Reilut viisi vuotta imetystä takana. Rinnat ovat kasvaneet ja pienentyneet sen viisi kuppia suuntaansa. Niitä on venytetty, pureskeltu ja väännelty eri kulmista. Onko lopputuloksena vain tyhjät rusinat?

 

Olen lohduttanut itseäni yhden äitini kaverin kanssa mahdollisuudella lähteä Tallinaan pikku operaatioon. En tiedä teemmekö ikinä sitä, mutta se auttaa, jos peilikuva ahdistaa.

 

En vaihtaisi päivääkään silti pois. Imetän edelleen nuorinta lastamme. Rinnat ovat silti myös tissit ja osa seksuaalisuuttani. Muru on tottunut jo ajat sitten, että välillä, kun imaisee villimmin niin suu on täynnä maitoa. Välillä saa koskea vain hyvin hellästi ja välillä pyydän jotain ihan muuta. Imetys kun muuttaa minulla tuntoaistia. Ja silloin minun tehtäväni on kertoa murulle, mikä tuntuu hyvälle.

 

Imetys on tullut osaksi minua ja siitä luopuminen tuntuu surulliselta. Vauva on kohta siirtymässä taaperoiden sarjaan. Siinä on samaa haikeutta kuin lapsiluvun täyttymisessä. Samaa iloa, että ehkä jo ensi kesänä saan käyttää kaikkia ihania mekkoja. Niitäkin, joiden kanssa ei voi imettää soveliaasti julkisilla paikoilla. Ja suru. Miten voin luopua ehkä lopullisesti minun ja vauvan intiimeistä hetkistä? Siitä, kun vauva katsoo minua silmillään aina sieluuni asti.

 

Monet estot ovat lentäneet romukoppaan vuosien imetyksen aikana. Voin imettää melkein missä vain. Teri Niitit voivat ottaa kuvia siitä vaan. Otan ilolla vastaan ihmettelyt, miten pienistä rinnoistani voi riittää maitoa aina vaan. Enkä tiedä vaikka imetys jatkuisi taas siihen asti, että taapero huutelee maitokomentoja julkisilla paikoilla.

 

Murukin on mukana tässä. Kun imetin toista lastamme melkein kolme vuotta, tuli eteen ongelma. Aina, kun olimme hoitamassa rakkautta ilman lapsia tissini olivat räjähtää maidosta. Rintapumppu sattui, kuuma suihku ja omat kädet eivät riittäneet. Sitten keksimme, että muru voi tyhjentää tissini. Voi sitä kikatuksen ja mukavan kihelmöinnin määrää. Muru yritti parhaansa mukaan olla nielemättä lämmintä maitoani naurultaan. Ja samaan aikaan alkoi mieli tehdä jo jotain muutakin.

 

Kuulin tästä veljeni appiukolta. Hän sanoi imettäessäni esikoistani: ”Tiedätkö mikä on paras tapa tyhjentää rinnat?” Heillä on neljä lasta ja etenkin kaksosten ollessa vauvoja rintatulehdus meinasi yllättää usein. Siksi kohtelias aviomies auttoi vaimoaan eikä tullut rintatulehduksia. ”Minä tyhjensin hänen rinnat. Imin tukokset auki.”

 

Enpä ole rintojen tyhjennystekniikastamme paljoa kehdannut huudella, vaikka se on toiminut pirun hyvin. Se saattaa nyt kuullosta ihan kamalalle mielestäsi, mutta suosittelen laittamaan idean korvan taakse.

 

Marja Hintikka Live -ohjelman toisessa jaksossa entinen Viidakon tähtönen, nykyinen bloggaaja ja taaperoimettäjä Katri Sorsa aiheutti kohua kertomalla, että he ovat sekstailleet vauvan imiessä rintaa. Jos vauva on rauhallinen ja tyytyväinen onko se niin paha? Vai onko pahempi, jos vanhemmat eivät ollenkaan harrasta seksiä? Minä olen Katrin puolella.

 

Meillä on moni hyvä peuhu keskeytynyt imetykseen.  Vauvan saatua masun täyteen maitoa, peuhu on jatkunut ja vauva on jatkanut samassa sängyssä tyytyväisenä uniaan.

 

Imetys on tehnyt minut kokonaisemmaksi naiseksi. Olen valtavan iloinen, että olen saanut ruokkia lapsiani. Tuntuu, että jopa äitini ja isoäitini ovat saaneet minun imetyksestä tervehdyttävän kokemuksen. Heidän imetyksensä ovat päätyneet pettymykseen ja onnistumiseni on ollut suvun naisten yhteinen ilo ja ihmetys. Tuki on ollut vankkumaton. Ja tiedänpä, miten isoäitini on kehuskellut imetykselläni muille mummoille.

 

Oli niin tai näin, imetys on hyvä asia. Imetit sitten vähän tai paljon. Ja imetys yllättää. Jos odotat esikoistasi kysele imetyksestä ja kun vauva on syntynyt pyydä rohkeasti apua. Synnytyssairaala, neuvola ja Imetyksen tuki ry. ovat sinua varten. Ja tuttipullot ovat ihan jees, ei niistä tarvitse potea syyllisyyttä. Pääasia, että sinä ja vauva voitte hyvin. Minäkin olen niitä käyttänyt.

 

Ja nauti. Teet jotain ainutlaatuista, kun imetät. Se on vain hetki elämästäsi. Intiaanit uskovat, että yhteys imettäjän ja lapsen välille jää loppuelämäksi.

 

I <3 imetys

 

*Jos et ole vielä Puhu murun seuraaja ja tykkääjä Facebookissa, tule mukaan matkaan! Nostan siellä kiinnostavia artikkeleita, vanhoja ja uusia blogejani. Toisinaan arjen kuulumisia ja oivalluksia. Olisi mahtavaa, että sinäkin olisit mukana ja kommentoisit siellä. =)

Kommentit (2)

Vierailija
3/2 | 

Olet rohkea nainen! Olen aika varma että tästä postauksesta tulee sinulle negatiivisia kommentteja, niin avoin se on. Itselläni esikoisen kohdalla tuli totaalinen imetyspettymys, mutta kuopuksen kohdalla kaikki on sujunut kuin tanssi. Tuntuu että tämä tuore onnistuminen on eheyttänyt minut ja nyt huomaan miten olen syyllistänyt itseäni aikaisemmasta epäonnistumisesta. Nyt huomaan myös sen, miten ihmeellinen kokemus onnistunut imetys on ja oli ihanaa lukea avoin postauksesi. Hyvää kevättä!

Puhu muru
4/2 | 

Kiitos paljon kommentistasi vierailija. 😀

Ihana kuulla, että olet saanut eheyttävän imetyskokemuksen. Sen arvo on sinulle varmasti suuri. Nauti siitä. ❤️

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Puhu muru blogin kirjoittaja on erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström, jolla on vastaanotto Sexpossa. Hän on myös toinen Pannaan menemään -kirjan kirjoittajista ja naisten orgasmeista kertovan Iso O - matkaopas huipulle kirjan kirjoittaja. Blogissaan Marja kirjoittaa rakkaudesta, seksuaalisuudesta ja naisen elämästä. Aiheet kuuluvat Marjan elämään vahvasti murun ja kolme lapsen kautta. <3
www.marjakihlstrom.fi

Seuraa somessa

Facebook

Ota yhteys bloggariin

puhumuru@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat

Instagram