Kirjoitukset avainsanalla ihmissuhde

Pitäisikö kaikki jakaa puoliksi tai pitää vain omat rahat? Määrääkö suhteessa enemmän se, jolla on enemmän rahaa? Onko raha vallan väline ihmissuhteissa?

 

Raha heiluttaa tahtipuikkoa – ei voi erota, koska ei ole rahaa lähteä. Perheelliselle tilanne on vielä vaikeampi. Ei kukaan halua lähteä kaksioon kolmen teinin kanssa. Tai ulkomaanmatkaa suunnitellessa toinen joutuu säästämään hullunlailla, kun varakkaampi osapuoli haluaa kalliiseen hotelliin. Vaihtoehtona on jäädä kotiin, kun toinen lähtee.

 

Raha, jos mikä puhututtaa terapiavastaanotolla. 

 

Muistan miten kuulin joskus ruuhkabussissa keski-ikäisten miesten keskustelevan rahasta. Toisen vaimo oli kotona lapsen kanssa, ja he olivat sopineet, miten mies laittaa vaimolle säästöön rahaa eläkettä varten. Se oli hieno ele minunkin mielestäni, mutta äänen sävy oli häiritsevä. Kyse oli vallasta. Mies piti itseään hyväntekijänä, vaikka tasa-arvon näkökulmasta, hän toimi vain niin kuin piti.

 

Jokaisella meillä on kotoa opittu malli rahankäytöstä ja rahan merkityksestä perheenroolien takana. Keskustelin juuri ystäväni kanssa, joka on kotoisin maalta. Hänen perheessään oli täysin selvää, että isä toi rahaa pöytään, hoiti laskut ja äiti kodin sekä lapset. Eli hyvin perinteinen patriarkaalinen malli. Äiti oli kärsinyt siitä, että hänen piti ”pyytää” rahaa mieheltään.

Itse olen kasvanut perheessä, jossa äitini ja isäni tekivät molemmat töitä kunnes äiti jäi kotiin sairaseläkkeelle. Sen jälkeen äitini kävi satunnaisesti vapaaehtoistöissä nuorisotalolla. Näin miten hyvää se teki hänelle – äiti suorastaan nautti työstään. Kotona olo vei kuitenkin taloudellisen itsenäisyyden. Eron jälkeen äiti oli ”vapaa” vaikka meillä ei ollutkaan paljon rahaa.

 

Minulle oli pienestä asti jotenkin täysin selvää, että vaikka haluan lapsia, kotiäitiä minusta ei tule. Halusin oman uran, omat rahat ja itsenäisyyden.

 

Murulla ja minulla rahankäyttö ei ole aiheuttanut ongelmia, olemme olleet samoilla linjoilla. Rahat ovat olleet sujuvasti yhteisiä, se jolla on enemmän, siirtää toisen tilille rahaa tai maksaa laskut. Meillä on silti omat tilit, nyt myös omat yritykset. Toki kinaamme, mutta suuret linjat ovat kunnossa. Kaikkein haastavinta on ollut, kun raha on ollut tiukoilla tai silloin kun olin kotona lasten kanssa. Olen kirjoittanut aiheesta aiemmin postauksessa Raha vaikuttaa rakkauteen – mutta miten paljon

 

Raha-asioissa apuna on ollut aina säästötili, jonne laitan rahaa pahan päivän varalle. Nyt kun kotiäiti –vuodet ovat takana ja talous alkaa tasapainottua, olen alkanut pohtia, miten voisin sijoittaa rahaa. Elämät menevät eri tahtiin, minä tein ensin lapset ja nyt luon uraa. En kuitenkaan haaveile rikastumisesta vaan taloudellisesta hyvinvoinnista. Elämästä ilman rahan tuomaa stressiä.

Olen kuitenkin tapellut aiemmissa suhteissani  rahasta, niin tappelivat omat vanhempanikin ennen eroaan. Eräs deittini ehdotti kerran, että voisiko hän ostaa meille rivariasunnon ja tehdä minusta kotirouvan. Kiitin kauniisti ehdotuksesta, emmekä nähneet enää uudelleen. Tuli olo, että nyt kannattaa lähteä karkuun ennen kuin minulta viedään itsenäisyys.

 

Raha voi olla myös ”merkityksetön” asia, kun kaikki sujuu eikä kummankaan itsenäisyys ole vaarassa valua toisen käsiin. Raha voi tuoda sopivasti hyvinvointia, kun sitä on eikä tarvitse kokoajan miettiä riittääkö se. Koska jos rahaa ei ole, sitä alkaa miettimään kokoajan. Taloudellinen tasapaino antaa usein rauhaa arkeen ja parisuhteeseen.

 

Itse ajattelen, että taloudellinen itsenäisyys tuo tietyn turvan, sukupuoleen katsomatta. Tärkeintä on, että uskallat puhua raha-asioista kumppanisi kanssa ja pitää omista rajoistasi sekä itsenäisyydestäsi kiinni. <3

 

VINKKEJÄ OMAN TALOUDEN HALLINTAAN:

 

*Millä keinoilla sinä olet pitänyt huolta taloudellisesta itsenäisyydestä? Oletko oppinut jotain, mitä meidän muidenkin olisi hyvä tietää? Miten olette parisuhteessa hoitaneet raha-asiat?

*Kuvat Muru ja Pixabay

*Jos et ole vielä Puhu murun seuraaja ja tykkääjä Facebookissa, tule mukaan matkaan! Nostan esiin kiinnostavia artikkeleita sekä vanhoja ja uusia blogitekstejäni. Toisinaan arjen kuulumisia ja oivalluksia. Kuvia elämästäni pääsee seuraamaan Puhu murun Instagram tililtä. <3

Kommentit (2)

Vierailija

Niin moni asia voi olla vallan väline, raha, pipari jne ja kaikki on aina niin tapauskohtaista. Kyllä suhteessa on hyvä olla "progressiivinen verotus" eli se joka saa enemmän antaa enemmän oli sitten nainen tai mies. Ei ole oikeudenmukaista jos toinen laittaa aina viimeisetkin roponsa yhteiseen pesään ja varakkaampi laittaa saman verran ja sitten heikommin ansaitseva on lopun aikaa varakkaamman armon varassa, vaikka toinen ei valtaansa varsinnaisesti väärin käyttäisikään niin ikäväähän sellainen on. Porvarit kuriin kaikissa suhteissa!!!

Puhu muru
Liittynyt2.1.2018

Kiitos kommentistasi Vierailija. Olen itse samoilla linjoilla kuin sinäkin, on tärkeää suhteuttaa kulut käytettävissä oleviin rahoihin. Tämä on aihe mikä paljon puhututtaa terapiavastaanotollanikin. Ja niin kuin sanoit, vallanvälineitä on monia suhteessa. Niitä ei vain kannattaisi käyttää, sillä tasapaino suhteessa olevien ihmisten välillä luo terveen suhteen pohjaa. 

Uusi suhde tuntuu aiheuttavan etenkin osalle naisista kakkaongelman, joka liittyy häveliäisyyteen. Tämä on aihe, jonka halusin nostaa esiin, koska se puhuttaa uudelleen ja uudelleen ystäväpiirissäni, terapiavastaanotolla ja netin keskustelupalstoilla.

 

Kyse on luvanannosta ja huumorista. En suosittele tätä postausta liian tosikoille.

 

Ongelma: Jo pelkkä pieru tuntuu aiheuttavan elinikäisen noloussydrooman. Kakkaamista saatetaan lykätä, hoitaa esim ravintolassa tai silloin, kun uusi kumppani ei ole paikalla. Naiset eivät yksinkertaisesti halua kumppanin kuulevan kakkaamisen ääniä tai haistavan kakan hajua. Eikä tämä riitä. Ajatus seksistä voi alkaa nolottamaan jo etukäteen, jos tietää että on kakkahätä. Silloin voi olla vaikea rentoutua.

Helppo ratkaisu: Sanot vaan rohkeasti, meneväsi “kakalle”, “paskalle” tai “kakkoselle”, juuri sillä sanalla mikä sopii sinulle. Laita vaikka lempparibiisilistasi soimaan. MUTTA. Helppohan se on sanoa, että senkun menet kakalle ja lopetat vauhkoamisen luonnollisista asioista. Jos homma olisi noin helposti ratkaistavissa, tuskin kukaan kärsisi kakan panttaamisesta suhteiden alussa.

 

Hidas ratkaisu: Odota, että tutustutte hieman lisää. Anna häveliäisyyden sulaa itsestään viikkojen tai kuukausien kuluessa. Muistuta itseäsi, että kakkaaminen on ihan normaalia ja kumppanisikin käy kakalla. Se ei hälvennä sinun viehätysvoimaasi eikä kenenkään kakka tuoksu ruusuilta. 

 

Vauva.fi käytännön ratkaisuohjeita:  Kakkaa  silloin kun miehesi menee röökille. Kakkaa niin, että vuoraat pöntön paperilla (ei molskahduksia) ja vedä vessa mahdollisimman nopeasti, ettei haju ehdi levitä. Kaikki perusvinkit käyttöön kuten vessanhana auki ja parfyymia kehiin. Ja viimeisimpänä, muttei vähäpätöisimpänä älä päästä kumppaniasi hetkeen vessaan. Hyväile ja helli häntä vaikka se aika. 

Ratkaisu johon et itse voi vaikuttaa: Olin ensimmäisen pitkäaikaisen poikaystäväni kanssa suhteen alkuvaiheessa Egyptissä lomalla ja saimme molemmat kolmantena päivänä kunnon turistiripulin. Siinä sitten juoksimme kilpaa hotellin vessaan altaan reunalta tai meren rannalta ja nauroimme vedet silmissä. Kaikki aiempi nolous ja häveliäisyys sai kyytiä. 

 

Voin vain toivottaa tsemppiä kaikille kakkaongelman kanssa painiville. Harvemmin sitä onneksi kuulee, että ongelma jää päälle. Pitkissä suhteissa kakkaaminen on usein niin luonnollista, että on melkein parisuhdeteko antaa toisen istua rauhassa vessassa keskellä ruuhkavuosihärdelliä.

 

Ja kakkaongelmallekin voi nauraa myöhemmin ja muistella rakkaudella sitä aikaa, kun “meillä meni kakkaneitsyys”. <3

 

*Kerro ja kommentoi, milloin sinä menetit kakkaneitsyytesi? Ja auta kanssasiskoja – tai veljiä pääsemään häveliäisyydestä. 

*Kuvat Pixabay

*Jos et ole vielä Puhu murun seuraaja ja tykkääjä Facebookissa, tule mukaan matkaan! Nostan esiin kiinnostavia artikkeleita sekä vanhoja ja uusia blogitekstejäni. Toisinaan arjen kuulumisia ja oivalluksia. Kuvia elämästäni pääsee seuraamaan Puhu murun Instagram tililtä. <3

Kommentit (13)

PistePilkku

Löysin joitain vuosia sitten nuoruuden rakkauteni ja matkustin ulkomaille hänen luokseen.. Asunto oli pieni& vessasta kuului kaikki äänet läpi. Jännitti niin, että olin kolme ensimmäistä päivää päivää kakkaamatta. Myöhemmin kun hän palasi suomeen, ja luokseni, hänellä iski ripuli. Oli tästä nolona.. Myöhemmin nauroimme tälle :)

Seuraavan kumppanin kohdalla kerroin heti alkuun, että prinsessatkin käy kakalla ja piereskelee. Ongelmaa ei ollut :)

Puhu muru
Liittynyt2.1.2018

Kiitos kokemuksesi jakamisesta PistePilkku. Elämä tuntuu aina välillä opettavan meidän puolesta, niin kuin tuo poikaystäväsi vatsatauti. Vaikka eihän se toki vain siitä johdu. Onneksi osasitte nauraa asialle. 

Parasta on kuitenkin, että sinä olet päässyt turhasta häveliäisyydestä eroon - uskallat kakata ja piereskellä. Soisin jokaiselle sen. Toki nämä asiat ovat kovin intiimejä ja niihin liittyy monia asioita. 

Vierailija

Olen ollut mieheni kanssa jo viisi vuotta yhdessä ja olemme menossa naimisiin. Vieläkin kakalla käynti nolottaa. Hoidan asian mahdollisuuksien mukaan niin ettei mies ole kotona. Jos hän on kotona niin vesihana ja parfyymikikat ovat käytössä.
En ole kenenkään poikaystävän kanssa käynyt avoimesti kakalla. Eikä tämä haittaa ainakaan usein.

Puhu muru
Liittynyt2.1.2018

Kiitos kokemuksesi jakamisesta Vierailija. Jos asia ei sinua kovasti häiritse, niin voit antaa sen vain olla. Ihmiset elävät niin eri tavoin. Olen nyt illan ajan seurannut aiheesta keskustelua facen puolella ja siinä huomaa hyvin miten moneen junaan meistä on. Osalle on päivän selvä juttu "mennä paskalle" ja osa ei pitkissäkään suhteissa ota asiaa puheeksi mitenkään.

Terapeuttina sanoisin, että kannattaa pohtia mihin oma nolouden tunteesi johtaa? Jos asia alkaa vaivaamaan joskus enemmän, niin soita esimerkiksi Sexpon maksuttomaan neuvontanumeroon. Siellä asiasta voi puhua nimettömästi ammattilaisten, seksuaalineuvojan tai seksuaaliterapeutin kanssa. 

Ihania häitä teille. <3 <3 <3

Nolo itse?

Entäs kun on ollut 6v yhdessä ja edelleen hävettää? Alussa lähdin kotoamme esim lähi nesteelle, vanhemmilleni. Kyllä, keskellä yötä kun mies nukkuu. Seuraava vaihde oli, että mies meni ulos. Jopa se ahdisti. Ja kyllä, yöllä usein kovilla pakkasillakin. Tässä vaiheessa täytyy sanoa, että mulla on ärtyneen paksusuolen oireyhtymä,ja maha seilaa miten sattuun ja millon sattuun. Nykysin mies saa olla sisällä, mutta kuulokkeet päässä musiikkia kuunnellen. Me puhutaan tästä avoimesti ja mies sanoo ettei ole mtn noloa ja on hyvin ymmärtäväinen. En vaan pääse tästä irti :/

Puhu muru
Liittynyt2.1.2018

Kiitos kokemuksesi jakamisesta Nolo itse? Hyvä asia on se, että olet pystynyt puhumaan asiasta miehesi kanssa. Se ei silloin ole enää oma salaisuutesi. En tiedä ymmärsinkö oikein, että haluaisit kuitenkin päästä nolouden kokemuksesta irti?

Voit pohtia, onko nolouden tunteen juuret menneisyydessä? Millaisiin vessatapoihin totuit lapsuuden perheessäsi? Tai mahdollisessa hoitopaikassa? Onko joku joskus sanonut sinulle ilkeästi, mikä vaivaa edelleen? Liittyykö nolouden kokemus enemmän sinuun vai siihen, että ujostelet miestäsi?

Jos asia vaivaa, niin käy rohkeasti puhumassa siitä. Terapeutit eivät ajattele, "että onpa noloa". He ovat sinua varten.

Vierailija

Seurustelun alkuaikoina kävin poikaystävälle kylässä ollessa jalalla yöllä. Siitä tietysti seurasi turvotusta ja mahakipua. Jälkeen päin huvittaa kyllä.
Ongelma ratkesi kuitenkin kuin itsestään. Naimisiin menetämme muutimme yhteen ja heti ensimmäisenä iltana mieheni tyynesti istahti pöntölle tekemään tarpeitaan, vaikka olin itsekin vessassa pesemässä hampaita tms. Häpeä kaikkosi liukkaasti. Nyt kun on vauva-arki päällä, suorastaan kilpailemme siitä, kumpi saa kakata rauhassa. Mikäs sen mukavampaa!

Puhu muru
Liittynyt2.1.2018

Kiitos kokemuksesi jakamisesta Vierailija. Tarinaasi voi kutsua lämmöllä ja sopivalla huumorilla "onnelliseksi kakkatarinaksi". Alussa oli nolostelua, mutta hienosti te pääsitte siitä yli! Ja se on kyllä niin totta, että vauva-arjessa rauhassa kakalla käymisestä kilpaillaan.  =) Hyvä te! <3

Samavain

Nykyisen miehen kanssa muistan yhden ainoan kerran laittaneeni musiikin päälle ennen kun menin kerran kakkoselle.
Ikimuistoisempi hetki oli aikoinaan kun olin alkanut juuri seurustella entisen poikakaverini kanssa. Olin ollut hänen luonaan yötä jonkun kostean illan jälkeen, enkä ollut tätä kyseistä asiaa tullut edes ajatelleeksi. Meillä oli yhteinen kaveri, sanotaan nyt vaikka Minna, ja poikaystäväni sitten tokaisi että voin ihan hyvin käydä hänen luonaan paskalla, koska Minnakin oli käynyt. En tiedä mistä ajatus hänen päähän pälkähti, mutta en kuitenkaan rientänyt riemuissani vessaan siltä istumalta...

Puhu muru
Liittynyt2.1.2018

Kiitos kokemuksiesi jakamisesta Samavain. Mahtavaa, että nykyisen kumppanisi kanssa kakkosella käynti on normaali juttu eikä vaadi nolostelua. 

Tuo tarina entisen poikakaverisi heitosta sai minut nauramaan, vaikka ymmärrän hyvin ettei se sinua välttämättä silloin naurattanut. Välillä sitä yrittää sanoa jotain, mikä auttaisi mutta ei se aina mene putkeen... Ehkä hänen olisi ollut parempi vain tokaista, että "älä nolostele kakalla käyntiä" tai jotain vastaavaa. =)

Vierailija

En muista tämän asian aiheuttaneen itselleni mitään ongelmia, kunnes aloin seurustella erään entisen poikaystäväni kanssa. Kaikki alkoi lähes huomaamattomasti, kun koin hänen suhtautuvan minuun hieman oudosti käytyäni kakalla. Asia sai pikkuhiljaa oudompia ja oudompia käänteitä, kun hän alkoi kontrolloida syömisiäni, ettei vatsani menisi löysälle. Hänellä oli myös sääntöjä siitä milloin kakkosella saisi käydä, esimerkiksi ei ennen ruokailua. Mikäli vatsani temppuili, olin toki saanut sen itse aikaan ajattelemattomuuttani häntä kohtaan. Kaikki ehkä kulminoitui siihen, kun hieman ennen kuin tajusin lähteä suhteesta erään kiukuttelukohtauksensa seurauksena hän kutsui minua ”kuraperseeksi”. Tämä kakkaongelma ei toki ollut hänen ainoa kontrollointikeinonsa, mutta näin jälkikäteen ajateltuna kaikista käsittämättömin. Että tällainen tarina minulla, ei ehkä ihan sitä mitä pyydettiin.. Onneksi koen tästä jo päässeeni yli, ja nykyään voin suhtautua tuohon karmivaan aikaan elämässäni lähinnä silmiä pyöritellen... Ja kakkaaminenkin on taas ihan normaalia.

Puhu muru
Liittynyt2.1.2018

Kiitos kokemuksesi jakamisesta Vierailija. Hurja tarina, onneksi havahduit tilanteeseen ja päätit lopettaa suhteen. Toisen ihmisen kontrollointi vessakäyntien suhteen on hyvin rajua vallankäyttöä, mitä ei pidä hyväksyä. Koska kyse on niin intiimistä asiasta, se voi tuntua vaikealta pyytää ulkopuoliselta apua. Halusin tämän kirjoittaa, jos joku lukee tämän kommentin kenellä on samankaltainen tilanne.

Olet selvästi onneksi saanut asiaan etäisyyttä ja niin kuin sanoit, olet päässyt sen yli. Jos asia joskus vielä vaivaa, niin hae sitten rohkeasti apua. Hienoa, että sinulla on nyt kaikki hyvin. <3

Ihanaa ystävänpäivää! Sydämiä pullollaan olevan päivän ei tarvitse olla kaupallista riemujuhlaa. Voit aivan hyvin kokeilla suunnittelemaani kolmen kohdan rakkausreseptiä, joka ei maksa mitään mutta vahvistaa varmasti rakkauden lankoja välillänne. Ja mikä parasta: jos unohdit koko ystävänpäivän, tätä reseptiä voit käyttää koska vain!

 

Puhu murun rakkausresepti:

 

  1. Huomioi kumppanisi aamusta alkaen. Kaipaako hän aamulla hellimistä vai nauttisiko hän sinun valmistamastasi aamupalasta? Jo se, että arkiaamuna saa nukkua puoli tuntia pidempään on ruuhkavuosien luksusta. Jos olette jo töissä muista häntä tekstiviestillä, mikä saa hymyn huulille.
  2. Kunnioita kumppaniasi ja osoita se hänelle teoin ja sanoin. Ole kuulolla: miten hänen päivänsä on mennyt?  Katso silmiin ja kuuntele. Kunnioitus voi olla myös oman tilan antamista toiselle tai mahdollisuutta pieniin päiväuniin. Muista laittaa puhelin ja läppäri pois siksi aikaa, kun kohtaatte. Ole vain häntä varten.
  3. Arvosta kumppaniasi arjessa. Näe rakkaasi panos niin arjen hulinoissa kuin työelämässä. Vaikka kumppaneilla ei olisi samanlaisia harrastuksia, niin silti moni kaipaa oman kumppanin arvostusta itselle tärkeää asiaa kohtaan. 

Bonuksena

Olen puhunut aiemminkin halutuksi tulemisen tärkeydestä. Voi miten moni nainen kirjoitti siitä tulevassa orgasmikirjassani Iso O –matkaopas huipulle! Tämä tiedoksi teille, joilla kaikki on  hyvin, eikä seksuaalisuuden saralla ole haasteita. 

Anna kumppanin todella tuntea, miten haluttava hän on. Voit tehostaa fiilistä pienellä kiusoittelulla jo edellisenä päivänä. Toteuta yhden lounastauon tai illan ajan hänen toiveitaan. On toive sitten hellyyttä tai piiskaamista. 

Moni ihminen miettii aivan liian pitkään seksuaaliterapiaan tuloa yksin tai yhdessä kumppanin kanssa. Vaikka totuus kuitenkin on, että rakastamisen taito ja seksuaalisuuden polut eivät kaikille ole auenneet. Tai jostain syystä nämä polut vain ovat  lähteneet menemään ihan metsään.

 

Nyt sinun ei enää tarvitse miettiä, vaan voit rohkeasti osallistua yhden ilmaisen seksuaaliterapiakerran arvontaan minun vastaanotolleni Sexpo-säätiöön! Voit käyttää seksuaaliterapiaan joko 45min (ovh 80e) tai 75min (ovh 110e) ajan oman fiiliksesi mukaan. Voit tulla yksin tai yhdessä kumppanisi tai kumppaniin rinnastettavan henkilön kanssa. 

 

Tässä ohjeet arvontaan: Arvonta alkaa NYT! Käy kommentoimassa nimimerkin ja sähköpostin kera, millainen on sinusta paras ystävänpäivälahja. Arvonta päättyy ensi sunnuntaina18.2.2017 klo 23:59. Ilmoitan täällä kommenteissa voittajat ja laitan heille kaikille myös henkilökohtaisesti sähköpostia. Ajan seksuaaliterapiaan voi varata ja käyttää vuoden 2018 aikana. Onnea kaikille arvontaan! =)

 

*Avauskuva Panu Pälviä. Toinen kuvat Pixabay.

*Käy tsekkaamassa täältä kotisivuni, jos haluat tietää minusta lisää. Voit lukea myös postaukseni Miksi minusta tuli seksuaaliterapeutti ja Seksuaaliterapeutti vastaa: Totta vai tarua seksuaaliterapiasta.

*Jos et ole vielä Puhu murun seuraaja ja tykkääjä Facebookissa, tule mukaan matkaan! Nostan esiin kiinnostavia artikkeleita sekä vanhoja ja uusia blogitekstejäni. Toisinaan arjen kuulumisia ja oivalluksia. Kuvia elämästäni pääsee seuraamaan Puhu murun Instagram tililtä. <3

Kommentit (47)

Omenapuuro

Tänään paras ystävänpäivälahja on puhelu oman rakkaan kanssa <3 Välimatka kutistuu hetkeksi, kun voi jutella ihan kaikesta, myös piiskaamisesta :P

Parasta on ollut se, että voi hyväksyä toisen omana itsenään ja tuntea olevansa itse hyväksytty omana itsenään. Sen parempaa lahjaa ei voi toiselle antaa :)

Onnellinen

Paras ystävänpäivälahja ikinä – kun sai tänä aamuna herätä elämänsä rakkauden vierestä yli kolmenkymmenen vuoden jälkeen! <3

Vierailija

Paras ystävänpäivälahja olisi saada toinen tuntemaan itsensä hyväksytyksi ehdoitta <3

Epätäydellinenvaimo

Kun katson miestäni ja lapsiani ja näen heidät onnellisina, kaikkien vaikeuksien jälkeenkin.

KenLii, Jyllätys, Pilitantti...

Paras ystävänpäivälahja olisi tehdä tästäkin (arki)päivästä huumorin avulla hieman värikkäämpi! Joka päivä keksimme mieheni kanssa uudet lempinimet toisillemme, tänään voisin alkaa kirjaamaan niitä ylös! (harmittaa kun 9v. nimet ovat jääneet kirjaamatta...) Huonompinakin päivinä tulisi varmasti hymy huulille niitä selaillessa! :)

Lomalle menossa

Paras ystävänpäivälahjani on ollut ystävänpäivänä syntynyt tyttäreni, jonka siemenen mieheni istutti aikoinaan ja tuki päivänä, jona se paketti aukesi :) kukkaset, joita jonain vuonna sain ja nyt lämmittää tämä päivä vihdoin kaukana molempien töistä (ensimmäinen tänä vuonna vain muutamalla viestillä pomon kanssa!) ja auton keula kohti kylpylää ❤ kyllähän näitä riittää, kun yhdessä on pian puolet elämästä oltu.

Häpeämätön

Kaikkien mielikuvituksettomien ja häpeän vuosien jälkeen löysin ihmisen jonka edessä häpeä häviää ja voin olla oma itseni ja kertoa mitä haluan ❤️ Tämä tuntuu oikeasti ensimmäiseltä aidolta ystävänpäivälahjalta

Alina

Paras ystävänpäivälahja tänään on ollut viesti uudelta ihmiseltä elämässä, joka saa sukat pyörimään jaloissa.

Yhteistä aikaa

Paras ystäväni vei minut tänään ulos, hoiti vauvaani 1,5h jotta sain omaa aikaa ja vei sen jälkeen syömään. Kaiken toki kruunasi keittiön pöydältä löytämäni ystävänpäiväkortti, joka sisälsi treffikutsun puolisoltani!

ellennellen

Paras ystävänpäivälahja olisi yhdessä käydä ystävän kanssa teellä ihan ajan kanssa päivittämässä ihan kaikki kuulumiset.

Rakkauttavailla

Paras ystävänpäivälahja olisi- olla se tärkeä ihminen jolle olisin kaikki kaikessa. Jonka edessä voisin olla haavoittuvainen. Jonka kainaloon voisin kaivautua näin ystävänpäivänä.

Sanna

Paras ystävänpäivälahja on tuntea yhteys rakkaimpiinsa vaikka kilometrejä on välissä useita satoja. Ei tarvitse paketteja eikä kortteja- sanat ja tunne. Rakkautta❤

Vierailija

Näin miesystäväni <3 ihan parasta! Edellisestä kerrasta oli viikko. Suhde vasta 2 kuukautta, puhuttiin asioiden tärkeysjärjestyksestä :)

Aanakka

Ihaninta oli tuntea olonsa rakastetuksi, saada söpöjä viestejä päivän aikana ja hellyyttä ja halauksia ja viettää yhdessä rauhallinen ruokailuhetki

Vierailija

Aivan mitä tahansa mikä osoittaisi että hänellä olisi aitoa välittämisen tunnetta minua kohtaan.

Arvokas

Se että tuntisi itsensä tärkeäksi, arvokkaaksi ja rakastetuksi, ja tietenkin osoittaa nämä myös puolisolleen.

Niina

Läheisyys, toisen arvostaminen ja toisen läsnäoleva kohtaaminen arjessakin. Sekä tietty suklaa 😊

NewDiworcee

Todella vaikea päättää mikä olisi täydellinen. Ehkä ilta hotellihuoneessa tilaten huonepalvelusta ja vaan nauttimista toisista. Toisaalta taas itsetehty hyvä ruoka, sauna ja hieronta ihan vain kaksin.

Sylikkäin

Tämän vuoden ystävänpäivänä parasta oli vain maata sylikkäin tärkeän ihmisen kanssa välittämättä arjen kiireestä. <3 olen kiitollinen läheisistäni

Lappilaistunut Savolainen

Riidan jälkeen isoo halaus ja anteeksipyyntö kun huomaa ja muistaa kuinka paljon toista Rakastaakin

Jäätelö

En niinkään välitä ystävänpäivästä, tai en näe, että silloin tarvitsisi olla suuria suunnitelmia. Parasta on, jos kumppani tuo esimerkiksi jäätelöä, saunotaan, katsotaan leffa ja harrastetaan seksiä.

Rakastunut

Sain parhaan mahdollisen ystävänpäivälahjan. Miesystäväni toi ruusuja ja suklaata. Hienointa lahjassa ei ollut materia, vaan ele, että hän välittää. Vietimme nautinnollisen illan.

Vierailija

En ollut kotona edellisenä päivänä, joten oli ihana tulla yhteiseen kotiin ja nähdä oma rakas. Sain ystävänpäivän kunniaksi Muumi-kortin, jossa kaksi hahmoa suuren simpukankuoren sisällä muistutti ihan meitä.

-P-

Läheisyys on parasta, mitä toiselle voi antaa ja mitä toinen voi antaa. Vaalitaan sitä :)

Mhp

En oikein perusta mistään lahjoista. Ihan viestillä muistaminen riittää, enkä tiedä tarvitseeko sitäkään. 😊

Haksu

Paras lahja on että olen saanut elämääni ihmisen, jonka edessä saa turvallisesti olla oma paljas ja haavoittuva itsensä. Rakastan, äärettömästi.

RedDahlia

Yhteinen kokemus, josta molemmat nauttivat ❤️ Voisi olla pitkä metsälenkki tai ravintolaillallinen!

Clara

Aviomieheni kanssa jollekin kivalle ulkomaanmatkalle pääseminen olisi paras ystävänpäivälahja.

Puhu muru
Liittynyt2.1.2018

ARVONTA ON PÄÄTTYNYT (sunnuntaina 18.2.2018) !!!

Kiitos kaikille ihanille arvontaan osallistuneille! Kuten aiemminkin blogissani, tyttäreni toimi arvonnan onnettarena ja tällä kertaa ARVONNAN VOITTI nro 6 eli nimimerkki Emmi. Laitan Emmi sinulle vielä erikseen sähköpostin voitostasi ja miten voit lunastaa palkinnon eli ilmaisen käynnin seksuaaliterapia vastaanotolleni. Paljon onnea voittajalle! =)

Seuraa 

Puhu muru blogin kirjoittaja on erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström, jolla on vastaanotto Sexpossa. Hän on myös toinen Pannaan menemään -kirjan kirjoittajista ja naisten orgasmeista kertovan Iso O - matkaopas huipulle kirjan kirjoittaja. Blogissaan Marja kirjoittaa rakkaudesta, seksuaalisuudesta ja naisen elämästä. Aiheet kuuluvat Marjan elämään vahvasti murun ja kolme lapsen kautta. <3
www.marjakihlstrom.fi

Seuraa somessa

Facebook

Ota yhteys bloggariin

puhumuru@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat