"Hei tuolla on leijona!”  huutaa joku vieras lapsi. Sen seurauksena kaikki lapset juoksevat kilpaa ikkunan luo, josta näkee leijonan häkkiin. Ei mene kauaa, kun oma 4-vuotias tyttönikin innostuu muiden lapsien kanssa eläimien bongailusta. Arvaa missä olemme? No tietenkin Helsingin Korkeasaaressa.

 

Lähdin Helsingin Korkeasaareen päiväretkelle 1-vuotiaan ja 4-vuotiaan tyttäreni kanssa esikoisemme ollessa mummolassa. Mukaan pyysin myös perhetuttumme ja korvaamattoman lastenhoito apurimme Liisan. Lisäksi rattaisiin pakattiin paljon evästä. Itselle varasin proteiinijuoman, banaania sekä karjalanpiirakkaa. Tytöille hedelmäsosepussukoita, karjalanpiirakoita, banaania, välipalakeksiä, pillimehua, rusinoita ja kaikille meille vettä. Vaihtovaatteita ja lämpimät takit pakkasin myös hoitolaukun seuraksi rattaisiin.

 

 

Valitsimme päiväksi arkipäivän ja Korkeasaareen saavuimme ennen puolta päivää. Menimme julkisilla kulkuvälineillä ja loppumatkasta kävelimme Kalasatamasta uutta Isoisänsiltaa pitkin Mustikkamaalle. Päivä oli ihanan aurinkoinen, mutta ei liian kuuma. Juuri sopiva ilma hieman tuuliseen Korkeasaareen.

 

4-vuotiaan rakensi reittiä meille omien toiveidensa mukaan. Aloitimme Kissalaaksosta, joka sai meidät aikuisetkin mietteliäiksi. ”Miksi noilla on noin pienet häkit?” kysyi tyttöni. Luimme myös yhdessä tietoiskuja eläimistä ja pohdimme eläintarhojen merkitystä eläinsuojelutyössä.

 

Vauhtia riitti päivässä, kun 4-vuotias juoksi aina uuden eläimen luokse ja 1-vuotias halusi itsepintaisesti harjoitella kävelyä tai roikkua aidassa. Niinä hetkinä huokaisin onnesta, että pyysin Liisaa mukaan. Yksin olisin ollut pulassa. Rattaat ja kantoreppu olivat myös avainasemassa.

 

Olin ajatellut etukäteen, ettemme söisi ylihinnoiteltua ruokaa Korkeasaaressa. Nälkä kuitenkin meinasi yltyä lapsilla ja etenkin minulla itselläni kiukuksi asti. Joten pysähdyimme syömään. Tarjonta oli odotetunlainen. Söimme kaksi lasten annosta, jotka olivat 8 e/kpl.  Sen päälle ostimme tytöille jäätelöä ja meille aikuisille kahvit. Ruoka ei ollut kummoista, mutta kiukku saatiin nujerrettua. Mahtavaa oli se, että ravintolan edessä oli lasten leikkipaikat ja ruuan odottelu sujui siksi mukavasti.

 

 

Eläimien lisäksi päivän suosikkipaikkoja olikin eläimien lisäksi leikkipaikka ja valtava hiekkalaatikko, joka oli muistaakseni entinen hylkeiden allas. Sinne oli laitettu rottinkimajoja, säkkituoleja ja hiekkaleluja. Tytöt olivat aivan innoissaan ja me saimme juoda kahvia rauhassa. Itsekin vierailin tyttöjen majassa ja leikkikavereita riitti tytöillä.

 

Erilaisissa häkeissä ja aitauksissa olevien eläimien lisäksi tyttöjä kiinnosti kovasti vapaasti liikkuvat riikinkukot.

 

 

Päivän kohokohta oli varmasti pienen kilpikonnan ja 4-vuotiaan tyttöni ”yhteisuinti”. Tyttöni oli akvaarion reunalla ja kilpikonna tuli katsomaan häntä. Sitten kilpikonna ui yhdessä tyttöni kävellessä vierellä useamman kerran reunaa pitkin. Se oli liikuttavaa ja tyttöni muistaa tuon kyllä varmasti loppuelämänsä ajan. Siitä kerrottiin heti murullekin, kun pääsimme kotiin.

 

 

Päivän aikana näimme muun muassa karhuja, vinsenttejä, peuroja, villisikoja, kilpikonnia, punaniskakenguruita, tunturipöllön, tiikerin, leijonan sekä lumileopardin. Ainoa pettymys oli, että apinalinnassa ei ollut apinoita. Kävimme myös Amazonia ja Africasia – nimisissä trooppisissa taloissa ja kanalassa.  Nähtävää oli paljon ja 4-vuotias alkoi iltapäivällä väsymään. Lähdimme ajoissa ja kotimatkakin sujui iloisissa tunnelmissa. Tyttö puhui taukoamatta pienemmän nukkuessa.

 

Suosittelen lämpimästi reissua Korkeasaareen. Karttaan kannattaa tutustua netissä heidän sivuillaan jo etukäteen, niin lasten toiveiden kuuntelu on helpompaa. Liput saa myös edullisemmin, jos ne ostaa netistä. Tällä kertaa koululaisemme ei ollut mukana, koska hän oli jo keväällä käynyt luokkansa kanssa. Koululaisille Korkeasaari on myös oiva kohde. Ja täytyy sanoa, että Korkeasaaressa Suomen ihmeellinen luonto näyttäytyy upeana. Paikka oli kaunis. <3

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Kivan kuuloinen reissu. Vähän vaan ihmetyttää eväät ja se että lapsille oli varattu pillumehua :D

Puhu muru

Oli kyllä hauskaa Korkeasaaressa. Tällä kertaa kyllä vielä enemmän nauratti tuo "pillumehu" kirjoitusvirhe. 😂 Väsynyt äiti kirjoitti ja väsynyt isi eli muru tarkisti. Mutta nyt virhe on korjattu. Täytyy yrittää jatkossa olla tarkempi. Kiitos huomiostasi. 👍

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Puhu muru blogin kirjoittaja on erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström, jolla on vastaanotto Sexpossa. Hän on myös toinen Pannaan menemään -kirjan kirjoittajista ja naisten orgasmeista kertovan Iso O - matkaopas huipulle kirjan kirjoittaja. Blogissaan Marja kirjoittaa rakkaudesta, seksuaalisuudesta ja naisen elämästä. Aiheet kuuluvat Marjan elämään vahvasti murun ja kolme lapsen kautta. <3
www.marjakihlstrom.fi

Seuraa somessa

Facebook

Ota yhteys bloggariin

puhumuru@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat

Instagram