Kirjoitukset avainsanalla arvonta

– Tarinasi saattaa olla surullinen, mutta katkeruus on vielä surullisempaa. Aiotko kantaa vanhaa mukanasi vielä pitkään? hän kysyi. 

 

                      Vilkuilin ympärilleni ja pudistin sitten varovasti päätäni. Puhuiko hän minulle? Mistä hän tiesi mitään minusta tai minun tarinastani?

 

– Milloin sitten päästät irti? Sillä kukaan muu ei tee sitä puolestasi. Vastaasi tulee aina kävelemään ihmisiä, jotka satuttavat tai joiden teot aiheuttavat sinulle vahinkoa tai päänvaivaa. Silloin sydän ja mieli täyttyvät helposti vihasta, jopa kostosta. Ja silloin viha ja kosto ohjaavat lopulta kaikkea tekemistä ja jokaista ajatusta. Viha halvaannuttaa. ….

 

Johanna Elomaa kirjoittaa uudessa romaanissaan Kaipuun väri on sininen (Kosmos 2018) väkevästi ja äärimmäisen osuvasti eikä lukija voi olla tuntematta sanojen vaikutusta omassa kehossaan. Hän luo romaanillaan kiehtovan matkan Intiaan, mutta ennen kaikkea se on matka länsimaisen naisen mieleen. Kustantajalta saatu ennakkokappale kosketti minua niin paljon, että halusin jakaa pohdintani kirjasta teillekin rakkaat lukijani.

Päähenkilö on kuin kuka tahansa kolmekymppinen lapseton naisystäväni. Hän kaipaa rakkautta. Hän kaipaa syvää kokemusta toisen ihmisen kohtaamisesta, joka saisi sielunkin väreilemään. Ja se saa hänet etsimään vimmatusti toista ihmistä, joka antaisi rakkauden ja sitä kautta onnen. 

 

Puitteet ovat huikeat. Intia maana ja kulttuurina luo tropiikin omaan olohuoneeseen ja saa lukijan tuntemaan syyllisyyttä yltäkylläisyyden keskellä valittamisesta. Johanna Elomaan Intiassa vietetyt vuodet saavat paikat ja ihmiset tuntumaan todellisilta. Intialaisten henkisten opettajien tarinat antavat lukijalle uusia näkökulmia, jotta hän voi katsoa tuttuja asioita toisin. Loppu on kiinni lukijasta, haluaako hän elää vain tarinassa vai kulkea myös oman elämänsä poluilla.

 

Johanna Elomaa on saanut romaanissaan taitavasti luotua taustatarinat, jotka aukeavat täysin vasta kirjan viime sivuilla. Onnen ja rakkauden etsinnän rinnalla kulkee koko kirjan läpi kolmas vahva teema, anteeksianto. Traumaattiset tapahtumat Intiassa ovat rikkoneet kaksi paikallista perhettä, kaksi ystävystä ja jäljellä on pimeys. Miten paljon helpompaa on piehtaroida vihassa, antaa vihan tekohengittää keuhkoillamme kuin antaa anteeksi? Vai voisiko pimeyden keskellä olla kuitenkin tilaa valonsäteille? 

Minua kirjan henkilöiden tarinat koskettivat aina kyyneliin saakka, enkä olisi halunnut lopettaa kirjan lukemista. Olisin halunnut tietää vielä lisää, palata vielä takaisin Intiaan. Antaa mahdollisuuden vielä kerran rakkauden löytämiselle.

 

… Toistin mielessäni Raman sanoja. Kaikki se mitä tapahtuu, tapahtuu syystä. Luottamus hukuttaa pelon alleen.

 

Mutta se onkin kirjan ydin. Ihmisen pitää ymmärtää lopettaa vimmattu rakkauden etsiminen, pysähtyä katsomaan mitä hänellä jo on. Elämälle voi  suoda mahdollisuuden antamalla anteeksi ja päästämällä irti, voi jättää ikävät muistot muiden muistojen joukkoon. Avaamme rakkaudelle tien luoksemme, vasta kun alamme luottamaan. <3

 

*Johanna Elomaalta on ilmestynyt esikoisromaani Säästä ajatuksesi eläviä varten (Kosmos) vuonna 2016. Elomaa kirjoittaa parhaillaan Thaimaan luolaoperaatioista ja sukeltaja Mikko Paasista kertovaa Sukellus valoon -kirjaa, joka julkaistaan myös syksyllä. 

 

*Kirjan upean kannen on tehnyt Sanna-Reeta Meilahti.

*KIRJA-ARVONTA. Sain Kosmokselta mahdollisuuden arpoa teille ihanat lukijani kolme kappaletta Johanna Elomaan Kaipuun väri on sininen romaania. Joten jos innostuit kirjasta, osallistu arvontaan ja kokeile onneasi. Ainahan kirjan voi antaa vaikka ystävälle lahjaksi!

Säännöt ovat helpot. Kerro kommentissa, miksi haluaisit lukea tämän kirjan. Mitä ajatuksia postaukseni herätti? Muista myös laittaa erottuva nimimerkki ja kirjoita se itsellesi muistiin. Suosittelen jättämään sähköpostiosoitteesi, koska se auttaa voittajan tavoittamisessa. Arvonta alkaa NYT ja loppuu ensi viikon torstaina 27.9.2018. klo 23:59. Ilmoitan kolme voittajaa täällä blogissa. Laitan voittajille myös meiliä, jos he ovat jättäneet sähköpostiosoitteensa. Onnea kaikille arvontaan! =)

*Jos et ole vielä Puhu murun seuraaja ja tykkääjä Facebookissa, tule mukaan matkaan! Nostan esiin kiinnostavia artikkeleita sekä vanhoja ja uusia blogitekstejäni. Toisinaan arjen kuulumisia ja oivalluksia. Kuvia elämästäni pääsee seuraamaan Puhu murun Instagram tililtä. <3

Kommentit (32)

Vierailija

Olen hyvien tarinoiden ystävä, ja kirjoituksesi sai herätti kiinnostusta tähän tarinaan, ja mahdollisuuteen peilata myös omaan elämään.

Usnah Cu

Tämä kirja kiinnostaa minua, koska olin viikonloppuna levillä arctic bootcämpillä, ja koin niin uskomattoman herätyksen siitä miten väärään suuntaan elämäni on menossa. Tämä kirja tulisi tarpeeseen muistuttamaan siitä että ensin pitää rakastaa itseään ennen kuin voi rakastaa muita. Ja myös anteeksiannon tärkeydestä ja siitä ettei elämä ole mustavalkoista.

Vierailija

Olen elämässäni isojen pohdintojen äärellä ja jotenkin kaipaan kovasti juuri jotain tämmöistä mielen avausta.

kukka

Kirjan esittelyteksti kuulosti erittäin kiehtovalle ja Intia tapahtumapaikkana herätti myös suuren mielenkiinnon.

Shari Love

Kyllä vain. Tässä 50+ iässä liikkuu itsekin kaiken aikaa syvissä vesissä tuumailee menneitä touhuaa nykyhetkessä ja aprikointulevia.... Ihmisenä kasvaminen on osa elämääni. Siksi....T: Shari Love

Salli

Vaikuttaa mielenkiintoiselta ja tykkään lukea erilaisia kirjoja. Postaus herätti hieman haikeita ja mielenkiintoisia tunnelmia.

Pähkinänsärkijätär

Vaikuttaa kyllä lukemisen arvoiselta kirjalta! Mielelläni olen arvonnassa mukana :) Lukea haluaisin sen siksi, että olen yleisesti kiinnostunut kirjoista, joissa pääsee kokemaan palasen itselle vierasta kulttuuria ja jotka avartavat ihmisen kokemusmaailmaa sekä mieltä kaikessa sen koskettavuudessaan.

Elzu

Kirja vaikuttaa todella kiinnostavalta. Tilanteeseen pysähtyminen on tällä hetkellä todella ajankohtainen aihe.

MarjaKoo

Esittelysi sytytti mielenkiinnon. Luen kaikkea laidasta laitaan, mutta muu maailma kiinnostaa aina ja erilaiset pohdinnat. 

Vierailija

Olen jälleen kerran aloittamassa elämää jollain tapaa alusta. Edelleen huomaan että, opittavaa riittää 60-vuotiaanakin. Kirjan tarina vaikuttaa todella vaikuttavalta.

Syysunelmia

Kuulostaa kirjalta, joka tulisi luettua takkatulen ääressä, Intiaan "matkustaen".

Matilde

Kylläpä kolahti! ”Tarinasi saattaa olla surullinen, mutta...” Lainaukset kirjasta saivat kiinnostukseni heräämään. Myös kommenttisi kirjasta aiheuttivat sen, että aion ehdottomasti lukea Kaipuun väri on sininen - teoksen. Kirjan nimi on todella kaunis ja se jo koskettaa.

Adele

Olen itse vastaavassa tilanteessa missä katkeruus on ottamassa valtaa sielustani. Saisinpa vain omia ajatuksia kerättyä hieman kirjan avulla.

Vierailija

Kirja herätti kiinnostuksen, koska siinä käsitellään samanlaisia teemoja, joiden äärellä olen itse tällä hetkellä.

Jennas

Rakastan kaukomaille sijoittuvia tarinoita jotka vievät minut toiseen kulttuuriin ja ympäristöön. Uskon, että kirja herättäisi muutenkin ajatuksia ja tunteita. 

anna s.

Vaikuttaa mielenkiintoiselta, ja tällä hetkellä ei olekkaan mitään kirjaa luettavana :)

Vivan

Kirjan aihe kuulostaa mielenkiintoiselta, myös omaan elämään soveltuvalta pohdinnalta. Ja Intian kulttuuri se vasta kiehtovalta juuri nyt tuntuukin. Siispä arvonnassa mukana :)

Sanna P

Vaikuttaa hyvinkin sellaiselta kirjalta, johon olisi ilo näin syysiltoina tarttua. Liikuttava tarina varmasti, minua myös aina viehättävät kaukomaille sijoittuvat tarinat. 

Ompputyttö

Kirja vaikutti kiinnostavalta ja anteeksiantoa ei voi ihminen ikinä harjoitella liikaa!

Eveline

Kirja vaikuttaa jo nyt sellaiselta, että odotettavissa olisi matka syvälle omiin tunteisiin ja kipukohtiin. Tälle matkalle haluaisin lähteä, huolimatta siitä, että itkettää jo nyt. Olen havahtunut nyt 30-vuotiaana siihen tosiasiaan (10 vuotta kestäneen parisuhteen jälkeen), että olen etsinyt ja kaivanut sitä oikeaa rakkautta ja ihmistä elämääni aina, siinä samalla unohtaen oman itsensä rakastamisen. Nyt on se kuuluisa korkea aika kääntää kurssi. Tämä kirja voisi olla yksi tärkeä etappi sillä matkalla :) 

Tuisku

Mukaan arvontaan! En ole kerennyt pitkään aikaan lukemaan kirjoja. Nyt olisi sen aika. Näin syksyn pimetessä olisi ihana käpertyä sohvan nurkkaan hyvän kirjan kanssa.

Suskik

Tänä vuonna minulla on paljon anteeksi annettavaa, ja välillä tuntuu että sielu poksahtaa kun se on niin hankalaa. Uskon, että kirjasta olisi minulle iloa ja hyötyä, inspiraatiota.

Puhu muru
Liittynyt2.1.2018

ARVONTA ON PÄÄTTYNYT.

Hei kaikki ihanat arvontaan osallistujat - kiitos kommenteistanne! Mahtavaa, että Kaipuun väri on sininen kirja kiinnostaa.

Ensinnäkin isot pahoittelut, että arvonnan voittajien julkistus on kestänyt. Muuttohommat ovat täyttäneet viime päivät. Olin varannut aikaa liian vähän työmäärään nähden. Onneksi nyt saatiin arvonta suoritettua ja tuota pikaa kirjat saadaan postitse voittajille. Pyysin nuoret miehet täällä kotona onnettariksi ja voittajaksi selvisivät nimimerkit nro 7 eli Pähkinänsärkijätär, nro 8 Elzu ja nro 16 Adele. Laitan kaikille voittajille vielä henkilökohtaiset meilit. Pyydän niissä teidän osoitetiedot, jotta saadaan kirjat perille. Postituksen hoitaa kirjan kustantaja Kosmoskirjat.  =)

”Me ajattelimme samalla tavalla, uskoimme samoihin asioihin. Missä oli se kohta, jossa käännyimme eri suuntiin, lakkasimme kuulemasta toisen ääntä tai edes kuuntelemasta sitä enää.”

-Ina Westman: Henkien saari (Kosmos 2018)

 

Ina Westmanin uusi romaani Henkien saari (Kosmos, 2018) on rakkaustarina, joka sijoittuu ilmastonmuutoksen keskelle. Nuo kaksi vahvaa voimaa vievät minua lukijana tunteiden vuoristorataa kirjan alusta loppuun. Olin kuin liimattuna kirjaan seuraavat kolme päivää saatuani kirjan ennakkokappaleen kustantajalta. En voinut lopettaa! 

 

Halusin tietää. Kaiken. 

 

Tunneskaala oli enemmän surun, vihan, ahdistuksen, pelon ja huolen äärellä. Toisaalta päästiin hetkiin joissa rakkaus pilkahti: ilo, lapsen uteliaisuus. Kun sitten lopetin kirjan lukemisen iltaisin ja keskityin muruun – oli pakko puhua ilmastonmuutoksesta. 

 

”Mitä me voimme tehdä? Vähennetään lihansyöntiä! Missä maailmassa meidän lapset kasvavat? Tulevaisuus pelottaa! ”

 

Ahdistus oli varmasti vahvin tunne, jonka  Henkien saari -romaani herätti. Ahdistuksesta tunnesanana tulee usein vain negatiivisia mielikuvia, mutta itse koin tässä ahdistuksessa positiivista voimaa. Se positiivisuus kumpusi Westmanin luomasta ilmapiiristä, jossa oli vahva sanoma siitä, että ME VOIMME VAIKUTTAA

Me voimme vaikuttaa parisuhteeseemme. Ei ole helppoa raivata tietää takaisin toisen luo, kun kaikki mitä yrittää, tuntuu vain tuskaiselta haparoinnilta tai kamppailulta epäuskon kanssa. Päähenkilöt Emma ja Joel ovat kaukana toisistaan, mutta jokin rakkaudenlanka heitä pitää vielä yhdessä vaikeuksienkin keskellä. Terapeuttina koin äärettömän mielenkiintoiseksi lukea arjen tasolla kohtaamisen ja etäisyyden kuvailua. Miten paljon rakkauteen vaikuttaa, kun toinen ei ole terve?

 

Westman ei päästä lukijaa helpolla, hän pakottaa lukijan totuuden äärelle. 

 

”Meidän vesipulamme on luksuspula. Tänäkin kesänä tuulee kovaa useimpina päivinä, mutta tuuli ei tuo mukanaan sadetta… Ei ilmastonmuutos tuo mukanaan pelkkiä helteitä. Se tuo mukanaan  juuri tätä – epävarmuutta, ennustamattomuutta, tuulisia kylmiä kesiä, liian leutoja talvia, viikko kausia kestäviä sateita. ”

-Ina Westman: Henkien saari (Kosmos 2018)

 

Westman sanoi Yle Puheen haastattelussa, ettei hän halua paasata ilmastonmuutoksesta. Ja hän onnistuu, rivi riviltä vastaan tulee tietoon perustuvaa kuvailua ilmastonmuutoksen aiheuttamasta tuhosta. Ovi jää kuitenkin auki muutokselle, havahtumiselle omaan toimijuuteen. Ahdistuksen jäädessä rintaan painamaan lukemisen jälkeen avuksi tulee toivo. Vielä sinä, minä, jokainen meistä voi toimia maapallon hyväksi. <3

 

*Lue Helsingin sanomien kirja-arvostelu Ina Westmanin Henkien saari romaanista ja Kulttuuri kukoistaa -bloggarin postaus, jos haluat tietää lisää. 

*Ina Westman kirjoittaa myös itse Pientä novelliblogia, mitä itsekin seuraan. Sieltä löydät myös Henkien saari romaanin ensimmäisen luvun. Westmanilta on aiemmin ilmestynyt esikoisromaani Syliin (Kosmos,2016), josta tein postauksen Ina Westmanin Syliin kirja lohduttaa äitejä - osallistu kirja-arvontaan!

*KIRJA-ARVONTA. Sain Kosmokselta mahdollisuuden arpoa teille ihanat lukijani kolme kappaletta Ina Wetsmanin Henkien saari romaania. Joten jos innostuit kirjasta, osallistu arvontaan ja kokeile onneasi. Ainahan kirjan voi antaa vaikka ystävälle lahjaksi!

Säännöt ovat helpot. Kerro kommentissa, mikä ilmastonmuutoksessa tai rakkaudessa sinua pelottaa. Muista myös laittaa erottuva nimimerkki ja kirjoita se itsellesi muistiin. Suosittelen jättämään sähköpostiosoitteesi, koska se auttaa voittajan tavoittamisessa. Arvonta alkaa NYT ja loppuu tämän viikon sunnuntaina 26.8.2018. klo 23:59. Ilmoitan kolme voittajaa täällä blogissa. Laitan voittajille myös meiliä, jos he ovat jättäneet sähköpostiosoitteensa. Onnea kaikille arvontaan! =)

*Jos et ole vielä Puhu murun seuraaja ja tykkääjä Facebookissa, tule mukaan matkaan! Nostan esiin kiinnostavia artikkeleita sekä vanhoja ja uusia blogitekstejäni. Toisinaan arjen kuulumisia ja oivalluksia. Kuvia elämästäni pääsee seuraamaan Puhu murun Instagram tililtä. <3

Kommentit (35)

mansikkatytto

Ehdottomasti pelottaa jatkuva muutoksessa elaminen. Kai taman kesan 2018 seksihelteetkin sen todistaa. Kirjan lukisin enemman kuin mielellani. :)

MuikkuOnKala

Yksi asia mikä Ilmastonmuutoksessa pelottaa, on sen vaikutus eläimiin. Harmittaa jo ihan kun miettii pelkästään tämän kesän kuumuutta, kuivuutta ja metsäpaloja ja kuinka ne on iskenyt eläimiin.

Mammamia

Ilmastonlämpenemisessä pelottaa se kuinka laajasti se aiheuttaa erilaisia ongelmia koko pallolla... ongelmia joita ei edes heti tule ajatelleeksi kun miettii ilmastonmuutosta.

kukka

Ilmastonmuutoksessa pelottaa eniten sääilmiöt, kuten maapallon lämpötilan nousu ja sen seuraukset :(

Veeruska

Ilmastonmuutoksessa samoin kuin rakkaudessakin pelottaa sen seurausten ennalta-arvaamattomuus.

Lily&Bear

Ilmastonmuutos pelottaa tosi paljon! 2 pientä lasta kasvamassa kohti aikuisuutta, mutta millaiseen maailmaan? Välillä oikeasti itken kun ajattelen millä mallilla maailma silloin saattaa olla... millaiseen elämään tämän päivän lapset saattavat joskus joutua. Pelkään että kauhuskenaariot toteutuvat nopeammin kuin kukaan edes uskoo :(

Nicola

Ilmaston muutos todella pelottaa, että minkälaisessa maailmassa lapsemme joutuukaan elämään.

Pullanpyörittäjä

Rakkaudessa pelottaa sen hauraus. Loppujen lopuksi kyse on halusta ja pienistä asioista. Pienillä asioilla voi kaiken pelastaa - tai tuhota. Tämä sama pätee ihan kaikkeen, kuten maapalloon ja ilmastonmuutokseenkin :)

_MariK

Ilmastonmuutoksessa pelottaa sen laajuus; mihin kaikkeen se vaikuttaa, mitä me ei vielä tiedetäkään.

Aamu

Muutokset sinänsä saattavat pelottaa. Ilmastonmuutos on niin iso asia, ettei sitä osaa oikein hahmottaa.

Vierailija

Rakkaus on itsessään jo pelottava asia, mutta siinäkin täytyy tasapainoilla, elää, rakastaa, tahtoa, puhua ääneen.

KAni

Epävarmuus. Ei voi olla täysin varma toisesta, puhutaan sitten ilmastonmuutoksesta tai parisuhteesta.

anna s.

Me ollaan aika pieniä otuksia tässä maailmassa loppujen lopuksi. Meidät voidaan poistaa täältä sekunneissa. Eniten mua pelottaa/ärsyttää ihmisten välinpitämättömyys luontoa kohtaan, ilmastonmuutos on meidän syytä!

Anne__

Rakkaudessa eniten pelottaa se, että vaikka kuinka itse rakastaisi toista niin se ei aina välttämättä riitä. Vaikka et tee mitään väärää itse rakkaudessa niin toinen voi sitä vahingoittaa niin vahingossa kuin myös tahallaan.

Silti vaikka se pelottaa välillä niin valtavasti on se kuitenkin lopulta kaiken sen pelon arvoista.

Sanna P

Ilmastonmuutoksessa pelottaa eniten ihmisten yleinen välinpitämättömyys asiasta ja luonnonsuojelusta, itseni mukaan lukien. Rakkaudessa mua ei pelota mikään oikeastaan enää ^_^

MarjaKoo

Ilmastonmuutoksessa pelottaa eniten sen lopullisuus ja peruuttamattomuus. Kun jotain hukattu niin perusteellisesti, ettei ole enää paluuta.

Salamanteri

Ympäristotieteitä opiskelevana ilmastonmuutoksessa pelottaa se olemmeko jo liian myöhässä pelastaaksemme itsemme ja maapallon sellaisena kuin sen otimme haltuun. Rakkaudessa pelottaa muutos, vaikka se on myös sen voima.

sikkuralla

Ilmastonmuutoksessa pelottaa eniten se, voiko sille tehdä enää mitään ja kuinka hallitsematton tilanne tulee olemaan.

Kirsi

Ilmastonmuutoksessa pelottaa eniten epävarmuus, ääri-ilmiöt ja peruuttamattomuus. Muutosten vaikutus eläimiin ja kasveihin, sitä tuskin voi edes arvailla. Tuosta kirjasta olen kuullut pelkkää hyvää. :)

Sinisuohaukka

Mua pelottaa veden puute. Globaali ilmastopakolaisuus on jo nyt totta vaikemme täällä Suomessa vielä sitä tajua. Mökillä piti kesällä säännöstellä vettä, kun kaivo kuivui eikä sadetta tullut vaikka ennusteet lupasivat. Kaupungissa sitä ei tajua, kun ei tarvitse kuin kraana avata. Mun rakkauteen kuuluu keskustelut näistä arkisista asioista. Ne yhdistää syvältä.

Seikkailulle

Rakkaidessa pelottaa löytääkö pitkän puhumattomuuden jälkeen takaisin toisen luo luomaan vahvaa suhdetta ja ilmastonmuutoksessa se ymmärtävätkö ihmiset ympärillä mitä on tapahtumassa ja jos ymmärtävät mikseivät he jo toimi. Molemmissa niin rakkaudessa kuin ilmastoasioissa tulee puhua, muttei tuomita ja paasata.

klaara

Tulevien sukupolvien vuoksi tämä ilmastomuutos pelottaa: onko heillä enää puhdasta ruokaa javettä, miten asuntojen lämmitykset hoidetaan. Paljon on asioita vastausta vaille. Mukana mielenkiintoisen kirjan arvonnassa.

Aiksu

Ihmisten välinpitämättömyys, ajatellaan vain itseään, eletään seurauksista välittämättä - heitä, jotka välittävät, on ihan liian vähän. Minkälaisessa maailmassa tulevat sukupolvet elävät?

Vierailija

Hieman pelottaa se, että mahdammeko olla jo myöhässä maapallon pelastamisen kanssa.
Jos en voita kirjaa, tiedän mitä ostan ensi viikolla.
T. MinnaLa

Sannis85

Rakkaudessa pelottavinta on se, että kun rakastaa niiiin paljon eikä rakkaitaan halua ikinä menettää eikä tahdo heille mitään pahaa. Elämästä ei kuitenkaan ikinä tiedä, siksi just tämä hetki on tärkeä ja on tärkeää kertoa ja näyttää rakkautensa just nyt<3

Clara

Ilmastonmuutoksessa sekä rakkaudessa pelottaa ennustamattomuus ja epävarmuus. Ilmastonmuutoksen seurauksia ei täysin voi ennustaa, kuten ei myöskään parisuhteessa rakkauden säilyminen ole täysin varmaa.

Puhu muru
Liittynyt2.1.2018

ARVONTA ON PÄÄTTYNYT. Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille! Ina Westamanin Henkien saari -kirjan voittivat nimimerkit Veeruska, Salli ja hilda hissu. Kaikkien voittajien meilit löytyivät, joten laitan teille erikseen onnittelut ja pyydän lisätietoja kirjan lähetykseen. Hyviä lukuhetkiä! <3

”Kunpa naiset vain oppisivat rakastamaan itseään ja kehoaan ja tajuaisivat mikä masennuslääke ja sallittu huume orgasmi on. Se poistaa kivut, kolotukset, pääsäryt, huonon tuulen ja antaa virtaa. Koskaan ei ole liian huono hetki eikä liian kiire harrastaa seksiä.”

-Nainen 49v.  (Iso O – matkaopas huipulle)

 

Nyt kun kirjani on tullut painosta, on tullut aika arpoa niitä teille lukijoilleni. Iso O – matkaopas huipulle on kaikille naisille ja naiseksi itsensä kokeville, aina alle kaksikymppisestä  isoäiteihin saakka. Olisi upeaa, jos miehetkin lukisivat kirjaa. Ja onhan siellä oma luku kumppaneillekin. 

Nainen voi tutustua omaan seksuaalisuuteensa itsekseen, kumppanin kanssa tai kirjan avulla. Tieto on valttia eikä pidä olettaa, että osaisimme kaiken itsestään. Parhaimmillaan tästä aukeaa aivan uusia oivalluksia nautinnon ihanaan maailmaan. Sillä kyse ei ole vain orgasmista vaan myös ihanasta matkasta sinne. 

 

On ollut ihan mieletöntä saada teiltä lukijoiltani kannustavaa palautetta koko kirjantekoprosessin ajan. 

 

Odotan innolla ja jännityksellä, mitä te pidätte kirjastani. Kaiken palautteen ja kommentit otan mielelläni vastaan, ja voit laittaa niitä meiliini puhumuru@gmail.com, voit myös laittaa Puhu muru -facebooksivujen kautta yv -viestiä.

Niinkuin kirjani johdannossa toivotan:

 

”Tällä matkalla saat äännellä, kiemurrella, kynsiä ja vaikertaa miettimättä, mitä muut sinusta ajattelevat kunhan nautit! Ihanaa matkaa!” <3

 

* Arvon kolme Iso O - matkaopas huipulle kirjaa. Arvonnan säännöt ovat helpot. Kerro kommentissa minkälaisista aiheista, asioista tai ihmisistä haluaisit lukea Puhu muru -blogistani. Muista myös laittaa erottuva nimimerkki ja kirjoita se itsellesi muistiin. Voit myös jättää sähköpostiosoitteesi, se auttaa voittajan tavoittamisessa. Arvonta alkaa NYT ja loppuu viikon päästä sunnuntaina 8.4. klo 23:59. Ilmoitan kolme voittajaa täällä blogissa. Onnea kaikille arvontaan! =)

*Jos et ole vielä Puhu murun seuraaja ja tykkääjä Facebookissa, tule mukaan matkaan! Nostan esiin kiinnostavia artikkeleita sekä vanhoja ja uusia blogitekstejäni. Toisinaan arjen kuulumisia ja oivalluksia. Kuvia elämästäni pääsee seuraamaan Puhu murun Instagram tililtä. <3

*Jos olet bloggaaja, vloggaaja tai toimittaja, voit pyytää kirjastani arvostelukappaletta kustantajani viestintä- ja markkinointi vastaavalta Heiniltä: heini.salminen@kosmiskirjat.fi 

*Kuvat ovat otettu kustantajani Kustannusosakeyhtiö Kosmoksen toimistolla. 

Kommentit (123)

Mamba

Haluaisin lukea lisää 40+ parisuhteista, siitä kun aikuisiällä löytää itsensä uudelleen avioeron jälkeen 😊

Piivii

Haluaisin lukea kuinka pitkässä parisuhteessa saisi kipinän uudelleen takaisin tai kuinka sen pitää yllä.

Juliekaroliina

Lapsiperheen ja parisuhteen sovittamisesta yhteen, oman ajan tärkeydestä arjen keskellä

KA

Parisuhteen löytymisen vaikeudesta. Kaikkialta saa sellaisen kuvan että ei muuta kun valitset kenen kanssa haluat suhteen. Se on kumminkin kaukana todellisuudesta. Suhteen löytäminen nelikymppisenä todella vaikeaa.

Fazerinsininen

Minua kiinnostaa se, miten aikuiset muodostavat parisuhteen. Miten päästä oman muurin ylitse, uskaltaa antautua pelotta.

Kukkaro

Erilaisista sitoutumistyypeistä, suhteesta missä toisella on mielenterveysongelmia, suhteesta addiktiin, siitä, miten suurista haasteista parisuhteessa voi selvitä ilman eroa... kaikesta mikä aiheuttaa parisuhteessa ongelmia, on se sitten seksittömyys, puhumattomuus, pettäminen, terveydelliset tai taloudelliset haasteet. Kaikkea, mistä voi oppia hoitamaan parisuhdettaan ja itseään ajoissa paremmin ennen kuin tulee totaalinen seinä vastaan.

HopeaKyynel

Parisuhteen aloittaminen eron jälkeen yli 30-vuotiaana kun kummankin huonot kokemukset painaa (pettäminen, on jätetty, tunnekylmä lapsuus, jne.) Miten uskaltaa rakastaa? Miten tukea toista uskaltamaan suhteeseen täysillä?

Omenapuuro

Puhu muru -blogi on ollut lukulistalla jo pitkään ja aiheita on ollut laidasta laitaan.
Kiinnostaisi lukea, miten teini-iän seksuaaliset kokemukset vaikuttavat aikuisiällä, miten rohkaistua puhumaan partnerin kanssa seksistä ja asioista, joista nauttii. Miten puhua seksistä lasten kanssa?

Marke

Erilaisista tavoista olla suhteissa, etänä, ystävänä, taloudellisista syistä, pelkästään seksisuhteessa,

evvk

Miten päästä seksinegatiivisuudesta.. Mies oli vuosia alkoholisti ja niiden vuosien aikana opin vihaamaan seksiä. En ole löytänyt seksualisuuttani sen jälkeen- en tiedä edes mistä aloittaa..

Sanin

Olisi kiva lukea siitä että 40+ herää omaan seksuaalisuuteensa uudelleen, mutta puoliso uinuu monen hiljaisen vuoden jälkeen.

Lumos

Onnittelut julkaistusta kirjasta! Tahtoisin lukea siitä kuinka pitkän parisuhteen saa pysymään hyvänä ja kipinänkin mahdollisesti mukana. Kuinka kumppania voi tukea elämän aikana tämän seksuaalisen kasvun ja muutoksen aikona?

elämänmakuinen

Haluaisin lukea erosta ja seksuaalisuudesta, kun suru painaa päälle ja omaa seksuaali-identiteettiä täytyisi päivittää uuteen elämäntilanteeseen sopivaksi.

Mursu40

Miten puhua rakentavasti ja sopivan neutraalisti seksistä lasten kanssa?Ja minkä ikäisten lasten kanssa olisi puhuminen jo hyvä aloittaa?

Sevgi

Haluisin lukea luottamuksesta. Tarinoita siitä ja miten helposti sen voi menettää ja kuinka vaikeaa saada takas. Miten luottaa uuteen kumppaniin tai ystävään. Omia kokemuksia luottamuksen rikkomisesta, miten paljon sattuu ja miten siitä pääsee yli/pääseekö yli. Itsellä kummittelee vielä vuosienkin jälkeen kun joku on pettänyt luottamuksen.

TSMS

Elämästä eron jälkeen, kuinka huomaakin, että ero oli itselle ehkä parasta mitä saattoi tapahtua. Kuinka aina olit siinä uskossa, että orgasmi ei ole yhdynnässä minulle mahdollista, kunnes eron jälkeen tietyn miehen kanssa saatkin orgasmin ensimmäisenä yhteisenä yönä, yhdynnässä. Minussa ei ollutkaan mitään vikaa?! Kuinka paljon kaikkeen vaikuttaa toisen hyväksyntä, sellaisena kuin on ja meillä kaikilla on lupa nauttia seksistä.

Marjukka

Tahtoisin lukea vaihdevuosien vaikutuksesta naisen seksuaalisuuteen. Miten kehossa tapahtuvat fysiologiset muutokset vaikuttavat seksiin ja kokemukseen omasta itsestä seksuaalisena olentona. Entä jos itsellä on haluja, mutta miehellä ei?

Vierailija

Lukisin mielelläni lapsen/nuoren seksuaalisuuden tukemisesta.Olen itse saanut toukan "kädet peiton päällä" kasvatuksen ja uskaltanut tutustua omaan seksuaalisuuteeni vasta nyt reilu kolmekymppisenä.

Eijara...

Kirjoita vaihdevuosien ihanuudesta. Siitä miten ihanaa on vanheta yhdessä myös eroottisesti. Kuinka paljon iloa voi saada yli kuusikymppisenäkin läheisyydestä.

Auringonkukka

Haluaisin lukea siitä miten synnytys vaikuttaa naisen seksuaalisuuteen ja seksiin ja haasteista joita voi olla esim. muuttuneen kehonsa hyväksymisessä.

Vierailija

Tunteiden nimeämisestä ja tunnistamisesta. Parisuhteen ylläpitämisestä aikuisena mutta nuorena parina +40.
Omien tunnelukkojen avaamisesta

kissanen

Haluaisin lukea kipinän uudelleen saamisesta, parisuhteen kriiseistä sekä eri tilanteiden (esimerkiksi läheisen kuolema, työttömyys jne.) vaikutuksista parisuhteeseen.

Nina L

Monia kiinnostavia aiheita olet jo blogissa käsitellyt ja tässä tullut monia hyviä ehdotuksia. Kirjoititkin hiljattain seksistä puhumisesta ja sen tärkeydestä, se on mielenkiintoinen aihe. Itseä koskettaa ja kiinnostaa aiheena myös parisuhteen selviäminen läpi vauvavuoden ja oman seksuaalisuuden muuttuminen äitiyden myötä.

SK

Ihan tavallisesta (lapsiperhe)arjesta ja (pitkän) parisuhteen yhteensovittamisesta, sekä hyvän yhteyden ylläpitämisestä.

Muikkukunkku

Seksi ja yhdessäolo Synnytyksen jälkeen ja pikkulapsi-aikana kun ei ole omaa aikaa eikä paikkaa, haluttomuudesta ja keinoja sen taltuttamiseen, oman vartalokuvan muuttuminen ja sen vaikutukset(raskaus, synnytys ja lihominen).

Nakki

Ei tule mitään erityistä mieleen aiheena, uteliaana tutustun blogiisi ja jään seurailemaan!
Hyviä ehdotuksia olikin jo lueteltu.

Tansku78

Haluaisin lukea uusioperheen, jossa on teini-ikäiset lapset, arjen iloista ja ongelmista... toinen mistä haluaisin lukea, narsisti exä ei jätä rauhaan ym.

Inkeri

Haluaisin lukea lapsi/vauva-arjen ja parisuhteen ja seksin yhdistämisestä.
Käyn itse oikein Jaakobin painia itseni kanssa päivittäin, kun tahtoisin olla parempi vaimo ja silti vauvalle läsnä 247.

Silkku

Tykkään lukea parisuhteiden dynamiikkaa sekä parisuhdeseksiä käsittelevistä aiheista. :)

KatriR

Kaipaisin keinoja miten puhua seksistä lapsille ihanana asiana, josta lasten ei tarvi puhua ällöilllen ja silmiä pyöritellen. Aihe kuitenkin alkaa kiinnostamaan jo alakouluikäisiä.

Waterlily

Aikuisen sinkkunaisen seksuaalisuuden toteuttamisesta käytännössä - yhden yön jutut, varatut miehet, friends with benefits, nettituttavuudet jne

Sallulah

Miten seksuaalisista ongelmista ja traumoista yleensä selvitään, tapoja ja ajatusmalleja. Ehkä myös enemmän aiheuttajista, koska nyt on ollut laajasti puhetta myös asioista jotka niitä aiheuttavat, mutta joita ei yleisesti ole ajateltu esimerkiksi hyväksikäytöski tai väkivallaksi. Aiheita voisi olla ihan varhaislapsuuden koskemattomuus, perheiden tabut, teini-iän epävarmuus, työpaikka-ahdistelut... Ihan jotta ymmärtäisimme toisiamme paremmin.

Myös vinkkejä hyvän parisuhdeseksuaalisuuden ylläpitoon :)

KristaN

Minua kiinnostaisi lukea raskauden ja synnytyksen vaikutuksista seksuaalisuuteen sekä parisuhteen hoitamisesta vauva-aikana!

Lillitan

Haluaisin lukea yli nelikymppisten elämästä, parisuhteesta ja normaalista arjesta👍😀

Piipa

Vinkkejä sinkun rakkausrintamalle. Kuinka löytää se oikea? Mistä etsiä? Vietin taas pääsiäisen yksin. Olisi mukava löytää kumppani. Kirja kiinnostaa.

H

Luottamuksesta. Kuinka helposti sen voi menettää ja kuinka sen saa takaisin ja mitä keinoja siihen tarvitaan.

Magma

Haluaisin lukea vinkkejä miten puhua seksistä lapsille. Haluaisin kertoa miten asia on ja esittää seksin luonnollisena ja ihanana asiana, kahden kauppana.

Katoava kipinä

Apua kaivataan. Lapset kohta pois pesästä, pitkä parisuhde ja nyt jotenkin seksi vähentynyt. Sitä en haluaisi. Muutenkin nuupallaan tämä miehen kanssa oleminen.

Unnuttaja

Unnutus on mietityttänyt. Miten siitä puhua tai miten se vaikuttaa aikuisena (miten se esimerkiksi vaikuttaa itsetyydytyksen taitoon). Tietysti myös parisuhteen kipinän ylläpitoon ottaisi mielellään vinkkejä - ainakin jos toinen tekee töitä (liian) paljon, lapset vievät aikaa ja arki painaa ja silti (yksipuoleisesti) haluaisi lisää lapsia :)

Nannukka

Siitä, mitä tapahtuu parisuhteelle kun pikkulapsiaika taittuu koululaisten kanssa elämiseen, tai kun koululaisaika vaihtuu murkkuikäisten ja nuorten kanssa elämiseen. Itsensä etsiminen, omana itsenään oleminen ja perheen erilaisissa vaiheissa eläminen ja näiden kaikkien vaikutus parisuhteeseen. Mitä tehdä jotta parisuhdekin voisi hyvin.

Viherpeukalo

Tahtoisin lukea siitä, millaisia alkuraskauden, keskiraskauden ja loppuraskauden oireita voi naiselle tulla ja mikä auttaa vauvan synnyttyä siinä, että voi hyvin vauvavuotena. Synnytyksestä olisi myös mukava kuulla, miten itse voisi valmistautua omaan synnytykseen. Myös sellainen asia kuin isän roolista ennen raskautta, raskauden aikana ja vauvavuotena olisi kiinnostavaa tietää.

Sofy

Haluaisin lukea lisää mm. Parisuhdeongelmien ratkaisutavoista, rakkauden löytymisestä, itsensä tuntemisesta, kuinka eheytyä eron jälkeen ja antaa anteeksi sekä kuinka päästä eroon yksinäisyydestä. Näistä tämän hetken polttavimmista mietteistä tällä hetkellä 😊❤️

Vierailija

Haluaisin lukea päänsisäisistä muureista, ja miten lähteä niitä voisi lähteä purkamaan. Yksin kyllä onnistuu monenlainen nautinto, mutta kun toinen ihminen on paikalla niin muurit kasvaa ympärille ja nautinto jää vähäisemmäksi.

Piitzu70

Haluaisin kuulla, kun on eronnut pitkästä parisuhteesta, niin kuinka löytää/uskaltaa löytää sen uuden rakkauden, sillä kaipaus rakkauteen on olemassa.

Peppiina

Onnittelut kirjasta! Haluiaisin lukea seksiin ja seksuaalisuuteen liittyvistä peloista ja riittämättömyyden tunteista. Miten löytää kumppani 30-vuotiaana kokiessaan yksinäisyyttä? Miten oppia nauttimaan myös vapaudesta ja samalla kokea olevansa seksikäs ja ylipäätään seksuaalinen olento?

Heilli

Tahtoisin lukea pareista joilla on isompi/iso ikäero! Myös samaa sukupuolta olevia pareja olisi mukava nähdä, yleensäkkin seksuaalisuuden erimuotoja ja monimuotoisuuteen liittyviä asioita pitäisin tärkeänä ja kiinnostavana!

Ihanaa kevättä 🏵️

Minnamariax

Mielenkiintoni on suuri koko kirjaa kohti. Millaisesta näkökulmasta olet lähestynyt kipeitäkin asioita. Vinkkejäkin ja virikkeitä seksielämää mielelläni lukisin opuksestasi :)

Sensu

Haluaisin lukea oman kipinän ilmaisemisesta, kun kokee kuitenkin tuon "oman halun" häpeäksi.
Kiitos Maria ihanista blogeista varsin tuo Kotiinpaluurìita ❤
Aurinkoista kevättä Sinulle!

Hemggu

Haluaisin lukea siitä miten miehen ainainen laukeamattomuus vaikuttaa naisen seksuaaliseen itsetuntoon. Naisten orgasmin puuttumisesta aina puhutaan mutta entä kun kyseessä on oma mies joka ei koskaan pääse huipulle.

Marzone

Haluaisin lukea siitä, miten itsetunnon saisi kohotettua parisuhteen päättymisen sekä raskauden jälkeen. Itselläni raskaus on henkisesti ollut hyvin raskas kokemus eron vuoksi ja oma naisellisuus sekä itsetunto tuntuu olevan vain historiaa.

Anna4532

Avoimesti seksuaalisuudesta. Haluaisin lukea seksuaalisuudesta Ilman vähättelyä, tuomitsemista ja ennakkoluuloja. Haluaisin lukea seksuaalisuudesta ja seksistä oikeiden ihmisten, samaistuttavien kokemusten pohjalta ilman että seksistä täytyy tuntea häpeää. Seksi on normaalia, kaikki siihen liittyvät asiat ovat normaaleja, ja minä olen normaali ollessani kiinnostunut seksuaalisuudestani ja siitä kuka minä olen ja mistä pidän.

Asiantuntijana haluaisin että jatkaisit seksistä puhumista kuten aiemminkin olet puhunut, ystävältä-ystävälle asenteella ja niin että minulle tulee lukijana turvallinen ja seesteinen olo lukiessani niin herkästä aiheesta. Haluaisin aiheina niitä kaikkein vaiettuja aiheita, kuten anaaliseksi , voiko seksiä harrastaa vaikka olen Äiti ja vauva nukkuu vieressämme, tai tunnelukot seksiin ja hormoneihin liittyen.

Kiitokset ihanista kirjoituksistasi.

Kaisa

Aitoja, elämänmakuisia kirjotuksia seksistä, erotiikasta, kumppanuudesta, kehokokemuksesta, läheisyydestä, seksuaalisuudesta ja kaikesta siihen liittyvästä.

Uutena kolleganasi saan paljon teksteistäsi irti ja kirjasi tulisi luotani lähtemään myös asiakkaille lainaan! Lähtee se vaikken arvontaa voittaisikaan!♡

Rinda

Haluaisin lukea siitä, miten aikuinen nainen voi löytää seksuaalisuutensa ja itsensä vuosien jälkeen, kun aiemmin on keskittynyt vain toisten miellyttämiseen eikä enää tunnista, mistä itse nauttii jne.

traffic

Haluaisin lukea enemmän myös miehen seksuaalisuuden haasteista ja lukoista. Kaikki seksuaalisuuden asiat kyllä kiinnostavat!

elu

Tuossa onkin tullut jo loistavia aihe-ehdotuksia, joista voisin kompata useampaakin. Mutta haluaisin kuulla vinkkejä 1) miten lakata rakastamasta väärää ihmistä, 2) voiko avioeron jälkeisen lähes 10vuotta jatkuneen sinkkuuden jälkeen kyetä vielä parisuhteeseen ja jakamaan elämänsä ja ehkä myös kotinsa jonkun kanssa, ja 3) voiko vuosien (tahattoman) selibaatin jälkeen vielä osata homman ja ylipäätään oppia nauttimaan siitä.

NennA

Löysin vasta tänään tämän blogin ja ig:n ja suoraan arvontaan 😊 Tuntuu, että vasta nyt lähellä 40v alkaa miettimään erilailla itseään, seksuaalisuuttaan ja oikeasti nauttimaan omasta ajasta tehdä ja nauttia, kun lapsetkin on kasvanut isoiksi, toinen jo aikuiseksi. Ihanaa! Lisää nautintoa ja omaa hyvinvointia! Paljon ja kevätkin vielä 😊

Emppuuu

Haluaisin lukea ensirakkauden päättymisestä, sinkkujen seksielämästä ja yleisesti seksuaalisuudesta.

Cherry G

Mielellään lukisin naisista, jotka ovat löytäneet oman itsensä ja nautintonsa neljäkymppisinä. Kuulun itse tuohon ryhmään. Vasta eronneena nautin vapaudesta toteuttaa halujani ja olisi ihana kuulla muiden kokemuksia. Ties vaikka löytäisi hyviä vinkkejä entistä parempiin kokemuksiin. 😊

lmk

Elämme ruuhkavuosia pk-seudulla ilman tukiverkostoa. Työ on molemmilla psyykkisesti kuormittava. Parisuhteen hoitamiseen olisi jaksettava paneutua, tähän olisi hyvä saada energiaa. Näistä asioista lukisin mielelläni.

Ei tänne itkemään ole tultu

Kirjoita meille petetyn kostonhalusta, silloin kun toinen on pettänyt ja tulee halu kostaa niin pettäjälle kuin sille toisellekin osapuolelle, joka on ollut mukana pettämisessä. Kuinka päästä tästä tunteesta yli ja ennen kaikkea mitä mahdollinen kosto taas voisi aiheuttaa ja tuoda tullessaan...

PistePilkku

Olen vasta hiljattain löytänyt blogisi, ja lukenut vain joitain tekstejä. Tykkään tyylistäsi kirjoittaa, ja lukijan on helppo samaistua esimerkkien kautta lukemaansa. Aiheet ovat jotenkin arkipäiväisiä, sitä lisää!
Jotenkin kiva lisä esimerkit omasta arjestasi ja sen "epätäydellisyydestä" (postaus kun mies palasi työmatkalta) tuovat inhimillisyyttä lukijalle, kaikki ei aina mene niinkuin ajattelemme tai toivomme.
Ihmiset ovatkin heitelleet hyviä aiheita, joista heijastuu hyvin se kuinka seksuaalisuus on ihan koko elämän mittainen matka, joka muuttuu ja muovautuu matkalla, ja josta me halutaan ja tarvitaan tietoa koko matkan ajan.
Mutta jos jonkun aiheen nyt heitän, niin seksuaalisuus ja häpeä (jep, laaja aihe).

Haidinn

Haluaisin lukea toisen menneisyyden hyväksymisestä, siis siitä että toinen on ennen minuakin rakastanut ja jakanut elämäänsä jonkun kanssa, eikä se ole minulta pois. Molemminpuolisesta luottamuksesta yhdessä oloon, vaikka ympärillä tapahtuisi mitä. Pitkän parisuhteen aikana tulevien muutoksien käsittelyyn ja hyväksymiseen. Ihmisten oman elämän kokemuksia ja esimerkkitapauksia. Onnellisuudesta ja seksualisuuden monista sävyistä.

Kiitos että kirjoitat, ja herätät tunteita joita tutkiskelemalla voin oppia lisää itsestäni!

Laatuvosu

Huomenta,

ja kiitos eilisestä Aamu-tv:n haastattelusta kirjaasi ja naisen orgasmiin liittyen. Virkistävää kuulla aiheesta avointa keskustelua ja jäin miettimään orgasmeista puhumista muutoinkin; sen helpoutta tai vaikeutta, ja kenen kanssa ja miten. Edellä on kommentteja, joissa toivotaan tärkeitä aiheita blogiisi. Itseäni kiinnostaa lukea oikeastaan vähän kaikesta seksuaalisuuden ulottuvuuksiin liittyvästä, kunhan siinä on jotain faktaakin mukana.

kukkaniini

Haluaisin lukea enemmän kommunikaation tärkeydestä ja puhumattomuudesta suhteessa. Kipinän ylläpitäminen pitkässä suhteessa kiinnostaa myös.

Lilian

Siitä miksi toiset pettävät aina vaan vaikka parisuhteessa ja elämässä olisikin kaikki ihan hyvin ja saa parasta kokemaansa seksiä oman puolisonsa kanssa ihan riittävästi.

Aidu

Edellä on jo todella paljon hyviä ja mielenkiintoisia ehdotuksia, varsinkin mm. kommunikaation tärkeydestä ja puhumattomuudesta sekä ruuhkavuosista ilman tukiverkkoa lukisin mielelläni enemmän.

Niipuliini

Haluaisin lukea enemmän siitä, että mitä tehdä jos mies on haluttomampi suhteessa kuin nainen ja miten asiaa voisi parantaa kotikonstein.

Jooganainen

Olet jo kirjoittanut paljon mielenkiintoisista aiheista, kiitos niistä.

Haluisin vielä lukea siitä, miten ylläpitää pitkää suhdetta sekä miten oma hyvinvointi vaikuttaa parisuhteeseen ja seksiin.

SAT80

Haluaisin lukea 30-45 vuotiaiden sinkkumiesten ajatuksia parisuhteesta. Mitä odotuksia, vai onko niitä. Miksi etsiä parisuhdetta, jos siihen ei ole kuitenkaan valmis.

Oikeus_oohon

Hei, haluaisin lukea siitä kuinka erilaisista peloista on päässyt eroon ja yleisesti vinkkejä oman seksuaalisuuden kasvattamiseen. Myös muiden tavat puhua seksuaalisuudesta kumppanin kanssa kiinnostaa.
Seksi ja seksuaalisuus on edelleen osin tabu tai iso kynnys ja itse haluaisin auttaa ja tukea nuoria läheisiäni löytämään oman itsensä ja seksuaalisen varmuutensa nykypäivän kauneusihannevääristymien takaa.

UusiElämä

Haluaisin lukea siitä miten löytää yhteinen uusi sävel pitkään jatkuneessa parisuhteessa, jossa ollaan aloittamassa erillään asumista.

Satua

Haluaisin lukea siitä liten oppia arvostamaan itseään ja omaa kehoaan, jotta oppisi nauttimaan seksistä.

Sinnaz

Olen jonkin verran seurannut blogiasi. Jossakin vaiheessa tahtoisin lukea kirjasi. Vielä en ole laittanut tilaukseen: opiskelijaperheessä rahaa on niukalti.
Tahtoisin lukea enemmän orgasmiin liittyvistä tunnelukoista. Itselläni oli turvaton lapsuus ja uskon sen vaikuttavan orgasmin saannin vaikeuteen. Myös pitkän parisuhteen seksi kiinnostaa ja myös miten lähteä ratkaisemaan haluttomuutta.

Susde78

Tahtoisin kirjan 💕

Kirjoita blogiin aiheesta:
Miten lapsiperheen kiireessä saa varastettua aikaa puolisolle riittävästi ja miksi se on niiiiin kovin tärkeää!

Tiiariina

Käytännön ohjeita "vanhanaikaisen" ja ahdasmielisen seksuaalikasvatuksen saaneille +50 naisille. 😊

Nejohka

Uuden parisuhteen haasteista selviämisestä kun taustalla on oikestaan vain pettymyksiä ja pitkä yksin olo.

Aurinkoinen15

Miehen haluttomuus. Kun kaikki muu suhteessa toimii ja on hyvin, paitsi seksi. Miten saada tunnelukko, tabu murrettua. Miten saada mies uhrin roolistaan hakemaan apua.

Roosuli

Haluaisin lukea siitä kuinka oppia arvostamaan itseään ja tätä kautta olemaan parempi puoliso toiselle, ilman häpeilyjä esim. omasta kehosta.

Rumpali

Olen uusi lukija ja en ole ehtinyt vielä kaikkia tekstejäsi kahlata läpi, mutta jos aiheena miehen haluttomuudesta ei ole vielä kirjoitusta, niin siitä kiinnostaisi kyllä lukea!
Varsinkin jos haluttomuuden taustalla on naisen muuttunut keho lasten saannin jälkeen.

Tazz

Minua kiinnostaisi miten löytää kipinä tai ylipäätään haluja ruuhkavuosien keskellä, kun mielessä pyörii miljoonat asiat

Puhu muru
Liittynyt2.1.2018

ARVONTA ON PÄÄTTYNYT. Voittajat arpoi jälleen tyttäreni ja numerot sekä nimimerkit 3 Mirkka76, 29 Sassa, 78 elu voittivat tällä kertaa. Laitan jokaiselle voittajalle erikseen vielä meiliä. Kiitos valtavasti kaikille arvontaan osallistuneille. Ja kiitos mahtavista kirjoitus aiheista, mitä ehdotitte minulle. Yritän paneutua niihin ihan rauhassa pikku hiljaa, kun tämä kirjan haastattelu "hässäkkä" helpottaa. Kiitos myös kaikesta ihanasta palautteesta, jota annoitte. =)

Jos innostuitte kirjastani Iso O - matkaopas huipulle, sen voit hankkia netistä helposti useammastakin kirjakaupasta, Suomalaisesta kirjakaupasta, Akateemisesta kirjakaupasta, Era Novasta ym. Ja kirjani pitäisi löytyä myös monesta Suomen kirjastastosta. Jos omastasi ei löydy, käy rohkeasti toivomassa sitä! <3

P.s Kirja on myös loistava äitienpäivä lahjatoive, jos kumppanisi pohtii sitä. ;)

Ellunlellu

Haluaisin lukea enemmän raskausajan ja sen jälkeisistä haasteista ja miten niistä selviytyä. :)

Yhteistyö Mádaran kanssa. Ystävänpäivä. <3 Mikä ihana teko syy ottaa ystävään yhteyttä, vaikka olisi aikaa vierähtänyt tovi. Myös oman rakkaan voi yllättää iloisesti. 

 

Ihonhoito on kuin ystävyyden hoitoa. Välillä tarvitaan kosteutta, toisinaan kirkastusta ja välillä tehoöljyä. Tulee erilaisia aikoja elämäntilanteiden mukaan.

 

Rakastuin itse Mádaran upeisiin tuotteisiin toisen lapsemme raskausaikana.  Ne olivat ensimmäinen kosketukseni luonnonkosmetiikkaan. Ja ihmeekseni sain huomata, että ne olivat hyviä! Olin siihen aikaan hyvin skeptinen luonnonkosmetiikkaa kohtaan.

 

Nyt vaaka on toisin päin, harvassa on ei-luonnonkosmetiikka tuotteet kylppärissäni. Minusta ihoni voi paremmin.

 

Lisäksi minun kaksi nuorimmaistani, tytöt, rakastavat purnukoitani. He menevät niiden äärelle myös salaa. Minusta on parempi, että he voitelevat  kasvonsa luonnonkosmetiikalla. Mitä vähemmän myrkkyjä, sen parempi.

 

Sain blogissani kokeiluun näitä ihania Mádaran tuotteita, koska halusin että tekin tutustutte minun suosikkimerkkiini. Halusimme selvittää minun suosikkejani, ja pääsin myös kokeilemaan uutuuksia.

Arvonnassa on mukana ystävänpäivän kunniaksi Mádaran naamioita, joista saat valita sinulle ja ystävällesi omat naamiot:

 

* SOS INSTANT MOISTURE + RADIANCE HYDRA MASK 60ML

 

Aivan ihana kosteuttava naamio talvi-iholle. Tästä on tullut minulle luottotuote. Sopii myös hyvin kiireiseen ruuhkavuosia elävän äidin arkeen, koska naamion voi myös jättää kasvoille.

 

* BRIGHTENING AHA PEEL MASK, 60ML

 

Minusta tämä on aivan mahtava kuoriva naamio! Ihon kirkastus tapahtuu muutamassa minuutissa ja sen jälkeen on ihana laittaa, kunnon tehoseerumi iholle.

 

* ULTRA PURIFYING MUD MASK, 60ML

 

Mutanaamio on ollut jo pitkään osa ihonhoitoani. Kun aikaa on sopivasti laitan mutanaamion ja annan sen syväpuhdistaa ihoani. Jos iho on kovin kuiva, pidän naamiota vain lyhyemmän aikaa. Lapsilla on hauskaa, kun äiti näyttää hassulta naamio kasvoillaan.

 

Arvonnan ohjeet:

 

Kerro blogin kommenttikentässä, jokin ihana, hauska, koskettava muisto, joka kertoo ystävyydestänne. Muista laittaa nimimerkki ja meiliosoite, jotta voin ottaa yhteyttä voittajiin. Voittajat saavat valita itselleen ja ystävälleen täydellisen ihanat Mádaran naamiot vaalimaan kauneuttanne. Arvonta alkaa tänään ystävänpäivänä 14.2.2017 ja päättyy viikon päästä tiistaina 21.2.2017 klo 23.59. Arvon kolmelle komentoijalle ja hänen ystävälleen naamiot.

 

P.s Mieti jo valmiiksi, mitkä naamiot haluatte. Voit mennä linkeistä katsomaan lisää tietoa naamioista Mádaran sivuille.

 

*Avauskuvassa muru ja minä kokeilemme Mádaran huippua syväpuhdistavaa detox mutanaamiota. Ja samalla toivotamme kaikille Puhu muru -blogin ihanille lukijoille RAKKAUDELLISTA JA ILOISTA YSTÄVÄNPÄIVÄÄ. <3

Kommentit (25)

Laura1/09

Tapasin tämän rääväsuun armeijan harmaissa -09 ja naisia kun olimme miesvaltaisessa paikassa kai se oli hieman pakon sanelemaa että ystävystyimme, toki muitakin naisia olisi ollut tarjolla mutta tämä räiskyvä daami sai minut nauramaan ja ystävyys on jatkunut tähän päivään saakka ja toivottavasti vielä pitkään. Eikhän me olla äijäilty jo aikamme ja nyt on aika alkaa arvostamaan naisellisia piirteitämme joita riittää 😅 mikäpä paras aloitus kuin pullo viiniä, naamiot naamalle ja inttijuttuja muistelemaan 😄💚

Lurre

Monia ihania muistoja ajoilta, kun asuimme ystäväni kanssa kimppakämpässä. Siinä tuli maailmaa parannettua, hennat keitettyä ja  pesupähkinät testattua. Näitä aikoja on ihana muistella. Myöhemmistä ajoista, jo erillään asuttuamme, on jäänyt mieleen, kun vaalensimme hiuksiamme sitruunalla ja hunajalla, kesäpäivänä ulkona :) 

Pw

Mulla on paljon ihania muistoja tästä ystävästä. Olemme tunteneet pikku tytöistä saakka, kun asuimme samalla kadulla ja hän oli minua muutaman vuoden nuorempi eikä hän saanut poistua meidän pihaa pidemmälle. Eräänä päivänä minä sain luvan lähteä kauppaan ja hän ei olisi saanut. Vähän ennen kaupan pihaa vastaan tuli ystäväni äiti joka oli erittäin vihainen, ihmettelin syytä jolloin hän muistutti ettei heidän tyttärensä saanut tulla näin pitkälle ilman aikuista. Käännyin ja tajusin että ystäväni oli seurannut minua koko matkan, minun huomaamattani. Silloin meitä ei naurattanut mutta usein sen jälkeen kun tuota muistelemme. Seuraamme toisiamme edelleen vaikka kovin erilaisissa elämäntilanteissa olemmekin. Edelleen jaamme keskenämme meille tärkeät asiat ❤

Salli

Paras ystäväni jo lapsuuden kouluajoilta. Nuorena kävimme yhdessä tansseissa ja nyt vanhempana muistelemme noita aikoja. Ystävyys säilynyt vuosien saatossa.

