Kirjoitukset avainsanalla seksuaaliterapia

Voivatko kirjat todella auttaa eteenpäin? Kyllä voivat. Kirjoitin edellisessä postauksessani Loma voi olla vedenjakaja parisuhteeessa, miten loma on kuin tienristeys. Siksi päätin listata teille kirjoja, joita suosittelen terapiavastaanotollani asiakkaillenikin. 

 

Kirjojen avulla asiakkaani ovat oivaltaneet uusia asioita, saaneet tukea muutokseen ja huomanneet myös korjattavaa omassa ajattelussaan. Tärkeintä on löytää itseä puhutteleva, kulloiseenkin hetkeen sopiva kirja ja tapa, jolla lukea se. Siksi suosin tavallisten kirjojen lisäksi ääni- ja e-kirjoja. 

 

Kirjastot ovat oikea aarreaitta!

 

Kirjoja muutoksen äärelle:

 

Kirjoja avuksi eroprosessiin:

 

Minulle kirjat ovat pienestä tytöstä asti olleet äärettömän tärkeitä. Niin monen uuden asian äärellä olen kirjaimellisesti ”marssinut” kirjastoon hakemaan apua. Uudet näkökulmat ja tieto ovat saaneet haastavatkin hetket näyttämään mahdollisuuksilta. 

 

Hyvä esimerkki tällaisesta hetkestä oli, kun odotin esikoistani yksin. Eve Mantun (2006) kirja Minusta tulee perhe oli kuin ystävä minulle. Se sai minut uskomaan, että selviän kyllä kun valmistaudun oikein tulevaan. Samalla kirja antoi luvan pyytää apua muilta, mikä on ollut kultaakin arvokkaampi neuvo. 

 

Onko sinulla ollut elämässä hetkiä, kun kirjat ovat auttaneet? Jos näin on, olisi mielenkiintoista kuulla, mitä silloin tapahtui elämässäsi ja miten kirja tai kirjat siinä auttoivat. Ja tietysti, mikä kirja oli kyseessä! <3

*Kuvat omia

*Jos et ole vielä Puhu murun seuraaja ja tykkääjä Facebookissa, tule mukaan matkaan! Nostan esiin kiinnostavia artikkeleita sekä vanhoja ja uusia blogitekstejäni. Toisinaan arjen kuulumisia ja oivalluksia. Kuvia elämästäni pääsee seuraamaan Puhu murun Instagram tililtä.

Kommentit (2)

Puhu muru
Liittynyt2.1.2018

Kiitos kommentistasi Anna-Maria K. Ja mahtava kuulla, että ajattelet samoin ja olet saanut itsekin apua kirjoista. =)

”En ole puhunut kenellekään orgasmivaikeuksistani ennen sinua.”

 

Seksuaaliterapia-asiakkaani toivoi, että kirjoittaisin teille lukijoille palan hänen tarinaansa. Hän on 50-vuotias nainen, joka ei ole koskaan yksin tai yhdessä kumppanin kanssa kokenut orgasmia. Nyt aika oli kypsä ja hänestä tuntui, että tälle asialle täytyy tehdä jotain.

 

Kymmenen vuotta hän on miettinyt, oliko tämä nyt tässä. Sitten hän päätti, ettei ole ja lähti terapiaan hakemaan apua sekä vastauksia.

 

Palataan ajassa taaksepäin pieneen suomalaiseen pitäjään lakeuksille, jonne syntyi tyttö 1960-luvulla. Kotikasvatus oli ankara ja rakkaus näytettiin tekemällä työtä ilman syliä. Hän kasvoi kiltiksi tytöksi, ettei olisi vaivaksi.

 

Kumppani löytyi nuorella iällä, yhdessä opeteltiin ja ihmeteltiin seksuaalisuutta. Lapsia syntyi vuosien varrella kaksi, pienellä ikäerolla. Lapset hän hoiti melkein yksin. Mies teki matkatyötä. Pikkulapsivaihe oli rankka ja jätti pitkäksi aikaa raskauden pelon vaanimaan jokaista rakastelua. Yritä nyt siinä nauttia!

 

Orgasmia ei vain kuulunut, nautinto jäi puolitiehen ja tilanne harmitti häntä. Vuosien varrella mieleen alkoi syöpyä ajatus oliko kumppani oikea mies hänelle? Muutamia isoja miinuksia löytyi, tupakointi – mikä esti suutelun. Ja liian lyhyt yhdyntä. Tai oikeastaan liian lyhyt esileikki. Jos kaikki oli jo ohi, juuri kun alkoi tuntua hyvältä, ei kaikki ole mennyt niin kuin toivoa soisi.

 

Itsetyydytys ei tunnu hänestä hyvältä, joten silläkin tavoin orgasmi on jäänyt kokematta.

Puhuminen oli heillä jäänyt pinnalliseksi. Ehkä sanoja ei ollut? Eikä rohkeutta aloittaa keskustelua, jossa joutuisi kohtamaan myös kipeitä tunteita?

 

Mutta elämä on onneksi mahdollisuus. Näin edessäni naisen, jonka silmissä oli palo tutkia omaa elämää ja parisuhdetta. Pohtia sitä KUKA MINÄ OLEN. Antaa tilaa omalle äänelle, naiseudelle ja seksuaalisuudelle. Hän koki, että jo orgasmikirjani lukeminen oli alkanut avaamaan uusia ovia. Hänen matkansa on alkanut. <3

 

*Oletko sinäkin elänyt elämää ilman orgasmeja? Tai oletko elänyt elämää ilman orgasmeja ja kuitenkin jossain vaiheessa oppinut niitä saamaan? Asiakkaani toivoi vertaistukea. Tarinoita naisilta, joilla on samanlaisia kokemuksia. Hän on kokenut olevansa asian kanssa yksin, mikä tekee olosta vieläkin tukalampaa. Mutta hän ei ole yksin, kaikki naiset eivät saa orgasmeja. Kiitos, jos voit jakaa tarinasi. Voit laittaa sen myös minulle meiliin puhumuru@gmail.com.

*Jos sinulla on tunne, että haluaisit jakaa tarinasi, voit laittaa minulle meiliin ajatuksiasi. Kun palaan lomalta elokuussa julkaisen taas lisää lukijoideni tarinoita.

*Jos et ole vielä Puhu murun seuraaja ja tykkääjä Facebookissa, tule mukaan matkaan! Nostan esiin kiinnostavia artikkeleita sekä vanhoja ja uusia blogitekstejäni. Toisinaan arjen kuulumisia ja oivalluksia. Kuvia elämästäni pääsee seuraamaan Puhu murun Instagram tililtä. <3

*Kuvat Pixabay

Kommentit (0)

Minä näen työni seksuaaliterapeuttina rakkauden salapoliisina. Kuvitellaan yhdessä millaista työni on. Tämä on siis vain fiktiivinen esimerkki pariterapiasta. Kyseessä keski-ikäinen heteropari, joka on tullut vastaanotolleni. (Vastaanotollani käy kaikenlaisia ihmisiä erilaisissa ihmissuhteissa.)

 

Seksuaaliterapiavastaanotolleni tulee pariskunta. He kertovat haasteista suhteessaan. Mies on ollut vähän alakuloinen ja vetäytyvä. Nainen yrittänyt liikaakin rakastaa. Mistä kenkä puristaa? 

 

Siitä alkaa rakkauden salapoliisin työ.

 

Teen havaintoja heidän eleistään, siitä miten he istuvat sohvalla. Näen heidän välissään raon. He eivät kosketa ja kääntyvät toisistaan poispäin. Siihen on jokin syy, mutta mikä? Onko heillä luottamuspulaa? Loukkauksia tai kenties salaisuuksia? Joskus toisen puhuessa katseet kohtaavat, mutta enemmän he katsovat käsiään tai ikkunasta ulos.  

 

Nainen puhuu omistaan ja kumppanin ajatuksista. Hän kokee olevansa yksin vastuussa arjen pyörityksestä, onhan miehellä vaativa työ. Ongelmat alkoivat töihinpaluun jälkeen.  Mies istuu enemmän hiljaa. Keskeytän ja otan uusiksi. Mitä mieltä mies on tästä tilanteesta, jonka nainen juuri kertoi? Onko hän samaa mieltä? Miltä hänestä tuntuu, kun kumppani puhuu noin? Kysyn saman naiselta : miltä hänestä tuntuu, kun kumppani kiistää hänen puheensa?

 

Naisen ilmeestä näen, että hänen ärtymyksensa kasvaa. Mies näyttää turhautuneelta. Katseet eivät kohtaa ja kun ne kohtaavat, lempeys on kadonnut.

Kysyn tarkentavia kysymyksiä, kuten milloin kaikki alkoi luisumaan huonompaan? Tai oikeastaan - milloin teistä tuntui viimeksi hyvältä olla yhdessä? Milloin tunsit, että sinua rakastetaan? 

 

Miehen silmät täyttyvät kyynelistä. Nainen kivahtaa, että taas tuo alkaa itkemään. Aivan kuin miehen itku olisi tehnyt hänet vihaiseksi. 

 

Olen vain hiljaa.

 

Kysyn hetken päästä, miksi mies alkoi itkemään. Saako hän kiinni tunteesta? Hiljaisuus. Tauko. Mies kertoo käsiinsä katsoen , miten yksinäiseltä hänestä tuntuu. Hän kokee, ettei enää osaa tehdä kumppaniaan onnelliseks.

 

Käännän katseeni naiseen. Kysyn häneltä, miten hän osoittaa rakkauttaan kumppanilleen? Ajattelen mielessäni, että ehkä he eivät itsekään tiedä, miten toinen heitä rakastaa. 

 

Aika alkaa olla lopussa. Kerron sen heille. Varaamme seuraavan ajan. Sovimme, että he molemmat tulevat kerran yksin ja sitten taas yhdessä. Annan heille kotitehtäväksi laatimani parisuhdetestin. Puramme sen yksilöajoilla ja yhdessä. He maksavat käynnin ja sitten toivotan mukavat päivän jatkot.

 

Ovesta lähtee hiljainen ja mietteliään näköinen pari. <3

 

*Oletko sinä keksinyt omalle työllesi jonkin symbolisen nimen niin kuin minä? Mistä se syntyi? Ja postaus herätti jotain ajatuksia tai kysymyksiä, laita ihmeessä ne kommenttiin. Palautetta voi aina laittaa myös meiliini puhumuru@gmail.com

*Jos et ole vielä Puhu murun seuraaja ja tykkääjä Facebookissa, tule mukaan matkaan! Nostan esiin kiinnostavia artikkeleita sekä vanhoja ja uusia blogitekstejäni. Toisinaan arjen kuulumisia ja oivalluksia. Kuvia elämästäni pääsee seuraamaan Puhu murun Instagram tililtä. <3

*Avauskuva: Panu Pälviä. Luminen sydän kuva on omasta puhelimestani. =)

Kommentit (0)

Ihanaa ystävänpäivää! Sydämiä pullollaan olevan päivän ei tarvitse olla kaupallista riemujuhlaa. Voit aivan hyvin kokeilla suunnittelemaani kolmen kohdan rakkausreseptiä, joka ei maksa mitään mutta vahvistaa varmasti rakkauden lankoja välillänne. Ja mikä parasta: jos unohdit koko ystävänpäivän, tätä reseptiä voit käyttää koska vain!

 

Puhu murun rakkausresepti:

 

  1. Huomioi kumppanisi aamusta alkaen. Kaipaako hän aamulla hellimistä vai nauttisiko hän sinun valmistamastasi aamupalasta? Jo se, että arkiaamuna saa nukkua puoli tuntia pidempään on ruuhkavuosien luksusta. Jos olette jo töissä muista häntä tekstiviestillä, mikä saa hymyn huulille.
  2. Kunnioita kumppaniasi ja osoita se hänelle teoin ja sanoin. Ole kuulolla: miten hänen päivänsä on mennyt?  Katso silmiin ja kuuntele. Kunnioitus voi olla myös oman tilan antamista toiselle tai mahdollisuutta pieniin päiväuniin. Muista laittaa puhelin ja läppäri pois siksi aikaa, kun kohtaatte. Ole vain häntä varten.
  3. Arvosta kumppaniasi arjessa. Näe rakkaasi panos niin arjen hulinoissa kuin työelämässä. Vaikka kumppaneilla ei olisi samanlaisia harrastuksia, niin silti moni kaipaa oman kumppanin arvostusta itselle tärkeää asiaa kohtaan. 

Bonuksena

Olen puhunut aiemminkin halutuksi tulemisen tärkeydestä. Voi miten moni nainen kirjoitti siitä tulevassa orgasmikirjassani Iso O –matkaopas huipulle! Tämä tiedoksi teille, joilla kaikki on  hyvin, eikä seksuaalisuuden saralla ole haasteita. 

Anna kumppanin todella tuntea, miten haluttava hän on. Voit tehostaa fiilistä pienellä kiusoittelulla jo edellisenä päivänä. Toteuta yhden lounastauon tai illan ajan hänen toiveitaan. On toive sitten hellyyttä tai piiskaamista. 

Moni ihminen miettii aivan liian pitkään seksuaaliterapiaan tuloa yksin tai yhdessä kumppanin kanssa. Vaikka totuus kuitenkin on, että rakastamisen taito ja seksuaalisuuden polut eivät kaikille ole auenneet. Tai jostain syystä nämä polut vain ovat  lähteneet menemään ihan metsään.

 

Nyt sinun ei enää tarvitse miettiä, vaan voit rohkeasti osallistua yhden ilmaisen seksuaaliterapiakerran arvontaan minun vastaanotolleni Sexpo-säätiöön! Voit käyttää seksuaaliterapiaan joko 45min (ovh 80e) tai 75min (ovh 110e) ajan oman fiiliksesi mukaan. Voit tulla yksin tai yhdessä kumppanisi tai kumppaniin rinnastettavan henkilön kanssa. 

 

Tässä ohjeet arvontaan: Arvonta alkaa NYT! Käy kommentoimassa nimimerkin ja sähköpostin kera, millainen on sinusta paras ystävänpäivälahja. Arvonta päättyy ensi sunnuntaina18.2.2017 klo 23:59. Ilmoitan täällä kommenteissa voittajat ja laitan heille kaikille myös henkilökohtaisesti sähköpostia. Ajan seksuaaliterapiaan voi varata ja käyttää vuoden 2018 aikana. Onnea kaikille arvontaan! =)

 

*Avauskuva Panu Pälviä. Toinen kuvat Pixabay.

*Käy tsekkaamassa täältä kotisivuni, jos haluat tietää minusta lisää. Voit lukea myös postaukseni Miksi minusta tuli seksuaaliterapeutti ja Seksuaaliterapeutti vastaa: Totta vai tarua seksuaaliterapiasta.

*Jos et ole vielä Puhu murun seuraaja ja tykkääjä Facebookissa, tule mukaan matkaan! Nostan esiin kiinnostavia artikkeleita sekä vanhoja ja uusia blogitekstejäni. Toisinaan arjen kuulumisia ja oivalluksia. Kuvia elämästäni pääsee seuraamaan Puhu murun Instagram tililtä. <3

Kommentit (47)

Omenapuuro

Tänään paras ystävänpäivälahja on puhelu oman rakkaan kanssa <3 Välimatka kutistuu hetkeksi, kun voi jutella ihan kaikesta, myös piiskaamisesta :P

Parasta on ollut se, että voi hyväksyä toisen omana itsenään ja tuntea olevansa itse hyväksytty omana itsenään. Sen parempaa lahjaa ei voi toiselle antaa :)

Onnellinen

Paras ystävänpäivälahja ikinä – kun sai tänä aamuna herätä elämänsä rakkauden vierestä yli kolmenkymmenen vuoden jälkeen! <3

Vierailija

Paras ystävänpäivälahja olisi saada toinen tuntemaan itsensä hyväksytyksi ehdoitta <3

Epätäydellinenvaimo

Kun katson miestäni ja lapsiani ja näen heidät onnellisina, kaikkien vaikeuksien jälkeenkin.

KenLii, Jyllätys, Pilitantti...

Paras ystävänpäivälahja olisi tehdä tästäkin (arki)päivästä huumorin avulla hieman värikkäämpi! Joka päivä keksimme mieheni kanssa uudet lempinimet toisillemme, tänään voisin alkaa kirjaamaan niitä ylös! (harmittaa kun 9v. nimet ovat jääneet kirjaamatta...) Huonompinakin päivinä tulisi varmasti hymy huulille niitä selaillessa! :)

Lomalle menossa

Paras ystävänpäivälahjani on ollut ystävänpäivänä syntynyt tyttäreni, jonka siemenen mieheni istutti aikoinaan ja tuki päivänä, jona se paketti aukesi :) kukkaset, joita jonain vuonna sain ja nyt lämmittää tämä päivä vihdoin kaukana molempien töistä (ensimmäinen tänä vuonna vain muutamalla viestillä pomon kanssa!) ja auton keula kohti kylpylää ❤ kyllähän näitä riittää, kun yhdessä on pian puolet elämästä oltu.

Häpeämätön

Kaikkien mielikuvituksettomien ja häpeän vuosien jälkeen löysin ihmisen jonka edessä häpeä häviää ja voin olla oma itseni ja kertoa mitä haluan ❤️ Tämä tuntuu oikeasti ensimmäiseltä aidolta ystävänpäivälahjalta

Alina

Paras ystävänpäivälahja tänään on ollut viesti uudelta ihmiseltä elämässä, joka saa sukat pyörimään jaloissa.

Yhteistä aikaa

Paras ystäväni vei minut tänään ulos, hoiti vauvaani 1,5h jotta sain omaa aikaa ja vei sen jälkeen syömään. Kaiken toki kruunasi keittiön pöydältä löytämäni ystävänpäiväkortti, joka sisälsi treffikutsun puolisoltani!

ellennellen

Paras ystävänpäivälahja olisi yhdessä käydä ystävän kanssa teellä ihan ajan kanssa päivittämässä ihan kaikki kuulumiset.

Rakkauttavailla

Paras ystävänpäivälahja olisi- olla se tärkeä ihminen jolle olisin kaikki kaikessa. Jonka edessä voisin olla haavoittuvainen. Jonka kainaloon voisin kaivautua näin ystävänpäivänä.

Sanna

Paras ystävänpäivälahja on tuntea yhteys rakkaimpiinsa vaikka kilometrejä on välissä useita satoja. Ei tarvitse paketteja eikä kortteja- sanat ja tunne. Rakkautta❤

Vierailija

Näin miesystäväni <3 ihan parasta! Edellisestä kerrasta oli viikko. Suhde vasta 2 kuukautta, puhuttiin asioiden tärkeysjärjestyksestä :)

Aanakka

Ihaninta oli tuntea olonsa rakastetuksi, saada söpöjä viestejä päivän aikana ja hellyyttä ja halauksia ja viettää yhdessä rauhallinen ruokailuhetki

Vierailija

Aivan mitä tahansa mikä osoittaisi että hänellä olisi aitoa välittämisen tunnetta minua kohtaan.

Arvokas

Se että tuntisi itsensä tärkeäksi, arvokkaaksi ja rakastetuksi, ja tietenkin osoittaa nämä myös puolisolleen.

Niina

Läheisyys, toisen arvostaminen ja toisen läsnäoleva kohtaaminen arjessakin. Sekä tietty suklaa 😊

NewDiworcee

Todella vaikea päättää mikä olisi täydellinen. Ehkä ilta hotellihuoneessa tilaten huonepalvelusta ja vaan nauttimista toisista. Toisaalta taas itsetehty hyvä ruoka, sauna ja hieronta ihan vain kaksin.

Sylikkäin

Tämän vuoden ystävänpäivänä parasta oli vain maata sylikkäin tärkeän ihmisen kanssa välittämättä arjen kiireestä. <3 olen kiitollinen läheisistäni

Lappilaistunut Savolainen

Riidan jälkeen isoo halaus ja anteeksipyyntö kun huomaa ja muistaa kuinka paljon toista Rakastaakin

Jäätelö

En niinkään välitä ystävänpäivästä, tai en näe, että silloin tarvitsisi olla suuria suunnitelmia. Parasta on, jos kumppani tuo esimerkiksi jäätelöä, saunotaan, katsotaan leffa ja harrastetaan seksiä.

Rakastunut

Sain parhaan mahdollisen ystävänpäivälahjan. Miesystäväni toi ruusuja ja suklaata. Hienointa lahjassa ei ollut materia, vaan ele, että hän välittää. Vietimme nautinnollisen illan.

Vierailija

En ollut kotona edellisenä päivänä, joten oli ihana tulla yhteiseen kotiin ja nähdä oma rakas. Sain ystävänpäivän kunniaksi Muumi-kortin, jossa kaksi hahmoa suuren simpukankuoren sisällä muistutti ihan meitä.

-P-

Läheisyys on parasta, mitä toiselle voi antaa ja mitä toinen voi antaa. Vaalitaan sitä :)

Mhp

En oikein perusta mistään lahjoista. Ihan viestillä muistaminen riittää, enkä tiedä tarvitseeko sitäkään. 😊

Haksu

Paras lahja on että olen saanut elämääni ihmisen, jonka edessä saa turvallisesti olla oma paljas ja haavoittuva itsensä. Rakastan, äärettömästi.

RedDahlia

Yhteinen kokemus, josta molemmat nauttivat ❤️ Voisi olla pitkä metsälenkki tai ravintolaillallinen!

Clara

Aviomieheni kanssa jollekin kivalle ulkomaanmatkalle pääseminen olisi paras ystävänpäivälahja.

Puhu muru
Liittynyt2.1.2018

ARVONTA ON PÄÄTTYNYT (sunnuntaina 18.2.2018) !!!

Kiitos kaikille ihanille arvontaan osallistuneille! Kuten aiemminkin blogissani, tyttäreni toimi arvonnan onnettarena ja tällä kertaa ARVONNAN VOITTI nro 6 eli nimimerkki Emmi. Laitan Emmi sinulle vielä erikseen sähköpostin voitostasi ja miten voit lunastaa palkinnon eli ilmaisen käynnin seksuaaliterapia vastaanotolleni. Paljon onnea voittajalle! =)

Seuraa 

Puhu muru blogin kirjoittaja on erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström, jolla on vastaanotto Sexpossa. Hän on myös toinen Pannaan menemään -kirjan kirjoittajista ja naisten orgasmeista kertovan Iso O - matkaopas huipulle kirjan kirjoittaja. Blogissaan Marja kirjoittaa rakkaudesta, seksuaalisuudesta ja naisen elämästä. Aiheet kuuluvat Marjan elämään vahvasti murun ja kolme lapsen kautta. <3
www.marjakihlstrom.fi

Seuraa somessa

Facebook

Ota yhteys bloggariin

puhumuru@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat