Kaksioon voi eksyä niin, ettei oman kumppanin luokse löydä. Ja vaikka toinen olisi kuinka samassa aamupalapöydässä, hän voi olla kauempana kuin koskaan aiemmin. On karua huomata, että asuu tutunnäköisen ihmisen kanssa joka samaan aikaan aivan vieras. 

 

Mitä rakkaudelle on silloin tapahtunut? Minne hävisi se kaikki, mikä teki noista kahdesta parin? Kuinka kosketus hiipui pois ja etäisyys tuli tilalle?

 

Polkuja on monia. Se hetki, kun nuo kaksi valitsivat eri polut ja eksyivät yhteiseltä polulta, pitäisi jäljittää. Alkoiko kaikki siitä, kun toinen alkoi tehdä enemmän töitä ja oli kotona vähemmän? Vai siitä, kun toinen viilsi sanoillaan kumppaniinsa haavan? Vai oliko vauvan tulo hetki, jolloin toinen unohtui, tuli väsymys eikä yhteistä polku enää löytynyt?

 

Kyse ei ole syyllisten etsinnästä vaan tapahtumien ja tunteiden avaamisesta, sanoittamisesta. Mitä silloin tapahtui? Mitä tunsin? Mitä ajattelin? Mitä olisin halunnut sanoa? Ja miltä kaikki tuntuu nyt?

 

Harva meistä kadottaa toisen tarkoituksella. Mutta vaikka se olisi vahinko, se sattuu. Parisuhteessa, jossa kaksi ihmistä ovat eksyneet toisistaan, voi kumpikin tahollaan  kokea itsensä hyvin yksinäisiksi. 

Asiakkaani ovat kuvanneet tunnetta rakkaudenvankilaksi. Samaan aikaan on luvannut sydämensä toiselle ihmiselle ja on silti yksin, ei pääse eteen eikä taakse. Siinä meinaa loppua happi. Rakkaudenvankilassa saattaa virua vuosia. Ilman rakkautta, kosketusta ja seksiä. Tai ilman jotain noista kolmesta. 

 

Kun eksyy toisesta, voi eksyä myös itsestä samassa rytäkässä. Eksynyt ihminen voi turruttaa oloaan esimerkiksi alkoholilla, herkuilla, liialla liikunnalla, työnteolla tai nettiseksillä. Kunhan tuo outo tyhjyyden tunne vain täyttyisi jollakin. Syynä voi olla halu tuntea edes hetken hyvää oloa. Joku rankaisee itseään. Tai hakee hyväksyntää, ja pomon kiitos tekee hänet näkyväksi. Ihminen haluaa olla tärkeä.

 

Jos sinä olisit tuo kumppanistaan eksynyt ihminen, tuntisitko olosi tärkeäksi? Tuskin. Tärkeän sijaan saattaisit sanoa, että koet olevasi näkymätön.

 

Kun rakkaus voi hyvin, parisuhteen yhteys on kunnossa ja rakkauden langat ovat vahvoja, silloin ei ole epäilystäkään, etteikö olisi toiselle tärkeä. Silloin sen tietää - niin mieli kuin kehokin, että minua rakastetaan juuri sellaisena kuin olen. Ja siinä on mielestäni kaikki, mitä ihminen tarvitsee.

 

Kadonneen kumppanin luokse pääsemiseen tarvitaan alkuun pienen pieniä askelia. Katso kumppania silmiin, yritä puhua hänelle kuin ystävälle. Huomioi toinen. Tuo hänelle kahvia olohuoneeseen, anna vapaailta lapsesta/lapsista. Kysy, mitä hänelle kuuluu? Ja kuuntele. Ole siinä häntä varten ja anna hänen olla sinua varten. Pyydä häneltä lempeästi, jos kaipaat jotain. Älä enää hautaa tunteitasi ja toiveitasi. 

 

Siitä se lähtee. Edessä on vielä hetkiä, jolloin sattuu kun pitää kohdata oma paha olo tai toisen paha olo, mutta siitä selviää. Olen nähnyt sen, miten kaksi toisistaan eksynyttä ihmistä taas löytää toisensa. <3

Kotitehtävä:

 

*Mieti itseksesi, miten sinä osoitat kumppanillesi, että hän on sinulle tärkeä?  Miten osoitat hänelle, että hän kelpaa juuri sellaisena kuin hän on? Miten sinä toivoisit, että kumppanisi osoittaa että olet tärkeä hänelle? Jos ette ole puhuneet näistä, yrittäkää. Ottakaa hetki toisillenne kun olette virkeitä ja hyväntuulisia, jos se vain on mahdollista.

 

*Arjessakin voi pysähtyä katsomaan kumppania. Katso häntä ja mieti, miksi rakastat häntä? Miksi haluat olla juuri hänen kanssaan? Mikä tekee hänestä erityisen?

 

*Lue myös postaukseni Uudelleen toisen luokse <3

 

Apua on tarjolla:

 

*Pariterapiassa on mahdollista oppia tunnistamaan, milloin me eksyimme, miksi ja miten me voisimme löytää takaisin toistemme luokse. Pariterapiaa tarjoaa maksuttomasti monet kunnat ja seurakunnat. Sexpo-säätiöllä on myös maksuton netti-, puhelin – ja neuvontatapaamispalvelu. Sexpo-säätiö ja Väestöliitto tarjoavat maksullista seksuaali – ja pariterapiaa, samoin kuin monet yksityiset toimijat. 

