Kirjoitukset avainsanalla tieto

Kaupallinen yhteistyö Kustannusosakeyhtiö Kosmoksen kanssa

 

Olin ensi sivuista asti myyty! Miksi tämä kirja ei ilmestynyt jo vuonna 2007, kun minä tulin yllättäen äidiksi. Olisin todella tarvinnut tätä. Tätä olisi voinut lukea väsyneenäkin, toisin kun jotain tylsää opasta.

 

Ami Lindholmin Vauvakirjassa on kaikki olennainen tiivistettynä hauskoihin, mutta koskettaviin kuviin. Kolmen lapsen äitinä nauroin ääneen kuville. Toisaalta osa koskettaa joitain tunnemuistoja niin syvältä, että meinaan alkaa itkeä.

 

Tämä kirja ei pihtaa, vaan näyttää koko totuuden. Ruusunpunaisista unelmista päästään suoraan helvettiin vauvavuoden aikana. Välillä hyvinkin lyhyen ajan sisällä.

Ihana vauva on usein rakkauden ilmentymä , mutta joinain hetkinä (tai useampinakin) vauvavuonna, voi tuntua että vauva repii vanhemmat erilleen.

 

Ehdotan jälleen kunnon kirjaa äitiyspakkaukseen opasvihkojen rinnalle täydentämään perheiden tietopakettia vanhemmuudesta ja vauvanhoidosta. Aiemmin suosittelin esimerkiksi Ina Westamanin Syliin kirjaa äitiyspakkaukseen. Tämä Vauvakirja täydentäisi sitä hyvin. Vielä kun löytyisi jotain, joka ei olisi heteronormatiivista, olisi jokaiselle jotakin, sillä perheitä on monenlaisia.

 

Voisiko tällä jopa alentaa pikkulapsiperheiden erolukuja? Ihan oikeasti. Voisi tietty realismi ja toisaalta vertaistuki auttaa perheitä? Neuvolassakin voisi aloittaa keskustelun näyttämällä kuvaa kirjan sivulta. Kertoa, että väsyttää niin paljon ettei meinaa osaa keittää kahvia. Tai miten parisuhde tuntuu oudolta, kun ei olla enää kahden.

Minusta pikkulapsiperheen yksi suurimpia voimavaroja on myös rakkaus. Ami Lindholm tuo Vauvakirjassaan kauniisti esille rakkauden erilaisia vaiheita vauvavuoden aikana, mikä on tärkeää. Kirja muistuttaa lempeästi, että vauvavuosi ei ole rakkauden hehkeintä aikaa mutta tulee aika toinenkin.

 

VAHVA lukusuositus Vauvakirjaan - äitinä, vaimona ja seksuaaliterapeuttina. Suositus lahjaksi esimerkiksi babyshoweriin ystävälle. Sopii myös lahjaksi isovanhemmille. Ja lahjaksi itselle tai kumppanille, kun bebe on tulossa. Tämän voi antaa sitten vaikka omille lapsille eteenpäin, kun he saavat lapsia. <3

 

*Sain kunnian arpoa Ami Lindholmin Vauvakirjaa kolme kappaletta blogini lukijoiden kesken. Käy kommentoimassa nimimerkin ja sähköpostin kera, mitä odotat vauvavuodelta tai mitä olisit siitä halunnut tietää etukäteen. Arvonta päättyy ensi sunnuntaina 9.4.2017 klo 23:59. Ilmoitan täällä kommenteissa voittajat ja laitan heille kaikille myös henkilökohtaisesti sähköpostia. Kirja voidaan lähettää myös suoraan ystävälle yllätyslahjaksi, jos niin toivot. Onnea kaikille arvontaan! =)

Kommentit (47)

Fanny

Odotan nähdä vauvan kehitystä. Ensimmäinen hymy, nauru, sana ja ensimmäiset askeleet.

Emna

Olen jo yhden lapsen äiti ja silti en koe tietäväni paljoa vauvoista. En tiedä millainen tyyppi on joka syntyy perheeseemme toukokuussa. Ehkä hän onkin ihan erilainen. Helpompi? Vaikeampi? Samanlainen? Varmasti kuitenkin yhtä rakas.

Ellulellu

Toivoisin ensisijaisesti itseltäni ymmärrystä vauvavuoden rankkoihin ja väsyneisiin hetkiin, puolisoni taas on niin ihanasti tukena ja läsnä koko ajan ja jo yhden pojan isä, joten hänelle tämä on tuttua, kun taas itselleni ensimmäinen tulossa niin kaikki on vielä uutta ja tuntematonta..:)

käyttäjä-5232
Liittynyt11.4.2014

Olisin etukäteen halunnut tietää kaiken sen onnen ja kiitollisuuden keskellä nousevista pelon ja huolen tunteista. Miten sitä pelästyikin vauvan ensimmäistä oksennusta!

Hannammari

Vauvavuodelta odotan kiireetöntä yhdessä oloa ja tutustumista uuteen perheenjäseneen.
Olisin toivonut, että olisin tiennyt etukäteen refluksista. Kaikki "pelottelevat" vain koliikilla, mutta ei ole refluksikonkaan kipua helppoa katsoa :(

Anntsuu

Odotan, että osaisin nyt toisen lapsen kanssa nauttia ja ottaa rennommin. Nauttia ihanasta vauvasta <3

Tinttarii

Olisin halunnut ymmärtää, kuinka iso merkitys unella on! Vauvan uni, oma uni, yöuni, puolison uni, päiväuni jne....

Lurre

Esikoisen vauvavuosi oli ihana. Se meni niin nopeasti! Lokakuussa syntyvän pikkusisaruksen kanssa odotan ihan sitä arkea, ihania ja ärsyttäviä hetkiä kahden ipanan kanssa. Ja sisarusten toisiinsa tutustumista <3 

Odottaja-80

Odotan vauvavuodelta ennen kaikkea tutustumista lapseeni. Odotan myös sitä, että minusta ja miehestäni tulee usean vuoden odotuksen jälkeen vanhempia. Meillä ei ole isovanhempia tukena, joten minua hieman jännittää kuinka pärjäämme varsin pienen tukiverkoston varassa. Toivoisin tietoa siitä, miten pärjätä mahdollisen unettomuuden tai väsymyksen kanssa - ja miten saa parisuhteen pidettyä virkeänä.

Kolmen mamma

Etukäteen olisin halunnut tietää vauvan mahdollisista vaivoista, esim koliikista, refluksista, allergioista..
Nyt siskoni odottaa esikoista ja toivoisin saavani lahjoittaa kirjan hänelle. Uskon, että olisi tarpeen nuorille yllätysvauvan vanhemmille.

ElinaM

Odotan että selviydyn tästä toisesta vauvavuodesta ainakin melkein kunniakkaasti. 6kk takana ja silmänaluset tummuu. Kyllä piristäisi kirja nyt :)

Hebedi

Olisin toivonut että joku olisi kertonut kuinka ilkeetä on kun pikkusella on vatsanväänteitä.

Hanna P

Olisin halunnut tietää, että toisen vauvan kanssa olen ihan yhtä väsynyt, kuin ensimmäisen kanssa. Vaikka toisella ei ollutkaan rankkaa koliikkia, niin nyt on kaksi lasta, jotka herättelee öisin, eikä tietoakaan äidin päiväunista. Olisin myös halunnut tietää, että toisen lapsen jälkeen meidän parisuhde voi vähän heikosti, että kuinka paljon tämä koettelee parisuhdetta.

Mammaliini

Juurikin tuollainen kirjan tyylinen vauva-arjen iloittelu olisi ollut mukavaa tukea vauvavuoteen. ☺

Melli

Esikoisen kohdalla olisin halunnut tietää etukäteen, että vauvat eivät välttämättä nuku edes päivällä...tai että täyden yön nukkuva 1v saattaa aivan yhtäkkiä alkaa valvoa öitä. Nyt toisen kanssa kaikki on erilaista: väsyttää vähemmän ja vertaistukea on enemmän, mutta aika menee nyt pikakelauksella.

Tiinaaa

Saimme esikoisemme reilu kaksi viikkoa sitten. Vauvavuosi, pelottaa ja jännittää, mutta toisaalta en lakkaa päivittäin hämmästelemästä pientä ihmettämme. Hän kasvaa ja kehittyy päivä päivältä ja odotan innolla sitä kun saan nähdä tämän kaiken. <3

anna s.

