Kirjoitukset avainsanalla onnellisuus

– Tarinasi saattaa olla surullinen, mutta katkeruus on vielä surullisempaa. Aiotko kantaa vanhaa mukanasi vielä pitkään? hän kysyi. 

 

                      Vilkuilin ympärilleni ja pudistin sitten varovasti päätäni. Puhuiko hän minulle? Mistä hän tiesi mitään minusta tai minun tarinastani?

 

– Milloin sitten päästät irti? Sillä kukaan muu ei tee sitä puolestasi. Vastaasi tulee aina kävelemään ihmisiä, jotka satuttavat tai joiden teot aiheuttavat sinulle vahinkoa tai päänvaivaa. Silloin sydän ja mieli täyttyvät helposti vihasta, jopa kostosta. Ja silloin viha ja kosto ohjaavat lopulta kaikkea tekemistä ja jokaista ajatusta. Viha halvaannuttaa. ….

 

Johanna Elomaa kirjoittaa uudessa romaanissaan Kaipuun väri on sininen (Kosmos 2018) väkevästi ja äärimmäisen osuvasti eikä lukija voi olla tuntematta sanojen vaikutusta omassa kehossaan. Hän luo romaanillaan kiehtovan matkan Intiaan, mutta ennen kaikkea se on matka länsimaisen naisen mieleen. Kustantajalta saatu ennakkokappale kosketti minua niin paljon, että halusin jakaa pohdintani kirjasta teillekin rakkaat lukijani.

Päähenkilö on kuin kuka tahansa kolmekymppinen lapseton naisystäväni. Hän kaipaa rakkautta. Hän kaipaa syvää kokemusta toisen ihmisen kohtaamisesta, joka saisi sielunkin väreilemään. Ja se saa hänet etsimään vimmatusti toista ihmistä, joka antaisi rakkauden ja sitä kautta onnen. 

 

Puitteet ovat huikeat. Intia maana ja kulttuurina luo tropiikin omaan olohuoneeseen ja saa lukijan tuntemaan syyllisyyttä yltäkylläisyyden keskellä valittamisesta. Johanna Elomaan Intiassa vietetyt vuodet saavat paikat ja ihmiset tuntumaan todellisilta. Intialaisten henkisten opettajien tarinat antavat lukijalle uusia näkökulmia, jotta hän voi katsoa tuttuja asioita toisin. Loppu on kiinni lukijasta, haluaako hän elää vain tarinassa vai kulkea myös oman elämänsä poluilla.

 

Johanna Elomaa on saanut romaanissaan taitavasti luotua taustatarinat, jotka aukeavat täysin vasta kirjan viime sivuilla. Onnen ja rakkauden etsinnän rinnalla kulkee koko kirjan läpi kolmas vahva teema, anteeksianto. Traumaattiset tapahtumat Intiassa ovat rikkoneet kaksi paikallista perhettä, kaksi ystävystä ja jäljellä on pimeys. Miten paljon helpompaa on piehtaroida vihassa, antaa vihan tekohengittää keuhkoillamme kuin antaa anteeksi? Vai voisiko pimeyden keskellä olla kuitenkin tilaa valonsäteille? 

Minua kirjan henkilöiden tarinat koskettivat aina kyyneliin saakka, enkä olisi halunnut lopettaa kirjan lukemista. Olisin halunnut tietää vielä lisää, palata vielä takaisin Intiaan. Antaa mahdollisuuden vielä kerran rakkauden löytämiselle.

 

… Toistin mielessäni Raman sanoja. Kaikki se mitä tapahtuu, tapahtuu syystä. Luottamus hukuttaa pelon alleen.

 

Mutta se onkin kirjan ydin. Ihmisen pitää ymmärtää lopettaa vimmattu rakkauden etsiminen, pysähtyä katsomaan mitä hänellä jo on. Elämälle voi  suoda mahdollisuuden antamalla anteeksi ja päästämällä irti, voi jättää ikävät muistot muiden muistojen joukkoon. Avaamme rakkaudelle tien luoksemme, vasta kun alamme luottamaan. <3

 

*Johanna Elomaalta on ilmestynyt esikoisromaani Säästä ajatuksesi eläviä varten (Kosmos) vuonna 2016. Elomaa kirjoittaa parhaillaan Thaimaan luolaoperaatioista ja sukeltaja Mikko Paasista kertovaa Sukellus valoon -kirjaa, joka julkaistaan myös syksyllä. 