 

*Kuvat Pixabay

*Jos et ole vielä Puhu murun seuraaja ja tykkääjä Facebookissa, tule mukaan matkaan! Nostan esiin kiinnostavia artikkeleita sekä vanhoja ja uusia blogitekstejäni. Toisinaan arjen kuulumisia ja oivalluksia. Kuvia elämästäni pääsee seuraamaan Puhu murun Instagram tililtä. <3

Kommentit (5)

Katta /Arki(paska)ruokaa
1/5 | 

Kiitos tästä. Viimeisen vuoden ajan olemme palanneet toistemme luo askel askeleelta. Kirjoituksessasi olevat pikku jutut on merkittäviä. Lopun tehtävä on myös hyvä ja toimiva. Myös silmiin katsominen, kädestä kiinni ottaminen on tärkeää. Samalla voi sanoa ne kolme tärkeää sanaa. ❤️

Puhu muru
Liittynyt2.1.2018

Kiitos Katta/ Arki(paska)ruokaa kokemuksesi jakamisesta ja palautteesta. <3 Onpa ihana kuulla, että te olette löytämässä toisenne taas. Askel askeleelta. Ei ole kiire. Jatkakaa samaan malliin, uskoen toisiinne ja teidän rakkauteen. <3 <3 <3

Vierailija
2/5 | 

Tämä teksti olisi kannattanut antaa ystävällesi reilu vuosi sitten. Olisi ehkä voinut ottaa sen pienen askeleen ennen kuin lähti kokonaan........Ja en usko että oli edes yrittänyt tai jos oli, niin ei vielä tarpeeksi kauan. Tai sitten on halunnut tehdä vaimonsa kanssa lapsen vaikka ei enää vaimoaan ole rakastanut.....En vaan ymmärrä miksi sinä voit kutsua heitä rohkeiksi, he eivät ole rohkeita vaan itsekkäitä ihmisiä. Ja en sano tätä siksi että ovat pätätäneet olla yhdessä, vaan siksi mitä ovat julkisuudessa kirjoittaneet ja sanoneet. Itsekkyys on sitä ettei kunnioita toisten ihmisten tunteita ja ylipäätänsä toisia ihmisiä, vaan hehkuttaa sitä minä minä onnellisuutta. Sinun tekstisi ovat järkeviä ja osuvat usein aika oikeaan, siksi ihmettelenkin mikä ihme siinä tyypissä on kun sen tekemisiä jaksat kannustaa? Entä jos sinun miehesi toimisi niin kuin hän toimi????

Puhu muru
Liittynyt2.1.2018

Kiitos Vierailija kommentistasi. Huomaan, että olet hyvin tuohtunut ja turhautunut. En lähde sen enempää spekuloimaan ystäväni eron syitä ja seurauksia. Se on heidän asiansa. Ystävänä pidän hänen kertomat asiat omana tietonani. 

Ero on usein kipeä ratkaisu. Kun siitä tehdään julkista ja toisesta syyllinen, se on vielä rajumpaa. Mitä olen terapeuttina oppinut, on asioiden taakse katsominen. Ei kannata tuijottaa vain sitä, mitä näkee. Eikä myöskään antaa tuomioita. Koska hän on ystäväni olen ollut tukemassa ja turvana. Kuuntelijana. Uskon häneen ja heihin. Uskon siihen, että elämme vain kerran ja ratkaisuja pitää tehdä myös oman onnen eteen. Hyvä vanhempi voi olla vaikka olisi eronnut. Nämä asiat eivät ole niin yksinkertaisia kuin ihmiset helposti luulevat.

Jos asia vaivaa sinua kovasti, kannattaa omista tunteista käydä puhumassa jossain. Ehkä tuo kaikki koskettaa sinua jonkin oman elämän tapahtuman takia. Ole herkkänä sille, miksi se sinua vaivaa. Kaikkea hyvää sinulle ja kiitos palautteestasi, että olet ilmeisesti kuitenkin pitänyt teksteistäni.

Vierailija

Kummallista, että tulkitset ihmisten eriävät mielipiteet aina heidän omiksi ongelmikseen. Eikö se ole niin, että jokaisella saa olla ihan oma mielipide siitä, mitkä asiat katsoo moraalisesti oikeiksi tai vääriksi. Tai millaista toimintaa pitää tyhmyytenä tai viisautena. Ei eriävästä mielipiteestä aina tarvitse "käydä puhumassa" jossain tai sen ei tarvitse tarkoittaa, että mitään ongelmaa olisi. Jotkut vaan sattuu on erimieltä kuin sinä. Ja moraalikäsitykset kun vaan ovat kaikilla erilaiset.

Ennemmin näkisin ongelman olevan siellä päässä, missä eriävät mielipiteet tulkitaan toisten ongelmiksi, eikä osata nähdä omassa toiminnassa mitään heikkoutta. Oman egon pönkittäminen ja /tai itsensä nostaminen jalustalle on rumaa ja toisia alentavaa. Et millään pysty terapoimaan kenenkään yksittäisestä vastauksesta heidän ongelmiaan, eikä todellakaan pitäisi edes yrittää. Huoh:(

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Puhu muru blogin kirjoittaja on erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström, jolla on vastaanotto Sexpossa. Hän on myös toinen Pannaan menemään -kirjan kirjoittajista ja naisten orgasmeista kertovan Iso O - matkaopas huipulle kirjan kirjoittaja. Blogissaan Marja kirjoittaa rakkaudesta, seksuaalisuudesta ja naisen elämästä. Aiheet kuuluvat Marjan elämään vahvasti murun ja kolme lapsen kautta. <3
www.marjakihlstrom.fi

Seuraa somessa

Facebook

Ota yhteys bloggariin

puhumuru@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat

Instagram