”Kuinka paljon ihminen voikaan haluta tulla kosketuksi!” 

Eri tavoin, monen ihmisen suusta tämä lause kaikuu terapiahuoneessani. Osa sanoo sen kyyneleet silmissään, joku katsoo minua suoraan silmiin. Olen siinä; vastaan katseellani, tuen ja annan toivoa. Kuuntelen ja pohdin yhdessä vaihtoehtoja.

 

Sanoin tällä viikolla eräälle asiakkaalleni, että välillä tekisi mieli järjestää ihmisille sokkotreffejä, kun tuntuu että niin moni kaipaa kosketusta. Vaikuttaa nimittäin siltä kuin ihmiset eivät millään pystyisi löytämään toisiaan. Sekin tuntuu helpottavan, että sanoo: ”Sinä et ole ainoa yksinäinen.”

 

Erilaiset treffipalstat, Tinder ja baareissa juoksut eivät aina ole onnen tae. Mistä löytäisi ihmisen, jonka kanssa saisi jakaa oman seksuaalisuuden kaikkia värejä? Samaan aikaan kaipaa kuitenkin myös syliä, johon käpertyä. Arkisia hipaisuja toisen kanssa, pusua töihin tai kauppaan lähtiessä.

 

Omaan yksinäisyyteen ei silti kannata käpertyä, koska ikävä kyllä harvaa haetaan kotoa treffeille. 

 

Eikä kyse ole vain iästä. Alle kolmekymppinen voi kokea samaa tyhjyyttä ja yksinäisyyttä, kumppanin löytämisen mahdottomuutta kuin kuusikymppinen. Keho huutaa kosketusta, mieli pelkää yksinjäämistä. Miten pystyy odottamaan rauhassa kumppania, jos jo haluaisi perheen tai pelkää, että joutuu vanhenemaan aivan yksin?

 

Pieleen voi mennä monella tapaa. Treffeille ei saavutakaan. Valokuvilla huijataan. Ihmiset ovat varattuja, vaikka sanovat olevansa vapaita. Tai vapaa, joka alun perin haki seksiseuraa, kaipaakin vain ystävyyttä. Odottelua, kasapäin viestejä ja silti saa vesiperän. Kyllä vähemmästäkin voi tulla helvetin epätoivoinen olo. 

 

Kuitenkin pitäisi jaksaa jatkaa deittiviidakossa, jotta saisi nauttia toisen ihon lämmöstä omalla ihollaan.

 

Onneksi on onnellisiakin tarinoita. On toivon pilkahduksia, hyvää seksiä ja orgasmeja. On silittelyä ja muuttoapua. Joskus joku vain aivan yllättäen löytää ihmisen, joka kolahtaa ja huomaan, että asiakkaani elämä on saanut uuden suunnan. Terapeuttina on ihana huomata olevansa tarpeeton uuden rakkauden hoitaessa haavojen jättämiä arpia.

Aiemmat suhteet on käyty läpi, kompuroinnin hetkillä annettu tuki on auttanut eteenpäin, ja loppu on kiinni ihmisestä sekä elämästä. Uskon itse, että välillä tarvitaan ripaus onneakin. 

 

Toisen ihmisen kosketuksen vastaanottaminen vaatii luottamusta ja turvaa. Jos pelkää liikaa, voi itse torjua toisen huomaamattaan. Vaikka olisit vielä kosketusta vailla, voit kuitenkin alkaa rakentaa hedelmällistä maaperää kosketukselle, rakkaudelle ja mahdolliselle ihmissuhteelle. Ole siis itsellesi lempeä ja hellä.  <3

 

 

*Mistä sinä olet löytänyt ihmisen jonka kanssa voit nauttia kosketuksesta tai jopa elämänkumppanin? 

*Suosittelen lämpimästi lukemaan Taina Kinnusen kirjan Vahvat yksin, heikot sylityksin. Suomalaisten naisten ja miesten haastattelujen kautta piirtyy kuva suomalaisesta kosketuskulttuurista, mikä voi yllättää. Se voi myös lohduttaa ja antaa tietoa sekä ymmärrystä oman elämän tarkasteluun.

*Jos et ole vielä Puhu murun seuraaja ja tykkääjä Facebookissa, tule mukaan matkaan! Nostan esiin kiinnostavia artikkeleita sekä vanhoja ja uusia blogitekstejäni. Toisinaan arjen kuulumisia ja oivalluksia. Kuvia elämästäni pääsee seuraamaan Puhu murun Instagram tililtä. <3

*Avaus kuva on oma ja toinen on Pixabayn kuvapankista.

Kommentit (2)

Puhu muru
Liittynyt2.1.2018
4/2 | 

Ihana kuulla! Hyvä te! <3 Kunpa jokainen löytäisi itselleen sopivan ihmisen halimaan ja nauttimaan nauttimaan elämästä. <3

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Puhu muru blogin kirjoittaja on erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström, jolla on vastaanotto Sexpossa. Hän on myös toinen Pannaan menemään -kirjan kirjoittajista ja naisten orgasmeista kertovan Iso O - matkaopas huipulle kirjan kirjoittaja. Blogissaan Marja kirjoittaa rakkaudesta, seksuaalisuudesta ja naisen elämästä. Aiheet kuuluvat Marjan elämään vahvasti murun ja kolme lapsen kautta. <3
www.marjakihlstrom.fi

Seuraa somessa

Facebook

Ota yhteys bloggariin

puhumuru@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat

Instagram