  meidän lasten lempikirjoja, jotka olemme itse ostaneet tai saaneet lahjaksi. Joissakin kirjoissa vaan on jotain, mikä saa lapset hakemaan ne hyllystä uudelleen ja uudelleen. Eikä edes iällä ole väliä. 

 

Näitä kirjoja luetaan yleensä, kun aloitellaan kirjojen lukemista 1-3-vuotiaana. Riippuen lapsesta lukemisen voi aloittaa jo ennen 1-vuotissynttäreitä. Näitä tulevat kuuntelemaan vielä meidän 9-vuotias koululainen ja 4-vuotias keskimmäinen, kun niitä luetaan 1,5-vuotiaalle kuopuksellemme.

 

Eipäs possu – Richard Scarry

 

Loistava kirja, jopa tunnetaitojen opetteluun. Miten yhden ihmisen kiukku voi vaikuttaa koko perheeseen. Ja lopussa Eipäs possu saa vielä opetuksen, mikä saa etenkin jo hieman isommat lapset pohtimaan, kannattaako kiukutella.

 

Suuri kuvien ja sanojen kirja – Ole Könnecke

 

Täältä kirjasta löytyy niin paljon sanoja, ihmeteltävää ja opeteltavaa. Löytyy kodin kaikki huoneet, aakkoset, värit ja eläimet. On vuodenajat ja kaikki ihanat menopelit lentokoneesta paloautoon. Kaikki meidän lapset rakastavat tätä. Kirja kestää selkeästi kovaakin kulutusta.

 

Minua ei nukuta enkä ikinä mene nukkumaan! – Lauren Child

 

Lapset tulevat sohvalle aina, kun tätä luetaan. Välillä uhmakas 2- tai 3-vuotias on tätä jopa toivonut. Ja ihan oikeasti. Tämä kirja on auttanut myös uniuhmaan! Kerronta on hauska ja kuvitus mielenkiintoinen. Vauvatkin ovat meillä jaksaneet katsella tätä.

 

 

Puppe osaa laskea – Eric Hill

 

Tämän kirjan kanssa nuo meidän mussukat ovat oppineet laskemaan kymmeneen. Toimii. On luukkuja ja hyvät isot kuvat. Sopii hyvin myös pottakirjaksi.

 

Rikun, Roopen ja Ringon seikkailut – Mauri Kunnas

 

Kunnon reissukirja! Tämä on kulkenut mukana niin mummolassa kuin kesälomareissuilla ympäri Suomea. Neljä erilaista tarinaa, juuri sopivan mittaisia iltasaduiksi. Tämän avulla lapset ovat opetelleet värejä, numeroita kuin asioita avaruudesta. Aikuisellekin mukava kirja.

 

Joululoma on loistava hetki hakea kirjastosta kasa hyviä kirjoja kotiin tai mummolaan. Olen itse kirjastojen suuri fani. On ihana istua alas rauhassa, ottaa lapsi syliin ja lukea. Se on aitoa läsnäoloa, joka tuottaa iloa ja hyvää oloa. Nämä viisi ovat meidän lapsille rakkaita kirjoja ja itse osaan ne murun kanssa melkein ulkoa. Melkein kyllästymiseen asti... ;)

 

Hauskoja lukuketkiä ja rentouttavaa joululomaa kaikille ihanille lukijoilleni. <3

 

*Vinkatkaa kommentteihin ihmeessä teidän lasten suosikkikirjoja. =)

Kommentit (2)

Ina
3/2 | 

Loistavia vinkkejä 2-vuotiaalle, kiitos! Meillä menee toistaiseksi parhaiten kaikki, missä on musiikkia: nukkumiseen meillä auttaa Soiva tuutulaulukirja, josta soitan musiikkia molemmille lapsille sen jälkeen, kun olen laulanut läpi oman repertuaarini. Nyt pienimmällä on menossa auto- ja pottakirjavaihe. Richard Scarry toimii muuten yllättävän pitkään, 5-vuotias toivoo sitä välillä edelleen iltasaduksi. Mikko Mallikas on yksi klassikko, jota haettiin just kirjastosta iso pino, se naurattaa sekä 5-vuotiasta että äitiä.

Puhu muru
4/2 | 

Noi musiikki kirjat on kyllä hyviä. Ne vaan melkein aiheuttavat meillä joukkotappelun, kun on sopiva päivä. ;) Meillä on kanssa tuo pottailuvaihe alkamassa nuorimman kanssa ja taas täytyy kahmia kirjoja siihen avuksi. Kuopus on selkeästi eläinfani, joten Scarrya varmaan luetaan enemmänkin. Täytyykin ottaa noi Mikko Mallikkaat tuolle 4-vuotiaalle kokeiluun. Vaikka voi olla, että kun on tyttö kyseessä hän haluaa Minttu-kirjat. Kiitos vinkeistäsi Ina!

Ja kaikille lukijoilleni tiedoksi. Vahva suositus Inan Inahduskirjat blogiin, jos kaipaat hyviä lukuvinkkejä. Ina on myös ihanan Syliin-kirjan kirjoittaja, josta kirjoitin syksyllä blogiini.  =)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Puhu muru blogin kirjoittaja on erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström, jolla on vastaanotto Sexpossa. Hän on myös toinen Pannaan menemään -kirjan kirjoittajista ja naisten orgasmeista kertovan Iso O - matkaopas huipulle kirjan kirjoittaja. Blogissaan Marja kirjoittaa rakkaudesta, seksuaalisuudesta ja naisen elämästä. Aiheet kuuluvat Marjan elämään vahvasti murun ja kolme lapsen kautta. <3
www.marjakihlstrom.fi

Seuraa somessa

Facebook

Ota yhteys bloggariin

puhumuru@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat

Instagram