Kirjoitukset avainsanalla romaani

– Tarinasi saattaa olla surullinen, mutta katkeruus on vielä surullisempaa. Aiotko kantaa vanhaa mukanasi vielä pitkään? hän kysyi. 

 

                      Vilkuilin ympärilleni ja pudistin sitten varovasti päätäni. Puhuiko hän minulle? Mistä hän tiesi mitään minusta tai minun tarinastani?

 

– Milloin sitten päästät irti? Sillä kukaan muu ei tee sitä puolestasi. Vastaasi tulee aina kävelemään ihmisiä, jotka satuttavat tai joiden teot aiheuttavat sinulle vahinkoa tai päänvaivaa. Silloin sydän ja mieli täyttyvät helposti vihasta, jopa kostosta. Ja silloin viha ja kosto ohjaavat lopulta kaikkea tekemistä ja jokaista ajatusta. Viha halvaannuttaa. ….

 

Johanna Elomaa kirjoittaa uudessa romaanissaan Kaipuun väri on sininen (Kosmos 2018) väkevästi ja äärimmäisen osuvasti eikä lukija voi olla tuntematta sanojen vaikutusta omassa kehossaan. Hän luo romaanillaan kiehtovan matkan Intiaan, mutta ennen kaikkea se on matka länsimaisen naisen mieleen. Kustantajalta saatu ennakkokappale kosketti minua niin paljon, että halusin jakaa pohdintani kirjasta teillekin rakkaat lukijani.

Päähenkilö on kuin kuka tahansa kolmekymppinen lapseton naisystäväni. Hän kaipaa rakkautta. Hän kaipaa syvää kokemusta toisen ihmisen kohtaamisesta, joka saisi sielunkin väreilemään. Ja se saa hänet etsimään vimmatusti toista ihmistä, joka antaisi rakkauden ja sitä kautta onnen. 

 

Puitteet ovat huikeat. Intia maana ja kulttuurina luo tropiikin omaan olohuoneeseen ja saa lukijan tuntemaan syyllisyyttä yltäkylläisyyden keskellä valittamisesta. Johanna Elomaan Intiassa vietetyt vuodet saavat paikat ja ihmiset tuntumaan todellisilta. Intialaisten henkisten opettajien tarinat antavat lukijalle uusia näkökulmia, jotta hän voi katsoa tuttuja asioita toisin. Loppu on kiinni lukijasta, haluaako hän elää vain tarinassa vai kulkea myös oman elämänsä poluilla.

 

Johanna Elomaa on saanut romaanissaan taitavasti luotua taustatarinat, jotka aukeavat täysin vasta kirjan viime sivuilla. Onnen ja rakkauden etsinnän rinnalla kulkee koko kirjan läpi kolmas vahva teema, anteeksianto. Traumaattiset tapahtumat Intiassa ovat rikkoneet kaksi paikallista perhettä, kaksi ystävystä ja jäljellä on pimeys. Miten paljon helpompaa on piehtaroida vihassa, antaa vihan tekohengittää keuhkoillamme kuin antaa anteeksi? Vai voisiko pimeyden keskellä olla kuitenkin tilaa valonsäteille? 

Minua kirjan henkilöiden tarinat koskettivat aina kyyneliin saakka, enkä olisi halunnut lopettaa kirjan lukemista. Olisin halunnut tietää vielä lisää, palata vielä takaisin Intiaan. Antaa mahdollisuuden vielä kerran rakkauden löytämiselle.

 

… Toistin mielessäni Raman sanoja. Kaikki se mitä tapahtuu, tapahtuu syystä. Luottamus hukuttaa pelon alleen.

 

Mutta se onkin kirjan ydin. Ihmisen pitää ymmärtää lopettaa vimmattu rakkauden etsiminen, pysähtyä katsomaan mitä hänellä jo on. Elämälle voi  suoda mahdollisuuden antamalla anteeksi ja päästämällä irti, voi jättää ikävät muistot muiden muistojen joukkoon. Avaamme rakkaudelle tien luoksemme, vasta kun alamme luottamaan. <3

 

*Johanna Elomaalta on ilmestynyt esikoisromaani Säästä ajatuksesi eläviä varten (Kosmos) vuonna 2016. Elomaa kirjoittaa parhaillaan Thaimaan luolaoperaatioista ja sukeltaja Mikko Paasista kertovaa Sukellus valoon -kirjaa, joka julkaistaan myös syksyllä. 

 

*Kirjan upean kannen on tehnyt Sanna-Reeta Meilahti.

*KIRJA-ARVONTA. Sain Kosmokselta mahdollisuuden arpoa teille ihanat lukijani kolme kappaletta Johanna Elomaan Kaipuun väri on sininen romaania. Joten jos innostuit kirjasta, osallistu arvontaan ja kokeile onneasi. Ainahan kirjan voi antaa vaikka ystävälle lahjaksi!

Säännöt ovat helpot. Kerro kommentissa, miksi haluaisit lukea tämän kirjan. Mitä ajatuksia postaukseni herätti? Muista myös laittaa erottuva nimimerkki ja kirjoita se itsellesi muistiin. Suosittelen jättämään sähköpostiosoitteesi, koska se auttaa voittajan tavoittamisessa. Arvonta alkaa NYT ja loppuu ensi viikon torstaina 27.9.2018. klo 23:59. Ilmoitan kolme voittajaa täällä blogissa. Laitan voittajille myös meiliä, jos he ovat jättäneet sähköpostiosoitteensa. Onnea kaikille arvontaan! =)

*Jos et ole vielä Puhu murun seuraaja ja tykkääjä Facebookissa, tule mukaan matkaan! Nostan esiin kiinnostavia artikkeleita sekä vanhoja ja uusia blogitekstejäni. Toisinaan arjen kuulumisia ja oivalluksia. Kuvia elämästäni pääsee seuraamaan Puhu murun Instagram tililtä. <3

Kommentit (32)

Vierailija

Olen hyvien tarinoiden ystävä, ja kirjoituksesi sai herätti kiinnostusta tähän tarinaan, ja mahdollisuuteen peilata myös omaan elämään.

Usnah Cu

Tämä kirja kiinnostaa minua, koska olin viikonloppuna levillä arctic bootcämpillä, ja koin niin uskomattoman herätyksen siitä miten väärään suuntaan elämäni on menossa. Tämä kirja tulisi tarpeeseen muistuttamaan siitä että ensin pitää rakastaa itseään ennen kuin voi rakastaa muita. Ja myös anteeksiannon tärkeydestä ja siitä ettei elämä ole mustavalkoista.

Vierailija

Olen elämässäni isojen pohdintojen äärellä ja jotenkin kaipaan kovasti juuri jotain tämmöistä mielen avausta.

kukka

Kirjan esittelyteksti kuulosti erittäin kiehtovalle ja Intia tapahtumapaikkana herätti myös suuren mielenkiinnon.

Shari Love

Kyllä vain. Tässä 50+ iässä liikkuu itsekin kaiken aikaa syvissä vesissä tuumailee menneitä touhuaa nykyhetkessä ja aprikointulevia.... Ihmisenä kasvaminen on osa elämääni. Siksi....T: Shari Love

Salli

Vaikuttaa mielenkiintoiselta ja tykkään lukea erilaisia kirjoja. Postaus herätti hieman haikeita ja mielenkiintoisia tunnelmia.

Pähkinänsärkijätär

Vaikuttaa kyllä lukemisen arvoiselta kirjalta! Mielelläni olen arvonnassa mukana :) Lukea haluaisin sen siksi, että olen yleisesti kiinnostunut kirjoista, joissa pääsee kokemaan palasen itselle vierasta kulttuuria ja jotka avartavat ihmisen kokemusmaailmaa sekä mieltä kaikessa sen koskettavuudessaan.

Elzu

Kirja vaikuttaa todella kiinnostavalta. Tilanteeseen pysähtyminen on tällä hetkellä todella ajankohtainen aihe.

MarjaKoo

Esittelysi sytytti mielenkiinnon. Luen kaikkea laidasta laitaan, mutta muu maailma kiinnostaa aina ja erilaiset pohdinnat. 

Vierailija

Olen jälleen kerran aloittamassa elämää jollain tapaa alusta. Edelleen huomaan että, opittavaa riittää 60-vuotiaanakin. Kirjan tarina vaikuttaa todella vaikuttavalta.

Syysunelmia

Kuulostaa kirjalta, joka tulisi luettua takkatulen ääressä, Intiaan "matkustaen".

Matilde

Kylläpä kolahti! ”Tarinasi saattaa olla surullinen, mutta...” Lainaukset kirjasta saivat kiinnostukseni heräämään. Myös kommenttisi kirjasta aiheuttivat sen, että aion ehdottomasti lukea Kaipuun väri on sininen - teoksen. Kirjan nimi on todella kaunis ja se jo koskettaa.

Adele

Olen itse vastaavassa tilanteessa missä katkeruus on ottamassa valtaa sielustani. Saisinpa vain omia ajatuksia kerättyä hieman kirjan avulla.

Vierailija

Kirja herätti kiinnostuksen, koska siinä käsitellään samanlaisia teemoja, joiden äärellä olen itse tällä hetkellä.

Jennas

Rakastan kaukomaille sijoittuvia tarinoita jotka vievät minut toiseen kulttuuriin ja ympäristöön. Uskon, että kirja herättäisi muutenkin ajatuksia ja tunteita. 

anna s.

Vaikuttaa mielenkiintoiselta, ja tällä hetkellä ei olekkaan mitään kirjaa luettavana :)

Vivan

Kirjan aihe kuulostaa mielenkiintoiselta, myös omaan elämään soveltuvalta pohdinnalta. Ja Intian kulttuuri se vasta kiehtovalta juuri nyt tuntuukin. Siispä arvonnassa mukana :)

Sanna P

Vaikuttaa hyvinkin sellaiselta kirjalta, johon olisi ilo näin syysiltoina tarttua. Liikuttava tarina varmasti, minua myös aina viehättävät kaukomaille sijoittuvat tarinat. 

Ompputyttö

Kirja vaikutti kiinnostavalta ja anteeksiantoa ei voi ihminen ikinä harjoitella liikaa!

Eveline

Kirja vaikuttaa jo nyt sellaiselta, että odotettavissa olisi matka syvälle omiin tunteisiin ja kipukohtiin. Tälle matkalle haluaisin lähteä, huolimatta siitä, että itkettää jo nyt. Olen havahtunut nyt 30-vuotiaana siihen tosiasiaan (10 vuotta kestäneen parisuhteen jälkeen), että olen etsinyt ja kaivanut sitä oikeaa rakkautta ja ihmistä elämääni aina, siinä samalla unohtaen oman itsensä rakastamisen. Nyt on se kuuluisa korkea aika kääntää kurssi. Tämä kirja voisi olla yksi tärkeä etappi sillä matkalla :) 

Tuisku

Mukaan arvontaan! En ole kerennyt pitkään aikaan lukemaan kirjoja. Nyt olisi sen aika. Näin syksyn pimetessä olisi ihana käpertyä sohvan nurkkaan hyvän kirjan kanssa.

Suskik

Tänä vuonna minulla on paljon anteeksi annettavaa, ja välillä tuntuu että sielu poksahtaa kun se on niin hankalaa. Uskon, että kirjasta olisi minulle iloa ja hyötyä, inspiraatiota.

Puhu muru
Liittynyt2.1.2018

ARVONTA ON PÄÄTTYNYT.

Hei kaikki ihanat arvontaan osallistujat - kiitos kommenteistanne! Mahtavaa, että Kaipuun väri on sininen kirja kiinnostaa.

Ensinnäkin isot pahoittelut, että arvonnan voittajien julkistus on kestänyt. Muuttohommat ovat täyttäneet viime päivät. Olin varannut aikaa liian vähän työmäärään nähden. Onneksi nyt saatiin arvonta suoritettua ja tuota pikaa kirjat saadaan postitse voittajille. Pyysin nuoret miehet täällä kotona onnettariksi ja voittajaksi selvisivät nimimerkit nro 7 eli Pähkinänsärkijätär, nro 8 Elzu ja nro 16 Adele. Laitan kaikille voittajille vielä henkilökohtaiset meilit. Pyydän niissä teidän osoitetiedot, jotta saadaan kirjat perille. Postituksen hoitaa kirjan kustantaja Kosmoskirjat.  =)

”Me ajattelimme samalla tavalla, uskoimme samoihin asioihin. Missä oli se kohta, jossa käännyimme eri suuntiin, lakkasimme kuulemasta toisen ääntä tai edes kuuntelemasta sitä enää.”

-Ina Westman: Henkien saari (Kosmos 2018)

 

Ina Westmanin uusi romaani Henkien saari (Kosmos, 2018) on rakkaustarina, joka sijoittuu ilmastonmuutoksen keskelle. Nuo kaksi vahvaa voimaa vievät minua lukijana tunteiden vuoristorataa kirjan alusta loppuun. Olin kuin liimattuna kirjaan seuraavat kolme päivää saatuani kirjan ennakkokappaleen kustantajalta. En voinut lopettaa! 

 

Halusin tietää. Kaiken. 

 

Tunneskaala oli enemmän surun, vihan, ahdistuksen, pelon ja huolen äärellä. Toisaalta päästiin hetkiin joissa rakkaus pilkahti: ilo, lapsen uteliaisuus. Kun sitten lopetin kirjan lukemisen iltaisin ja keskityin muruun – oli pakko puhua ilmastonmuutoksesta. 

 

”Mitä me voimme tehdä? Vähennetään lihansyöntiä! Missä maailmassa meidän lapset kasvavat? Tulevaisuus pelottaa! ”

 

Ahdistus oli varmasti vahvin tunne, jonka  Henkien saari -romaani herätti. Ahdistuksesta tunnesanana tulee usein vain negatiivisia mielikuvia, mutta itse koin tässä ahdistuksessa positiivista voimaa. Se positiivisuus kumpusi Westmanin luomasta ilmapiiristä, jossa oli vahva sanoma siitä, että ME VOIMME VAIKUTTAA

Me voimme vaikuttaa parisuhteeseemme. Ei ole helppoa raivata tietää takaisin toisen luo, kun kaikki mitä yrittää, tuntuu vain tuskaiselta haparoinnilta tai kamppailulta epäuskon kanssa. Päähenkilöt Emma ja Joel ovat kaukana toisistaan, mutta jokin rakkaudenlanka heitä pitää vielä yhdessä vaikeuksienkin keskellä. Terapeuttina koin äärettömän mielenkiintoiseksi lukea arjen tasolla kohtaamisen ja etäisyyden kuvailua. Miten paljon rakkauteen vaikuttaa, kun toinen ei ole terve?

 

Westman ei päästä lukijaa helpolla, hän pakottaa lukijan totuuden äärelle. 

 

”Meidän vesipulamme on luksuspula. Tänäkin kesänä tuulee kovaa useimpina päivinä, mutta tuuli ei tuo mukanaan sadetta… Ei ilmastonmuutos tuo mukanaan pelkkiä helteitä. Se tuo mukanaan  juuri tätä – epävarmuutta, ennustamattomuutta, tuulisia kylmiä kesiä, liian leutoja talvia, viikko kausia kestäviä sateita. ”

-Ina Westman: Henkien saari (Kosmos 2018)

 

Westman sanoi Yle Puheen haastattelussa, ettei hän halua paasata ilmastonmuutoksesta. Ja hän onnistuu, rivi riviltä vastaan tulee tietoon perustuvaa kuvailua ilmastonmuutoksen aiheuttamasta tuhosta. Ovi jää kuitenkin auki muutokselle, havahtumiselle omaan toimijuuteen. Ahdistuksen jäädessä rintaan painamaan lukemisen jälkeen avuksi tulee toivo. Vielä sinä, minä, jokainen meistä voi toimia maapallon hyväksi. <3

 

*Lue Helsingin sanomien kirja-arvostelu Ina Westmanin Henkien saari romaanista ja Kulttuuri kukoistaa -bloggarin postaus, jos haluat tietää lisää. 

*Ina Westman kirjoittaa myös itse Pientä novelliblogia, mitä itsekin seuraan. Sieltä löydät myös Henkien saari romaanin ensimmäisen luvun. Westmanilta on aiemmin ilmestynyt esikoisromaani Syliin (Kosmos,2016), josta tein postauksen Ina Westmanin Syliin kirja lohduttaa äitejä - osallistu kirja-arvontaan!

*KIRJA-ARVONTA. Sain Kosmokselta mahdollisuuden arpoa teille ihanat lukijani kolme kappaletta Ina Wetsmanin Henkien saari romaania. Joten jos innostuit kirjasta, osallistu arvontaan ja kokeile onneasi. Ainahan kirjan voi antaa vaikka ystävälle lahjaksi!

Säännöt ovat helpot. Kerro kommentissa, mikä ilmastonmuutoksessa tai rakkaudessa sinua pelottaa. Muista myös laittaa erottuva nimimerkki ja kirjoita se itsellesi muistiin. Suosittelen jättämään sähköpostiosoitteesi, koska se auttaa voittajan tavoittamisessa. Arvonta alkaa NYT ja loppuu tämän viikon sunnuntaina 26.8.2018. klo 23:59. Ilmoitan kolme voittajaa täällä blogissa. Laitan voittajille myös meiliä, jos he ovat jättäneet sähköpostiosoitteensa. Onnea kaikille arvontaan! =)

*Jos et ole vielä Puhu murun seuraaja ja tykkääjä Facebookissa, tule mukaan matkaan! Nostan esiin kiinnostavia artikkeleita sekä vanhoja ja uusia blogitekstejäni. Toisinaan arjen kuulumisia ja oivalluksia. Kuvia elämästäni pääsee seuraamaan Puhu murun Instagram tililtä. <3

Kommentit (35)

mansikkatytto

Ehdottomasti pelottaa jatkuva muutoksessa elaminen. Kai taman kesan 2018 seksihelteetkin sen todistaa. Kirjan lukisin enemman kuin mielellani. :)

MuikkuOnKala

Yksi asia mikä Ilmastonmuutoksessa pelottaa, on sen vaikutus eläimiin. Harmittaa jo ihan kun miettii pelkästään tämän kesän kuumuutta, kuivuutta ja metsäpaloja ja kuinka ne on iskenyt eläimiin.

Mammamia

Ilmastonlämpenemisessä pelottaa se kuinka laajasti se aiheuttaa erilaisia ongelmia koko pallolla... ongelmia joita ei edes heti tule ajatelleeksi kun miettii ilmastonmuutosta.

kukka

Ilmastonmuutoksessa pelottaa eniten sääilmiöt, kuten maapallon lämpötilan nousu ja sen seuraukset :(

Veeruska

Ilmastonmuutoksessa samoin kuin rakkaudessakin pelottaa sen seurausten ennalta-arvaamattomuus.

Lily&Bear

Ilmastonmuutos pelottaa tosi paljon! 2 pientä lasta kasvamassa kohti aikuisuutta, mutta millaiseen maailmaan? Välillä oikeasti itken kun ajattelen millä mallilla maailma silloin saattaa olla... millaiseen elämään tämän päivän lapset saattavat joskus joutua. Pelkään että kauhuskenaariot toteutuvat nopeammin kuin kukaan edes uskoo :(

Nicola

Ilmaston muutos todella pelottaa, että minkälaisessa maailmassa lapsemme joutuukaan elämään.

Pullanpyörittäjä

Rakkaudessa pelottaa sen hauraus. Loppujen lopuksi kyse on halusta ja pienistä asioista. Pienillä asioilla voi kaiken pelastaa - tai tuhota. Tämä sama pätee ihan kaikkeen, kuten maapalloon ja ilmastonmuutokseenkin :)

_MariK

Ilmastonmuutoksessa pelottaa sen laajuus; mihin kaikkeen se vaikuttaa, mitä me ei vielä tiedetäkään.

Aamu

Muutokset sinänsä saattavat pelottaa. Ilmastonmuutos on niin iso asia, ettei sitä osaa oikein hahmottaa.

Vierailija

Rakkaus on itsessään jo pelottava asia, mutta siinäkin täytyy tasapainoilla, elää, rakastaa, tahtoa, puhua ääneen.

KAni

Epävarmuus. Ei voi olla täysin varma toisesta, puhutaan sitten ilmastonmuutoksesta tai parisuhteesta.

anna s.

Me ollaan aika pieniä otuksia tässä maailmassa loppujen lopuksi. Meidät voidaan poistaa täältä sekunneissa. Eniten mua pelottaa/ärsyttää ihmisten välinpitämättömyys luontoa kohtaan, ilmastonmuutos on meidän syytä!

Anne__

Rakkaudessa eniten pelottaa se, että vaikka kuinka itse rakastaisi toista niin se ei aina välttämättä riitä. Vaikka et tee mitään väärää itse rakkaudessa niin toinen voi sitä vahingoittaa niin vahingossa kuin myös tahallaan.

Silti vaikka se pelottaa välillä niin valtavasti on se kuitenkin lopulta kaiken sen pelon arvoista.

Sanna P

Ilmastonmuutoksessa pelottaa eniten ihmisten yleinen välinpitämättömyys asiasta ja luonnonsuojelusta, itseni mukaan lukien. Rakkaudessa mua ei pelota mikään oikeastaan enää ^_^

MarjaKoo

Ilmastonmuutoksessa pelottaa eniten sen lopullisuus ja peruuttamattomuus. Kun jotain hukattu niin perusteellisesti, ettei ole enää paluuta.

Salamanteri

Ympäristotieteitä opiskelevana ilmastonmuutoksessa pelottaa se olemmeko jo liian myöhässä pelastaaksemme itsemme ja maapallon sellaisena kuin sen otimme haltuun. Rakkaudessa pelottaa muutos, vaikka se on myös sen voima.

sikkuralla

Ilmastonmuutoksessa pelottaa eniten se, voiko sille tehdä enää mitään ja kuinka hallitsematton tilanne tulee olemaan.

Kirsi

Ilmastonmuutoksessa pelottaa eniten epävarmuus, ääri-ilmiöt ja peruuttamattomuus. Muutosten vaikutus eläimiin ja kasveihin, sitä tuskin voi edes arvailla. Tuosta kirjasta olen kuullut pelkkää hyvää. :)

Sinisuohaukka

Mua pelottaa veden puute. Globaali ilmastopakolaisuus on jo nyt totta vaikemme täällä Suomessa vielä sitä tajua. Mökillä piti kesällä säännöstellä vettä, kun kaivo kuivui eikä sadetta tullut vaikka ennusteet lupasivat. Kaupungissa sitä ei tajua, kun ei tarvitse kuin kraana avata. Mun rakkauteen kuuluu keskustelut näistä arkisista asioista. Ne yhdistää syvältä.

Seikkailulle

Rakkaidessa pelottaa löytääkö pitkän puhumattomuuden jälkeen takaisin toisen luo luomaan vahvaa suhdetta ja ilmastonmuutoksessa se ymmärtävätkö ihmiset ympärillä mitä on tapahtumassa ja jos ymmärtävät mikseivät he jo toimi. Molemmissa niin rakkaudessa kuin ilmastoasioissa tulee puhua, muttei tuomita ja paasata.

klaara

Tulevien sukupolvien vuoksi tämä ilmastomuutos pelottaa: onko heillä enää puhdasta ruokaa javettä, miten asuntojen lämmitykset hoidetaan. Paljon on asioita vastausta vaille. Mukana mielenkiintoisen kirjan arvonnassa.

Aiksu

Ihmisten välinpitämättömyys, ajatellaan vain itseään, eletään seurauksista välittämättä - heitä, jotka välittävät, on ihan liian vähän. Minkälaisessa maailmassa tulevat sukupolvet elävät?

Vierailija

Hieman pelottaa se, että mahdammeko olla jo myöhässä maapallon pelastamisen kanssa.
Jos en voita kirjaa, tiedän mitä ostan ensi viikolla.
T. MinnaLa

Sannis85

Rakkaudessa pelottavinta on se, että kun rakastaa niiiin paljon eikä rakkaitaan halua ikinä menettää eikä tahdo heille mitään pahaa. Elämästä ei kuitenkaan ikinä tiedä, siksi just tämä hetki on tärkeä ja on tärkeää kertoa ja näyttää rakkautensa just nyt<3

Clara

Ilmastonmuutoksessa sekä rakkaudessa pelottaa ennustamattomuus ja epävarmuus. Ilmastonmuutoksen seurauksia ei täysin voi ennustaa, kuten ei myöskään parisuhteessa rakkauden säilyminen ole täysin varmaa.

Puhu muru
Liittynyt2.1.2018

ARVONTA ON PÄÄTTYNYT. Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille! Ina Westamanin Henkien saari -kirjan voittivat nimimerkit Veeruska, Salli ja hilda hissu. Kaikkien voittajien meilit löytyivät, joten laitan teille erikseen onnittelut ja pyydän lisätietoja kirjan lähetykseen. Hyviä lukuhetkiä! <3

Seuraa 

Puhu muru blogin kirjoittaja on erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström, jolla on vastaanotto Sexpossa. Hän on myös toinen Pannaan menemään -kirjan kirjoittajista ja naisten orgasmeista kertovan Iso O - matkaopas huipulle kirjan kirjoittaja. Blogissaan Marja kirjoittaa rakkaudesta, seksuaalisuudesta ja naisen elämästä. Aiheet kuuluvat Marjan elämään vahvasti murun ja kolme lapsen kautta. <3
www.marjakihlstrom.fi

Seuraa somessa

Facebook

Ota yhteys bloggariin

puhumuru@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat