Kirjoitukset avainsanalla orgasmi

”En ole puhunut kenellekään orgasmivaikeuksistani ennen sinua.”

 

Seksuaaliterapia-asiakkaani toivoi, että kirjoittaisin teille lukijoille palan hänen tarinaansa. Hän on 50-vuotias nainen, joka ei ole koskaan yksin tai yhdessä kumppanin kanssa kokenut orgasmia. Nyt aika oli kypsä ja hänestä tuntui, että tälle asialle täytyy tehdä jotain.

 

Kymmenen vuotta hän on miettinyt, oliko tämä nyt tässä. Sitten hän päätti, ettei ole ja lähti terapiaan hakemaan apua sekä vastauksia.

 

Palataan ajassa taaksepäin pieneen suomalaiseen pitäjään lakeuksille, jonne syntyi tyttö 1960-luvulla. Kotikasvatus oli ankara ja rakkaus näytettiin tekemällä työtä ilman syliä. Hän kasvoi kiltiksi tytöksi, ettei olisi vaivaksi.

 

Kumppani löytyi nuorella iällä, yhdessä opeteltiin ja ihmeteltiin seksuaalisuutta. Lapsia syntyi vuosien varrella kaksi, pienellä ikäerolla. Lapset hän hoiti melkein yksin. Mies teki matkatyötä. Pikkulapsivaihe oli rankka ja jätti pitkäksi aikaa raskauden pelon vaanimaan jokaista rakastelua. Yritä nyt siinä nauttia!

 

Orgasmia ei vain kuulunut, nautinto jäi puolitiehen ja tilanne harmitti häntä. Vuosien varrella mieleen alkoi syöpyä ajatus oliko kumppani oikea mies hänelle? Muutamia isoja miinuksia löytyi, tupakointi – mikä esti suutelun. Ja liian lyhyt yhdyntä. Tai oikeastaan liian lyhyt esileikki. Jos kaikki oli jo ohi, juuri kun alkoi tuntua hyvältä, ei kaikki ole mennyt niin kuin toivoa soisi.

 

Itsetyydytys ei tunnu hänestä hyvältä, joten silläkin tavoin orgasmi on jäänyt kokematta.

Puhuminen oli heillä jäänyt pinnalliseksi. Ehkä sanoja ei ollut? Eikä rohkeutta aloittaa keskustelua, jossa joutuisi kohtamaan myös kipeitä tunteita?

 

Mutta elämä on onneksi mahdollisuus. Näin edessäni naisen, jonka silmissä oli palo tutkia omaa elämää ja parisuhdetta. Pohtia sitä KUKA MINÄ OLEN. Antaa tilaa omalle äänelle, naiseudelle ja seksuaalisuudelle. Hän koki, että jo orgasmikirjani lukeminen oli alkanut avaamaan uusia ovia. Hänen matkansa on alkanut. <3

 

*Oletko sinäkin elänyt elämää ilman orgasmeja? Tai oletko elänyt elämää ilman orgasmeja ja kuitenkin jossain vaiheessa oppinut niitä saamaan? Asiakkaani toivoi vertaistukea. Tarinoita naisilta, joilla on samanlaisia kokemuksia. Hän on kokenut olevansa asian kanssa yksin, mikä tekee olosta vieläkin tukalampaa. Mutta hän ei ole yksin, kaikki naiset eivät saa orgasmeja. Kiitos, jos voit jakaa tarinasi. Voit laittaa sen myös minulle meiliin puhumuru@gmail.com.

*Jos sinulla on tunne, että haluaisit jakaa tarinasi, voit laittaa minulle meiliin ajatuksiasi. Kun palaan lomalta elokuussa julkaisen taas lisää lukijoideni tarinoita.

*Jos et ole vielä Puhu murun seuraaja ja tykkääjä Facebookissa, tule mukaan matkaan! Nostan esiin kiinnostavia artikkeleita sekä vanhoja ja uusia blogitekstejäni. Toisinaan arjen kuulumisia ja oivalluksia. Kuvia elämästäni pääsee seuraamaan Puhu murun Instagram tililtä. <3

*Kuvat Pixabay

Kommentit (0)

Moni nainen sen tietää. Miten turhauttavaa onkaan, kun orgasmi on ihan lähellä ja karkaa? Tai miten surulliseksi tai jopa ahdistuneeksi se voi tehdä, jos orgasmia ei kuulu edes yksin saati kumppanin kanssa.

 

Kirjoitin kirjan naisen orgasmeista Iso O – matkaopas huipulle (Kosmos), koska jokainen nainen on nautinnon sekä orgasmien arvoinen. Tein teille kirjani pohjalta kevyen testin, josta saat suuntaa antavaa tietoa siitä, mikä tai mitkä asiat voivat olla sinun orgasmisi esteenä. 

 

Testi on tehty erityisesti naisille, mutta sen voi tehdä kuka tahansa kevyesti soveltaen tai voitte tehdä sen vaikka yhdessä kumppanisi kanssa.

Puhu murun orgasmin esteet -testi:

 

1.     Millaisena koet elämäntilanteesi

a.     Leppoisaa tai jopa oikein ihanaa, nautin kumppanistani/ kumppaneistani

b.     Hyvää perusarkea minulle sopivassa ihmissuhteessa

c.      Välillä menee hyvin, välillä väsymys tai stressi uuvuttaa – kaikki kärsii silloin

d.     Tarvitsisin lepoa – en oikein jaksa hoitaa ihmissuhteitani / minua vaivaa yksinäisyys / menneisyyden taakka painaa minua

 

2.     Elämäntavat

a.     Olo on elinvoimainen ja noudatan terveellisiä elämäntapoja

b.     Jaksan hyvin ja olo on ihan ok

c.      Huomaan uupuvani arjessa ja irtokarkit tai lasi viiniä antavat lohtua

d.     Taidan olla hunningolla 

 

3.     Suorituspaineet 

a.     Mitä ne ovat??? Arvostan nautintoani!

b.     Tunnistan suorituspaineideni syyt ja osaan hallita niitä

c.      Huomaan miettiväni olenko hyvännäköinen kumppanin mielestä, tunnunko hyvältä ja saanko riittävän nopeasti orgasmin

d.     Suurin osa rakastelusta menee kumppanin miellyttämiseen

 

4.     Ehkäisy

a.     Kunnossa, molemmat huolehtivat osansa

b.     Hoidossa –  en ole varma sopiiko tämä ehkäisy minulle

c.      Yritän muistaa

d.     Ei ole kunnossa ja asia vaivaa minua

 

5.     Orgasmipettymys ja -feikkaus

a.     En pety tai feikkaa – saan sen mitä haluan

b.     Huomaan häivähdyksiä turhautumisesta, jos en aina saa

c.      Olen pettynyt ja joskus feikannut – minun on vaikea antaa itselleni lupa nauttia

d.     Kaikki on yhtä pettymystä, feikkaus auttaa kumppania ehkä vähän – nautintoni tiellä on jotain

 

6.     Olosuhteet ja puhuminen

a.     Osaamme puhua intiimeistäkin asioista ja olosuhteet ovat mitä mainioimmat

b.     Puhetta on ja ei ole, olosuhteet ovat pääsääntöisesti ihan suotuisat

c.      En oikein uskalla tai emme löydä oikeita sanoja, olosuhteille pitäisi yrittää tehdä jotain

d.     Emme puhu, kunhan panemme tai sitten emme sitäkään – olosuhteista viis

 

Pisteytys:

 

A=1

B=2

C=3

D=4

 

Alle 10 pistettä:

 

Sinä nautit seksuaalisuudestasi ja kumppanisi/ kumppaniesi kanssa vietetyistä yhteisistä hetkistä. Arkesi tuntuu hyvältä ja pidät huolta itsestäsi. Osaat arvostaa nautintoasi ja pyytää, jos jotain kaipaat. Pääset orgasmin luokse ilman suurempia ponnisteluja, huomaat jos sen eteen meinaa tulla jotain ja osaat toimia. Suosittelen jatkamaan samaan malliin ja luomaan aina vaan uusia tutkimusmatkoja nautinnon lähteille. Jokainen voi tutkia ja kasvattaa omaa seksuaalista potentiaaliaan, missä iässä tahansa. Se mitä se on, tiedät vain sinä. 

 

10-15 pistettä:

 

Tiedät mitä nautinto on vaikka se joskus on karannut käsistäsi. Elämäntilanteesi voi vaihdella, mutta oma käsitys seksuaalisuudesta on sinun hallussasi. Kaipaisit välillä hieman jotain  lisää, aikaa itselle, rauhaa rakastelulle, käyntiä gynekologilla tai puhetta seksuaalisuudesta oman kumppanin/ kumppanien kanssa. Tunnetko jotain, mitä et ole vielä osannut pukea sanoiksi? Nautinnosta ei tarvitse ottaa stressiä tai asettaa jättimäisiä tavoitteita mieltä painamaan, mutta monelle asialle voi tehdä pieniä parannuksia jopa hymyssä suin. Nautinnon nimissä. Puhuminen on avain uusille tasoille ja omaan elämään tutustuminen voi antaa sinulle uusia oivalluksia. Mihin kaikkeen sinusta onkaan!

 

15-20 pistettä

 

Olet huomannut esteitä nautintosi tiellä. Osa saattaa olla vanhaa tuttua, olet niellyt sen tai työntänyt ehkä pois mielestä. Et ole edes kiinnittänyt huomiota kaikkeen elämäntilanteesi takia. Esimerkiksi keskellä ruuhkavuosia tai vaikka kovaa työrupeamaa, ei aikaa eikä voimia tahdo jäädä seksuaalisuudelle. Välillä kuitenkin nautinnon aallot lyövät yksin tai yhdessä kehosi läpi ja muistat, miksi seksuaalisuus on niin ihmeellistä.  Anna itsellesi lupa levätä, helli itseäsi. Seksuaalisuus muuttuu läpi elämän, mutta se ei häviä. Jos sinulla on voimia, lähde rohkeasti yksin, yhdessä tai seksuaaliterapeutin avulla selvittämään esteitäsi ja luo nautinnolle sille kuuluva tila. Luo sanoiksi se, mitä tunnet. 

 

yli 20 pistettä

 

Seksuaalisuutesi on haasteiden edessä. Tai se voi tuntua kuin se olisi hukassa, jäänyt jonkun alle tai karannut jonnekin pois. Nautinto on ehkä joskus koettu tai sitten et ole vielä saanut sitä kokea.  Huomaat, että sinun on vaikea rentoutua ja kuulostella omaa nautintoa. Meneekö kumppanisi nautinto mielessäsi sinun nautintosi edelle? Vai koetko nautinnon häpeällisenä asiana? Joskus toisen sanat voivat loukata niin, että sitä sulkeutuu kuin simpukka. Elämässäsi voi olla tapahtunut aiemmin asioita, jotka vaikuttavat vielä tänäänkin. Aina niiden yhteyttä seksuaalisuuteen ei itse edes tunnista. Lähde rohkeasti hakemaan seksuaaliterapiasta apua, jos sinulla on siihen voimia. Avun hakeminen on rohkeutta.

 

APUA ON TARJOLLA: Sexpo-säätiöllä on myös ilmainen seksuaalineuvonta, jossa tilannettanne voidaan kartoittaa. Seksuaaliterapiaa tarjoaa muun muassa Sexpo-säätiö ja Väestöliitto sekä yksityisen puolen terveyspalvelut. Ympäri Suomea on myös lukuisia yksityisiä seksuaaliterapeutteja, jotka voivat arvioida tilannettanne ja pohtia, minkälaista apua juuri sinä kaipaisit. 

 

Voit lukea lisää kirjastani Iso O – matkaopas huipulle ohjeitani seksuaaliterapeuttina ja naisena kohti nautintoa ja sen upeaa huippua, orgasmia. Kirjaani löytyy kirjakaupoista, niin sähkökirjana kuin kirjastoistakin ympäri Suomen. 

 

Minkälaisia ajatuksia orgasmin esteet testini herätti sinussa? Syntyikö siitä uusia oivalluksia? Jos testit innostavat sinua, kokeile myös tekemääni Parisuhde testi, joka löytyy postauksesta Tee testi - Missä kunnossa parisuhteenne on? <3

 

*HUOM! Puhu murun Orgasmin esteet testi on itse suunnittelemani eikä se kata kaikkia orgasmi haasteiden osa-alueita. Sen tarkoitus on olla suuntaa antava

*Kuvat Pixabay

*Jos et ole vielä Puhu murun seuraaja ja tykkääjä Facebookissa, tule mukaan matkaan! Nostan esiin kiinnostavia artikkeleita sekä vanhoja ja uusia blogitekstejäni. Toisinaan arjen kuulumisia ja oivalluksia. Kuvia elämästäni pääsee seuraamaan Puhu murun Instagram tililtä. <3

Kommentit (0)

Tällä kertaa vuorostaan miehille tiukkaa asiaa naisista. Jos et ole heterosuhteessa, voit silti lukea tämän kumppanina. On nimittäin aika heittää pois freudilainen käsitys emätinorgasmin superasemasta orgasmien maailmassa. Kaikki orgasmit ovat upeita ja arvokkaita. 

 

Suurin osa naisista ei saa orgasmia pelkässä yhdynnässä ja lähes jokainen nainen kokee orgasmin saamisen haasteelliseksi jossain vaiheessa elämäänsä. Kun yhdyntään lisätään klitoriksen kiihottaminen käsin tai seksilelun kanssa, mahdollisuus orgasmiin nousee jo hurjasti. Helpoimmin naiset saavat, jos käsiseksi ja suuseksi yhdistetään. 

 

Saatat pohtia miksi en ilmoittanut mitään lukumääräisiä prosentteja. Tämä johtuu siitä, etten halua kumppanisi suorituspaineiden kasvavan yhtään enempää. Suorituspaineet ovat yksi naisen orgasmin pahimpia vihollisia. Ja voin kertoa, ettei seksuaaliterapiaan tuleva nainen halua tilastotietoa orgasmihaasteiden keskellä.

 

Mitä sinä sitten voit tehdä miehenä? 

 

Sinunkin on hyvä muistaa, että naisen orgasmin tärkein lähde ovat hänen aivonsa. Kumppanillasi täytyy olla hyvä, kunnioitettu, arvostettu ja turvallinen olo, ja kun tämä on toteutunut ja  suhteenne on kunnossa, voit vaihtaa roolia pahaksi pojaksi tai mikä ikinä teille on kiihottavinta.

 

Pika-ohje miehille: ole kärsivällinen! Kun sinä haluaisit jo siirtyä yhdyntään, jarruta. Kun naisesi anelee yhdyntää, jatka vielä kiusaamista. En usko, että kadutte. Osoita sen sijaan sanoin ja teoin, miten haluttava hän on vaikka et menisi heti suoraan asiaan.

Tärkeintä on kuitenkin, että nainen itse arvostaa omaa orgasmiaan. Sinulla miehenä on kuitenkin tärkeä rooli loistavana nautinnon oppilaana tai kokeneena hekuman luojana. Voit olla tärkeä tuki ja turva. Seksuaalisen itseluottamuksen kasvattaminen voi viedä naiseltasi aikaa ja sinua tarvitaan silloin. Tutustukaa yhdessä naisesi ihmeelliseen seksuaalisuuteen, jos se on vielä tuntematon. Olkaa rohkeita ja ennakkoluulottomia tutkimusmatkailijoita.

 

Voi olla, että kaveripiirisi ”supersonni” mahtailee, että saa kaikki naiset laukeamaan. Suosittelen silti lämpimästi, että jos et tiedä, kysy naiseltasi – älä oleta. Sinun ei tarvitse olla naisen nautinnon supertietäjä. Seksuaalisuuden saloja saa ja voi opetella läpi elämän. <3

 

*Lue lisää naisen nautinnosta ja orgasmeista tuoreesta kirjastani Iso O – matkaopas huipulle. Lue ainakin luku 5, sillä se on kirjoitettu naisen kumppaneille. Matka on tärkeä, ei vain huippu. Kirjani arvonta jatkuu blogissani aina sunnuntaihin 8.4 saakka!

*Jos haluat kysyä jotain, voit laittaa kommentteihin minulle kysymyksen aiheeseen liittyen. Prosentteja liittyen naisen orgasmiin voit käydä katsomassa esimerkiksi Finsex 2015 -tutkimuksesta. 

 

*Jos et ole vielä Puhu murun seuraaja ja tykkääjä Facebookissa, tule mukaan matkaan! Nostan esiin kiinnostavia artikkeleita sekä vanhoja ja uusia blogitekstejäni. Toisinaan arjen kuulumisia ja oivalluksia. Kuvia elämästäni pääsee seuraamaan Puhu murun Instagram tililtä. <3

*Avaus kuva on murun ottama, ihanaa helsinkiläistä katutaidetta. Ja toinen kuva Pixabay. Kirjakuvani on ottanut Meri Björn ja kansi on Sanna-Reeta Meilahden käsialaa.

Kommentit (2)

MA

Miten viettää kahdenkeskistä aikaa uusioperheessä, kun aina joku lapsista on kotona? Ja riidan aiheena yleensä eksät.
.

Pöö123

Miten saada mies haluamaan seksiä enemmän? Olen huono tekemään aloitteita ja tässä asiassa aika perinteinen eli mielestäni miehen kuuluisi olla se aloitteellisempi osapuoli.

”Kunpa naiset vain oppisivat rakastamaan itseään ja kehoaan ja tajuaisivat mikä masennuslääke ja sallittu huume orgasmi on. Se poistaa kivut, kolotukset, pääsäryt, huonon tuulen ja antaa virtaa. Koskaan ei ole liian huono hetki eikä liian kiire harrastaa seksiä.”

-Nainen 49v.  (Iso O – matkaopas huipulle)

 

Nyt kun kirjani on tullut painosta, on tullut aika arpoa niitä teille lukijoilleni. Iso O – matkaopas huipulle on kaikille naisille ja naiseksi itsensä kokeville, aina alle kaksikymppisestä  isoäiteihin saakka. Olisi upeaa, jos miehetkin lukisivat kirjaa. Ja onhan siellä oma luku kumppaneillekin. 

Nainen voi tutustua omaan seksuaalisuuteensa itsekseen, kumppanin kanssa tai kirjan avulla. Tieto on valttia eikä pidä olettaa, että osaisimme kaiken itsestään. Parhaimmillaan tästä aukeaa aivan uusia oivalluksia nautinnon ihanaan maailmaan. Sillä kyse ei ole vain orgasmista vaan myös ihanasta matkasta sinne. 

 

On ollut ihan mieletöntä saada teiltä lukijoiltani kannustavaa palautetta koko kirjantekoprosessin ajan. 

 

Odotan innolla ja jännityksellä, mitä te pidätte kirjastani. Kaiken palautteen ja kommentit otan mielelläni vastaan, ja voit laittaa niitä meiliini puhumuru@gmail.com, voit myös laittaa Puhu muru -facebooksivujen kautta yv -viestiä.

Niinkuin kirjani johdannossa toivotan:

 

”Tällä matkalla saat äännellä, kiemurrella, kynsiä ja vaikertaa miettimättä, mitä muut sinusta ajattelevat kunhan nautit! Ihanaa matkaa!” <3

 

* Arvon kolme Iso O - matkaopas huipulle kirjaa. Arvonnan säännöt ovat helpot. Kerro kommentissa minkälaisista aiheista, asioista tai ihmisistä haluaisit lukea Puhu muru -blogistani. Muista myös laittaa erottuva nimimerkki ja kirjoita se itsellesi muistiin. Voit myös jättää sähköpostiosoitteesi, se auttaa voittajan tavoittamisessa. Arvonta alkaa NYT ja loppuu viikon päästä sunnuntaina 8.4. klo 23:59. Ilmoitan kolme voittajaa täällä blogissa. Onnea kaikille arvontaan! =)

*Jos et ole vielä Puhu murun seuraaja ja tykkääjä Facebookissa, tule mukaan matkaan! Nostan esiin kiinnostavia artikkeleita sekä vanhoja ja uusia blogitekstejäni. Toisinaan arjen kuulumisia ja oivalluksia. Kuvia elämästäni pääsee seuraamaan Puhu murun Instagram tililtä. <3

*Jos olet bloggaaja, vloggaaja tai toimittaja, voit pyytää kirjastani arvostelukappaletta kustantajani viestintä- ja markkinointi vastaavalta Heiniltä: heini.salminen@kosmiskirjat.fi 

*Kuvat ovat otettu kustantajani Kustannusosakeyhtiö Kosmoksen toimistolla. 

Kommentit (123)

Mamba

Haluaisin lukea lisää 40+ parisuhteista, siitä kun aikuisiällä löytää itsensä uudelleen avioeron jälkeen 😊

Piivii

Haluaisin lukea kuinka pitkässä parisuhteessa saisi kipinän uudelleen takaisin tai kuinka sen pitää yllä.

Juliekaroliina

Lapsiperheen ja parisuhteen sovittamisesta yhteen, oman ajan tärkeydestä arjen keskellä

KA

Parisuhteen löytymisen vaikeudesta. Kaikkialta saa sellaisen kuvan että ei muuta kun valitset kenen kanssa haluat suhteen. Se on kumminkin kaukana todellisuudesta. Suhteen löytäminen nelikymppisenä todella vaikeaa.

Fazerinsininen

Minua kiinnostaa se, miten aikuiset muodostavat parisuhteen. Miten päästä oman muurin ylitse, uskaltaa antautua pelotta.

Kukkaro

Erilaisista sitoutumistyypeistä, suhteesta missä toisella on mielenterveysongelmia, suhteesta addiktiin, siitä, miten suurista haasteista parisuhteessa voi selvitä ilman eroa... kaikesta mikä aiheuttaa parisuhteessa ongelmia, on se sitten seksittömyys, puhumattomuus, pettäminen, terveydelliset tai taloudelliset haasteet. Kaikkea, mistä voi oppia hoitamaan parisuhdettaan ja itseään ajoissa paremmin ennen kuin tulee totaalinen seinä vastaan.

HopeaKyynel

Parisuhteen aloittaminen eron jälkeen yli 30-vuotiaana kun kummankin huonot kokemukset painaa (pettäminen, on jätetty, tunnekylmä lapsuus, jne.) Miten uskaltaa rakastaa? Miten tukea toista uskaltamaan suhteeseen täysillä?

Omenapuuro

Puhu muru -blogi on ollut lukulistalla jo pitkään ja aiheita on ollut laidasta laitaan.
Kiinnostaisi lukea, miten teini-iän seksuaaliset kokemukset vaikuttavat aikuisiällä, miten rohkaistua puhumaan partnerin kanssa seksistä ja asioista, joista nauttii. Miten puhua seksistä lasten kanssa?

Marke

Erilaisista tavoista olla suhteissa, etänä, ystävänä, taloudellisista syistä, pelkästään seksisuhteessa,

evvk

Miten päästä seksinegatiivisuudesta.. Mies oli vuosia alkoholisti ja niiden vuosien aikana opin vihaamaan seksiä. En ole löytänyt seksualisuuttani sen jälkeen- en tiedä edes mistä aloittaa..

Sanin

Olisi kiva lukea siitä että 40+ herää omaan seksuaalisuuteensa uudelleen, mutta puoliso uinuu monen hiljaisen vuoden jälkeen.

Lumos

Onnittelut julkaistusta kirjasta! Tahtoisin lukea siitä kuinka pitkän parisuhteen saa pysymään hyvänä ja kipinänkin mahdollisesti mukana. Kuinka kumppania voi tukea elämän aikana tämän seksuaalisen kasvun ja muutoksen aikona?

elämänmakuinen

Haluaisin lukea erosta ja seksuaalisuudesta, kun suru painaa päälle ja omaa seksuaali-identiteettiä täytyisi päivittää uuteen elämäntilanteeseen sopivaksi.

Mursu40

Miten puhua rakentavasti ja sopivan neutraalisti seksistä lasten kanssa?Ja minkä ikäisten lasten kanssa olisi puhuminen jo hyvä aloittaa?

Sevgi

Haluisin lukea luottamuksesta. Tarinoita siitä ja miten helposti sen voi menettää ja kuinka vaikeaa saada takas. Miten luottaa uuteen kumppaniin tai ystävään. Omia kokemuksia luottamuksen rikkomisesta, miten paljon sattuu ja miten siitä pääsee yli/pääseekö yli. Itsellä kummittelee vielä vuosienkin jälkeen kun joku on pettänyt luottamuksen.

TSMS

Elämästä eron jälkeen, kuinka huomaakin, että ero oli itselle ehkä parasta mitä saattoi tapahtua. Kuinka aina olit siinä uskossa, että orgasmi ei ole yhdynnässä minulle mahdollista, kunnes eron jälkeen tietyn miehen kanssa saatkin orgasmin ensimmäisenä yhteisenä yönä, yhdynnässä. Minussa ei ollutkaan mitään vikaa?! Kuinka paljon kaikkeen vaikuttaa toisen hyväksyntä, sellaisena kuin on ja meillä kaikilla on lupa nauttia seksistä.

Marjukka

Tahtoisin lukea vaihdevuosien vaikutuksesta naisen seksuaalisuuteen. Miten kehossa tapahtuvat fysiologiset muutokset vaikuttavat seksiin ja kokemukseen omasta itsestä seksuaalisena olentona. Entä jos itsellä on haluja, mutta miehellä ei?

Vierailija

Lukisin mielelläni lapsen/nuoren seksuaalisuuden tukemisesta.Olen itse saanut toukan "kädet peiton päällä" kasvatuksen ja uskaltanut tutustua omaan seksuaalisuuteeni vasta nyt reilu kolmekymppisenä.

Eijara...

Kirjoita vaihdevuosien ihanuudesta. Siitä miten ihanaa on vanheta yhdessä myös eroottisesti. Kuinka paljon iloa voi saada yli kuusikymppisenäkin läheisyydestä.

Auringonkukka

Haluaisin lukea siitä miten synnytys vaikuttaa naisen seksuaalisuuteen ja seksiin ja haasteista joita voi olla esim. muuttuneen kehonsa hyväksymisessä.

Vierailija

Tunteiden nimeämisestä ja tunnistamisesta. Parisuhteen ylläpitämisestä aikuisena mutta nuorena parina +40.
Omien tunnelukkojen avaamisesta

kissanen

Haluaisin lukea kipinän uudelleen saamisesta, parisuhteen kriiseistä sekä eri tilanteiden (esimerkiksi läheisen kuolema, työttömyys jne.) vaikutuksista parisuhteeseen.

Nina L

Monia kiinnostavia aiheita olet jo blogissa käsitellyt ja tässä tullut monia hyviä ehdotuksia. Kirjoititkin hiljattain seksistä puhumisesta ja sen tärkeydestä, se on mielenkiintoinen aihe. Itseä koskettaa ja kiinnostaa aiheena myös parisuhteen selviäminen läpi vauvavuoden ja oman seksuaalisuuden muuttuminen äitiyden myötä.

SK

Ihan tavallisesta (lapsiperhe)arjesta ja (pitkän) parisuhteen yhteensovittamisesta, sekä hyvän yhteyden ylläpitämisestä.

Muikkukunkku

Seksi ja yhdessäolo Synnytyksen jälkeen ja pikkulapsi-aikana kun ei ole omaa aikaa eikä paikkaa, haluttomuudesta ja keinoja sen taltuttamiseen, oman vartalokuvan muuttuminen ja sen vaikutukset(raskaus, synnytys ja lihominen).

Nakki

Ei tule mitään erityistä mieleen aiheena, uteliaana tutustun blogiisi ja jään seurailemaan!
Hyviä ehdotuksia olikin jo lueteltu.

Tansku78

Haluaisin lukea uusioperheen, jossa on teini-ikäiset lapset, arjen iloista ja ongelmista... toinen mistä haluaisin lukea, narsisti exä ei jätä rauhaan ym.

Inkeri

Haluaisin lukea lapsi/vauva-arjen ja parisuhteen ja seksin yhdistämisestä.
Käyn itse oikein Jaakobin painia itseni kanssa päivittäin, kun tahtoisin olla parempi vaimo ja silti vauvalle läsnä 247.

Silkku

Tykkään lukea parisuhteiden dynamiikkaa sekä parisuhdeseksiä käsittelevistä aiheista. :)

KatriR

Kaipaisin keinoja miten puhua seksistä lapsille ihanana asiana, josta lasten ei tarvi puhua ällöilllen ja silmiä pyöritellen. Aihe kuitenkin alkaa kiinnostamaan jo alakouluikäisiä.

Waterlily

Aikuisen sinkkunaisen seksuaalisuuden toteuttamisesta käytännössä - yhden yön jutut, varatut miehet, friends with benefits, nettituttavuudet jne

Sallulah

Miten seksuaalisista ongelmista ja traumoista yleensä selvitään, tapoja ja ajatusmalleja. Ehkä myös enemmän aiheuttajista, koska nyt on ollut laajasti puhetta myös asioista jotka niitä aiheuttavat, mutta joita ei yleisesti ole ajateltu esimerkiksi hyväksikäytöski tai väkivallaksi. Aiheita voisi olla ihan varhaislapsuuden koskemattomuus, perheiden tabut, teini-iän epävarmuus, työpaikka-ahdistelut... Ihan jotta ymmärtäisimme toisiamme paremmin.

Myös vinkkejä hyvän parisuhdeseksuaalisuuden ylläpitoon :)

KristaN

Minua kiinnostaisi lukea raskauden ja synnytyksen vaikutuksista seksuaalisuuteen sekä parisuhteen hoitamisesta vauva-aikana!

Lillitan

Haluaisin lukea yli nelikymppisten elämästä, parisuhteesta ja normaalista arjesta👍😀

Piipa

Vinkkejä sinkun rakkausrintamalle. Kuinka löytää se oikea? Mistä etsiä? Vietin taas pääsiäisen yksin. Olisi mukava löytää kumppani. Kirja kiinnostaa.

H

Luottamuksesta. Kuinka helposti sen voi menettää ja kuinka sen saa takaisin ja mitä keinoja siihen tarvitaan.

Magma

Haluaisin lukea vinkkejä miten puhua seksistä lapsille. Haluaisin kertoa miten asia on ja esittää seksin luonnollisena ja ihanana asiana, kahden kauppana.

Katoava kipinä

Apua kaivataan. Lapset kohta pois pesästä, pitkä parisuhde ja nyt jotenkin seksi vähentynyt. Sitä en haluaisi. Muutenkin nuupallaan tämä miehen kanssa oleminen.

Unnuttaja

Unnutus on mietityttänyt. Miten siitä puhua tai miten se vaikuttaa aikuisena (miten se esimerkiksi vaikuttaa itsetyydytyksen taitoon). Tietysti myös parisuhteen kipinän ylläpitoon ottaisi mielellään vinkkejä - ainakin jos toinen tekee töitä (liian) paljon, lapset vievät aikaa ja arki painaa ja silti (yksipuoleisesti) haluaisi lisää lapsia :)

Nannukka

Siitä, mitä tapahtuu parisuhteelle kun pikkulapsiaika taittuu koululaisten kanssa elämiseen, tai kun koululaisaika vaihtuu murkkuikäisten ja nuorten kanssa elämiseen. Itsensä etsiminen, omana itsenään oleminen ja perheen erilaisissa vaiheissa eläminen ja näiden kaikkien vaikutus parisuhteeseen. Mitä tehdä jotta parisuhdekin voisi hyvin.

Viherpeukalo

Tahtoisin lukea siitä, millaisia alkuraskauden, keskiraskauden ja loppuraskauden oireita voi naiselle tulla ja mikä auttaa vauvan synnyttyä siinä, että voi hyvin vauvavuotena. Synnytyksestä olisi myös mukava kuulla, miten itse voisi valmistautua omaan synnytykseen. Myös sellainen asia kuin isän roolista ennen raskautta, raskauden aikana ja vauvavuotena olisi kiinnostavaa tietää.

Sofy

Haluaisin lukea lisää mm. Parisuhdeongelmien ratkaisutavoista, rakkauden löytymisestä, itsensä tuntemisesta, kuinka eheytyä eron jälkeen ja antaa anteeksi sekä kuinka päästä eroon yksinäisyydestä. Näistä tämän hetken polttavimmista mietteistä tällä hetkellä 😊❤️

Vierailija

Haluaisin lukea päänsisäisistä muureista, ja miten lähteä niitä voisi lähteä purkamaan. Yksin kyllä onnistuu monenlainen nautinto, mutta kun toinen ihminen on paikalla niin muurit kasvaa ympärille ja nautinto jää vähäisemmäksi.

Piitzu70

Haluaisin kuulla, kun on eronnut pitkästä parisuhteesta, niin kuinka löytää/uskaltaa löytää sen uuden rakkauden, sillä kaipaus rakkauteen on olemassa.

Peppiina

Onnittelut kirjasta! Haluiaisin lukea seksiin ja seksuaalisuuteen liittyvistä peloista ja riittämättömyyden tunteista. Miten löytää kumppani 30-vuotiaana kokiessaan yksinäisyyttä? Miten oppia nauttimaan myös vapaudesta ja samalla kokea olevansa seksikäs ja ylipäätään seksuaalinen olento?

Heilli

Tahtoisin lukea pareista joilla on isompi/iso ikäero! Myös samaa sukupuolta olevia pareja olisi mukava nähdä, yleensäkkin seksuaalisuuden erimuotoja ja monimuotoisuuteen liittyviä asioita pitäisin tärkeänä ja kiinnostavana!

Ihanaa kevättä 🏵️

Minnamariax

Mielenkiintoni on suuri koko kirjaa kohti. Millaisesta näkökulmasta olet lähestynyt kipeitäkin asioita. Vinkkejäkin ja virikkeitä seksielämää mielelläni lukisin opuksestasi :)

Sensu

Haluaisin lukea oman kipinän ilmaisemisesta, kun kokee kuitenkin tuon "oman halun" häpeäksi.
Kiitos Maria ihanista blogeista varsin tuo Kotiinpaluurìita ❤
Aurinkoista kevättä Sinulle!

Hemggu

Haluaisin lukea siitä miten miehen ainainen laukeamattomuus vaikuttaa naisen seksuaaliseen itsetuntoon. Naisten orgasmin puuttumisesta aina puhutaan mutta entä kun kyseessä on oma mies joka ei koskaan pääse huipulle.

Marzone

Haluaisin lukea siitä, miten itsetunnon saisi kohotettua parisuhteen päättymisen sekä raskauden jälkeen. Itselläni raskaus on henkisesti ollut hyvin raskas kokemus eron vuoksi ja oma naisellisuus sekä itsetunto tuntuu olevan vain historiaa.

Anna4532

Avoimesti seksuaalisuudesta. Haluaisin lukea seksuaalisuudesta Ilman vähättelyä, tuomitsemista ja ennakkoluuloja. Haluaisin lukea seksuaalisuudesta ja seksistä oikeiden ihmisten, samaistuttavien kokemusten pohjalta ilman että seksistä täytyy tuntea häpeää. Seksi on normaalia, kaikki siihen liittyvät asiat ovat normaaleja, ja minä olen normaali ollessani kiinnostunut seksuaalisuudestani ja siitä kuka minä olen ja mistä pidän.

Asiantuntijana haluaisin että jatkaisit seksistä puhumista kuten aiemminkin olet puhunut, ystävältä-ystävälle asenteella ja niin että minulle tulee lukijana turvallinen ja seesteinen olo lukiessani niin herkästä aiheesta. Haluaisin aiheina niitä kaikkein vaiettuja aiheita, kuten anaaliseksi , voiko seksiä harrastaa vaikka olen Äiti ja vauva nukkuu vieressämme, tai tunnelukot seksiin ja hormoneihin liittyen.

Kiitokset ihanista kirjoituksistasi.

Kaisa

Aitoja, elämänmakuisia kirjotuksia seksistä, erotiikasta, kumppanuudesta, kehokokemuksesta, läheisyydestä, seksuaalisuudesta ja kaikesta siihen liittyvästä.

Uutena kolleganasi saan paljon teksteistäsi irti ja kirjasi tulisi luotani lähtemään myös asiakkaille lainaan! Lähtee se vaikken arvontaa voittaisikaan!♡

Rinda

Haluaisin lukea siitä, miten aikuinen nainen voi löytää seksuaalisuutensa ja itsensä vuosien jälkeen, kun aiemmin on keskittynyt vain toisten miellyttämiseen eikä enää tunnista, mistä itse nauttii jne.

traffic

Haluaisin lukea enemmän myös miehen seksuaalisuuden haasteista ja lukoista. Kaikki seksuaalisuuden asiat kyllä kiinnostavat!

elu

Tuossa onkin tullut jo loistavia aihe-ehdotuksia, joista voisin kompata useampaakin. Mutta haluaisin kuulla vinkkejä 1) miten lakata rakastamasta väärää ihmistä, 2) voiko avioeron jälkeisen lähes 10vuotta jatkuneen sinkkuuden jälkeen kyetä vielä parisuhteeseen ja jakamaan elämänsä ja ehkä myös kotinsa jonkun kanssa, ja 3) voiko vuosien (tahattoman) selibaatin jälkeen vielä osata homman ja ylipäätään oppia nauttimaan siitä.

NennA

Löysin vasta tänään tämän blogin ja ig:n ja suoraan arvontaan 😊 Tuntuu, että vasta nyt lähellä 40v alkaa miettimään erilailla itseään, seksuaalisuuttaan ja oikeasti nauttimaan omasta ajasta tehdä ja nauttia, kun lapsetkin on kasvanut isoiksi, toinen jo aikuiseksi. Ihanaa! Lisää nautintoa ja omaa hyvinvointia! Paljon ja kevätkin vielä 😊

Emppuuu

Haluaisin lukea ensirakkauden päättymisestä, sinkkujen seksielämästä ja yleisesti seksuaalisuudesta.

Cherry G

Mielellään lukisin naisista, jotka ovat löytäneet oman itsensä ja nautintonsa neljäkymppisinä. Kuulun itse tuohon ryhmään. Vasta eronneena nautin vapaudesta toteuttaa halujani ja olisi ihana kuulla muiden kokemuksia. Ties vaikka löytäisi hyviä vinkkejä entistä parempiin kokemuksiin. 😊

lmk

Elämme ruuhkavuosia pk-seudulla ilman tukiverkostoa. Työ on molemmilla psyykkisesti kuormittava. Parisuhteen hoitamiseen olisi jaksettava paneutua, tähän olisi hyvä saada energiaa. Näistä asioista lukisin mielelläni.

Ei tänne itkemään ole tultu

Kirjoita meille petetyn kostonhalusta, silloin kun toinen on pettänyt ja tulee halu kostaa niin pettäjälle kuin sille toisellekin osapuolelle, joka on ollut mukana pettämisessä. Kuinka päästä tästä tunteesta yli ja ennen kaikkea mitä mahdollinen kosto taas voisi aiheuttaa ja tuoda tullessaan...

PistePilkku

Olen vasta hiljattain löytänyt blogisi, ja lukenut vain joitain tekstejä. Tykkään tyylistäsi kirjoittaa, ja lukijan on helppo samaistua esimerkkien kautta lukemaansa. Aiheet ovat jotenkin arkipäiväisiä, sitä lisää!
Jotenkin kiva lisä esimerkit omasta arjestasi ja sen "epätäydellisyydestä" (postaus kun mies palasi työmatkalta) tuovat inhimillisyyttä lukijalle, kaikki ei aina mene niinkuin ajattelemme tai toivomme.
Ihmiset ovatkin heitelleet hyviä aiheita, joista heijastuu hyvin se kuinka seksuaalisuus on ihan koko elämän mittainen matka, joka muuttuu ja muovautuu matkalla, ja josta me halutaan ja tarvitaan tietoa koko matkan ajan.
Mutta jos jonkun aiheen nyt heitän, niin seksuaalisuus ja häpeä (jep, laaja aihe).

Haidinn

Haluaisin lukea toisen menneisyyden hyväksymisestä, siis siitä että toinen on ennen minuakin rakastanut ja jakanut elämäänsä jonkun kanssa, eikä se ole minulta pois. Molemminpuolisesta luottamuksesta yhdessä oloon, vaikka ympärillä tapahtuisi mitä. Pitkän parisuhteen aikana tulevien muutoksien käsittelyyn ja hyväksymiseen. Ihmisten oman elämän kokemuksia ja esimerkkitapauksia. Onnellisuudesta ja seksualisuuden monista sävyistä.

Kiitos että kirjoitat, ja herätät tunteita joita tutkiskelemalla voin oppia lisää itsestäni!

Laatuvosu

Huomenta,

ja kiitos eilisestä Aamu-tv:n haastattelusta kirjaasi ja naisen orgasmiin liittyen. Virkistävää kuulla aiheesta avointa keskustelua ja jäin miettimään orgasmeista puhumista muutoinkin; sen helpoutta tai vaikeutta, ja kenen kanssa ja miten. Edellä on kommentteja, joissa toivotaan tärkeitä aiheita blogiisi. Itseäni kiinnostaa lukea oikeastaan vähän kaikesta seksuaalisuuden ulottuvuuksiin liittyvästä, kunhan siinä on jotain faktaakin mukana.

kukkaniini

Haluaisin lukea enemmän kommunikaation tärkeydestä ja puhumattomuudesta suhteessa. Kipinän ylläpitäminen pitkässä suhteessa kiinnostaa myös.

Lilian

Siitä miksi toiset pettävät aina vaan vaikka parisuhteessa ja elämässä olisikin kaikki ihan hyvin ja saa parasta kokemaansa seksiä oman puolisonsa kanssa ihan riittävästi.

Aidu

Edellä on jo todella paljon hyviä ja mielenkiintoisia ehdotuksia, varsinkin mm. kommunikaation tärkeydestä ja puhumattomuudesta sekä ruuhkavuosista ilman tukiverkkoa lukisin mielelläni enemmän.

Niipuliini

Haluaisin lukea enemmän siitä, että mitä tehdä jos mies on haluttomampi suhteessa kuin nainen ja miten asiaa voisi parantaa kotikonstein.

Jooganainen

Olet jo kirjoittanut paljon mielenkiintoisista aiheista, kiitos niistä.

Haluisin vielä lukea siitä, miten ylläpitää pitkää suhdetta sekä miten oma hyvinvointi vaikuttaa parisuhteeseen ja seksiin.

SAT80

Haluaisin lukea 30-45 vuotiaiden sinkkumiesten ajatuksia parisuhteesta. Mitä odotuksia, vai onko niitä. Miksi etsiä parisuhdetta, jos siihen ei ole kuitenkaan valmis.

Oikeus_oohon

Hei, haluaisin lukea siitä kuinka erilaisista peloista on päässyt eroon ja yleisesti vinkkejä oman seksuaalisuuden kasvattamiseen. Myös muiden tavat puhua seksuaalisuudesta kumppanin kanssa kiinnostaa.
Seksi ja seksuaalisuus on edelleen osin tabu tai iso kynnys ja itse haluaisin auttaa ja tukea nuoria läheisiäni löytämään oman itsensä ja seksuaalisen varmuutensa nykypäivän kauneusihannevääristymien takaa.

UusiElämä

Haluaisin lukea siitä miten löytää yhteinen uusi sävel pitkään jatkuneessa parisuhteessa, jossa ollaan aloittamassa erillään asumista.

Satua

Haluaisin lukea siitä liten oppia arvostamaan itseään ja omaa kehoaan, jotta oppisi nauttimaan seksistä.

Sinnaz

Olen jonkin verran seurannut blogiasi. Jossakin vaiheessa tahtoisin lukea kirjasi. Vielä en ole laittanut tilaukseen: opiskelijaperheessä rahaa on niukalti.
Tahtoisin lukea enemmän orgasmiin liittyvistä tunnelukoista. Itselläni oli turvaton lapsuus ja uskon sen vaikuttavan orgasmin saannin vaikeuteen. Myös pitkän parisuhteen seksi kiinnostaa ja myös miten lähteä ratkaisemaan haluttomuutta.

Susde78

Tahtoisin kirjan 💕

Kirjoita blogiin aiheesta:
Miten lapsiperheen kiireessä saa varastettua aikaa puolisolle riittävästi ja miksi se on niiiiin kovin tärkeää!

Tiiariina

Käytännön ohjeita "vanhanaikaisen" ja ahdasmielisen seksuaalikasvatuksen saaneille +50 naisille. 😊

Nejohka

Uuden parisuhteen haasteista selviämisestä kun taustalla on oikestaan vain pettymyksiä ja pitkä yksin olo.

Aurinkoinen15

Miehen haluttomuus. Kun kaikki muu suhteessa toimii ja on hyvin, paitsi seksi. Miten saada tunnelukko, tabu murrettua. Miten saada mies uhrin roolistaan hakemaan apua.

Roosuli

Haluaisin lukea siitä kuinka oppia arvostamaan itseään ja tätä kautta olemaan parempi puoliso toiselle, ilman häpeilyjä esim. omasta kehosta.

Rumpali

Olen uusi lukija ja en ole ehtinyt vielä kaikkia tekstejäsi kahlata läpi, mutta jos aiheena miehen haluttomuudesta ei ole vielä kirjoitusta, niin siitä kiinnostaisi kyllä lukea!
Varsinkin jos haluttomuuden taustalla on naisen muuttunut keho lasten saannin jälkeen.

Tazz

Minua kiinnostaisi miten löytää kipinä tai ylipäätään haluja ruuhkavuosien keskellä, kun mielessä pyörii miljoonat asiat

Puhu muru
Liittynyt2.1.2018

ARVONTA ON PÄÄTTYNYT. Voittajat arpoi jälleen tyttäreni ja numerot sekä nimimerkit 3 Mirkka76, 29 Sassa, 78 elu voittivat tällä kertaa. Laitan jokaiselle voittajalle erikseen vielä meiliä. Kiitos valtavasti kaikille arvontaan osallistuneille. Ja kiitos mahtavista kirjoitus aiheista, mitä ehdotitte minulle. Yritän paneutua niihin ihan rauhassa pikku hiljaa, kun tämä kirjan haastattelu "hässäkkä" helpottaa. Kiitos myös kaikesta ihanasta palautteesta, jota annoitte. =)

Jos innostuitte kirjastani Iso O - matkaopas huipulle, sen voit hankkia netistä helposti useammastakin kirjakaupasta, Suomalaisesta kirjakaupasta, Akateemisesta kirjakaupasta, Era Novasta ym. Ja kirjani pitäisi löytyä myös monesta Suomen kirjastastosta. Jos omastasi ei löydy, käy rohkeasti toivomassa sitä! <3

P.s Kirja on myös loistava äitienpäivä lahjatoive, jos kumppanisi pohtii sitä. ;)

Ellunlellu

Haluaisin lukea enemmän raskausajan ja sen jälkeisistä haasteista ja miten niistä selviytyä. :)

Seuraa 

Puhu muru blogin kirjoittaja on erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström, jolla on vastaanotto Sexpossa. Hän on myös toinen Pannaan menemään -kirjan kirjoittajista ja naisten orgasmeista kertovan Iso O - matkaopas huipulle kirjan kirjoittaja. Blogissaan Marja kirjoittaa rakkaudesta, seksuaalisuudesta ja naisen elämästä. Aiheet kuuluvat Marjan elämään vahvasti murun ja kolme lapsen kautta. <3
www.marjakihlstrom.fi

Seuraa somessa

Facebook

Ota yhteys bloggariin

puhumuru@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat