Huomaan välillä, miten mukava ja huomaavainen olen ystäviäni kohtaan, mutta murua kohtaan en aina ole. Etenkin väsyneenä saatan olla kuin kärttyinen teini. Kuluneen vauvavuoden aikana väsymystä on ollut ilmassa.

 

Tuntuu hassulta, miksi omaa rakastaan kohtaan on niin vaikea olla ystävällinen. Suurin osa meistä kuitenkin ajattelee, että oman puolison kanssa haluan elää tätä elämää. Silti puhumme ja käyttäydymme välillä kuin oma rakas olisi rasite meille tai pahimmillaan vihollinen. Tässä muutama esimerkkitapaus teille.

 

Tapaus 1.

 

YSTÄVÄ Kun soitan ystäville, kysyn usein: ”Mitä kuuluu?” Sitten kuuntelen ihan rauhassa vastauksen ja kerron omista kuulumisista. Keskustelu on lämmintä ja siitä tulee itse iloiseksi. Haluan viestiä ystävälleni, että minä olen kaivannut häntä.

 

MURU Kun soitan murulle, en yleensä ehdi kysellä kuulumisia, on kiire ja vauva huutaa sylissä. Saatan kiukutella jotain asiaa, joka on aamulla jäänyt hampaan koloon. Tai käymme läpi kauppalistaa ja päivällistä. Siinä ei turhia liverrellä. Siitä jää kurja olo. 

 

Tapaus 2.

 

YSTÄVÄ Tapaamisia on nykyään vaikea sopia ystävien kanssa. Minulla on lapsia ja monella heillä on lapsia ja/ tai vaativa työ. Silti saamme kalentereita tutkimalla ja omia menoja siirtämällä sovittua yhteisiä tapaamisia. Niihin varataan usein jotain erityisen mukavaa tekemistä.

 

MURU Meidän on vielä vaikeampi sopia tapaamisia eli treffejä. Huh. Lapset, työt ja arjen pyöritys vie mukamas kaiken ajan. Monta kertaa suunnittelu karahtaa siihen, että jompikumpi sanoo: ”Ei nyt jaksa” tai ”Ei se onnistu kuitenkaan”. Silloin kun jaksamme istua rauhassa alas ja pohtia, koska voisimme viettää yhteistä aikaa, sitä kyllä löytyy.

 

 

Tapaus 3.

 

YSTÄVÄ Joskus ystävienkin kanssa menee sukset ristiin. Heidän kanssaan haluan kuitenkin sopia riidan mahdollisimman nopeasti, myönnän virheeni ja osaan pyytää anteeksi.

 

MURU Erityisesti väsyneenä riitaa tulee helposti. Riita myös menee helposti syyttelyksi ja pahimmillaan toisen arvosteluksi. Loppua ei aina näy. Muru mököttää ja minä mäkätän vieressä: ”Mikset sinä puhu?!”. 

 

Tapaus 4.

 

YSTÄVÄ Kun tapaamme halaamme ja kerromme, miten ikävä on ollut. Iloinen puheen sorina alkaa heti ja jatkuu pitkälle yöhön, jos siihen on aikaa.

 

MURU  Aamulla väsyneenä ei aina jaksa kuin murista. Kun teemme vahdinvaihdon lastenhoidossa, pusu meinaa helposti unohtua. Arki-illat sujuu lapsiperhe härdelliä pyörittäessä ja keskustelu on hyvin yksioikoista: ”Toisitko maidon?” ”Kumpi pesee lasten hampaat?” Nukkumaan mennessä kaivaudumme väsyneenä peiton alle. Sitten minä kuiskaan: ”Saanko iltapusun?”.

 

Tapaus 5.

 

YSTÄVÄ Aina välillä saan olla todistamassa, kun ystävä iloitsee jännistä työkuvioista tai ihanasta matkasta. Mukana on helppo olla onnellinen, vaikka olisi itse kiinni rautapallolla kotona lasten kanssa.

 

MURU Kun muru ilmoittaa iloisena työreissusta Miamiin minua alkaa ärsyttää hulluna. Tulee olo, että haluaisin polkea jalkaa ja vaadin päästä mukaan. Tulee tunne, miksi aina minä joudun olemaan kotona. Usein myös näytän sen käyttäytymällä lapsellisesti kiukuttelemalla.

 

Oma rakas on niin lähellä ja niin tärkeä, että tunteet saavat liikaa valtaa. Olisi kuitenkin tärkeää, että vaikka on väsynyt, ei tunnetta kaataisi vain toisen päälle. Etenkin kun usein silloin myös oma kumppani on väsynyt.

 

Voimme yrittää ja opetella kohtelemaan omaa kumppania kuin hän olisi paras ystävämme. Minä ainakin voin aloittaa sen jo tänään puhumalla kauniimmin ja huomioimalla toisen vaikka väsyttäisi. Myös hellyyttä ja suukkoja voisin lisätä, niitä ei ole ikinä liikaa.

 

 

Ehkä tänään voisit yllättää rakkaasi ja kertoa hänelle, miten tärkeä hän on. Kysy hänen töistään ja kerro, miten ylpeä olet hänestä. Sitten pysähdy kuuntelemaan. Illalla lasten mentyä nukkumaan voitte haaveilla seuraavasta yhteisestä treffipäivästänne sylikkäin sohvalla. Anna siivoamisen olla edes yhden illan. Keskity vain teihin.

 

Sokerina pohjalla. Kun seuraavan kerran pinna kiristyy ja tulee sanottua tyhmästi, kerro mistä kenkä puristaa. Pyydä anteeksi, kuin pyytäisit anteeksi ystävältäsi. Sillä minulle ainakin muru on myös rakas ystävä. <3

 

Kommentit (2)

Päivi
3/2 | 

Kylläpä tutulta kuulostaa. Löysin vasta sinun blogisi ja se on ihan lempparini! Omat lapset 3 &5 mutta vielä vauvavuodet hyvässä muistissa. Kiitos kun jaat näitä sinun ajatuksiasi täällä

Puhu muru
4/2 | 

Ihana kuulla Päivi, että tykkäät. 💕 Sullakin on ihan hetki vauvavuosista. Tää aika kuluu niin äkkiä! Meilläkin on nuo isommat jo 4v. ja 8v., joten kirjoittelen "isompienkin" lasten juttuja. Jää ihmeessä seurailemaan ja tuu kommentoimaan jatkossakin. Mua voi seuraa myös facebookissa Puhu muru -nimellä ja instagramissa puhumuru -nimellä. 😀

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Puhu muru blogin kirjoittaja on erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström, jolla on vastaanotto Sexpossa. Hän on myös toinen Pannaan menemään -kirjan kirjoittajista ja naisten orgasmeista kertovan Iso O - matkaopas huipulle kirjan kirjoittaja. Blogissaan Marja kirjoittaa rakkaudesta, seksuaalisuudesta ja naisen elämästä. Aiheet kuuluvat Marjan elämään vahvasti murun ja kolme lapsen kautta. <3
www.marjakihlstrom.fi

Seuraa somessa

Facebook

Ota yhteys bloggariin

puhumuru@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat

Instagram