Olin keskiviikkona kuvauksissa toisen kerran lyhyen ajan sisään. Edellisillä kerralla teimme uudet blogikuvani Panu Pälviän kuvaamana, ja eilen puikoissa oli Meri Björn. Hän otti niinsanotut kirjailijakuvat naisen orgasmia käsittelevää Iso O – matkaopas huipulle kirjaani varten. 

 

Kysyin Meriltä hänen TOP 5 vinkit valokuviin. Jokainen meistä joutuu aina välillä johonkin kuvaan, etenkin niiden tärkeimpien osalta tämä lista kannattaa tsekata!

Merin TOP 5

 

  1. Kun kuvaaja pyytää sinua tekemään jotain hassua, tyhmää tai nolon tuntuista se kannattaa tehdä, vaikka se tuntuisi vähän epäluonnolliselta. Todennäköisesti hänellä on joku visio. Yritä heittäytyä!
  2. Pukeutumisessa tärkein sääntö on, että pukeudut omantyylisiin vaatteisiin. Sellaisiin, missä sinulla on kiva ja itsevarma olo. Vaatteissa voit kiinnittää huomiota, ettet laittaisi esimerkiksi pieniä printtejä tai mainospaitoja. 
  3. Etenkin tärkeiden kuvien kanssa kannattaa harkita kuvauksiin meikkiä – sekä kampausta. Jo ystävän meikkausapu auttaa ja mahdollisuuksien mukaan myös ammattilaisen työ. Usein kuulee ihmisten sanovan, että haluan luonnollisen kuvan itsestäni. Kuvissa luonnollinen on kuitenkin erinäköistä kuin arjessa ja silloin meikkiä voi olla liian vähän.
  4. Pidä kiinni omista rajoista. Kerro, jos joku tuntuu ihan väärältä ja pyydä apua, jos et tiedä miten olisit. 
  5. Muista, että kukaan kuvaaja ei halua julkaista sinusta epäonnistunutta kuvaa. Te todennäköisesti toivotte molemmat hyvää kuvaa sinusta. 

 

 

Kuvauksissa Merin kanssa minulla toteutui kohta yksi. Hän sai minut menemään omalle epämukavuusalueelleni eli nauramaan tekonaurua hyvien kuvien saamiseksi. Siinä me sitten yhdessä olimme ha-hah-haa kuin naurujoogassa uudelleen ja uudelleen. Mutta se toimi! Kyllä sieltä tuli aina sitten se oikea naurukin.

 

Yleensä panikoin aina jostain asiasta ennen kuvauksia, useimmiten ”oikeista vaatteista”. Myös meikki ja hiukset aiheuttavat harmaita hiuksia ja siksi tukeudun ammattilaisen apuun eli oman luottokampaajani Piian. Hän on onneksi myös meikkaaja, koska minä olen osastoa ”ehkä ripsiväriä”. Tuo kohta 3 oli kuin minulle tehty. 

Joka tapauksessa, oli ihana olla kauniisti meikattuna, tukka hyvin, lempikesämekoissa loistavan kuvaajan kuvattavana. Olen ennenkin sanonut, että jokainen nainen tarvitsisi tällaisia päiviä. Valokuvat ovat voimauttavia ja niissä voi nähdä itsestään uusia puolia. <3

 

*Meri Björn on ottanut kaikki neljä kuvaa, kaksi ensimmäistä minun puhelimella ja kaksi viimeistä ammattilaiskameralla. Kaikki kuvat on värimääritelty. Lopullinen kirjailijakuva jää vielä yllätykseksi tulevaa kirjaani varten. =)

*Mikä on sinun paras vinkkisi kuvauksiin? Kyseessä voi olla niin työpaikan kuvaukset nettisivuja varten tai vaikka hääkuvaus.

*Jos et ole vielä Puhu murun seuraaja ja tykkääjä Facebookissa, tule mukaan matkaan! Nostan esiin kiinnostavia artikkeleita sekä vanhoja ja uusia blogitekstejäni. Toisinaan arjen kuulumisia ja oivalluksia. Kuvia elämästäni pääsee seuraamaan Puhu murun Instagram tililtä. <3

Kommentit (3)

Puhu muru
Liittynyt2.1.2018
5/3 | 

Mahtava juttu!!! Superia! Kiva kuulla Netta. Jos haluat kirjani arvostelukappalee blogiasi varten laita meiliä suoraa Kosmoksen viestintä ja markkinointi vastaavalle Heini Salmiselle: heini.salminen@kosmoskirjat.fi

Ja laita ihmeessä, mitä oot pitänyt kirjasta. Palautetta ei saa ikinä liikaa. =)

Clara
6/3 | 

Mieti, millaiset kuvat ilmentävät persoonallisuuttasi. Ota huomioon esim. kuvausmiljöö, asennot, ilmeet, pukeutuminen & tyyli, mahdollinen rekvisiitta ja kuvien tarkoitus/tavoite: millaista sanomaa haluat viestittää kuvillasi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Puhu muru blogin kirjoittaja on erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström, jolla on vastaanotto Sexpossa. Hän on myös toinen Pannaan menemään -kirjan kirjoittajista ja naisten orgasmeista kertovan Iso O - matkaopas huipulle kirjan kirjoittaja. Blogissaan Marja kirjoittaa rakkaudesta, seksuaalisuudesta ja naisen elämästä. Aiheet kuuluvat Marjan elämään vahvasti murun ja kolme lapsen kautta. <3
www.marjakihlstrom.fi

Seuraa somessa

Facebook

Ota yhteys bloggariin

puhumuru@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat

Instagram