En usko, että ensimmäiseen vauvavuoteen voi valmistutua suuresti.  Itselle ainakin tuli sen rankkuus yllätyksenä, vaikka kuinka yritin valmistautua. Ihanaa se silti oli <3 Muistakaa olla itsellenne armollisia :)

Mumma 2014 ja 2017

Sain ekan lapseni täysin tietämättömänä, miten vauva-elämä muuttaa arjen ja jokapäiväisen elämän! Olisin totisesti tarvinnut tätä kirjaa!

Tulitikkutyttö

Tämä kirja vaikuttaa niin mahtavalta! Odotan kovasti sitä, että pienokainen oppii uusia taitoja ja kehittyy. Sen seuraaminen on varmasti upeaa. (:

Liina666

Olisin toivonut tukea ja oivalluksia siihen miten parisuhde muotoutuu vauvavuoden aikana ja miten siitä kaikesta selviää!

Hiillostus

Kirja vaikuttaisi todellakin lukemisen arvoiselta. Itselläni ei oikeastaan mikään ole tullut yllätyksenä vauvavuoden kuluessa (tytär nyt 8kk), mutta on silti mukava lukea toisten kokemuksista ja näkökulmista :)

Paadi

Olisin halunnut etkäteen tietää, että todellakin väsyttää välllä niin paljon ettei osaa sitä kahvia keittää 😂!! Tai että vauvat eivät vain herää aikaisin aamulla, voivat valvoa koko yön ( ilman koliikkiakin) ja ruveta nukkumaan vasta aamulla 😂!!

Jane123

Kuulostaa ihanalta!:)

Vauvavuosi parin päivän päästä ohitse<3 haikein mielin! Olisin kaivannut itseltäni hieman stressittömyyttä, ettei kaikkea tarvitse päästä heti tekemään. Tärkeintä kuitenkin yhdessäolo ja yhdessä vietetty aika:)

Vemppe

Onhan vauvavuosi aina mielenkiintoinen, onko samanlainen vai eri kuin eka? :) niitä saapi jännittää. Mukaan arvontaan tietty :) 

myrsky
Liittynyt21.5.2015

Imetyksen ongelmat. Vauvan oireisiin vastaaminen, esim. kun kaikki ei ole vain ns. normaalia pulauttelua. Paljon on asioita, joita tietäisi mielellään etukäteen. Yleensä se tieto on kuitenkin tarpeen vasta sitten kun vauva on tullut. Jokaisella omat kysymysmerkit.

Amine

Voi kun joku olisi mulle sanonut etukäteen, että ei tarvii kiskoa itseään henkihieveriin lapsenhoidossa. Apua saa pyytää. Ja että ns. "Helppo" vauvakin voi niissä hormonihuuruissa ja väsymyksessä tuntua mahdottoman vaikealta.

Silvia

Odotan innolla, jännityksellä sekä hieman pelonsekaisin tuntein sitä,kuinka pikkuvauva-arki asettuu uomiinsa kun talossa on myös paljon huomiota vaativa, uhmaileva, äärimmäisen touhukas ja ihana taapero. Odotan sitä, että pääsen aitiopaikalta seuraamaan sisarussuhteen syntymistä.

Hannag

Kirja kuulostaa todella hyvältä. Esikoista odotan ja tuntuu että tarvisin todellakin baby-for-dummies kirjaa. Pelon ja rakkaudentäyteistä vuotta odotan. Olen todella epävarma itsestäni äitinä ja luulen että oma maailmankuva muuttuu täysin vauvan synnyttyä.

Äitiysdementia

Juuri eilen päättyi kuopuksen vauvavuosi, johon mahtui paljon naurua ja iloa, vauhtia ja vaaratilanteita. 😁 Etukäteen yritin itselleni sanoa, että kirjoita ylös asioita esim. vauvakirjaan, koska ne monet jutut unohtuvat nopeasti. No en kirjoittanut, vaan yritän epätoivoisesti puoli vuotta myöhemmin muistella ryömimisiä ja konttaamisia. 😑 Mielellään lukisin kirjan itsekin, mutta enemmän saattaisi olla hyötyä ystävälle, joka odottaa esikoistaan ❤

AK

En osaa odottaa mitään ja odotan kaikkea. Ensi kertaa tässä odottelen lokakuista papua. Haluan oppia jakamaan vauvahoidon vastuun kumppanini kanssa, enkä halua omia vauvaa. Onkohan se ihan mahdoton ajatus? :) Haluan kirjan!

Banaanikeiju

Esikoinen tulossa ja kohta alkaa vauvan kanssa yhteinen matka. Ensimmäiseltä vauvavuodelta odotan ensimmäistä hymyä ja vanhemmaksi kasvamista yhdessä vauvan kanssa. Erityistä aikaa <3

Mimmu++

Ekan lapsen yritys alkanut ja vauvoista en tiedä juuri mitään (eniten huolestuttaa se, että puoliso tietää vielä vähemmän). Taitais tulla kirja tarpeeseen...! :D

Mamiiii

Vauvavuosi lopuillaan, pienen flunssien, korvakierteen, koliikin jne helpotuskeinot olisi ollut hyvä tietää etukäteen.

Sujarvin

Odotan yhteisiä hetkiä, uusia kokemuksia, elämän ja maailman tutkimista pienokaisen silmin. Uuden oppimista, iloa ja rakkautta. Väsymystä, silmäpusseja ja tyhjää kukkaroa unohtamatta :)

Nimetönlukija

Kirja kuulostaa tärkeältä. Itselläni ei ole vielä lapsia, mutta lähipiiriin on juuri syntymässä pikkuinen. Olisi mukavaa antaa tämä kirja lahjaksi.

MTP

Odotan paljon uusia, ihmetystäkin aiheuttavia kokemuksia ja suuria tunteita, joita ei ole saanut kokea koskaan aiemmin. Ennen kaikkea paljon uuden oppimista ja myös sopeutumista uuteen elämäntilanteeseen niin, että vuodesta tulisi onnellinen koko perheelle :)

Laura jii

Tulevaa vauvavuotta odotan vaihtelevin tuntein - välillä ruusunpunalasit silmillä, välillä kauhunsekaisin fiiliksin. Emmeköhän mekin pärjää ja pidetä pieni ihan toimivana ihmisenä, jos kerran muutkin..👍

Maikki-Silva

Vertaistuki olisi niin tärkeää...! Itse en ainakaan osannut ollenkaan arvata, millaista vauvan kanssa olisi ja miten se vaikuttaa arjen aikaan. Ensimmäiset viikot imetin puhelin kädessä samalla googlaten milloin mitäkin pulmaa. Ja parisuhde todella tuntuu mullistuvan.

AaHoo

Haluaisin, että olisi syy kirja itselleni tilata, mutta lapsettomuuden syövereissä painitaan. Haluaisin kuitenkin antaa kirjan (jos mahdollista, niin enkkuversio) lahjaksi pian esikoisen saavalle ihanalle ystävälleni, joka aina tukee minua.

Vierailija

En tiedä mitä odottaa.. pelkoa, toivetta, jännitystä, epävarmuutta, onnea, iloa ja rakkautta.. oisko se sitä kaikkea.. se selvinnee kesällä, kun ensimmäinen lapsi saapuu maailmaan ja perheeseemme..

kesäheinä3006

Aika on kulunut älyttömän nopeasti ja meidän pikkuinen on jo 9kk! Itseni yllätti alun rankkuus, kukaan ei oikein ollut koskaan kertonut, miten väsyttävää vauvan kanssa voi oikeasti olla. Kommentit olivat yleensä vain luokkaa "kohta teidänkin koko elämä sitten muuttuu". No, muuttuihan se kovin ja kyllä sen tavallaan tiesikin, mutta kukaan ei koskaan varsinaisesti antanut esimerkkejä siitä, että miten se oikein muuttuu. Ehkä kukaan ei vain halunnut pelotella sen enempää tulevia vanhempia? Itse kuitenkin ajattelen näin jälkikäteen, että olisin ollut kiitollinen, jos joku olisi hieman ehkä varoitellutkin siitä väsymyksen määrästä, minkä vauva voi mukanaan tuoda. Nyt on jo kuitenkin onneksi helpompaa, kun ensimmäisistä kuukausista on selvitty. Kirja olisi mieluisaa luettavaa vielä itsellekin, sillä onhan tätä vuotta vielä jäljellä, samoin muistelumielessä että tulevaisuutta ajatellen varmasti rikastava lukukokemus. Toisaalta hyvä ystäväni odottaa juuri esikoistaan, joten kirja voisi olla kiva lahja myös hänelle. Mukana arvonnassa siis :)

Jaelle

Olisin halunnut tietää vauvavuoden vaihtelevasta tunneskaalasta. Valloittavasta onnesta, mutta toisaalta yhtä aikaa suuresta epävarmuudesta ja väsymyksestä. Ja kuinka yllättävää oli vauvavuoden tuoma yksinäisyys. Vinkkejä vertaistukeen ja tsemppausta jaksamiseen unettomien öiden, viikkojen, kuukausien ja vuosien aikana..

Tämä kirja menisi ystävälleni joka on pari viikkoa vanhan tyttövauvan äiti <3

Puhu muru

Arvonta on päättynyt. Onnettarena toimi tällä kertaa ihana nainen kahvilassa, joka istui viereisessä pöydässä. Arvonnassa voittivat nro 2 eli Fanny, nro 7 Anntsuu, nro 8 Tinttarii. Onnea kaikille voittajille ja kiitos valtavasti arvontaan osallistuneille! =)  Voittajille laitan vielä henkilökohtaisesti meiliä ja pyydän osoitetiedot, jotta kustantaja voi lähettää kirjat voittajille.

Jos innostuit Ami Lindholmin Vauvakirjasta ja olet menossa Lapsimessuille, nappaa kirja sieltä mukaasi messuhintaan 20e. Kirjailija Ami esiintyy Lapsimessuilla perjantaina 'neuvolassa': 

*Vauvakirjan 10 vinkkiä vanhemmuuteen: Tätä neuvola ei kerro!

pe  21.04.2017 · 12:00 - 13:00

Suosittelen! <3

Esikoista odottaessa olin aivan pihalla. Nyt voin sen myöntää hymyssä suin. Olin vasta 21-vuotias eikä kaveripiirissä ollut kuin yksi lapsiperhe. Jo pelkästään sieltä saadut neuvot olivat kultaakin arvokkaampia. 

 

Toista lasta odottaessa päätin tehdä asiat toisin: ottaisin itse asioista selvää.

 

Lainasin kirjastosta kasan kirjoja, jotka liittyivät synnytykseen. Kävin äitiysjoogassa. Ilmoittauduin synnytysvalmennukseen, jossa kannustettiin aktiiviseen synnytykseen. Halusin olla aktiivinen synnyttäjä, koska esikoisen kohdalla koin olevani passiivinen synnyttäjä. Puhuin myös murun kanssa paljon synnytyksestä. Yhdessä katsoimme Youtubesta synnytysklippejä.

 

Huomasin, miten vähän olin tiennyt aiemmin ja miten tuo uusi tieto muutti ajatuksiani synnytyksestä. Luonnollinen synnytys alkoi tuntua mahdolliselta ja siitä muodostui haaveeni. Tajusin myös, että minunkin pitäisi tehdä töitä sen eteen. Valmistautua ja ottaa itse siitä vastuu. 

 

Ilman valmistautumista en olisi esimerkiksi löytänyt synnytyslaulua, mikä oli suurin apuni kivun kohtaamisessa. Sen avulla opin rentoutumaan ja etenkin kolmannen lapsemme synnytys oli upea kokemus. Kerroin siitä blogissani aiemmin Kolmas vauvani- ihana synnytys kirjoituksessa.

 

Miten ikinä haluatkaan synnyttää, suosittelen ettet jätä sitä vain kätilöiden vastuulle. Sinun kehosi on viisas ja sieltä löytyy valtavat voimat.

 

Puhu murun vinkkejä synnytykseen valmistautumiseen:

 

1.     Hae kirjastosta kirjoja liittyen raskauteen ja synnytykseen. Etsi netistä blogeja, joissa käsitellään synnytystä. Suosittelen tutustumaan Voimaannuttava synnytys -sivustoon, jossa on loistava linkkilista ja muutenkin kiinnostavaa luettavaa. Uskon, että pikku hiljaa löydät sen, mikä sinua kiinnostaa ja millaista synnytystä toivoisit.

2.     Raskausjooga on hyvää valmistautumista synnytykseen. Tunneilla opetellaan usein äänenkäyttöä ja liikkeet tekevät hyvää keholle. Synnytys on fyysinen kokemus, johon tarvitaan vahvaa kehoa avuksi. Joogassa tutustuu myös muihin odottajiin. Itse aloitin tunneilla ja pikku hiljaa aloin joogata myös kotona, tässä linkki hyviin perusharjoituksiin.

3.     Youtubesta löytyy mahtavia synnytysklippejä. Voit etsiä erilaisilla hakusanoilla, kuten esimerkiksi "active birth" "natural birth", "water birth". Itse suosittelen etsimään positiivisesti nimettyjä klippejä. Youtubessa on myös erilaisia synnytys rentoutukseen liittyviä klippejä. Rentoutumista tai meditaatiota kannattaa harjoitella läpi raskauden.

4.     Puhu. Etsi ympärillesi naisia, joilla on positiivisia synnytyskokemuksia, vältä negatiivista puhetta synnytyksestä. Kysy positiivisen kokemukseen saaneilta, mikä heidän mielestään vaikutti kokemukseen? Mikä auttoi kestämään kipua? Miten he valmistautuivat?

5.     Pohdi tarvitsisitko tueksesi doulaa. Doula voi olla tärkeä tukihenkilö synnytyksessä. Hän voi kannustaa ja auttaa sinua uskomaan omaan kehoosi.

6.     Ota kumppanisi/ tai synnytystukihenkilö mukaan valmistautumiseen. Kerro hänelle toiveistasi ja mitä toivot häneltä. Joskus esimerkiksi kipu voi viedä kyvyn kommunikoida ja on tärkeää, että hän tietää, mitä toivot.

7.     Tee synnytyssairaalaan kirjoitus synnytystoiveistasi. Ne eivät välttämättä toteudu, mutta ovat tärkeää tietoa sinua hoitaville kätilöille.

8.     Facebookissa on loistava ryhmä nimeltä Aktiivinen Synnytys – jossa voi kysyä ja saada tietoa synnytykseen valmistautumisesta. Siellä saa myös vertaistukea, jos lähelläsi ei ole samassa elämäntilanteessa olevia.

9.     Kysy neuvolassa ja synnytysvalmennuksessa kaikkea, mikä mieltäsi painaa. Älä jää yksin kysymyksiesi kanssa. Voit myös pohtia tarvitsetko/ onko sinulla mahdollisuutta neuvolan ulkopuolelta ostettuun synnytysvalmennukseen. Niissä on mahdollista saada tietoa esimerkiksi aktiivisesta synnytyksestä, vesisynnytyksestä, synnytyslaulusta tai hypnosynnytyksestä.

10. Käy keskustelemassa synnytyssairaalan pelkopolilla, jos siihen on tarvetta. Pelkäämistä ei tarvitse hävetä. Synnytyspelon tunteen kohtaaminen etukäteen voi vaikuttaa synnytyskokemukseesi positiivisella tavalla.

 

Puhu murun kirjavinkkejä:

 

* Luonnonmukainen synnytys : onnellinen ja turvallinen menetelmä äidin ja lapsen parhaaksi  -Michel Odent

 

* Nainen naiselle – Luonnollinen syntymä -Aila Miettinen

 

* Väkevä hauras: kuvia ja tekstejä äitiyden mysteeristä -Maija Butters

 

* Vesi kannattaa: vesi raskauden ja synnytyksen helpottajana  -Hanna Hirvonen

 

* Isä syntymässä - Hanna Hirvonen (Hyvä kirja niin synnyttäjälle kuin tukihenkilöllekin.)

 

* Ina May's Guide to Childbirth - Ina May Gaskin

 

* Hypnobirthing the Mongan method. A Naural Approach To A Safe, Easier, More Comfortable Birthing -Marie Mongan

 

* The Waterbirth Book –Janet Balaskas

 

Olen itse saanut kokea kaksi synnytystä ilman kivunlievitystä aktiivisena synnyttäjänä. Ne ovat voimaannuttaneet minua ja vahvistaneet naiseuttani. Mutta ilman valmistautumista en olisi ollut valmis niihin. Lukeminen, joogaaminen ja puhuminen oli tullut osaksi minua ja kaikki se tieto löytyi synnytyksessä, kun sitä tarvittiin. Se yhdistettynä loistaviin kätilöihin ja murun tuki oli minulle tie hyviin synnytyksiin.

 

 "Jo pitkään on ollut selvää tieteellistä näyttöä, että hyvin valmistautuvat naiset kokevat synnytyksensä myönteisempänä, käyttävät vähemmän kipulääkkeitä ja synnyttävät muita todennäköisemmin normaalisti." totesi Kätilöliiton hallituksen jäsen Eliisa Karttunen Ylen artikkelissa 2.1.2017 Vauva tulossa mutta valmistautuminen puuttuu - moni synnyttäjä jättää kokemuksen kätilöiden käsiin.

 

Toivon koko sydämestäni onnea kaikille odottajille ja synnytykseen valmistautuville. Uskokaa itseenne, te olette hyviä synnyttäjiä – naiset on tehty siihen.  Jokainen synnytys on arvokas, oli tyyli mikä vain. <3

 

*Blogin kommentteihin toivon positiivia synnytyskokemuksia ja vinkkejä synnytykseen valmistautumisesta. Voit myös linkata omaa blogiasi ja erityisesti tarinoita hyvistä synnytyskokemuksista oli kyseessä sitten alatiesynnytys tai sektio. 

Kommentit (12)

Vierailija

Tuo mitä kirjoitat synnytyksestä on varmasti totta, tunnistan. Minulla on takana yksi alatiesynnytys, johon en ainakaan omasta mielestäni valmistautunut juurikaan. Toki luin ja kuulin niin positiivisia kuin negatiivisia kertomuksia. Tutustuin rentoutumisharjoituksiin, syvähengitykseen yms. Olen joogannut aikaisemmin joten minulta löytyi tietoa, kuinka hengittäminen ja ääntely vaikuttavat rentoutumiseen. Voisin väittää, että tein mielikuvitusharjoituksia.

Silti mikään valmentautuminen ei lopulta valmentanut itse tilanteeseen. En tiennyt, miten päin olla. Luotin loppupeleissä kätilön apuun ja sanaan. En sano, että minulla oli negatiivinen kokemus. Mikään ei mennyt huonosti. Aika on tehnyt kokemuksesta paremman ja tunnen, että minun pitää tehdä tämä uudestaan tai ennemmin saan tehdä, koska pystyn. Toisaalta missään vaiheessa ennen tai jälkeen synnytystä en kokenut, ettenkö pystyisi siihen.  

Puhu muru

Kiitos kommentistasi. =) Olen ihan samaa mieltä kanssasi, että synnyttämisessä on iso apu myös kokemuksesta. Eikä todellisuutta synnytyksestä tiedäkään ennen kuin synnyttää, koska se on niin henkilökohtainen kokemus. Silti on minusta hyvä valmistautua ja ottaa selvää asioista.

Täytyy sanoa, että sinulla oli hyvä pohja synnyttää. Joogaaminen ja äänen käytön hallinta, olivat varmasti iso voimavara. Ja se, että kerroit luottaneesi kätilöön on upeaa. Sinulla on selkeästi ollut hyvä kätilö. Toivottavasti pääset uudelleen synnyttämään jonain päivänä. <3

Rampal Kaur kundaliniyoga teacher

Saako tähän laittaa linkin raskausjoogakurssille, joka on tulossa keväällä Espoossa..? Kyseessä on Espoon työväenopiston kolmen lauantain lyhytkurssi, joten on hintansa puolesta varmasti kaikkien ulottuvilla. Lisätietoja saa suoraan minulta: rampal (piste) kaur (at) hotmail (piste) com. https://ilmonet.fi/#en/search/txt=raskausjooga

Puhu muru

Kiitos infosta. On todella tärkeää, että löytyy vaihtoehtoja joihin kaikki voivat osallistua. Raskausjoogat ovat varsin hintavia. Toki niihin tarvitsee koulutetun joogaopettajan, joka tuntee raskaudenajan erityispiirteet.

Peppi-Lotta

Omalta kohdaltani valmistauduin synnytykseen niin, että harrastin liikuntaa, kävin uimassa ja salilla niin kuin kauan kuin vain siihen oli mahdollisuus. Neuvolassa oikein ihmeteltiin, kun kysyin liikunnan harrastamisesta viime metreille asti. Teoriaosuudesta sain tietoa koulusta (sh-opinnot) ja perhevalmennus.

Synnytys sitten kesti pari päivää, enkä avautunut kuin 5 cm. Vauvan syke heitteli korkeita lukemia ja edessä oli sitten 29.6 aamuyöllä sektio.  Sektion jälkeen tytär vietti pari päivää teholla ja sai 7 päivän antibioottikuurin. Kävin teholla kärryjen kanssa aamuin illoin. Sektiosynnytys ei jättänyt traumoja, pitkä arpi vain korostaa alavatsalla.

Synnytyksen muuttuessa tietäen tulevan sektion, en siinä sitten ehtinyt edes ajatella, olenko jotenkin epäonnistunut. Ajattelin siinä tilanteessa lapseni parasta, varsinaista pelkoa en tuntenut. Sektiosta toivuin suht nopeasti. Fyysisenkunnon ylläpito on kyllä todella tärkeää läpi raskausajan ja synnytyksen jälkeen.

Puhu muru

Kiitos synnytyskokemuksesi jakamisesta Peppi-Lotta. <3 En voi muuta kuin ihailla positiivista asennettasi ja järkevää tapaa jäsenellä synnytyskokemus. Näät hienosti ne tärkeät asiat, kuten lapsen hyvinvoinnin. Olit myös valmistautunut ilmeisen hyvin opintojesi ja liikunnan avulla. Ja tuosta sinun viimeisestä lauseesta olen aivan samaa mieltä - hyvästä fyysisestä kunnosta on paljon iloa tulevalle äidille. =)

Vierailija

Aktiivinen synnytys -ryhmää facebookissa ylläpitää yhditys Aktiivinen synnytys ry ja kaikki ovat tervetulleita liittymään myös yhdistyksen jäseniksi, vuosimaksu 20 €. Jäsenetuna mm. ainut Suomessa ilmestyvä juuri raskauteen ja synnytykseen keskittyvä lehti, Sydänääni. Jäseneksi voi liittyä osoitteessa aktiivinensynnytys.mycashflow.fi.

Tuija

Mielenkiintoinen kirjoitus! Täällä laskettu aika olisi 8.2 ja kovasti valmistaudutaan ja etsitään kaikki mahdollinen tieto. :)

Puhu muru

Kiva, kun tykkäsit Tuija! Teillä on jännät paikat. Loppuraskaudesta on hyvä hetki ottaa sohvalla hyvä asentoa ja vähän lukea tai rentoutua vain. Tammikuu tuo mulle aina mieleen oman kutkuttavan jännityksen, sillä toisen lapsemme LA oli 11.2. <3

Ajassa juuri ennen vauvan syntymää on jotain taianomaista. Nauti, lepää, rentoudu, tee asioita, mistä tulet hyvälle tuulelle. Nyt jos koskaan, pieni panostus itseen tekee hyvää. Ihanaa loppuraskautta. <3 

Anna Y.

Oma ensimmäinen synnytykseni oli nopea ja raju, mutta ei silti mitenkään hallitsematon. Keskityin vain hengittämiseen ja annoin kivun vyöryä yli. Tuntui että vajosin melkein jonkinlaiseen transsiin, josta sitten ponnistusvaiheessa piti havahtua. Olisin pärjännyt varmasti kokonaan ilman kipulääkkeitä, mutta ilokaasu ja paikallispuudutus oli ihan kiva lisä. Ensimmäinen synnytys oli ihan positiivinen kokemus, toisessa jännittää lähinnä se, ehdinkö sairaalaan asti...

Puhu muru

Kiitos kommentistasi Anna Y. Ihana kuulla, että vaikka ensimmäinen synnytyksesi ola nopea ja raju, se oli silti ihan hyvä kokemus. Tunnistan hyvin tuon mainitsemani transsin, johon vajoaa kun kipu velloo ympärillä. Voit olla ylpeä itsestäsi. <3 Toisen raskauden aikana kannattaa kyllä mennä ajoissa sairaalaan, koska synnytys voi nopeutua. Kuuntele rohkeasti kehoasi ja jos tulee kiire, soita rohkeasti ambulanssi. Onnea matkaan. <3 

Seuraa 

Puhu muru blogin kirjoittaja on erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström, jolla on vastaanotto Sexpossa. Hän on myös toinen Pannaan menemään -kirjan kirjoittajista ja naisten orgasmeista kertovan Iso O - matkaopas huipulle kirjan kirjoittaja. Blogissaan Marja kirjoittaa rakkaudesta, seksuaalisuudesta ja naisen elämästä. Aiheet kuuluvat Marjan elämään vahvasti murun ja kolme lapsen kautta. <3
www.marjakihlstrom.fi

Seuraa somessa

Facebook

Ota yhteys bloggariin

puhumuru@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat