Taisitkin jo arvata muru

Pikku hiljaa meillä alkaa olla yhteisiä vuosia takana. Suhteemme on edennyt nopeasti, me aloitimme kaksistaan mutta jo kolmansien treffien jälkeen olimme lapsiperhe. Tutustuit heti poikaani, meidän poikaamme. Ei mennyt kuin muuttama kuukausi ja asuimme jo yhdessä. Ja siitä kahden vuoden kuluttua syntyi tyttäremme ja muutaman vuoden päästä kuopuksemme. Olemme silti ehtineet tutustua toisiimme ja lapsetkin jo tuntevat termin mummolaan hoitoon mennessään ”äiti ja isi hoitavat rakkauttaan kahdestaan”.

Suhteemme on perustunut vahvaan yhteyteen, rakkauteen ja ystävyyteen. Tuntui heti alussa, että tuntisimme toisemme. Fyysinen yhteys kasvoi ja kehittyi, kehittyy edelleen välillemme. Tuntuu, että pikkulapsivaihe on yhtä muutosta. Olen hirmuisen onnellinen, että olemme nyt entistä tiiviimpi pari myös fyysisesti. Matka halujemme alkulähteille on pitkä mutta nautinnollinen. Sinun kanssa sitä on turvallista käydä.

Yhdessä olemme avanneet ovia, mitkä ovat olleet kiinni seksuaalisuudessamme. Luottamus on kasvanut koko ajan ja siksi nyt kirjoitan sinulle rakkaani tätä kirjettä. Tiedätkin jo, että minulle on usein vaikeimmat asiat helpompi ilmaista kirjoittamalla. Olet saanut minulta ennenkin kirjeitä, joissa avaan tunteitani. Silti minua jännittää.

Olen pohtinut itsekseni vuosien varrella paljon pidänkö vain miehistä vai onko minussa jotain, mikä haluaa ja vetää minua myös toisten naisten luo. Teinisuutelut muiden tyttökavereiden ovat vielä viatonta leikkiä. Tiedät hyvin tarinan siitä, kun vuosia sitten suutelin yökerhossa tuntematonta nuorta naista ja kiihotuin siitä sanoin kuvaamattoman paljon. Muistan edelleen miltä se tuntui, miten näin eroottisia unia tapahtumasta kauan jälkikäteenkin. Ja kuinka monta kertaa mietin, miten tilanne olisi jatkunut ellei naisen poikaystävä olisi repinyt naista kotiin mustasukkaisuuden vallassa.

Aina en ole itsellenikään myöntänyt pohdintaani. Luulen, että kun parikymppisenä kävin yhdessä vaiheessa Helsingin yöelämässä pääasiassa homobaareissa se ei johtunut halustani olla rauhassa miesten lähentelyistä vaan kiinnostuksestani naisiin. Miksi ihmeessä eksyinkin yksin SETA:n sen aikaisiin naisten iltoihin entiseen DTM:n yökerhoon. Ja siellä kuin vahingossa löysin itsesi jälleen suutelemassa naista... Silloin tutkimusmatkani tyssäsi sen aikaiseen avopuolisoon ja hänen mustasukkaisuuteensa. Annoin asian olla, mutta vain julkisesti. Mielessäni asia oli ja nuo baarireissut ovat mielessäni edelleen.

 Haluaisin kertoa sinulle rakkaani, että haluaisin tutkia kiinnostustani naisiin syvemmin. Se, että katselen kauniita naisia kadulla ja muistelen menneitä ei riitä enää. Minua on jäänyt vaivaamaan, miltä naisen kosketus tuntuisi ja miltä tuntuisi koskettaa naista. Haluaisin kokea sen vielä, vaikka me olemme jo naimisissa. Haluaisin kokea sen kahden, jonkun ihanan naisen kanssa joka osaisi opettaa minua hellästi tuossa uudessa maailmassa.

Rakkaus sinua kohtaan ei ole näistä tuntemuksista huolimatta muuttunut. Haluni sinua kohtaan on edelleen sama, en voisi luopua sinusta mieheni. En olekaan lesbo. Minusta tuntuu, että olen bi-seksuaali. En haluaisi aloittaa suhdetta naisen kanssa, vaan saada kokemuksen olla naisen kanssa, jotten kiikkustuolissa muistele menneitä mahdollisuuksia vaan koettuja nautintoja. 

 Uskon, että me yhdessä voimme tämänkin selvittää. Toivoisin, että olisit tukenani. Halusin jakaa ja vihdoin uskalsin jakaa tämänkin salaisuuteni kanssani. Laitetaan lapset hoitoon, juodaan viiniä ja jutellaan tästä rakkaani kun olet miettinyt sitä hetken. Hoidetaan yhdessä meidän rakkauttamme.

*Tämä kirje on osittain totta ja osittain fiktiota. Tein sen ollessani 2013-2014 Sexpo-säätiön seksuaalineuvoja koulutuksessa ja nyt vain päivitin kirjeen. "Kaapista ulostulo -kirje" oli kotitehtävämme, joka herätti minussa paljon ajatuksia. Se myös muutti ajatteluani ja puhuimme aiheesta paljon murun kanssa kotonakin.

Helsinki Pride -viikkoa on vietetty koko kulunut viikko, jossa seksuaali- ja sukupuoli vähemmistöjen ihmisoikeuksia ja kulttuuria tuodaan esille. Rakkaus on ihmisoikeus, joka kuuluu kaikille. Minä ja sinä voimme omilla teoillamme auttaa sen toteutumista. Sillä vielä vuonna 2016 voi heteropari osoittaa julkisesti rakkautta, kun taas homopari miettii uskallammeko edes suudella julkisella paikalla. Aloita itsestäsi ja opeta lapsillesi erilaisuuden olevan rikkaus. Rakkaudellista Helsinki Pride -viikon viimeistä päivää kaikille!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Puhu muru blogin kirjoittaja on erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström, jolla on vastaanotto Sexpossa. Hän on myös toinen Pannaan menemään -kirjan kirjoittajista ja naisten orgasmeista kertovan Iso O - matkaopas huipulle kirjan kirjoittaja. Blogissaan Marja kirjoittaa rakkaudesta, seksuaalisuudesta ja naisen elämästä. Aiheet kuuluvat Marjan elämään vahvasti murun ja kolme lapsen kautta. <3
www.marjakihlstrom.fi

Seuraa somessa

Facebook

Ota yhteys bloggariin

puhumuru@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat