Olin yhtä hymyä. Teki mieli kertoa kaikille vastaantulijoille, että me alamme yrittämään vauvaa. Näin vain ihania, suloisia vauvoja ja mieleni teki sulkea mieheni kaksioomme. Siltä minusta tuntui, kun tulin gynekologilta kierukan poistosta.

Joka kerta kun raskaustestiin on tullut kaksi viivaa, olo on ollut hyvin erityinen. Olosuhteet ovat vaihdelleet, mutta rakkaus ja ylpeys ovat pysyneet. Miten ihmeellistä on olla raskaana. Kuinka tajunnan räjäyttävää on tuntea vauvan ensimmäiset potkut. Tai miten sitä odottaa synnytystä, käy kiirastulen läpi ja saa jossain vaiheessa oman pienen syliin.

Minulla on ollut vauvakuume jo teini-iässä. Muistan kun uhosin silloin: ”Minulla on kolme lasta kun olen 30v.” Ja niinhän minulla oli. Vauvakuume on valtavan vahva tunne tai melkein tunnetila minulle. Se varastaa kaikki ajatukset. Se aiheuttaa mukavaa kutkutusta.

Nyt kun meillä on kolme lasta, tuntuu että lapsilukumme on täynnä. Pohdin sitä jo toisen jälkeen, mutta silloin pelkkä ajatus vauvanvaatteista luopumisesta oli liikaa. Nyt olen yrittänyt tehdä luopumistyötä juuri antamalla vauvanvaatteita pois. Se sattuu silti. Kyyneleet polttavat silmiä kun mietin, etten saa enää kaivaa näitä esiin ennen uuden vauvan syntymää.

Suru. Ikävä. Aito luopumisen tuska. Tässäkö tämä nyt oli? Ja samaan aikaan ihmetys. Ei kai tämä voi olla jo ohi? Miten surullinen olo tulee, kun katsoo 9 kuukauden ikäistä kuopusta. Onko tämä todella viimeinen kerta, kun saan istua illalla sohvalla ja vauva nukahtaa onnellisena syliini. Tai kun seuraan kun hän opettelee tarmokkaasti seisomaan nousemista. Silloin voisin pysäyttää ajan.

Surun rinnalla kulkee myös helpotuksen tunne. Onhan tässä valvottu, laitettu omat tarpeet sivuun ja taaperrettu leikkipuistoon kuuliaisesti. Ehkä nyt alkaa näkymään sumea kuva tulevaisuudesta, missä arki alkaa helpottua. Ehkä saan taas nukkua lauantaiaamuna muruni vieressä ja muksut menevät itsenäisesti katsomaan telkkaria. Tai mitä kaikkea voi tehdä vähän isompien lasten kanssa.

Kasvatustieteen tohtori Mirjam Kalland sanoi kerran luennolla, että lapsiluku on silloin täysi kun on tilaa vielä yhdelle. Hän tarkoitti, että silloin on voimia odottamattomien kriisien varalle. Ja samalla hän muistutti, että haaveilu vauvasta ei ole pahasta.

Olen yrittänyt pitää tätä Kallandin ajatusta mielessäni surutyöni keskellä. Sillä onhan arki kolmen kanssa jo aika väsyttävääkin välillä. Olisiko meillä voimia neljänteen? Tai saisimmeko hoitoapua enää neljän kanssa?

Lapsilukuasia on onneksi sellainen, että siihen saa vertaistukea muilta äideiltä. Tähänkin blogiin sain kimmokkeen eräästä facebookin ryhmästä, johon kuulun. Siellä joku ihana rohkea äiti kirjoitti omasta surusta ja ahdistuksestaan liittyen lapsiluvun täyttymiseen. Kuinka lohduttavia äitien omat kokemukset ja kommentit toisilleen olivat.

Rakkaat kollegani ja jo hieman kokeneemmat äidit antoivat hyvän neuvon minulle. Ei tarvitse sanoa ei koskaan, jos se ei tunnu vielä oikealta. Ja minä en vielä halua sanoa, että meille ei tule enää koskaan vauvaa. Vaikka se olisikin sitten vain minun haavevauvani.

Kommentit (27)

Äiti-74
28/27 | 

"Onko tämä viimeinen kerta kun saan istua sohvalla ja vauva nukahtaa onnellisena syliini?" Ei se ole viimeinen kerta. Tulee sisarusten vauvoja, ystävien vauvoja ja omia lapsenlapsia joita voi rakastaa ja hoivata. Ja mikä parasta, antaa takaisin vanhempiensa syliin kun itseä alkaa jo väsyttää. Saa siis rusinat pullasta. Jos vauvakuume silti polttaa, voi myös ryhtyä vastasyntyneiden sijaisäidiksi, niille vauvoille jotka huostaanotetaan heti laitoksella tai pian sen jälkeen. Vauvat tulevat sijaisperheeseen muutamaksi viikoksi tai kuukaudeksi ennen kuin siirtyvät adoptioperheeseen tai biologinen äiti pystyy ottamaan vauvasta vastuun.

Puhu muru
29/27 | 

Annoit hyvää näkökulmaa minulle Äiti-74. Se on aivan totta, että ei ne omat biologiset lapset ole ainoa tapa nauttia vauvoista. Ja myönnän kyllä, et syyllistyn välillä ihannoimaan myös vauvan saamista.

Pidän ehdottomasti sun viestin hollilla kun vauvakuume meinaa tulla. Kiitos siitä! 👍

Martta
30/27 | 

Postauksen alku kuulosti täysin omasta suusta tulleelta. Tosin me vielä yritetään kovasti, että saadaan ihme aikaiseksi.

Puhu muru
31/27 | 

Voi kun hieno juttu Martta, että kuulit oman äänesi blogia lukiessasi. Toivon teille todella omaa pientä ihmettä. <3 

Jos haluat laita viestiä mulle vaikka Puhu muru -facebook sivun kautta, kun onnistaa. Ihania uutisia, on aina ilo kuulla! =)

Hanna / Kommammaa
32/27 | 

Kirjoitit hyvin samasta aiheesta, kun mistä minäkin olen kirjoittanut ja minkälaisen asian kanssa minäkin painin. Tosin minä painin sen asian kanssa hieman toisesta näkökulmasta. http://kommammaa.blogspot.fi/2015/08/kun-kompromissia-ei-ole.html?m=1tuo... jälkeen olen paristi sivunnut asiaa, mutta periaatteessa tilanne on meillä muuttumaton. Kiitos, kun annoit omaa ajatustasi jakamalla minulle uuden näkökannan asiaan.

Puhu muru
33/27 | 

Kiitos Hanna kommentistasi ja blogisi jakamisesta. Suosittelen kaikille Hannan blogin Kommammaa lukemista. Näkökulmasi on tosiaan hieman eri, mutta suru ja jopa kipu tuntui tutulta.

Meillä tuntuu siltä, että neljänteen ei taida voimat riittää. Tulee pelko parisuhteen, jaksamisen, työelämän ja ajankäytön suhteen. Luin blogi kirjoitustasi kyyneleet silmissä. Tilanteenne on varmasti raastava vaikka en sitä tä'ysin voi ymmärtää. Puhuminen auttaisi, mutta se jumiutuu helposti. Jos kumppanisi ei siitä halua puhua, yritä sinä päästä silti puhumaan. Suru, viha, ärstymys tai luopumisen tuska ovat kaikki tärkeitä tunteita, mitä on hyvä käsitellä.

Koska olen seksuaaliterapeutti suosittelen ehdottomasti pari- tai seksuaaliterapiaa sinulle tai teille molemmille. Mitä aiemmin apua uskaltaa  hakea, sitä paremmat lähtökohdat on asiaa käsitellä. Jos haluat jutella asiasta lisää, voit laittaa minulle vaikka meiliä puhumuru@gmail.com.

Olet todella rohkea kun jaat noin intiimin kokemuksesi. Se on varmasti auttanut monia, jotka ovat samassa tilanteessa kanssasi. Voimia sinulle Hanna. <3

Hanna / kommammaa
34/27 | 

Kiitos. Kiitos kauniista ja kannustavista sanoistasi. Puheyhteys on onneksi edelleen avoin - sitä emme ole osanneet tuhota, mutta koska mieheni ei ole varsinaisesti "suuri puhuja" ( :D ) saan minä usein tehdä kaiken puhumisen enkä suuresti saa vastakaikua. Terapiaa olen hieman koittanut ehdottaakin, ihan jo siksi, että minusta tuntuu ettemme löydä ulospääsyä omin päin ja haluan tehdä asialle kaikkeni, ettei tämä tuhoa meitä.

Edelleen uskon siihen parempaan huomiseen, siihen että jollain tavalla - ei siis välttämättä minun tavallani, pääsemme tästäkin yli <3

Vierailija
35/27 | 

Olen tätä ihan samaa asiaa miettinyt jo kauan. Mieheni mielestä yksikin lapsi olisi riittänyt, mutta puoliväkisin sain hänet suostumaan toiseen. Tai aluksi toinen ainakin tuntui vain omalta projektilta, vaikka nyt mieheni ihannoi "kakkostamme" - ja toisin päin :) itse kirjoitin "kakkostamme", koska minusta on suorastaan sääli, etten saa oikeastaan mieheltäni edes lupaa haaveilla enää raskaudesta ja uusista lapsista. Raskaus ja synnytys on ollut melkein hävyttömän helppoa aikaa. Stressiä on pääsääntöisesti aiheuttanut päivän puhelinyhtedet toisella kerralla jo toteutuneen - jälkikäteen sanottuna helpon - salamasynnytyksen alkuun reagointi. Se pienen lapsen pyyteetön tarmo, rakkaus ja onnellisuus nykyhetkeen on jotenkin niin sanoinkuvaamatonta, etten haluaisi luopua ajatuksesta sen olevan perheeni kannalta ohi. En haluaisi alkaa odottaa lapsenlapsia ennen kolmea kymmentä ja olemaan niistä jatkuvasti huomautettava äiti/anoppi lasteni alkaessa joskus myöhemmin edes seurustelun ensiaskelia ottamaan... Sisarukseni tai ystäväni ei enää tule (paljon?) lapsia saamaan, enkä enää pääse vauvantuoksua haistelemaan. En itse pitänyt, jos joku puolitutttu "omi" omat pienokaiseni juhlissa tai muuten tavatessa enkä siksi haluaisi tehdä sitä muidenkaan lapsille. Se vain sitä paitsi toisi pintaan polttavan halun lisälapsiin.
Onneksi minulla kuitenkin on kaksi sanoin kuvaamattoman ihanaa (vaikkakin joskus vähän vaikeaa ;) ) pikkuista, jotka kuitenkin vielä tulevat syliin, käpertyvät yöksi kainaloon ja vetävät päivällä hihasta halutessaan jotain näyttää. Kahden pienen kanssa saan mieheni kanssa jakaa arkea: onnea, pelkoja ja kutkuttavaa jännitystä vaikka päivällisen sisällöstä <3

Käyttäjä7776
Liittynyt27.6.2017
36/27 | 

Meillä oli ulkopuolisten mielestä lapsiluku täynnä. Kolme. Sitten haluttiin vielä yks ;) sain heti kerrottuani ilouutisen kuulla: "miksi?" Ei teidän tarvi koko maailma kansoittaa" " voi ei" nuo sanat tuntuivat tosi pahalta. Nyt kun kuopus on kaksi, välit toisiin isovanhempiin on lähes kokonaan kuihtuneet. Olemme liian iso perhe kyläilyyn ym. Pari kk sitten kävimme heidän luonaan yli vuoteen ja sanoin anopille että pitäisi löytää pienet talvikengät kuopukselle. Hän totesi: Mikset ole säästänyt kun noin monta lasta teit! Surulliseksi noista kommenteista vaan tulee...

Puhu muru
37/27 | 

Kiitos kirjoituksestasi. Ikävä kuulla mammariini34, että sinua ja perhettäsi on kohdeltu noin ikävästi. Minusta on jokaisen perheen oma asia, mikä on oikea lapsiluku.

Etenkin oman perheen kuten isovanhempien kunnioitus on tärkeää. Pystyisittekö ottamaan puheeksi isovanhempien kanssa kuihtuneet välinne? Jos kertoisitte, miltä se teistä tuntuu ilman syyttelyä. Vaikka tilanne harmittaa varmasti teitä, isovanhemmillanne on myös oikeus omaan rauhaan, jos iso perheenne tuntuu liialta. Toivottavasti löydätte yhteyden isovanhempien kanssa uudelleen, niin että kaikilla olisi hyvä olla.