 

*Kirjan upean kannen on tehnyt Sanna-Reeta Meilahti.

*KIRJA-ARVONTA. Sain Kosmokselta mahdollisuuden arpoa teille ihanat lukijani kolme kappaletta Johanna Elomaan Kaipuun väri on sininen romaania. Joten jos innostuit kirjasta, osallistu arvontaan ja kokeile onneasi. Ainahan kirjan voi antaa vaikka ystävälle lahjaksi!

Säännöt ovat helpot. Kerro kommentissa, miksi haluaisit lukea tämän kirjan. Mitä ajatuksia postaukseni herätti? Muista myös laittaa erottuva nimimerkki ja kirjoita se itsellesi muistiin. Suosittelen jättämään sähköpostiosoitteesi, koska se auttaa voittajan tavoittamisessa. Arvonta alkaa NYT ja loppuu ensi viikon torstaina 27.9.2018. klo 23:59. Ilmoitan kolme voittajaa täällä blogissa. Laitan voittajille myös meiliä, jos he ovat jättäneet sähköpostiosoitteensa. Onnea kaikille arvontaan! =)

*Jos et ole vielä Puhu murun seuraaja ja tykkääjä Facebookissa, tule mukaan matkaan! Nostan esiin kiinnostavia artikkeleita sekä vanhoja ja uusia blogitekstejäni. Toisinaan arjen kuulumisia ja oivalluksia. Kuvia elämästäni pääsee seuraamaan Puhu murun Instagram tililtä. <3

Kommentit (32)

Vierailija

Olen hyvien tarinoiden ystävä, ja kirjoituksesi sai herätti kiinnostusta tähän tarinaan, ja mahdollisuuteen peilata myös omaan elämään.

Usnah Cu

Tämä kirja kiinnostaa minua, koska olin viikonloppuna levillä arctic bootcämpillä, ja koin niin uskomattoman herätyksen siitä miten väärään suuntaan elämäni on menossa. Tämä kirja tulisi tarpeeseen muistuttamaan siitä että ensin pitää rakastaa itseään ennen kuin voi rakastaa muita. Ja myös anteeksiannon tärkeydestä ja siitä ettei elämä ole mustavalkoista.

Vierailija

Olen elämässäni isojen pohdintojen äärellä ja jotenkin kaipaan kovasti juuri jotain tämmöistä mielen avausta.

kukka

Kirjan esittelyteksti kuulosti erittäin kiehtovalle ja Intia tapahtumapaikkana herätti myös suuren mielenkiinnon.

Shari Love

Kyllä vain. Tässä 50+ iässä liikkuu itsekin kaiken aikaa syvissä vesissä tuumailee menneitä touhuaa nykyhetkessä ja aprikointulevia.... Ihmisenä kasvaminen on osa elämääni. Siksi....T: Shari Love

Salli

Vaikuttaa mielenkiintoiselta ja tykkään lukea erilaisia kirjoja. Postaus herätti hieman haikeita ja mielenkiintoisia tunnelmia.

Pähkinänsärkijätär

Vaikuttaa kyllä lukemisen arvoiselta kirjalta! Mielelläni olen arvonnassa mukana :) Lukea haluaisin sen siksi, että olen yleisesti kiinnostunut kirjoista, joissa pääsee kokemaan palasen itselle vierasta kulttuuria ja jotka avartavat ihmisen kokemusmaailmaa sekä mieltä kaikessa sen koskettavuudessaan.

Elzu

Kirja vaikuttaa todella kiinnostavalta. Tilanteeseen pysähtyminen on tällä hetkellä todella ajankohtainen aihe.

MarjaKoo

Esittelysi sytytti mielenkiinnon. Luen kaikkea laidasta laitaan, mutta muu maailma kiinnostaa aina ja erilaiset pohdinnat. 

Vierailija

Olen jälleen kerran aloittamassa elämää jollain tapaa alusta. Edelleen huomaan että, opittavaa riittää 60-vuotiaanakin. Kirjan tarina vaikuttaa todella vaikuttavalta.

Syysunelmia

Kuulostaa kirjalta, joka tulisi luettua takkatulen ääressä, Intiaan "matkustaen".

Matilde

Kylläpä kolahti! ”Tarinasi saattaa olla surullinen, mutta...” Lainaukset kirjasta saivat kiinnostukseni heräämään. Myös kommenttisi kirjasta aiheuttivat sen, että aion ehdottomasti lukea Kaipuun väri on sininen - teoksen. Kirjan nimi on todella kaunis ja se jo koskettaa.

Adele

Olen itse vastaavassa tilanteessa missä katkeruus on ottamassa valtaa sielustani. Saisinpa vain omia ajatuksia kerättyä hieman kirjan avulla.

Vierailija

Kirja herätti kiinnostuksen, koska siinä käsitellään samanlaisia teemoja, joiden äärellä olen itse tällä hetkellä.

Jennas

Rakastan kaukomaille sijoittuvia tarinoita jotka vievät minut toiseen kulttuuriin ja ympäristöön. Uskon, että kirja herättäisi muutenkin ajatuksia ja tunteita. 

anna s.

Vaikuttaa mielenkiintoiselta, ja tällä hetkellä ei olekkaan mitään kirjaa luettavana :)

Vivan

Kirjan aihe kuulostaa mielenkiintoiselta, myös omaan elämään soveltuvalta pohdinnalta. Ja Intian kulttuuri se vasta kiehtovalta juuri nyt tuntuukin. Siispä arvonnassa mukana :)

Sanna P

Vaikuttaa hyvinkin sellaiselta kirjalta, johon olisi ilo näin syysiltoina tarttua. Liikuttava tarina varmasti, minua myös aina viehättävät kaukomaille sijoittuvat tarinat. 

Ompputyttö

Kirja vaikutti kiinnostavalta ja anteeksiantoa ei voi ihminen ikinä harjoitella liikaa!

Eveline

Kirja vaikuttaa jo nyt sellaiselta, että odotettavissa olisi matka syvälle omiin tunteisiin ja kipukohtiin. Tälle matkalle haluaisin lähteä, huolimatta siitä, että itkettää jo nyt. Olen havahtunut nyt 30-vuotiaana siihen tosiasiaan (10 vuotta kestäneen parisuhteen jälkeen), että olen etsinyt ja kaivanut sitä oikeaa rakkautta ja ihmistä elämääni aina, siinä samalla unohtaen oman itsensä rakastamisen. Nyt on se kuuluisa korkea aika kääntää kurssi. Tämä kirja voisi olla yksi tärkeä etappi sillä matkalla :) 

Tuisku

Mukaan arvontaan! En ole kerennyt pitkään aikaan lukemaan kirjoja. Nyt olisi sen aika. Näin syksyn pimetessä olisi ihana käpertyä sohvan nurkkaan hyvän kirjan kanssa.

Suskik

Tänä vuonna minulla on paljon anteeksi annettavaa, ja välillä tuntuu että sielu poksahtaa kun se on niin hankalaa. Uskon, että kirjasta olisi minulle iloa ja hyötyä, inspiraatiota.

Puhu muru
Liittynyt2.1.2018

ARVONTA ON PÄÄTTYNYT.

Hei kaikki ihanat arvontaan osallistujat - kiitos kommenteistanne! Mahtavaa, että Kaipuun väri on sininen kirja kiinnostaa.

Ensinnäkin isot pahoittelut, että arvonnan voittajien julkistus on kestänyt. Muuttohommat ovat täyttäneet viime päivät. Olin varannut aikaa liian vähän työmäärään nähden. Onneksi nyt saatiin arvonta suoritettua ja tuota pikaa kirjat saadaan postitse voittajille. Pyysin nuoret miehet täällä kotona onnettariksi ja voittajaksi selvisivät nimimerkit nro 7 eli Pähkinänsärkijätär, nro 8 Elzu ja nro 16 Adele. Laitan kaikille voittajille vielä henkilökohtaiset meilit. Pyydän niissä teidän osoitetiedot, jotta saadaan kirjat perille. Postituksen hoitaa kirjan kustantaja Kosmoskirjat.  =)

Voivatko kirjat todella auttaa eteenpäin? Kyllä voivat. Kirjoitin edellisessä postauksessani Loma voi olla vedenjakaja parisuhteeessa, miten loma on kuin tienristeys. Siksi päätin listata teille kirjoja, joita suosittelen terapiavastaanotollani asiakkaillenikin. 

 

Kirjojen avulla asiakkaani ovat oivaltaneet uusia asioita, saaneet tukea muutokseen ja huomanneet myös korjattavaa omassa ajattelussaan. Tärkeintä on löytää itseä puhutteleva, kulloiseenkin hetkeen sopiva kirja ja tapa, jolla lukea se. Siksi suosin tavallisten kirjojen lisäksi ääni- ja e-kirjoja. 

 

Kirjastot ovat oikea aarreaitta!

 

Kirjoja muutoksen äärelle:

 

Kirjoja avuksi eroprosessiin:

 

Minulle kirjat ovat pienestä tytöstä asti olleet äärettömän tärkeitä. Niin monen uuden asian äärellä olen kirjaimellisesti ”marssinut” kirjastoon hakemaan apua. Uudet näkökulmat ja tieto ovat saaneet haastavatkin hetket näyttämään mahdollisuuksilta. 

 

Hyvä esimerkki tällaisesta hetkestä oli, kun odotin esikoistani yksin. Eve Mantun (2006) kirja Minusta tulee perhe oli kuin ystävä minulle. Se sai minut uskomaan, että selviän kyllä kun valmistaudun oikein tulevaan. Samalla kirja antoi luvan pyytää apua muilta, mikä on ollut kultaakin arvokkaampi neuvo. 

 

Onko sinulla ollut elämässä hetkiä, kun kirjat ovat auttaneet? Jos näin on, olisi mielenkiintoista kuulla, mitä silloin tapahtui elämässäsi ja miten kirja tai kirjat siinä auttoivat. Ja tietysti, mikä kirja oli kyseessä! <3

*Kuvat omia

*Jos et ole vielä Puhu murun seuraaja ja tykkääjä Facebookissa, tule mukaan matkaan! Nostan esiin kiinnostavia artikkeleita sekä vanhoja ja uusia blogitekstejäni. Toisinaan arjen kuulumisia ja oivalluksia. Kuvia elämästäni pääsee seuraamaan Puhu murun Instagram tililtä.

Kommentit (2)

Puhu muru
Liittynyt2.1.2018

Kiitos kommentistasi Anna-Maria K. Ja mahtava kuulla, että ajattelet samoin ja olet saanut itsekin apua kirjoista. =)

”Aina, kun kuvittelemme, että jollakin toisella ihmisellä on valta tehdä meidät onnelliseksi, me valmistaudumme olemaan hänen uhrinsa.

-Robert Burney

 

Valitsin alkuun tuon lauseen Marika Rosenborgin tuoreesta kirjasta Sinä selviät kyllä – Erovuoden matkaopas, koska lause on mielestäni monen parisuhteen ongelmien ytimessä. Odotus siitä, että toinen tekee minut onnelliseksi. Tai jopa vaatimus, että toisen pitää tehdä minut onnelliseksi. Vaikka totuus voi olla, ettei itsekään tiedä mikä minut tekisi onnelliseksi.

 

Uhriksi meidät altistaa liika nojaaminen toiseen. Kuvainnollisesti se tarkoittaa, että omat jalat eivät ole kunnolla maassa ja toisen on helppo töniä meitä.  Samalla oletamme toisen antavan meille syyn hymyyn päivästä toiseen. Tuo kaikki käy salakavalasti ja kenelle vain. Tiedän sen itsekin. Rakastuminen oikein yllyttää kaatumaan toisen syliin, antautumaan ja avaamaan kaikki rajat.

 

Yleensä stoppi tulee kuitenkin jossain vaiheessa. Mieleen tai kehoon piirtyy jossain muodossa lause: ”Näin en halua elää elämääni.” 

 

Hyvinvoivassa parisuhteessa on kaksi ihmistä, kuin kaksi ympyrää jotka vain jakavat yhteisen kosketuspinnan. Ne eivät ole sisäkkäin tai liian kaukana toisistaan. Kerron tämän usein asiakkailleni, koska se auttaa hahmottamaan usein aika sekavaa tilaa. Jos elät parisuhteessa voit miettiä, miten teillä ympyrät sijoittuvat? 

 

Kesälomalla parisuhteen tila paljastuu kuin koirankakat lumien sulettua. Karrikoiden voi sanoa että arkinen yhdessäolo on voinut mennä hammasta purren kiireen keskellä. Mutta kesälomalla ei pääse karkuun sitä, mitä ei haluaisi nähdä. 

 

On joko kohdattava toinen ja selvitettävä asiat tai väistettävä hänet näkyvästi. Neljä viikkoa painostavassa hiljaisuudessa, eri osoitteissa tai repivien riitojen keskellä voi kummasti aloittaa pohdinnan muutoksesta. Tarkoittaako muutos yhdessäoloa uudella tavalla vai eroa, on jokaisen parin oma päätös. 

Rosenbergin kirjan nimi on jo itsessään ihanan lohdullinen ”Sinä selviät kyllä”. Niin minä ajattelen jokaisen asiakkaani kohdallakin. Silti moni sitä pelkää, mikä on ymmärrettävää. Rinnalle tarvitaankin ystäviä, terapeuttia tai vaikka lohdullinen kirja. 

 

Niin moni asiakkaistani aloittaa oman elämänsä tarinan kirjaimellisesti tarinana.

 

Totuus tulee vasta ääneen lausuttujen sanojen makustelun ja pureskelun jälkimainingeissa omana oivalluksena. Se on kuin karvas maku, mikä täyttää suun vaikka sanoisi itselleen kertovansa jostain kauniista. 

 

Yritä sinä olla rehellinen. Millainen teidän parisuhteenne on? Mitä kesäloma paljasti? Ajatus, että selviää, on ihanan lohdullinen. Se auttaa seisomaan omilla jaloillaan myös parisuhteessa, joka ei valitse eron polkua vaan muutoksen. Silloin sinä valitset olla kumppanisi kanssa ja hän sinun. <3

 

*Jos haluat kertoa, omasta kokemuksesta muutoksen tai eron äärellä voit jakaa sen kommenteissa. Vertaistuki voi olla hyvin vahva apu vaikeina hetkinä. 

 Apua on tarjolla:

 

*Kuvat Pixabay

*Jos et ole vielä Puhu murun seuraaja ja tykkääjä Facebookissa, tule mukaan matkaan! Nostan esiin kiinnostavia artikkeleita sekä vanhoja ja uusia blogitekstejäni. Toisinaan arjen kuulumisia ja oivalluksia. Kuvia elämästäni pääsee seuraamaan Puhu murun Instagram tililtä. <3

Kommentit (0)

Luin eilen aamulla Helsingin Sanomista juttua Niskalenkki aikapulasta (Täyteen ammuttu elämä ajaa parit kriisin partaalle). Se kertoi aikapulasta lapsiperheen kiireisessä elämässä. Jutussa oli monta hyvää pointtia: ajankäytön pelisäännöt, aikataulujen suunnittelu, puhuminen, arvoista sopiminen. Se kannattaa ehdottomasti lukea ja pysähtyä itsekin sen äärelle pohtimaan, missä teillä mennään. 

Minua jäi kuitenkin hieman häiritsemään, miksi parisuhteesta puhutaan niin kainostellen. Miksi SEKSI JA SEKSUAALISUUS sanoja ei voi mainita suoraan, vaikka niissä piilee yksi lapsiperheiden parisuhdeongelmien suurimmista haasteista? Onko seksi edelleen jotain liian likaista? Irrallista? Epäolennaista muka? 

Seksillä ja seksuaalisuudella on iso rooli parisuhteessa.

En tarkoita tällä pelkkää panemista. Vaan monella tasolla tapahtuvaa toisen kohtaamista, johon kuuluu myös seksuaalinen halu kumppania kohtaan ja yhteinen matka nautintoon. Se on kaikkea koskettelua niin ei-seksuaalisella kuin seksuaalisellakin virityksellä, se on lähelläoloa, silmiin katsomista, toisen näkemistä muunakin kuin vanhempana.

Lapsiperheen arjessa oman ja yhteisen seksuaalisuuden toteuttaminen joutuu myös uuden eteen. Ja se on minusta aina mainitsemisenarvoinen asia. Sillä muutos yllättää niinkuin talvi yllättää autoilijat joka pirun vuosi. Voin omasta elämästä sanoa, että jokainen uuden perheenjäsenen syntymä on kuin se talvi, joka yllättää.

Oman kumppanin kanssa yhteinen aika vähenee ja mahdollisuus spontaaniin seksiin supistuu rajusti tai häviää kokonaan. Tieto raskauden, synnytyksen ja imetyksen vaikutuksista seksuaalisuuteen jää muun tiedon sekaan tai sitä ei edes anneta. Bloggaajakollegani Tosielämän kotileikkejä laittoi juuri postauksen Vauva tuli, halut meni. Hän kyseli siihen minulta neuvoja synnytyksenjälkeiseen haluttomuuteen, joka on valtavan yleistä. 

Onnellisissa ja seksuaalisesti aktiivisissa suhteissa seksuaalisuudella on iso merkitys myös lapsiperhevaiheessa. Silloin on hyvin tärkeää, että molemmat kokevat, että on arvokasta antaa seksille aikaa. On se sitten sitä kuuluisaa ”pikkukakkosseksiä” tai puolen tunnin nipistys yöunista. Ja samaan aikaan on tärkeää tiedostaa, että ollaan elämänvaiheessa, joka on haastava.

Seksillä on oma tärkeä osansa intiimin parisuhteen luojana ja onnellisen parisuhteen ytimenä. Eikö olisi jo aika lopettaa kainostelu seksin ja seksuaalisuuden äärellä ja nostaa se esiin, kun puhutaan perheiden hyvinvoinnista? Silloin annettaisiin lapsiperhearkea eläville pareille myös lupa puhua siitä ja hakea apua.

Parhaimmillaan seksi on energian lähde väsymyksen keskellä, se auttaa jaksamaan ja katsomaan omaa kumppania hymyillen maitolasien kaatuillessa. Ja orgasmit saavat sinut nukkumaan paremmin ja stressitason laskemaan – ehkä siihen kannattaisi panostaa vaikka hieman yöunistakin? <3

*Mitä mieltä sinä olet, kuinka merkittävä osa seksi ja seksuaalisuus on parisuhdettanne? 

*Tsekkaa antamani vinkit Lähiömutsi -bloggarille Pikkukakkosseksiä ja muut seksuaaliterapeutinvinkit . Voit myös käydä testaamassa, missä kunnossa parisuhteenne on tekemällä laatimani parisuhdetestin. Jos sinulla tai teillä on elämässä suurempia solmuja voit varata ajan minulle seksuaaliterapia vastaanotolleni Sexpoon. 

*Jos et ole vielä Puhu murun seuraaja ja tykkääjä Facebookissa, tule mukaan matkaan! Nostan esiin kiinnostavia artikkeleita sekä vanhoja ja uusia blogitekstejäni. Toisinaan arjen kuulumisia ja oivalluksia. Kuvia elämästäni pääsee seuraamaan Puhu murun Instagram tililtä. Olisi mahtavaa, jos sinäkin tulisit mukaan. =)

*Kuvat Pexels

Kommentit (3)

Vauvavuosi

Sitähän se on. Asia, joka hautautuu kaiken muun alle, vaikka kyseessä ei ole mikään vähäpätöinen juttu. Seksi sinällään ja varsinkin se yhteenkuuluvuuden tunne puolison kanssa antaa voimaa arkeen. Puhumattakaan siitä euforiasta mikä seuraavaa päivää siivittää, jos niistä yöunista on napattu se puolituntinen nimenomaan seksiin. Seksi on, kumma kyllä, edelleen joku tabu. Siitä harvoin puhutaan muille kuin puolisolle ja silloinkin kuiskataan. Itse uskoudun puolison lisäksi parhaalle ystävälle, koska naama kertoo kyllä muutenkin missä mennään, että onko vaiko eikö ole saanut. Keskustelu on hyvin välitöntä ja rehellistä. Asia on meille yhtä helposti puhuttavissa kuin mitäpä söit eilen, oliko hyvää. Summa summarum, tärkeää se on itselle, mutta jalkoihin se jää silti liian usein. Vaatii eri tavalla panostusta kuin ennen, koska kiire.

Puhu muru

Kiitos kommentistasi Vauvavuosi. Ja ihan ensi alkuun, suuret pahoittelut, että jouduit odottamaan vastaustani ihan luvattoman kauan. Meillä alkoi aika samoihin aikoihin, kun tämän julkaisin vesirokko vol. 1. Siitä kun selvittiin jouluaaton aattona alkoi vesirokko vol. 2. Tytöt olivat päiväkodissa kokonaiset neljä päivää joulukuun aikana, mikä on hieman ruuhkauttanut töitäni.

Mutta asiaan. Puhut äärimmäisen viisaasti kommentissasi. Uskallat sanoa ääneen sen, mitä varmasti moni lukijoistani pohdiskelee. Seksi ja seksuaalisuus ovat vielä monelle tabuja. Olen sen huomannut tulevaa orgasmikirjaani kirjoittaessakin, miten moni nainen on sanonut, miten ihanaa on että puhun orgasmeista. Kun ei ole ketään kenelle voisi puhua. Onneksi sinä voit puhua sekä miehesi, että ystäväsi kanssa - se on mahtavaa! Ja se riittää. 

Vauvavuosi on aika menoa, kaikki muuttuu niin paljon. Tunnistan hyvin tuon kiireen tunteen. Eikä se kauheasti helpota edes taaperon kanssa. Mutta silti, jokainen päivä kuitenkin helpottaa. Ja kaikki muuttuu. Vaikeinakin hetkinä, kun muistaisi yhden tärkeän ajatuksen - kenen muun kanssa tämä olisi muka yhtään helpompaa? Siitä voi päästä nopeasti siihen, että miten hyvä tiimi me olemme vaikeinakin hetkinä. Ei tarvitse olla täydellisiä, mutta hyvä tiimi on tärkeää olla. Tsemppiä teille vauvavuoteen! <3

SURAKKA VELI

SEURUSTELUSSA TÄRKEESTI TUTTUSTUMINEN AVOLIITTO TYTTÖ YSTÄVÄ TYTTÖKAVERI NAIS YSTÄVÄ NAISKAVERI HALU KIINNOSTUS TAHDO LÄHDEÄ ITSELLESI TÄRKEESTI SE SEURUSTELU AVOLIITTO POIKA MIES YSTÄVÄ KAVERI TÄRKEESTI ITSE TÄRISEVÄ PORNOSTTAAT PORNOSEKSI NÖRTTI NYGRI TIPSA TAPSI TAKA HUONE PÖMPELI REIKÄ SILMÄ MURMELI  MURSI PINA PIMPPA PIMPERO TENA MUKSIAVOLIITTO VAIMONA EUKKO KULTA ROUVA PUOLISO EMÄNTÄ SAMAN KATON ALLA ASUMASSA SINÄ TOISEN POJALLE SEN ETUNIMELLÄ OLLUT KYLLÄ SE ON SITTEN ITSELLENI SE  MIEHENÄ TÄRKEESTI TOISEN POIKA OLLUT NIIN OIS SE SIINÄ OLLUYT OLENSE ITSE PARISUHDE PARISKUNTA VAIMONA  RASKAANA SYNNYTTÄÄ TYTTÖ POIKA VAUVA VAIMON OMA LAPSI LASTEN LAPSENMIEHENÄ ISÄ LASTEN TARHA PÄIVÄ KOTI KERHO ESKARI ESIKOULUTYTTÖ ALA ASTEKUMMUNKOULUTYTTÖ 3216325 YLÄASTEKUMMUNKOULUTYTTÖ 97 53 VUOTTA 54 VUOTTA VÄLILLÄ POHJOISAHONKADU28D9 OUTOKUMPU SURAKKA VELIA200320140504021118A

Seuraa 

Puhu muru blogin kirjoittaja on erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström, jolla on vastaanotto Sexpossa. Hän on myös toinen Pannaan menemään -kirjan kirjoittajista ja naisten orgasmeista kertovan Iso O - matkaopas huipulle kirjan kirjoittaja. Blogissaan Marja kirjoittaa rakkaudesta, seksuaalisuudesta ja naisen elämästä. Aiheet kuuluvat Marjan elämään vahvasti murun ja kolme lapsen kautta. <3
www.marjakihlstrom.fi

Seuraa somessa

Facebook

Ota yhteys bloggariin

puhumuru@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat