”Kunpa naiset vain oppisivat rakastamaan itseään ja kehoaan ja tajuaisivat mikä masennuslääke ja sallittu huume orgasmi on. Se poistaa kivut, kolotukset, pääsäryt, huonon tuulen ja antaa virtaa. Koskaan ei ole liian huono hetki eikä liian kiire harrastaa seksiä.”

-Nainen 49v.  (Iso O – matkaopas huipulle)

 

Nyt kun kirjani on tullut painosta, on tullut aika arpoa niitä teille lukijoilleni. Iso O – matkaopas huipulle on kaikille naisille ja naiseksi itsensä kokeville, aina alle kaksikymppisestä  isoäiteihin saakka. Olisi upeaa, jos miehetkin lukisivat kirjaa. Ja onhan siellä oma luku kumppaneillekin. 

Nainen voi tutustua omaan seksuaalisuuteensa itsekseen, kumppanin kanssa tai kirjan avulla. Tieto on valttia eikä pidä olettaa, että osaisimme kaiken itsestään. Parhaimmillaan tästä aukeaa aivan uusia oivalluksia nautinnon ihanaan maailmaan. Sillä kyse ei ole vain orgasmista vaan myös ihanasta matkasta sinne. 

 

On ollut ihan mieletöntä saada teiltä lukijoiltani kannustavaa palautetta koko kirjantekoprosessin ajan. 

 

Odotan innolla ja jännityksellä, mitä te pidätte kirjastani. Kaiken palautteen ja kommentit otan mielelläni vastaan, ja voit laittaa niitä meiliini puhumuru@gmail.com, voit myös laittaa Puhu muru -facebooksivujen kautta yv -viestiä.

Niinkuin kirjani johdannossa toivotan:

 

”Tällä matkalla saat äännellä, kiemurrella, kynsiä ja vaikertaa miettimättä, mitä muut sinusta ajattelevat kunhan nautit! Ihanaa matkaa!” <3

 

* Arvon kolme Iso O - matkaopas huipulle kirjaa. Arvonnan säännöt ovat helpot. Kerro kommentissa minkälaisista aiheista, asioista tai ihmisistä haluaisit lukea Puhu muru -blogistani. Muista myös laittaa erottuva nimimerkki ja kirjoita se itsellesi muistiin. Voit myös jättää sähköpostiosoitteesi, se auttaa voittajan tavoittamisessa. Arvonta alkaa NYT ja loppuu viikon päästä sunnuntaina 8.4. klo 23:59. Ilmoitan kolme voittajaa täällä blogissa. Onnea kaikille arvontaan! =)

*Jos et ole vielä Puhu murun seuraaja ja tykkääjä Facebookissa, tule mukaan matkaan! Nostan esiin kiinnostavia artikkeleita sekä vanhoja ja uusia blogitekstejäni. Toisinaan arjen kuulumisia ja oivalluksia. Kuvia elämästäni pääsee seuraamaan Puhu murun Instagram tililtä. <3

*Jos olet bloggaaja, vloggaaja tai toimittaja, voit pyytää kirjastani arvostelukappaletta kustantajani viestintä- ja markkinointi vastaavalta Heiniltä: heini.salminen@kosmiskirjat.fi 

*Kuvat ovat otettu kustantajani Kustannusosakeyhtiö Kosmoksen toimistolla. 

Kommentit (123)

Mamba
1/123 | 

Haluaisin lukea lisää 40+ parisuhteista, siitä kun aikuisiällä löytää itsensä uudelleen avioeron jälkeen 😊

Piivii
4/123 | 

Haluaisin lukea kuinka pitkässä parisuhteessa saisi kipinän uudelleen takaisin tai kuinka sen pitää yllä.

Juliekaroliina
5/123 | 

Lapsiperheen ja parisuhteen sovittamisesta yhteen, oman ajan tärkeydestä arjen keskellä

KA
6/123 | 

Parisuhteen löytymisen vaikeudesta. Kaikkialta saa sellaisen kuvan että ei muuta kun valitset kenen kanssa haluat suhteen. Se on kumminkin kaukana todellisuudesta. Suhteen löytäminen nelikymppisenä todella vaikeaa.

Fazerinsininen
7/123 | 

Minua kiinnostaa se, miten aikuiset muodostavat parisuhteen. Miten päästä oman muurin ylitse, uskaltaa antautua pelotta.

Kukkaro
9/123 | 

Erilaisista sitoutumistyypeistä, suhteesta missä toisella on mielenterveysongelmia, suhteesta addiktiin, siitä, miten suurista haasteista parisuhteessa voi selvitä ilman eroa... kaikesta mikä aiheuttaa parisuhteessa ongelmia, on se sitten seksittömyys, puhumattomuus, pettäminen, terveydelliset tai taloudelliset haasteet. Kaikkea, mistä voi oppia hoitamaan parisuhdettaan ja itseään ajoissa paremmin ennen kuin tulee totaalinen seinä vastaan.

HopeaKyynel
10/123 | 

Parisuhteen aloittaminen eron jälkeen yli 30-vuotiaana kun kummankin huonot kokemukset painaa (pettäminen, on jätetty, tunnekylmä lapsuus, jne.) Miten uskaltaa rakastaa? Miten tukea toista uskaltamaan suhteeseen täysillä?

Omenapuuro
11/123 | 

Puhu muru -blogi on ollut lukulistalla jo pitkään ja aiheita on ollut laidasta laitaan.
Kiinnostaisi lukea, miten teini-iän seksuaaliset kokemukset vaikuttavat aikuisiällä, miten rohkaistua puhumaan partnerin kanssa seksistä ja asioista, joista nauttii. Miten puhua seksistä lasten kanssa?

Marke
12/123 | 

Erilaisista tavoista olla suhteissa, etänä, ystävänä, taloudellisista syistä, pelkästään seksisuhteessa,

evvk
13/123 | 

Miten päästä seksinegatiivisuudesta.. Mies oli vuosia alkoholisti ja niiden vuosien aikana opin vihaamaan seksiä. En ole löytänyt seksualisuuttani sen jälkeen- en tiedä edes mistä aloittaa..

Sanin
14/123 | 

Olisi kiva lukea siitä että 40+ herää omaan seksuaalisuuteensa uudelleen, mutta puoliso uinuu monen hiljaisen vuoden jälkeen.

Lumos
15/123 | 

Onnittelut julkaistusta kirjasta! Tahtoisin lukea siitä kuinka pitkän parisuhteen saa pysymään hyvänä ja kipinänkin mahdollisesti mukana. Kuinka kumppania voi tukea elämän aikana tämän seksuaalisen kasvun ja muutoksen aikona?

elämänmakuinen
16/123 | 

Haluaisin lukea erosta ja seksuaalisuudesta, kun suru painaa päälle ja omaa seksuaali-identiteettiä täytyisi päivittää uuteen elämäntilanteeseen sopivaksi.

Mursu40
17/123 | 

Miten puhua rakentavasti ja sopivan neutraalisti seksistä lasten kanssa?Ja minkä ikäisten lasten kanssa olisi puhuminen jo hyvä aloittaa?

Sevgi
19/123 | 

Haluisin lukea luottamuksesta. Tarinoita siitä ja miten helposti sen voi menettää ja kuinka vaikeaa saada takas. Miten luottaa uuteen kumppaniin tai ystävään. Omia kokemuksia luottamuksen rikkomisesta, miten paljon sattuu ja miten siitä pääsee yli/pääseekö yli. Itsellä kummittelee vielä vuosienkin jälkeen kun joku on pettänyt luottamuksen.

TSMS
21/123 | 

Elämästä eron jälkeen, kuinka huomaakin, että ero oli itselle ehkä parasta mitä saattoi tapahtua. Kuinka aina olit siinä uskossa, että orgasmi ei ole yhdynnässä minulle mahdollista, kunnes eron jälkeen tietyn miehen kanssa saatkin orgasmin ensimmäisenä yhteisenä yönä, yhdynnässä. Minussa ei ollutkaan mitään vikaa?! Kuinka paljon kaikkeen vaikuttaa toisen hyväksyntä, sellaisena kuin on ja meillä kaikilla on lupa nauttia seksistä.

Marjukka
22/123 | 

Tahtoisin lukea vaihdevuosien vaikutuksesta naisen seksuaalisuuteen. Miten kehossa tapahtuvat fysiologiset muutokset vaikuttavat seksiin ja kokemukseen omasta itsestä seksuaalisena olentona. Entä jos itsellä on haluja, mutta miehellä ei?

Vierailija
23/123 | 

Lukisin mielelläni lapsen/nuoren seksuaalisuuden tukemisesta.Olen itse saanut toukan "kädet peiton päällä" kasvatuksen ja uskaltanut tutustua omaan seksuaalisuuteeni vasta nyt reilu kolmekymppisenä.

Eijara...
24/123 | 

Kirjoita vaihdevuosien ihanuudesta. Siitä miten ihanaa on vanheta yhdessä myös eroottisesti. Kuinka paljon iloa voi saada yli kuusikymppisenäkin läheisyydestä.

Auringonkukka
25/123 | 

Haluaisin lukea siitä miten synnytys vaikuttaa naisen seksuaalisuuteen ja seksiin ja haasteista joita voi olla esim. muuttuneen kehonsa hyväksymisessä.

Vierailija
28/123 | 

Tunteiden nimeämisestä ja tunnistamisesta. Parisuhteen ylläpitämisestä aikuisena mutta nuorena parina +40.
Omien tunnelukkojen avaamisesta

kissanen
32/123 | 

Haluaisin lukea kipinän uudelleen saamisesta, parisuhteen kriiseistä sekä eri tilanteiden (esimerkiksi läheisen kuolema, työttömyys jne.) vaikutuksista parisuhteeseen.

Nina L
33/123 | 

Monia kiinnostavia aiheita olet jo blogissa käsitellyt ja tässä tullut monia hyviä ehdotuksia. Kirjoititkin hiljattain seksistä puhumisesta ja sen tärkeydestä, se on mielenkiintoinen aihe. Itseä koskettaa ja kiinnostaa aiheena myös parisuhteen selviäminen läpi vauvavuoden ja oman seksuaalisuuden muuttuminen äitiyden myötä.

SK
34/123 | 

Ihan tavallisesta (lapsiperhe)arjesta ja (pitkän) parisuhteen yhteensovittamisesta, sekä hyvän yhteyden ylläpitämisestä.

Muikkukunkku
36/123 | 

Seksi ja yhdessäolo Synnytyksen jälkeen ja pikkulapsi-aikana kun ei ole omaa aikaa eikä paikkaa, haluttomuudesta ja keinoja sen taltuttamiseen, oman vartalokuvan muuttuminen ja sen vaikutukset(raskaus, synnytys ja lihominen).

MaippiKatarina
37/123 | 

Seksi ja muutokset kehossa synnytyksen jälkeen & pikkulapsiarjen keskellä.

Nakki
38/123 | 

Ei tule mitään erityistä mieleen aiheena, uteliaana tutustun blogiisi ja jään seurailemaan!
Hyviä ehdotuksia olikin jo lueteltu.

Ttiia
39/123 | 

Haluaisin itse vinkkejä miten löytää /aloitttaa suhde narsistisen suhteen jälkeen

Tansku78
40/123 | 

Haluaisin lukea uusioperheen, jossa on teini-ikäiset lapset, arjen iloista ja ongelmista... toinen mistä haluaisin lukea, narsisti exä ei jätä rauhaan ym.

Inkeri
41/123 | 

Haluaisin lukea lapsi/vauva-arjen ja parisuhteen ja seksin yhdistämisestä.
Käyn itse oikein Jaakobin painia itseni kanssa päivittäin, kun tahtoisin olla parempi vaimo ja silti vauvalle läsnä 247.

Silkku
42/123 | 

Tykkään lukea parisuhteiden dynamiikkaa sekä parisuhdeseksiä käsittelevistä aiheista. :)

KatriR
43/123 | 

Kaipaisin keinoja miten puhua seksistä lapsille ihanana asiana, josta lasten ei tarvi puhua ällöilllen ja silmiä pyöritellen. Aihe kuitenkin alkaa kiinnostamaan jo alakouluikäisiä.

Waterlily
45/123 | 

Aikuisen sinkkunaisen seksuaalisuuden toteuttamisesta käytännössä - yhden yön jutut, varatut miehet, friends with benefits, nettituttavuudet jne

Sallulah
47/123 | 

Miten seksuaalisista ongelmista ja traumoista yleensä selvitään, tapoja ja ajatusmalleja. Ehkä myös enemmän aiheuttajista, koska nyt on ollut laajasti puhetta myös asioista jotka niitä aiheuttavat, mutta joita ei yleisesti ole ajateltu esimerkiksi hyväksikäytöski tai väkivallaksi. Aiheita voisi olla ihan varhaislapsuuden koskemattomuus, perheiden tabut, teini-iän epävarmuus, työpaikka-ahdistelut... Ihan jotta ymmärtäisimme toisiamme paremmin.

Myös vinkkejä hyvän parisuhdeseksuaalisuuden ylläpitoon :)

KristaN
48/123 | 

Minua kiinnostaisi lukea raskauden ja synnytyksen vaikutuksista seksuaalisuuteen sekä parisuhteen hoitamisesta vauva-aikana!

Lillitan
50/123 | 

Haluaisin lukea yli nelikymppisten elämästä, parisuhteesta ja normaalista arjesta👍😀

Piipa
51/123 | 

Vinkkejä sinkun rakkausrintamalle. Kuinka löytää se oikea? Mistä etsiä? Vietin taas pääsiäisen yksin. Olisi mukava löytää kumppani. Kirja kiinnostaa.

H
53/123 | 

Luottamuksesta. Kuinka helposti sen voi menettää ja kuinka sen saa takaisin ja mitä keinoja siihen tarvitaan.

Magma
57/123 | 

Haluaisin lukea vinkkejä miten puhua seksistä lapsille. Haluaisin kertoa miten asia on ja esittää seksin luonnollisena ja ihanana asiana, kahden kauppana.

Katoava kipinä
58/123 | 

Apua kaivataan. Lapset kohta pois pesästä, pitkä parisuhde ja nyt jotenkin seksi vähentynyt. Sitä en haluaisi. Muutenkin nuupallaan tämä miehen kanssa oleminen.

Unnuttaja
59/123 | 

Unnutus on mietityttänyt. Miten siitä puhua tai miten se vaikuttaa aikuisena (miten se esimerkiksi vaikuttaa itsetyydytyksen taitoon). Tietysti myös parisuhteen kipinän ylläpitoon ottaisi mielellään vinkkejä - ainakin jos toinen tekee töitä (liian) paljon, lapset vievät aikaa ja arki painaa ja silti (yksipuoleisesti) haluaisi lisää lapsia :)

Nannukka
62/123 | 

Siitä, mitä tapahtuu parisuhteelle kun pikkulapsiaika taittuu koululaisten kanssa elämiseen, tai kun koululaisaika vaihtuu murkkuikäisten ja nuorten kanssa elämiseen. Itsensä etsiminen, omana itsenään oleminen ja perheen erilaisissa vaiheissa eläminen ja näiden kaikkien vaikutus parisuhteeseen. Mitä tehdä jotta parisuhdekin voisi hyvin.

Viherpeukalo
63/123 | 

Tahtoisin lukea siitä, millaisia alkuraskauden, keskiraskauden ja loppuraskauden oireita voi naiselle tulla ja mikä auttaa vauvan synnyttyä siinä, että voi hyvin vauvavuotena. Synnytyksestä olisi myös mukava kuulla, miten itse voisi valmistautua omaan synnytykseen. Myös sellainen asia kuin isän roolista ennen raskautta, raskauden aikana ja vauvavuotena olisi kiinnostavaa tietää.

Sofy
64/123 | 

Haluaisin lukea lisää mm. Parisuhdeongelmien ratkaisutavoista, rakkauden löytymisestä, itsensä tuntemisesta, kuinka eheytyä eron jälkeen ja antaa anteeksi sekä kuinka päästä eroon yksinäisyydestä. Näistä tämän hetken polttavimmista mietteistä tällä hetkellä 😊❤️

Vierailija
65/123 | 

Haluaisin lukea päänsisäisistä muureista, ja miten lähteä niitä voisi lähteä purkamaan. Yksin kyllä onnistuu monenlainen nautinto, mutta kun toinen ihminen on paikalla niin muurit kasvaa ympärille ja nautinto jää vähäisemmäksi.

Piitzu70
66/123 | 

Haluaisin kuulla, kun on eronnut pitkästä parisuhteesta, niin kuinka löytää/uskaltaa löytää sen uuden rakkauden, sillä kaipaus rakkauteen on olemassa.

Peppiina
67/123 | 

Onnittelut kirjasta! Haluiaisin lukea seksiin ja seksuaalisuuteen liittyvistä peloista ja riittämättömyyden tunteista. Miten löytää kumppani 30-vuotiaana kokiessaan yksinäisyyttä? Miten oppia nauttimaan myös vapaudesta ja samalla kokea olevansa seksikäs ja ylipäätään seksuaalinen olento?

Heilli
68/123 | 

Tahtoisin lukea pareista joilla on isompi/iso ikäero! Myös samaa sukupuolta olevia pareja olisi mukava nähdä, yleensäkkin seksuaalisuuden erimuotoja ja monimuotoisuuteen liittyviä asioita pitäisin tärkeänä ja kiinnostavana!

Ihanaa kevättä 🏵️

Minnamariax
69/123 | 

Mielenkiintoni on suuri koko kirjaa kohti. Millaisesta näkökulmasta olet lähestynyt kipeitäkin asioita. Vinkkejäkin ja virikkeitä seksielämää mielelläni lukisin opuksestasi :)

Sensu
70/123 | 

Haluaisin lukea oman kipinän ilmaisemisesta, kun kokee kuitenkin tuon "oman halun" häpeäksi.
Kiitos Maria ihanista blogeista varsin tuo Kotiinpaluurìita ❤
Aurinkoista kevättä Sinulle!

Hemggu
72/123 | 

Haluaisin lukea siitä miten miehen ainainen laukeamattomuus vaikuttaa naisen seksuaaliseen itsetuntoon. Naisten orgasmin puuttumisesta aina puhutaan mutta entä kun kyseessä on oma mies joka ei koskaan pääse huipulle.

Marzone
73/123 | 

Haluaisin lukea siitä, miten itsetunnon saisi kohotettua parisuhteen päättymisen sekä raskauden jälkeen. Itselläni raskaus on henkisesti ollut hyvin raskas kokemus eron vuoksi ja oma naisellisuus sekä itsetunto tuntuu olevan vain historiaa.

Anna4532
74/123 | 

Avoimesti seksuaalisuudesta. Haluaisin lukea seksuaalisuudesta Ilman vähättelyä, tuomitsemista ja ennakkoluuloja. Haluaisin lukea seksuaalisuudesta ja seksistä oikeiden ihmisten, samaistuttavien kokemusten pohjalta ilman että seksistä täytyy tuntea häpeää. Seksi on normaalia, kaikki siihen liittyvät asiat ovat normaaleja, ja minä olen normaali ollessani kiinnostunut seksuaalisuudestani ja siitä kuka minä olen ja mistä pidän.

Asiantuntijana haluaisin että jatkaisit seksistä puhumista kuten aiemminkin olet puhunut, ystävältä-ystävälle asenteella ja niin että minulle tulee lukijana turvallinen ja seesteinen olo lukiessani niin herkästä aiheesta. Haluaisin aiheina niitä kaikkein vaiettuja aiheita, kuten anaaliseksi , voiko seksiä harrastaa vaikka olen Äiti ja vauva nukkuu vieressämme, tai tunnelukot seksiin ja hormoneihin liittyen.

Kiitokset ihanista kirjoituksistasi.

Kaisa
75/123 | 

Aitoja, elämänmakuisia kirjotuksia seksistä, erotiikasta, kumppanuudesta, kehokokemuksesta, läheisyydestä, seksuaalisuudesta ja kaikesta siihen liittyvästä.

Uutena kolleganasi saan paljon teksteistäsi irti ja kirjasi tulisi luotani lähtemään myös asiakkaille lainaan! Lähtee se vaikken arvontaa voittaisikaan!♡

Rinda
76/123 | 

Haluaisin lukea siitä, miten aikuinen nainen voi löytää seksuaalisuutensa ja itsensä vuosien jälkeen, kun aiemmin on keskittynyt vain toisten miellyttämiseen eikä enää tunnista, mistä itse nauttii jne.

traffic
77/123 | 

Haluaisin lukea enemmän myös miehen seksuaalisuuden haasteista ja lukoista. Kaikki seksuaalisuuden asiat kyllä kiinnostavat!

elu
78/123 | 

Tuossa onkin tullut jo loistavia aihe-ehdotuksia, joista voisin kompata useampaakin. Mutta haluaisin kuulla vinkkejä 1) miten lakata rakastamasta väärää ihmistä, 2) voiko avioeron jälkeisen lähes 10vuotta jatkuneen sinkkuuden jälkeen kyetä vielä parisuhteeseen ja jakamaan elämänsä ja ehkä myös kotinsa jonkun kanssa, ja 3) voiko vuosien (tahattoman) selibaatin jälkeen vielä osata homman ja ylipäätään oppia nauttimaan siitä.

NennA
79/123 | 

Löysin vasta tänään tämän blogin ja ig:n ja suoraan arvontaan 😊 Tuntuu, että vasta nyt lähellä 40v alkaa miettimään erilailla itseään, seksuaalisuuttaan ja oikeasti nauttimaan omasta ajasta tehdä ja nauttia, kun lapsetkin on kasvanut isoiksi, toinen jo aikuiseksi. Ihanaa! Lisää nautintoa ja omaa hyvinvointia! Paljon ja kevätkin vielä 😊

Emppuuu
83/123 | 

Haluaisin lukea ensirakkauden päättymisestä, sinkkujen seksielämästä ja yleisesti seksuaalisuudesta.

Cherry G
84/123 | 

Mielellään lukisin naisista, jotka ovat löytäneet oman itsensä ja nautintonsa neljäkymppisinä. Kuulun itse tuohon ryhmään. Vasta eronneena nautin vapaudesta toteuttaa halujani ja olisi ihana kuulla muiden kokemuksia. Ties vaikka löytäisi hyviä vinkkejä entistä parempiin kokemuksiin. 😊

lmk
86/123 | 

Elämme ruuhkavuosia pk-seudulla ilman tukiverkostoa. Työ on molemmilla psyykkisesti kuormittava. Parisuhteen hoitamiseen olisi jaksettava paneutua, tähän olisi hyvä saada energiaa. Näistä asioista lukisin mielelläni.

Tavaratalo
88/123 | 

Puhumista ei voi korostaa liiaksi, mutta puhumisen taito siinä pulma.
Esimerkit hyviä

Ei tänne itkemään ole tultu
89/123 | 

Kirjoita meille petetyn kostonhalusta, silloin kun toinen on pettänyt ja tulee halu kostaa niin pettäjälle kuin sille toisellekin osapuolelle, joka on ollut mukana pettämisessä. Kuinka päästä tästä tunteesta yli ja ennen kaikkea mitä mahdollinen kosto taas voisi aiheuttaa ja tuoda tullessaan...

PistePilkku
90/123 | 

Olen vasta hiljattain löytänyt blogisi, ja lukenut vain joitain tekstejä. Tykkään tyylistäsi kirjoittaa, ja lukijan on helppo samaistua esimerkkien kautta lukemaansa. Aiheet ovat jotenkin arkipäiväisiä, sitä lisää!
Jotenkin kiva lisä esimerkit omasta arjestasi ja sen "epätäydellisyydestä" (postaus kun mies palasi työmatkalta) tuovat inhimillisyyttä lukijalle, kaikki ei aina mene niinkuin ajattelemme tai toivomme.
Ihmiset ovatkin heitelleet hyviä aiheita, joista heijastuu hyvin se kuinka seksuaalisuus on ihan koko elämän mittainen matka, joka muuttuu ja muovautuu matkalla, ja josta me halutaan ja tarvitaan tietoa koko matkan ajan.
Mutta jos jonkun aiheen nyt heitän, niin seksuaalisuus ja häpeä (jep, laaja aihe).

Haidinn
91/123 | 

Haluaisin lukea toisen menneisyyden hyväksymisestä, siis siitä että toinen on ennen minuakin rakastanut ja jakanut elämäänsä jonkun kanssa, eikä se ole minulta pois. Molemminpuolisesta luottamuksesta yhdessä oloon, vaikka ympärillä tapahtuisi mitä. Pitkän parisuhteen aikana tulevien muutoksien käsittelyyn ja hyväksymiseen. Ihmisten oman elämän kokemuksia ja esimerkkitapauksia. Onnellisuudesta ja seksualisuuden monista sävyistä.

Kiitos että kirjoitat, ja herätät tunteita joita tutkiskelemalla voin oppia lisää itsestäni!

Laatuvosu
92/123 | 

Huomenta,

ja kiitos eilisestä Aamu-tv:n haastattelusta kirjaasi ja naisen orgasmiin liittyen. Virkistävää kuulla aiheesta avointa keskustelua ja jäin miettimään orgasmeista puhumista muutoinkin; sen helpoutta tai vaikeutta, ja kenen kanssa ja miten. Edellä on kommentteja, joissa toivotaan tärkeitä aiheita blogiisi. Itseäni kiinnostaa lukea oikeastaan vähän kaikesta seksuaalisuuden ulottuvuuksiin liittyvästä, kunhan siinä on jotain faktaakin mukana.

kukkaniini
93/123 | 

Haluaisin lukea enemmän kommunikaation tärkeydestä ja puhumattomuudesta suhteessa. Kipinän ylläpitäminen pitkässä suhteessa kiinnostaa myös.

Lilian
94/123 | 

Siitä miksi toiset pettävät aina vaan vaikka parisuhteessa ja elämässä olisikin kaikki ihan hyvin ja saa parasta kokemaansa seksiä oman puolisonsa kanssa ihan riittävästi.

Aidu
95/123 | 

Edellä on jo todella paljon hyviä ja mielenkiintoisia ehdotuksia, varsinkin mm. kommunikaation tärkeydestä ja puhumattomuudesta sekä ruuhkavuosista ilman tukiverkkoa lukisin mielelläni enemmän.

Noora, Lohja
98/123 | 

Parisuhteen kehityskeskustelun tyyppisiä tekstejä, kysymyksiä ja tehtäviä.

Niipuliini
100/123 | 

Haluaisin lukea enemmän siitä, että mitä tehdä jos mies on haluttomampi suhteessa kuin nainen ja miten asiaa voisi parantaa kotikonstein.

Jooganainen
102/123 | 

Olet jo kirjoittanut paljon mielenkiintoisista aiheista, kiitos niistä.

Haluisin vielä lukea siitä, miten ylläpitää pitkää suhdetta sekä miten oma hyvinvointi vaikuttaa parisuhteeseen ja seksiin.

SAT80
104/123 | 

Haluaisin lukea 30-45 vuotiaiden sinkkumiesten ajatuksia parisuhteesta. Mitä odotuksia, vai onko niitä. Miksi etsiä parisuhdetta, jos siihen ei ole kuitenkaan valmis.

Oikeus_oohon
105/123 | 

Hei, haluaisin lukea siitä kuinka erilaisista peloista on päässyt eroon ja yleisesti vinkkejä oman seksuaalisuuden kasvattamiseen. Myös muiden tavat puhua seksuaalisuudesta kumppanin kanssa kiinnostaa.
Seksi ja seksuaalisuus on edelleen osin tabu tai iso kynnys ja itse haluaisin auttaa ja tukea nuoria läheisiäni löytämään oman itsensä ja seksuaalisen varmuutensa nykypäivän kauneusihannevääristymien takaa.

UusiElämä
106/123 | 

Haluaisin lukea siitä miten löytää yhteinen uusi sävel pitkään jatkuneessa parisuhteessa, jossa ollaan aloittamassa erillään asumista.

Satua
107/123 | 

Haluaisin lukea siitä liten oppia arvostamaan itseään ja omaa kehoaan, jotta oppisi nauttimaan seksistä.

Sinnaz
111/123 | 

Olen jonkin verran seurannut blogiasi. Jossakin vaiheessa tahtoisin lukea kirjasi. Vielä en ole laittanut tilaukseen: opiskelijaperheessä rahaa on niukalti.
Tahtoisin lukea enemmän orgasmiin liittyvistä tunnelukoista. Itselläni oli turvaton lapsuus ja uskon sen vaikuttavan orgasmin saannin vaikeuteen. Myös pitkän parisuhteen seksi kiinnostaa ja myös miten lähteä ratkaisemaan haluttomuutta.

Susde78
112/123 | 

Tahtoisin kirjan 💕

Kirjoita blogiin aiheesta:
Miten lapsiperheen kiireessä saa varastettua aikaa puolisolle riittävästi ja miksi se on niiiiin kovin tärkeää!

Tiiariina
114/123 | 

Käytännön ohjeita "vanhanaikaisen" ja ahdasmielisen seksuaalikasvatuksen saaneille +50 naisille. 😊

Nejohka
115/123 | 

Uuden parisuhteen haasteista selviämisestä kun taustalla on oikestaan vain pettymyksiä ja pitkä yksin olo.

Aurinkoinen15
116/123 | 

Miehen haluttomuus. Kun kaikki muu suhteessa toimii ja on hyvin, paitsi seksi. Miten saada tunnelukko, tabu murrettua. Miten saada mies uhrin roolistaan hakemaan apua.

Roosuli
117/123 | 

Haluaisin lukea siitä kuinka oppia arvostamaan itseään ja tätä kautta olemaan parempi puoliso toiselle, ilman häpeilyjä esim. omasta kehosta.

Lukija
118/123 | 

Ei ole oikeastaan mitään toivetta, pidän tavastasi kirjoittaa, helppo samaistua.

Rumpali
120/123 | 

Olen uusi lukija ja en ole ehtinyt vielä kaikkia tekstejäsi kahlata läpi, mutta jos aiheena miehen haluttomuudesta ei ole vielä kirjoitusta, niin siitä kiinnostaisi kyllä lukea!
Varsinkin jos haluttomuuden taustalla on naisen muuttunut keho lasten saannin jälkeen.

Tazz
121/123 | 

Minua kiinnostaisi miten löytää kipinä tai ylipäätään haluja ruuhkavuosien keskellä, kun mielessä pyörii miljoonat asiat

Puhu muru
Liittynyt2.1.2018
122/123 | 

ARVONTA ON PÄÄTTYNYT. Voittajat arpoi jälleen tyttäreni ja numerot sekä nimimerkit 3 Mirkka76, 29 Sassa, 78 elu voittivat tällä kertaa. Laitan jokaiselle voittajalle erikseen vielä meiliä. Kiitos valtavasti kaikille arvontaan osallistuneille. Ja kiitos mahtavista kirjoitus aiheista, mitä ehdotitte minulle. Yritän paneutua niihin ihan rauhassa pikku hiljaa, kun tämä kirjan haastattelu "hässäkkä" helpottaa. Kiitos myös kaikesta ihanasta palautteesta, jota annoitte. =)

Jos innostuitte kirjastani Iso O - matkaopas huipulle, sen voit hankkia netistä helposti useammastakin kirjakaupasta, Suomalaisesta kirjakaupasta, Akateemisesta kirjakaupasta, Era Novasta ym. Ja kirjani pitäisi löytyä myös monesta Suomen kirjastastosta. Jos omastasi ei löydy, käy rohkeasti toivomassa sitä! <3

P.s Kirja on myös loistava äitienpäivä lahjatoive, jos kumppanisi pohtii sitä. ;)

Ellunlellu
123/123 | 

Haluaisin lukea enemmän raskausajan ja sen jälkeisistä haasteista ja miten niistä selviytyä. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Puhu muru blogin kirjoittaja on erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström, jolla on vastaanotto Sexpossa. Hän on myös toinen Pannaan menemään -kirjan kirjoittajista ja naisten orgasmeista kertovan Iso O - matkaopas huipulle kirjan kirjoittaja. Blogissaan Marja kirjoittaa rakkaudesta, seksuaalisuudesta ja naisen elämästä. Aiheet kuuluvat Marjan elämään vahvasti murun ja kolme lapsen kautta. <3
www.marjakihlstrom.fi

Seuraa somessa

Facebook

Ota yhteys bloggariin

puhumuru@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat

Instagram