”Salin toiselta puoleltakin tunnen hänet. Kun käännän katseeni en voi kuin liimaantua seuraamaan hänen jokaista elettään. Se jokin hänessä saa minut hulluksi halusta vuodesta toiseen.”

-mies 56v.

 

Miten säilyttää seksuaalinen halu omaa kumppaniaan kohtaan on kysymys, johon janoaa vastausta niin toimittajat kuin seksuaaliterapia asiakkaanikin, ja aiheesta on kirjoitettu lukemattomia kirjoja. Itse sivusin aiheutta vahvasti myös tuoreessa kirjassani Iso O - matkaopas huipulle.

 

Halu ja halun dynamiikka ei päästä ihmistä helpolla. Siihen sekoittuu biologiaa, mielen maisemaa, arjen murusia – ja jotain millä ei ole selkeää muotoa. Yksi asia on varma, kohtele kumppaniasi hyvin. Kohtele häntä niin kuin toivoisit itseäsi kohdeltavan. Toisen halua voi ruokkia teoilla.

 

Oli suhteen muoto millainen tahansa, seksuaalinen halu ei roihua alkuhuuman jälkeen itsestään eikä se ole irrallinen muusta elämästä. Se vaatii alastuloa pilvilinnoista ja aitoja tekoja. Pysähdy siis miettimään, mitä sinä voisit tehdä? Mitä toivoisit kumppaniltasi? Oletteko ikinä puhuneet  halusta?

 

Kolmen lapsen äitinä voin suositella, että anna toisen nukkua ja tee hänelle aamupalaa. Se on halpa ja romanttinen tapa huomioida toinen. Vielä kun herätät hänet lempeillä sanoilla ja suudelmilla. Voipi olla, että herätät myös uinuvan halun.

Kate Taylor sanoi kirjassaan Ihana Orgasmi, että naisen tulee tuntea olonsa hyväksi halutakseen seksiä. Mies taas tarvitsee seksiä tunteakseen olonsa hyväksi. Minä haluan pitää nuo molemmat lauseet, molemmilla sukupuolilla. Riippuu päivästä kummassa järjestyksessä hyvä olo tulee.

 

Olen huomannut itse, että hyvä olo tekee ihmisestä vastaanottavaisen. Toisen halu pitää pystyä vastaanottamaan, luomaan siitä oman nautinnon yllyke, joka lietsoo himoa. Kyse on yhteydestä toiseen ja samaan aikaan itsekkyydestä. On myös mahtavaa huomata, miten oma halu sytyttää toisen haluamaan vielä lisääkin! 

 

Halu haluaa tekoja. Halu viestii hyvinvoinnistasi. Halu kertoo suhteestasi. Ole rehellinen ja valmis tutkimaan, mitä sinun halusi kaipaa. Vain sinä olet halusi paras asiantuntija. Se tiedetään, että onnellisissa, seksuaalisesti vireissä heterosuhteissa tärkeässä roolissa on sopivasti itsekäs nainen. * <3

 

Mikä tuo sinulle hyvää oloa, mikä saa halusi hyrräämään? Oletko kertonut toiveistasi kumppanillesi?

*Lähde: Happy end. Maaret Kallio & Osmo Kontula (2015) WSOY

*Kuvat Pixabay

*Jos et ole vielä Puhu murun seuraaja ja tykkääjä Facebookissa, tule mukaan matkaan! Nostan esiin kiinnostavia artikkeleita sekä vanhoja ja uusia blogitekstejäni. Toisinaan arjen kuulumisia ja oivalluksia. Kuvia elämästäni pääsee seuraamaan Puhu murun Instagram tililtä. <3

Kommentit (2)

Womanor..
3/2 | 

Miten opettelisi olemaan seksuaalisesti terve nainen, kun kärsii rintojen kehityshäiriöstä (tubulaaristet rinnat ja aplasia). Sen jälkeen kun murrosikä alkoi, ei ole tainnut olla päivääkään etten olisi paininut tämän asian kanssa. En oikein tunne itseäni naiseksi, mutten mieheksikään. Lapsen imettäminen ei onnistunut vaikka olisin todella halunnut. Äitiys on koetuksella. Kaksi parisuhdetta on ollut, toinen olemassa edelleen. Parisuhde kärsii. Peilikuvani on oksettava, kaiken muun hyväksyn ihan hymyssä suin, selluliitit yms. Mutta nämä "rinnat". Olen ihan erilainen kuin muut naiset, enkä todellakaan hyvällä tavalla. Enkä tarkoita nyt että katselisin mitään median luomia ihanne kuvia vaan ihan uimahallien suihkuosastoilla muiden äitien joukossa tunnen suurta nöyryytystä ja häpeää. Olen aika yksin tämän asian kanssa. Ei sitä ymmärrä toinen nainen eikä varsinkaan mies. Ja enhän minä voi mieheltä kieltää tarvetta katsoa ja ihailla kauniita rintoja. Se on miehelle niin luonnollista. Mustasukkaisuus... Haluaisin itsekin vain olla sellainen, normaalirintainen, vaikka ihan pienetkin.. Naisen rintakehähän on myös pienirintaisilla eri näköinen kuin miehillä tai lapsilla. Minulla rintakehä näyttää lähinnä siltä, että olen suuri lihava lapsi. Tai manboobsit. Olen siis yrittänyt lihottaa, nii kuin on neuvottu. Rintarauhanen on teelusikan kokoinen. Nännit ovat yhtä suuret kuin vadelmat, joka lisää koomisuutta. Hyväksy itsesi sellaisena kuin olet on helpommin sanottu kuin tehty, kun kokee olevansa vääränlaisessa kehossa eikä ole edes transseksuaali. Vaikka en muutoinkaan muodoiltani järin naisellinen ole. Seksisuhteita minulla ei ole koskaan ollut koska en ole niihin halunnut lähteä, olen säästänyt itseäni niiltä miesten kommenteilta ja ihmetykseltä tai haluttomuudelta.

Eihän sitä vaatteet päällä kukaan tiedä, ikävä yllätys tulee vasta makuuhuoneessa. En halua että tulee kesä ja bikinikausi. Rinnat ovat pienet 2-3cm halkaisijaltaan olevat ulokkeet jotka sijaitsevat rintalihaksen alapuolella, roikkuvan nahanpäässä. Kuin pikkuruiset kivekset. Rintalihakset näkyy erillisenä. Olen useasti toivonut että ne vain leikattaisiin kokonaan pois että voisin unohtaa ne. Minua sitäpaitsi pidettäisiin taistelijana, jos kuviteltaisiin että rintasyöpä on vienyt rintani. Implantteja en halua terveyssyistä.

Ei näitä pysty hyväksymään vaikka haluaisi. Ne vaikuttaa ihan koko elämään. Aamulla ensimmäisenä mielessä ja illalla viimeisenä kun menee nukkumaan. Rintaliivit, mitkään eivät sovi. Rintaliivien ostaminen on muutenkin aina sellainen asia, joka saa minut itkemään ja lähes oksentamaan. En kuulu naisten osastolle. Jos joudun sängyssä paljastamaan rinnat, tunnen suunnatonta häpeää, haluaisin kuolla. Sama koskee terveystutkimuksia. Pystyisin elämään helpompaa elämää jos ei olisi seksiä eikä naisten juttuja. Seksi tuo aina asian mieleen, joten yritän tehdä ihan kaikkea muuta ja välttää mitään seksuaalisuuteen ja rintoihin liittyvää. Miehelle se tuskin on ok, mutta vajoan aina suunnattoman pahoinvoinnin valtaan jos joudun asian kanssa kasvotusten.

En ole koskaan tutkinut rintojani, koska en halua koskea niihin. Niiden muoto muistuttaa lähinnä lehmän nännejä, kuin rintaa, kun kumarrun. Ne ovat kaukana toisistaan. Väliin jää varmaan 15 senttiä tyhjää tilaa. Nuorempana rukoilin että ne vielä kasvaisi ja kehittyisi sellaiseksi kuin muilla. Niin ei kuitenkaan koskaan käynyt, nyt olen 26 ja koen että en ole vielä edes kasvanut naiseksi, kun alan jo vanhentua. Ne eivät tule muuttumaan koskaan normaaleiksi, vaan elän asian kanssa loppuelämäni. Ja kukaan ei varmaan voi edes ymmärtää, millaista henkistä taistelua jokaikinen elettävä päivä on. Ehkä sitten helpottaa kun on vanha, eikä sukupuolisuus enää ole niin tärkeää.

Puhu muru
Liittynyt2.1.2018
4/2 | 

Kiitos kommentistasi Womanor.. Kokemukseni jakaminen herätti paljon tunteita. Halun lohduttaa ja sanoa sinulle, että sinä olet riittävä. Kerroit siitä henkisestä kivusta, mitä koet rintojen tähden. Puhuit oksettavasta peilikuvasta, hyväksymisen vaikeudesta ja siitä, ettet halua koskea rintoja. Mainitsit myös miten kokemuksesi vaikuttaa parisuhteeseen vahingollisesti.

Toivoisin, että hakisit apua terapiasta etkä jäisi asian kanssa yksin. Uskon, että se että joku kuulisi sinua ja lähtisi kanssasi kulkemaan matkaa kohti kehollista hyväksyntää olisi tärkeää. Sinulle voisi olla hyvä löytää terapeutti, joka on seksuaaliterapeutti ja psykoterapeutti. Jos haluat voin antaa sinulle muutaman terapeutin nimen. Voit laittaa minulle meiliä puhumuru@gmail.com

Toivon sinulle kaikkea hyvää. <3

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Puhu muru blogin kirjoittaja on erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström, jolla on vastaanotto Sexpossa. Hän on myös toinen Pannaan menemään -kirjan kirjoittajista ja naisten orgasmeista kertovan Iso O - matkaopas huipulle kirjan kirjoittaja. Blogissaan Marja kirjoittaa rakkaudesta, seksuaalisuudesta ja naisen elämästä. Aiheet kuuluvat Marjan elämään vahvasti murun ja kolme lapsen kautta. <3
www.marjakihlstrom.fi

Seuraa somessa

Facebook

Ota yhteys bloggariin

puhumuru@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat

Instagram