KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

”Me ei voitu mennä kouluun tänään.” Erno sanoi. ”Meidän täytyi pelastaa maailma häijyltä mielipuolelta, joka törmäili ympäriinsä jättimäisissä Robohousuissa. ”Joo”, Huuko sanoi. ”Ollaan koko päivä matkustettu ajassa, juostu dinosauruksia pakoon ja opetettu luolamiehiä puolustautumaan!”

Tässä pätkä superhauskasta ja lennokkaasti kirjoitetusta Kapteeni Kalsari ja pöhöpönttö 2000:n korskea kosto –kirjasta. Esikoiseni kesälukeminen kuuluu osana Dav Pilkeyn kirjoittamaan kirjasarjaa ja se on poikani laskujen mukaan 12. Kapteeni Kalsari -kirja.

Oli hämmästyttävää äitinä nähdä ensimmäisen kerran, miten joku muu kirja kuin Aku Ankan taskukirja vei täysin poikani huomion. Hän omatoimisesti etsi kirjan käsiinsä joka ilta. Luki sitä jopa silloin, kun piti odottaa eikä vinkunut ainaisen pelaamisen perään. Hän oli myös kavereineen keskustellut kirjasta ja muutamalla kaverillakin oli muita Kapteeni Kalsari –kirjoja.

Poikani koki myös ensimmäisen kerran surun tunteen hyvän kirjan loppumisesta, kun viimeiset sivut olivat käsillä. Hän itse sanoi minulle, ettei haluaisi kirjan loppuvan vielä. Ja pohti myös, pitäisikö hänen lukea kirja loppuun ”säästellen”.

Kysyin pojaltani, miksi tämä Kapteeni Kalsari oli NIIN hyvä. Vastaus kuului: ”Kirja oli jännittävä ja koukutti tosi paljon. Tuntui, että kun luki sivun piti lukea seuraavakin.” (Ja tätä lausetta ei ole muokattu!) 

Joten, jos kaipaat pojallesi, tytöllesi, kummilapsellesi tai lapsenlapsellesi hauskaa ja innostavaa luettavaa osallistu kirja-arvontaan. Arvon kolme Kapteeni Kalsari ja pöhöpönttö 2000:n korskea kosto  -kirjaa arvontaan osallistuneiden kesken.

Säännöt ovat helpot. Kerro kommentissa lapsuutesi suosikkikirja. Muista myös laittaa erottuva nimimerkki ja kirjoita se itsellesi muistiin. Voit myös jättää sähköpostiosoitteesi, mikä auttaa voittajan tavoittamisessa. Arvonta alkaa NYT ja loppuu viikon päästä sunnuntaina 21.8. klo 23:59. Ilmoitan kolme voittajaa täällä blogissa. Onnea kaikille arvontaan! =)

Kommentit (43)

Nelliina
1/43 | 

Kapteeni Kalsaria ei olla meillä luettukaan. Kuulostaa hykerryttävältä :) Mun lapsuuden suosikki oli Viisikko-sarja, en osaa valita yhtä kirjaa.

Käyttäjä6080
Liittynyt8.3.2017
2/43 | 

Minä luin kaikki Tiina kirjat, Merja Jalon kirjat mutta suosikkini oli Prinsessa Ruusunen pienempänä koska ihailin hienoja pukuja.

Breikki2016143
3/43 | 

Lapsuuteni lempikirjat olivat Enid Blytonin kirjoittamia. Neiti Etsivät kahlasin myös mielelläni läpi. :-)

Mppu
4/43 | 

Rakastin"Ystäväni noitatyttö"-kirjaa,jonka luin useasti alakoulun aikana ja alemmilla luokilla taisin itsekin leikkiä olevani noita,kuten toinen kirjan päähenkilöistä teki :)

riittajohanna
8/43 | 

Kisu Killisilmä, Kadonneen kaulakorun salaisuus, Runotyttö, Tarzan kirjat...

tarjahele
9/43 | 

Mukana arvonnassa! Olen aina ollut ihan hirveä lukutoukka ja vakiovieras kirjastossa :) Olen tykännyt jännityskirjoista ja mysteereistä ja parhaiten muistankin Neiti Etsivän, 3 etsivää ja Viisikon. Yksittäistä kirjaa ei ole jäänyt mieleen parhaimpana.

Nyt 8v poikani ei millään lukisi muuta kuin Aku Ankkaa! Kahjo kouluni-sarjan kirjoja sain lukemaan useamman ja niille jutuille kovasti naureskeli, mutteivät ne sytyttäneet lukemisen intoa.... Yksi Kapteeni Kalsari-kirjakin on luettu, josko into iskisi kun niitä hakisi lisää!

-katriina-
11/43 | 

Tarzanit, Mars-kirjat, neiti etsivät, Tiina-kirjat, Tuija Lehtisen tuotantoa - siis pikku kyläkirjaston koko nuorten osasto tuli kahlattua läpi.

eevartee
12/43 | 

Neiti Etsivä-kirjat oli ihan parhaita omassa lapsuudessani. Nyt lainasin tyttärelleni kirjastosta yhden Neiti Etsivän, mutta 11v. tyttäreni mielestä kirja oli tylsä.

Pirskitta
14/43 | 

Mukana arvonnassa :) Täällä poika kyllä innostuu usein aloittamaan kirjoja, mutta tuppaa loppumaan mielenkiinto melkein aina kesken. Jospa tää olis sellainen sitten minkä lukisi loppuun asti! Itse olin lapsena/nuorena koukussa mysteereihin ja jännitykseen. Suosikkeja olivat Neiti Etsivät ja kaikki kauhukirjat.

Elise H.
16/43 | 

Olin lapsena oikein kunnon lukutoukka, läpi tuli kahlattua Neiti Etsivät, Viisikot, Tiinat, monet hevoskirjasarjat ja mitähän kaikkia näitä nyt olikaan :) Sellainenkin kirjasarja oli kuin SOS, ja sitten oli Lotta-kirjat myös. En osaa sanoa yhtä suosikkikirjaa, koskaa niitä oli niin niin paljon :)

Spuikkis
17/43 | 

Mm. Neiti etsiviä ja Kolea etsivää luin itse ja molemmat poikani tykkää näistä Kapteeni Kalsareista.

Pikku Vampyyri
18/43 | 

Lapsena luin paljon, ja kirjasto-auton saapuminen oli viikon kohokohta :) Neiti Etsivät olivat jännittäviä, ja hieman vanhempana hevosharrastus toi mukanaan Merja Jalon heppakirjat. Myös jännittävä Pikku Vampyyri-sarja tuli luettua läpi, ja siitä mieleen on jäänyt erityisesti kirja "Pikku Vampyyri muuttaa" :)
Oma poika on juuri oppinut lukemaan, ja haluaisin hänen pääsevän myös mukaan kirjojen maailmaan. Tämä kirjasarja vaikuttaa kyllä lupaavalta!

Sannapulu
20/43 | 

Ehdottomasti kaikkien aikojen lemppari oli Veljeni leijonamieli. Äitini luuli minussa omevan jotain pahasti vialla kun se piti lainata kirjastosta aina vain uudelleen. Ostin sen muutama vuosi sitten itselleni ja kyllä se yhä on aika ihana.

Kiira
21/43 | 

Mukana arvonnassa! Mä oon lukenut lapsena kaikki Enid Blytonit ja Tiina-kirjat. Ja Jalon hevoskirjat! :)

Meliale77
22/43 | 

Kuulostaa hyvältä:) sait minutkin innostumaan kun Aku ankan rinnalle olisi kiva löytää joku uusi innostus:)
Minun suosikkeja olivat lapsena Tiina kirjat:)
Olisi ihana yllätys voittaa tämä 9 vuotiaalle kiusatulle pojalle <3

Krisse73
24/43 | 

Neiti Etsivä ja Viisikot ala-asteella. Yläasteella Angelique-kirjat oli kova juttu ;)

Vierailija
25/43 | 

Minä lapsena luin Neiti Etsiviä nehän olivat tosi hyviä ja jännittäviä😃

Nana74
26/43 | 

Veljeni leijonamieli Astrid Lindgren, kiva kuulla, että kyllä ne lukee kuhan kirja tarpeeksi tapahtumarikas ja kiinnostava, olisi kiva huomata oman pojankin kohdalla.:)peukut pystyyn siis.

Saila
27/43 | 

Kirjastoauto tuli kahlattua pienenä läpikotaisin, Tiina - kirjat ehkä kuitenkin omia suosikkeja :).
Poika lukenut meillä ahkerasti Risto Räppääjiä, mutta Kapteeni Kalsari ei ole ollenkaan tuttu, niinpä innolla arvontaan mukaan :)

~kirjatoukka~
31/43 | 

Hevoskirjasarja, jossa seikkailivat Anniina ja Bettiina (?). Koskaan en itse ratsastanut, mutta ahmimisiässä piti lukea koko kirjaston lastenosasto läpi.

VainSydämelläNäkeeHyvin
32/43 | 

Lapsena ja nyt ja aina Pikku Prinssi on lempikirjani. Uskon, että poikani toivottaisi tervetulleeksi uutta lukemista meidän kotiin!

HeidiKK
35/43 | 

Pekka Töpöhännät oli lemppareita pienenä ja niitä tulee luettua omillekin lapsille. Tää kirja kuulostaa hauskalta ajatellen perheen eskarilaista ja koululaisia :)

TnT
37/43 | 

Ruohometsän kansa, josta osaan edelleen kanien kielellä lauseen. Oikeinkirjoituksesta en mene takuuseen, "hoi hoi uembleer hrair ma saion ule hraka vair!" 😂. Nuorimmat innostuisivat varmasti varmasti Kapteeni Kalsarista.

JenniN
38/43 | 

Mun lemppari oli nuorena korppikartano kirjat :) kapteeni kalsari on meidän eskarin suosikki :)

Piitu-76
39/43 | 

Suosikkeja oli monta: Lotta-kirjat, Tiina-kirjat, neiti etsivät, viisikko, SOS, Tuija Lehtisen kirjat. Olin nuorempana lukutoukka, nykyään ei enää ole aikaa niin paljon. Poikani aloitti juuri koulun ja kapteeni Kalsari kuullostaa juuri siltä mikä voisi häntä kiinnostaa kunhan oppii ensin lukemaan.

äiti ja 7-v poika
41/43 | 

Luin lapsena mm. Tiina, SOS, seikailu, salaisuus, tarzanit, 3-etsivät ja neiti-etsivät, kaiken karvaiset ystävät, ruohometsän kanSa, susikoira jack, veljeni leijonamieli, mestaritonttu jne.

Omalle pihalle on uponneet tatut ja patut ja kunnakset. 7v haluaa jo lukea tietokirjoja, muutoin vielä pienempiä lukutaketti yms ensikirjoja ja akkareita lukee. Kapteeni kalsareita saa itse ruveta lukemaan...pari on iltasaduksi luettu.

Puhu muru
42/43 | 

Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille! =) Huomenna pidetään arpajaiset ja tyttäreni on onnettarena. Laitan voittajille henkilökohtaisesti meiliä. Ja ilmoitan nimimerkit myös täällä. Tasapuolisesti onnea kaikille arvontaan! Ihanaa, että osallistujia tuli näin paljon. <3 

Puhu muru
43/43 | 

Nyt arvonta on suoritettu, muru oli tällä kertaa "onnetar". Voittajat ovat kommentti nro 21 Kiira, nro 27 Saila ja nro 37 Tnt. Onnea voittajille ja vielä kerran kiitokset kaikille osallistujille. 👏

Voittajille laitan tulemaan meiliä ja kysyn osoitetiedot, niin saadaan uudet Kapteeni Kalsari -kirjat matkaan. 

HUOM! Voittaja nro 21 Kiira. Sinun meiliosoitetta ei ollut kommentissa. Laittaisitko tämän viikon sunnuntaihin 28.8.2016 mennessä minulle meiliä osoitteeseen: puhumuru@gmail.com 

Saadaan sinullekin kirja postiin! =)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Puhu muru blogin kirjoittaja on erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström, jolla on vastaanotto Sexpossa. Hän on myös toinen Pannaan menemään -kirjan kirjoittajista ja naisten orgasmeista kertovan Iso O - matkaopas huipulle kirjan kirjoittaja. Blogissaan Marja kirjoittaa rakkaudesta, seksuaalisuudesta ja naisen elämästä. Aiheet kuuluvat Marjan elämään vahvasti murun ja kolme lapsen kautta. <3
www.marjakihlstrom.fi

Seuraa somessa

Facebook

Ota yhteys bloggariin

puhumuru@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat