Uusi suhde tuntuu aiheuttavan etenkin osalle naisista kakkaongelman, joka liittyy häveliäisyyteen. Tämä on aihe, jonka halusin nostaa esiin, koska se puhuttaa uudelleen ja uudelleen ystäväpiirissäni, terapiavastaanotolla ja netin keskustelupalstoilla.

 

Kyse on luvanannosta ja huumorista. En suosittele tätä postausta liian tosikoille.

 

Ongelma: Jo pelkkä pieru tuntuu aiheuttavan elinikäisen noloussydrooman. Kakkaamista saatetaan lykätä, hoitaa esim ravintolassa tai silloin, kun uusi kumppani ei ole paikalla. Naiset eivät yksinkertaisesti halua kumppanin kuulevan kakkaamisen ääniä tai haistavan kakan hajua. Eikä tämä riitä. Ajatus seksistä voi alkaa nolottamaan jo etukäteen, jos tietää että on kakkahätä. Silloin voi olla vaikea rentoutua.

Helppo ratkaisu: Sanot vaan rohkeasti, meneväsi “kakalle”, “paskalle” tai “kakkoselle”, juuri sillä sanalla mikä sopii sinulle. Laita vaikka lempparibiisilistasi soimaan. MUTTA. Helppohan se on sanoa, että senkun menet kakalle ja lopetat vauhkoamisen luonnollisista asioista. Jos homma olisi noin helposti ratkaistavissa, tuskin kukaan kärsisi kakan panttaamisesta suhteiden alussa.

 

Hidas ratkaisu: Odota, että tutustutte hieman lisää. Anna häveliäisyyden sulaa itsestään viikkojen tai kuukausien kuluessa. Muistuta itseäsi, että kakkaaminen on ihan normaalia ja kumppanisikin käy kakalla. Se ei hälvennä sinun viehätysvoimaasi eikä kenenkään kakka tuoksu ruusuilta. 

 

Vauva.fi käytännön ratkaisuohjeita:  Kakkaa  silloin kun miehesi menee röökille. Kakkaa niin, että vuoraat pöntön paperilla (ei molskahduksia) ja vedä vessa mahdollisimman nopeasti, ettei haju ehdi levitä. Kaikki perusvinkit käyttöön kuten vessanhana auki ja parfyymia kehiin. Ja viimeisimpänä, muttei vähäpätöisimpänä älä päästä kumppaniasi hetkeen vessaan. Hyväile ja helli häntä vaikka se aika. 

Ratkaisu johon et itse voi vaikuttaa: Olin ensimmäisen pitkäaikaisen poikaystäväni kanssa suhteen alkuvaiheessa Egyptissä lomalla ja saimme molemmat kolmantena päivänä kunnon turistiripulin. Siinä sitten juoksimme kilpaa hotellin vessaan altaan reunalta tai meren rannalta ja nauroimme vedet silmissä. Kaikki aiempi nolous ja häveliäisyys sai kyytiä. 

 

Voin vain toivottaa tsemppiä kaikille kakkaongelman kanssa painiville. Harvemmin sitä onneksi kuulee, että ongelma jää päälle. Pitkissä suhteissa kakkaaminen on usein niin luonnollista, että on melkein parisuhdeteko antaa toisen istua rauhassa vessassa keskellä ruuhkavuosihärdelliä.

 

Ja kakkaongelmallekin voi nauraa myöhemmin ja muistella rakkaudella sitä aikaa, kun “meillä meni kakkaneitsyys”. <3

 

*Kerro ja kommentoi, milloin sinä menetit kakkaneitsyytesi? Ja auta kanssasiskoja – tai veljiä pääsemään häveliäisyydestä. 

*Kuvat Pixabay

*Jos et ole vielä Puhu murun seuraaja ja tykkääjä Facebookissa, tule mukaan matkaan! Nostan esiin kiinnostavia artikkeleita sekä vanhoja ja uusia blogitekstejäni. Toisinaan arjen kuulumisia ja oivalluksia. Kuvia elämästäni pääsee seuraamaan Puhu murun Instagram tililtä. <3

Kommentit (14)

PistePilkku
15/14 | 

Löysin joitain vuosia sitten nuoruuden rakkauteni ja matkustin ulkomaille hänen luokseen.. Asunto oli pieni& vessasta kuului kaikki äänet läpi. Jännitti niin, että olin kolme ensimmäistä päivää päivää kakkaamatta. Myöhemmin kun hän palasi suomeen, ja luokseni, hänellä iski ripuli. Oli tästä nolona.. Myöhemmin nauroimme tälle :)

Seuraavan kumppanin kohdalla kerroin heti alkuun, että prinsessatkin käy kakalla ja piereskelee. Ongelmaa ei ollut :)

Puhu muru
Liittynyt2.1.2018
16/14 | 

Kiitos kokemuksesi jakamisesta PistePilkku. Elämä tuntuu aina välillä opettavan meidän puolesta, niin kuin tuo poikaystäväsi vatsatauti. Vaikka eihän se toki vain siitä johdu. Onneksi osasitte nauraa asialle. 

Parasta on kuitenkin, että sinä olet päässyt turhasta häveliäisyydestä eroon - uskallat kakata ja piereskellä. Soisin jokaiselle sen. Toki nämä asiat ovat kovin intiimejä ja niihin liittyy monia asioita. 

Vierailija
17/14 | 

Olen ollut mieheni kanssa jo viisi vuotta yhdessä ja olemme menossa naimisiin. Vieläkin kakalla käynti nolottaa. Hoidan asian mahdollisuuksien mukaan niin ettei mies ole kotona. Jos hän on kotona niin vesihana ja parfyymikikat ovat käytössä.
En ole kenenkään poikaystävän kanssa käynyt avoimesti kakalla. Eikä tämä haittaa ainakaan usein.

Puhu muru
Liittynyt2.1.2018
18/14 | 

Kiitos kokemuksesi jakamisesta Vierailija. Jos asia ei sinua kovasti häiritse, niin voit antaa sen vain olla. Ihmiset elävät niin eri tavoin. Olen nyt illan ajan seurannut aiheesta keskustelua facen puolella ja siinä huomaa hyvin miten moneen junaan meistä on. Osalle on päivän selvä juttu "mennä paskalle" ja osa ei pitkissäkään suhteissa ota asiaa puheeksi mitenkään.

Terapeuttina sanoisin, että kannattaa pohtia mihin oma nolouden tunteesi johtaa? Jos asia alkaa vaivaamaan joskus enemmän, niin soita esimerkiksi Sexpon maksuttomaan neuvontanumeroon. Siellä asiasta voi puhua nimettömästi ammattilaisten, seksuaalineuvojan tai seksuaaliterapeutin kanssa. 

Ihania häitä teille. <3 <3 <3

Nolo itse?
19/14 | 

Entäs kun on ollut 6v yhdessä ja edelleen hävettää? Alussa lähdin kotoamme esim lähi nesteelle, vanhemmilleni. Kyllä, keskellä yötä kun mies nukkuu. Seuraava vaihde oli, että mies meni ulos. Jopa se ahdisti. Ja kyllä, yöllä usein kovilla pakkasillakin. Tässä vaiheessa täytyy sanoa, että mulla on ärtyneen paksusuolen oireyhtymä,ja maha seilaa miten sattuun ja millon sattuun. Nykysin mies saa olla sisällä, mutta kuulokkeet päässä musiikkia kuunnellen. Me puhutaan tästä avoimesti ja mies sanoo ettei ole mtn noloa ja on hyvin ymmärtäväinen. En vaan pääse tästä irti :/

Puhu muru
Liittynyt2.1.2018
20/14 | 

Kiitos kokemuksesi jakamisesta Nolo itse? Hyvä asia on se, että olet pystynyt puhumaan asiasta miehesi kanssa. Se ei silloin ole enää oma salaisuutesi. En tiedä ymmärsinkö oikein, että haluaisit kuitenkin päästä nolouden kokemuksesta irti?

Voit pohtia, onko nolouden tunteen juuret menneisyydessä? Millaisiin vessatapoihin totuit lapsuuden perheessäsi? Tai mahdollisessa hoitopaikassa? Onko joku joskus sanonut sinulle ilkeästi, mikä vaivaa edelleen? Liittyykö nolouden kokemus enemmän sinuun vai siihen, että ujostelet miestäsi?

Jos asia vaivaa, niin käy rohkeasti puhumassa siitä. Terapeutit eivät ajattele, "että onpa noloa". He ovat sinua varten.

Vierailija
21/14 | 

Seurustelun alkuaikoina kävin poikaystävälle kylässä ollessa jalalla yöllä. Siitä tietysti seurasi turvotusta ja mahakipua. Jälkeen päin huvittaa kyllä.
Ongelma ratkesi kuitenkin kuin itsestään. Naimisiin menetämme muutimme yhteen ja heti ensimmäisenä iltana mieheni tyynesti istahti pöntölle tekemään tarpeitaan, vaikka olin itsekin vessassa pesemässä hampaita tms. Häpeä kaikkosi liukkaasti. Nyt kun on vauva-arki päällä, suorastaan kilpailemme siitä, kumpi saa kakata rauhassa. Mikäs sen mukavampaa!

Vierailija
22/14 | 

Kakalla* mentyämme*
Puhelin korjailee

Puhu muru
Liittynyt2.1.2018
23/14 | 

Kiitos kokemuksesi jakamisesta Vierailija. Tarinaasi voi kutsua lämmöllä ja sopivalla huumorilla "onnelliseksi kakkatarinaksi". Alussa oli nolostelua, mutta hienosti te pääsitte siitä yli! Ja se on kyllä niin totta, että vauva-arjessa rauhassa kakalla käymisestä kilpaillaan.  =) Hyvä te! <3

Samavain
24/14 | 

Nykyisen miehen kanssa muistan yhden ainoan kerran laittaneeni musiikin päälle ennen kun menin kerran kakkoselle.
Ikimuistoisempi hetki oli aikoinaan kun olin alkanut juuri seurustella entisen poikakaverini kanssa. Olin ollut hänen luonaan yötä jonkun kostean illan jälkeen, enkä ollut tätä kyseistä asiaa tullut edes ajatelleeksi. Meillä oli yhteinen kaveri, sanotaan nyt vaikka Minna, ja poikaystäväni sitten tokaisi että voin ihan hyvin käydä hänen luonaan paskalla, koska Minnakin oli käynyt. En tiedä mistä ajatus hänen päähän pälkähti, mutta en kuitenkaan rientänyt riemuissani vessaan siltä istumalta...

Puhu muru
Liittynyt2.1.2018
25/14 | 

Kiitos kokemuksiesi jakamisesta Samavain. Mahtavaa, että nykyisen kumppanisi kanssa kakkosella käynti on normaali juttu eikä vaadi nolostelua. 

Tuo tarina entisen poikakaverisi heitosta sai minut nauramaan, vaikka ymmärrän hyvin ettei se sinua välttämättä silloin naurattanut. Välillä sitä yrittää sanoa jotain, mikä auttaisi mutta ei se aina mene putkeen... Ehkä hänen olisi ollut parempi vain tokaista, että "älä nolostele kakalla käyntiä" tai jotain vastaavaa. =)

Vierailija
26/14 | 

En muista tämän asian aiheuttaneen itselleni mitään ongelmia, kunnes aloin seurustella erään entisen poikaystäväni kanssa. Kaikki alkoi lähes huomaamattomasti, kun koin hänen suhtautuvan minuun hieman oudosti käytyäni kakalla. Asia sai pikkuhiljaa oudompia ja oudompia käänteitä, kun hän alkoi kontrolloida syömisiäni, ettei vatsani menisi löysälle. Hänellä oli myös sääntöjä siitä milloin kakkosella saisi käydä, esimerkiksi ei ennen ruokailua. Mikäli vatsani temppuili, olin toki saanut sen itse aikaan ajattelemattomuuttani häntä kohtaan. Kaikki ehkä kulminoitui siihen, kun hieman ennen kuin tajusin lähteä suhteesta erään kiukuttelukohtauksensa seurauksena hän kutsui minua ”kuraperseeksi”. Tämä kakkaongelma ei toki ollut hänen ainoa kontrollointikeinonsa, mutta näin jälkikäteen ajateltuna kaikista käsittämättömin. Että tällainen tarina minulla, ei ehkä ihan sitä mitä pyydettiin.. Onneksi koen tästä jo päässeeni yli, ja nykyään voin suhtautua tuohon karmivaan aikaan elämässäni lähinnä silmiä pyöritellen... Ja kakkaaminenkin on taas ihan normaalia.

Puhu muru
Liittynyt2.1.2018
27/14 | 

Kiitos kokemuksesi jakamisesta Vierailija. Hurja tarina, onneksi havahduit tilanteeseen ja päätit lopettaa suhteen. Toisen ihmisen kontrollointi vessakäyntien suhteen on hyvin rajua vallankäyttöä, mitä ei pidä hyväksyä. Koska kyse on niin intiimistä asiasta, se voi tuntua vaikealta pyytää ulkopuoliselta apua. Halusin tämän kirjoittaa, jos joku lukee tämän kommentin kenellä on samankaltainen tilanne.

Olet selvästi onneksi saanut asiaan etäisyyttä ja niin kuin sanoit, olet päässyt sen yli. Jos asia joskus vielä vaivaa, niin hae sitten rohkeasti apua. Hienoa, että sinulla on nyt kaikki hyvin. <3

Suski85
28/14 | 

Olen ollut nykyisen miesystäväni kanssa yhdessä noin kaksi ja puoli vuotta. En vieläkään mielellään käy kakalle kun mies on kotona, asiaa ei auta että mies on itsekin varsin häveliäs, ei juurikaan piereskele mun kuullen tai mainosta "menevänsä paskalta". Yleensä pyrin hoitamaan asiat töissä, salilla tai kun mies ei ole kotona. Voi kun vain voisin lopettaa kakkaaminen, mutta ihmiselle se ei vaan ole mahdollista

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Puhu muru blogin kirjoittaja on erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström, jolla on vastaanotto Sexpossa. Hän on myös toinen Pannaan menemään -kirjan kirjoittajista ja naisten orgasmeista kertovan Iso O - matkaopas huipulle kirjan kirjoittaja. Blogissaan Marja kirjoittaa rakkaudesta, seksuaalisuudesta ja naisen elämästä. Aiheet kuuluvat Marjan elämään vahvasti murun ja kolme lapsen kautta. <3
www.marjakihlstrom.fi

Seuraa somessa

Facebook

Ota yhteys bloggariin

puhumuru@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat

Instagram