Bubble bath time blog
38/27 | 

Ihana postaus! Itse koen täysin samoja tunteita. Meillä on myös kolme lasta ja nuorin jo 2,5-vuotias ja tuntuu jo niin isolta. Ikuinen vauvakuumeilija

Puhu muru
39/27 | 

Kiitos Bubble bath tim... Hienoa, että tykkäsit. Se auttaa jotenkin, kun tietää ettei ole ainoa kuka painii tämän asian kanssa. Ollaan yhdessä ikuisia vauvakuumeilijoita. <3

kolmen äiti
40/27 | 

Tuo on hyvin sanottu, että pitää lopettaa silloin kun vielä olisi halua yhteen. Sillä lapset ei kasvaessa helpotu. Saa toki nukkua paremmin, mutta tulee muuta. Viisilapsisessa perheessä kasvaneena olen ajatellut, et toivottavasti minulla jäisi hitusen enemmän yksilöllistä aikaa lapsilleni, ainakin silloin tällöin. Siksi kolme lasta tuntuu oikein hyvältä. Mulla ei ole ollut ikinä varsinaista vauvakuumeilua. Nyt oman lapsiluvun ollessa täynnä vauvoja ihastelen paljon enemmän kuin aikaisemmin. Ja se tuntuu hauskalta. Ehkä ihailu onkin sitä itsensä muistuttamista siitä, että enää ei tarvitse jaksaa sitä elämänvaihetta. Jos joskus saan lapsenlapsia, toivon jaksavani viettää heidän kanssa huippuhetkiä. Mutta satavarmasti en sano, että ei enää koskaan vauvaa. Se on hyvä neuvo sellaiselle, jota asia surettaa. Itse annoin ja myin vauvatavarat pois sillä ajatuksella, et ei nyt useampaan vuoteen, ja saahan noita käytettynä tosi edullisesti tarpeen vaatiessa.

Puhu muru
41/27 | 

Kiitos kolmen äiti kirjoituksestasi. Löysit ihanan positiviisen lähestymistavan lapsiluvun täyttymis teemaan. Aionkin itse yrittää ottaa sinusta mallia ja keskittyä hyvään. Nauttia siitä kuinka elämä helpottuu ja ihastella muiden vauvoja uudella tavalla. Täytyy toivoa, että vauvakuume ei pahane liiaksi kun tää tästä helpottaa. =)

#ensanoeikoskaanenäävauvaa#

Puhu muru
42/27 | 

Vierailija kirjoitti:

...Se pienen lapsen pyyteetön tarmo, rakkaus ja onnellisuus nykyhetkeen on jotenkin niin sanoinkuvaamatonta, etten haluaisi luopua ajatuksesta sen olevan perheeni kannalta ohi. En haluaisi alkaa odottaa lapsenlapsia ennen kolmea kymmentä ja olemaan niistä jatkuvasti huomautettava äiti/anoppi lasteni alkaessa joskus myöhemmin edes seurustelun ensiaskelia ottamaan... Sisarukseni tai ystäväni ei enää tule (paljon?) lapsia saamaan, enkä enää pääse vauvantuoksua haistelemaan. En itse pitänyt, jos joku puolitutttu "omi" omat pienokaiseni juhlissa tai muuten tavatessa enkä siksi haluaisi tehdä sitä muidenkaan lapsille. Se vain sitä paitsi toisi pintaan polttavan halun lisälapsiin...

Kirjoituksessasi oli paljon tuttua tuntua. Kaipaus vauvaan ja pieneen lapseen jää minulle varmaan loppuiäksi. Olen myös pohtinut paljon tuota, etten halua alkaa ajatella vielä pitkään aikaan lapsenlapsia. Tai toivoa niitä lapsiltani "ilman painostusta". Olen myös itse kokenut muutaman kerran tunteen, että joku vie vauvani. Se aiheuttaa ikäviä tunteita ja siksi yritän olla asian kanssa aina hyvin hieno tunteinen toisille äideille.

Sinä tiivistit lopussa hienosti, että on tärkeää olla onnellinen siitä mitä jo on. Kiitos kirjoituksestasi Vierailija. Hassua, miten eilinen kirjoitukseni on aiheuttanut sen, että olen hellinyt kahta isompaakin enemmän. <3

Heluna.
43/27 | 

Mä olisin voinut kirjoittaa saman tekstin jokin aika sitten. Todellakin siis tunnistan itseni tuosta tekstistä :) Kolmen lapsen äitinä sitä olisi kovasti halunnut vielä ainakin yhden lapsen lisää, mutta käytännön asiat jaksamisineen mietitytti. Nyt olen surutyöni tehnyt ja perheemme tuntuu siltä, että tässä on kaikki mitä tarvitsen. Säilytin kaikki vauvatarvikkeet ja vaatteet viime kesään asti, mutta nyt on tuntunut hyvältä laittaa niitä eteenpäin kun "luopuminen" on tehty ensin oman pään sisällä :)

Puhu muru
44/27 | 

Kiitos Heluna. kommentistasi. Tuo jaksaminen on tosiaan iso asia. Täytyy antaa surutyölle vaan aikaa selvästi. Tuo on ihan hyvä idea, että säästäisi vauvan vaatteita vielä hetken ja sitten vasta luopuisi. Täytyy laittaa mietintämyssyn.  =)

Äitix5
45/27 | 

Ihan, kuin olisit kirjoittanut minun ajatukseni. Itkin tekstiä lukiessa. Tässä istun lattialla, sylissä ihana 3kk vauva, minun viides vauvani. Vielä en ole pystynyt luopumaan yhdestäkään vauvan vaatteesta, enkä varmaan pystykään.. Nauttia aion täysillä vauva ajasta, jos tämä on viimeiseni. Vannomatta kuitenkin paras, olenhan vasta 30v.

Puhu muru
46/27 | 

Minulta meinasi tulla itku kun luin viestiäsi. Kiitos siitä. Vaikka aihe on hieman surullinen, on ihanaa, että se kosketti sinua. Nauti ihmeellisestä pienestä vauvastasi. Jos sinuakin auttaisi ajatus, ettei vielä tarvitse sanoa ei koskaan. <3

Vierailija
47/27 | 

Hei,olipa kun omasta elämästäni tuo kirjoituksesi,vaikka minulla on lapsia 4.Olen paininut samojen ajatusten kanssa ja surrut etten enää saa käyttää vauvan vaatteita ja nauttia raskaudesta ja imetyksestä yms... vauva-ajasta.
Tällä hetkellä kuitenkin tuntuu että lapsiluku on täynnä,nuorin täyttää pian 3.Mieheni sisarella on pieniä lapsia,mutta hän on aina ollut niin omistaja luonne,ettei ole saanut hänen vauvojaan koskaan edes sylitellä,joten aina niille sisarusten lapsillekaan ei pääse hellyyttä antamaan :( .

Puhu muru
48/27 | 

Kiitos kommentistasi Vierailija. On jotenkin lohdullista aina kuulla, kun joku muukin painii saman ongelman kanssa. Surua ja luopumisen tuskaa on varmasti vielä edessä sinulla ja minullakin. On totta, että ei kaikki saa muiden vauvova sylitellä.

Yritä nauttia lapsistasi. Ehkä elämä tuo uusi mukavia juttuja kun lapset kasvaa isommiksi. ❤️

Vierailija
49/27 | 

Aina ihana kuulla, että on muitakin ketkä jo teininä potee vauvakuumetta. Oma ikä alkaa vielä vajaan vuoden ykkösellä, ja kovasti tekisi mieli ilmoittaa että mullakin on sitten kolme lasta kolmekymppisenä. Vielä joitain vuosia täytyy elämäntilanteenkin puolesta odottaa, eikä elämä muutenkaan taida ihan haaveiden mukaan aina mennä. Toivon silti ja yritän jaksaa odottaa niitä vuosia, kun se kaivattu vauva on masussa ja sitten sylissä. Toivottavasti sellainen aika tulee. Kiitos blogistasi! :)

Puhu muru
50/27 | 

Kiitos viestistäsi. =) Et varmasti ole ainoa nuori nainen, kenellä on vauvakuume. Eikä sille mahda mitään. Minulla on ainakin ollut aina joku niin syväsuhde lapsiin ja suuri toive omista pienistä aina. En todellakaan aloittanut äitiyttäni "viisaimmalla tavalla" - yksihuoltaja opiskelijana. En silti kadu sitä yhtään, vaikka välillä vaikeaa olikin. Pidä kiinni vain vauvahaaveestasi. Elämästä ei todellakaan tiedä, mitä se tuo eteen ja koska on oikea hetki toivoa vauvaa. Kuuntele sydäntäsi hippusella järkeä. <3

Ina
51/27 | 

Tähän teemaan tuo muuten oman haasteensa se, että saa lapset aika vanhana, eli lähempänä neljää kuin kolmeakymppiä... Itselleni oli kuopuksen jälkeen yllättävän vaikeaa hyväksyä se, että vauvoista ei voi enää edes haaveilla, koska ikä tulee vastaan ja vanhalle riskisynnyttäjälle ei voi kukaan enää suositella lisää lapsia. Lapsilukuasiaan siis sekoittuu suru omasta ikääntymisestä ja elämän rajallisuudesta. Uskon, että kaksi lasta olisi riittänyt meille joka tapauksessa, mutta olisi ollut kiva jättää ajatus kolmannesta ikään kuin "ehkä joskus" -ajatukseksi, josta olisi sitten kasvanut luonnollisesti ulos. Mutta hyvä näinkin, onneksi ystäville tulee vauvoja sentään vielä. ;)

Puhu muru
52/27 | 

Puhut Ina viisaasti. Totta tosiaan, on aivan eri asia aloittaa lastenteko 20-vuotiaana, itsehän sain esikoiseni 22-vuotiaana - verrattuna jos on lähellä 40-vuotispäiviä. Tässä on välillä ollut se tunne, että on liikaa aikaa. Miten voi päättä näin isoista  asioista kuin lapsiluku nyt jo? Sain kolmannen lapsen juuri täytettyäni 30-vuotta ja sisälläni huusi ääni: "Nytkö jo tämä on ohi? Ei tämä vielä voi olla ohi!" Blogin Facebook seinällä tämän kiteytti hyvin kommentti, jossa vastasyntyneen äiti suri jo etukäteen: "Onko tämä viimeinen kerta, kun hän kävelee vauvakopan kanssa pois Naistenklinikalta."

Jokainen ikä tuo omat haasteensa. Jokaisella perheellä on uniikki oma tilanne. Lapsimäärästä päätettäessä suru voi olla osa sitä. Osalla ilo. Myöhemmin ehkä helpotus.  Onni muiden vauvoista ja haaveilua mummoilusta. <3

Vierailija
53/27 | 

Ihanasti kirjoitettu. Meillä lapset 7, 11, 15 ja 18v. Nyt olen päässyt siihen että voin katsoa vauvoja itkemättä.. kuopuksen ollessa 2-5v oli varmaan vaikeinta. Kerran tulin neuvolasta nähtyäni siellä pikkuvauvan, juoksin mieheni työhuoneelle itkuun purskahtaen ja vauvaa vaatien. Onneksi teinit alkoi riidellä niin pahasti että tulin järkiini... kyllä vieläkin vauvasta haaveilen mutta se ei ole enää niin oikeaa toivetta, ollaan puhuttu paljon ja näen tämän jotenkin parisuhteen kasvunpaikkana. Ikuisesti ei voida lisääntyä ja nyt haaveet alkanu kääntyä yhteiseen aikaan puolison kanssa. Takana on 25vuoden parisuhde ja on ihana ajatus että alkaa taas olla enempi yhteistä aikaa.

Puhu muru
54/27 | 

Kiitos kommentistasi vierailija. <3 Kokemuksesi kivusta, luopumisen tuskasta ja katseen kääntämisestä tulevaan tuntuu niin tutulta. Meillä tuo nuorin on nyt 2-vuotias ja luulen, että tässä kipuillaan vielä vuosia. Ja tuo teinivaihe! Esikoinen on jo 10-vuotias, joten se teini alkaa kuoriutua pikku hiljaa esiin.  Ehkä nyt olisi viisasta lopettaa....

Sinulla on selvästi ollut rinnallasi viisas puoliso ja olette pystyneet puhumaan asiasta. Ja onhan se ihan äärettömän upeaa, että teilläkin 25 vuoden yhdessä olon jälkeen alkaa olla taas kahden keskistä aikaa. Siitäkin voi opetella nauttimaan pikku hiljaa. Ja kerätä samalla perunoita kellariin isovanhemmuutta varten. <3

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Puhu muru blogin kirjoittaja on erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström, jolla on vastaanotto Sexpossa. Hän on myös toinen Pannaan menemään -kirjan kirjoittajista ja naisten orgasmeista kertovan Iso O - matkaopas huipulle kirjan kirjoittaja. Blogissaan Marja kirjoittaa rakkaudesta, seksuaalisuudesta ja naisen elämästä. Aiheet kuuluvat Marjan elämään vahvasti murun ja kolme lapsen kautta. <3
www.marjakihlstrom.fi

Seuraa somessa

Facebook

Ota yhteys bloggariin

puhumuru@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat

Instagram