Tomu2468

Olen saanut ihanan uuden ystävän äitiyden myötä ja olemme myötäeläneet näitä vauvavuoden hetkiä yhdessä, iloissa ja suruissa. Parempaa ei voisi toivoa <3

minttu47

Olen tuntenut parhaan ystäväni jo 1-vuotiaasta asti, kun muutimme naapureiksi. Eli olemme olleet ystäviä jo vuosikymmeniä. Vaikka elämäntilanteet ovat muuttuneet ja välillä on taukoa tapaamisessa, aina jutut jatkuvat aivan kuin olisi nähty edellisenä päivänä.

Nennne

Paras muisto on yhteinen sieniretki, joka päättyi sairaalareissuun (onneksi ei tapahtunut mitään pahempaa), kun kävelin ampiaispesään :D 

Tanja

Hän ajoi kerran nuoruudessamme Helsingistä opiskelupaikkakunnalleni Turkuun, kun olin pitkään ollut flunssassa. Katsoimme yhdessä leffoja, joimme teetä ( ja punkkua) ja söimme epäterveellisesti.

Veera

Ensimmäisen puolen vuoden aikana vauvani syntymän jälkeen, olin ajoittain todella väsynyt, koska vauvan heräsi monta kertaa yössä syömään ja joskus en saanut itse unen päästä kiinni. Päivisin en saanut ikinä levättyä, koska vauva nukkui vain lyhkäisiä pätkiä kerrallaan. Joskus tätä väsymystäni valitin ystävälleni ja hän halusi auttaa. Ystäväni Miia alkoi tehdä minulle ruokia pakkaseen, jotta väsyneinä päivinä minun ei tarvitse huolehtia ruuan laitosta. Olen kasvissyöjä ja ystäväni ei ole, joten hän opetteli muun muassa kasvispihvien tekemisen. Yhtenä sunnuntaina Miia toi miehensä kanssa meidän koko perheelle itse tehdyn falafel- aterian, jossa oli salaatitkin mukana. Ruoka-apu oli meille valtavan suuri apu vauva-arjessa.

Jos voitan arvonnassa, haluan ystävälleni antaa mutanaamion ja itselleni sen kosteusnaamion, jonka voi vaikka jättää naamaan.

elliz

Ystäväni kanssa on melkeinpä saman ikäiset lapset,vietämme yhdessä aikaa.menemme lapsien kanssa yhdessä tapahtumiin ym.

sikkuralla

Tapasin ystäväni toisne ystäväni kautta. Meillä oli jonkinlainen sanaton yhteys ja ymmärsimme toistemme tunnetiloja pelkästä katseesta. Lasten saamisen jälkeen ystävyys jäi taka-alalle, mutta on toisaalta syventynyt entisestään.

Maria2536388r6w5

Tutustuimme työpaikalla, ja innostuimme urheilusta yhdessä. Kehittelemme erilaisia treeniohjelmia ja juttelemme, kikattelemme ja treenaamme siitä huolimatta yllättävän tehokkaasti yhdessä. Ihan mahtavaa on ollut löytää tämä ystävä! Meille valitsisin kummallekin SOS kosteuttavat naamiot, koska nuo kuorintanaamiot ovat jo käytössä. :)

Tuuli33

Ystäväni on minulle rakas jo vuosien takaa. Aikaa voi kulua, ettemme tapaa tai edes kirjoittele, mutta syvä yhteisymmärrys ja yhteys aina säilyy. Se on hyvän ystävyyden merkki. Meitä on lähentänyt myös samankaltainen elämäntilanne pitkän aikaa.  Arvostan ystävyydessämme yhteisiä arvoja ja hienotunteisuutta, mutta myös rehellisyyttä. Mielestäni tärkeää on myös ymmärtää ystävän muuttunutta elämäntilannetta eikä vaatia liikaa. Ystävyys säilyy, vaikka ei usein nähdäkään. 

szz

Minun paras ystäväni on pikkusiskoni ja muistoja toki riittää vaikka kuinka viimeisten 30 vuoden ajalta. Teini-iässä kierreltiin kaikki mahdolliset festarit, fanitettiin bändejä, puhuttiin pojista ja seikkailtiin yhdessä. Tänä päivänä hieman rauhallisempi meno, mutta silti mukana toistemme iloissa ja suruissa, vaikka harvemmin nähdään, koska elämä vei eri paikkakunnille. Siskoni on ihan huikea teräsnainen ja äiti❤

Asta

Haettiin yhtäaikaa opiskelemaan ja luettiin kirjastolla pääsykokeisiin ja nyt kirjoitetaan yhtä aikaa graduja ja viimeistellään opintoja. <3

Jadeline

Tapasin ystäväni aikoinaan hevostouhujen kautta. Meillä oli hurjan hauskoja ratsastusretkiä ja niihin liittyi usein myös kaikenlaisia kommelluksia, joita nyt vuosia myöhemmin olemme muistelleet hymyissä suin. Yhdessä vaiheessa tiemme erkanivat viideksi vuodeksi, ja kun jälleen "löysimme" toisemme, en laske ystävääni enää ikinä pois elämästäni, hän on mulle tärkee!
Jos voitan arvonnassa, haluaisin mutanaamion ja Sos kosteuttavan naamion :)

Vierailija

Tämä ystäväni on myös serkkuni, elämänikäinen kaverini, kaasoni ja aivan paras ihminen! Hän myös tutustutti minut luonnonkosmetiikan maailmaan, eikä takaisin ole ollut paluuta. :)

Dillero

Tutustuimme reilu 10 vuotta sitten silloisen exäni kautta. Asuimme kuitenkin eri paikkakunnilla ja olimme vain harvoin tekemisissä. 6 vuotta sitten hän muutti kuitenkin tänne maalle samalle paikkakunnalle ja siitä asti olemme päivä päivältä tulleet läheisemmäksi. Nauraa rätkätämme vedet silmissä lähes päivittäin ihan hölmöille jutuille, harrastamme paljon liikuntaa yhdessä ja saunomme siihen päälle. Mikäpä olisi mukavampaa kuin saada siihen vielä naamiot mukaan. Nyt meillä on saunaseurana myös 2,5-vuotiaat tyttäremme, jotka ovat keskenään parhaat ystävät.

Iiris

Mulla ei montaa hyvää ystävää ole, mutta tapasin uudelleen erään nuoruusaikojen tutun, jotakuinkin 200 km päässä pienen kaupungin uimahallissa. Molempien tiet oli vieneet sinne, hänellä yksi tyttö ja masussa toinen, mulla silloin vasta esikoinen. Nyt meillä molemmilla on 3 lasta ja asumme 500m päässä toisistamme. Olemme ristiin lasten kummeja, hän mun keskimmäisen ja mä hänen nuorimman. Ystävyytemme on mielenkiintoista, koska olemme tosi erilaisia ihmisiä. Silti se sanaton yhteys <3

Eteenpäin<3

On jaettu "aidan yli" niin monet lämpöiset ja tärkeät hetket, naurut ja itkut sekä elämän polkujemme retket rakkaan ja tärkeän ystäväni kanssa asuessamme 9 vuotta naapureina. <3 Kiitos kaikesta siitä, Johanna <3

Maiaji

Ystävyyttä on monenlaista, mutta vahvimmat ystävyyssuhteeni ovat syntyneet sukulaissuhteiden kautta. Helppoja nämäkään ystävyyssuhteet eivät aina ole, mutta vaivannäön arvoisia, ehdottomasti. Kun ystävä on kaiken lisäksi sukulainen, side on erityinen ja vahva. Vastoinkäymisistä huolimatta hankaluudet aina lopulta selvitetään: on rauhoittavaa kun tietää, että nämä ihmiset ovat elämässäni syystä ja voin luottaa, että he pysyvät elämässäni ja kaiken lisäksi, auttavat, nostavat ja kasvattavat minua, sekä toivovat parastani.

Hiisukas

On ollut mukava huomata, että aikuisenakin voi löytää sydänystäviä. Olen tavannut lasten myötä erilaisissa kerhoissa yms. toisia äitejä. Erityisesti yhdestä on tullut läheinen ystävä. Myös lapsemme, jotka ovat keskenään samanikäisiä, ovat hyvät ystävykset. Asumme lähekkäin, joten on vaivatonta tavata.

Henna28

Tapasin tämän ihanan ystäväni oikeastaan äitini kautta, he olivat ensin samassa työpaikassa jonne minäkin menin sitten. Äiti oli ajatellut tästä tytöstä, että onpa kiva nuori nainen varmasti Henna tykkäisi myös ja niin meistä tuli ystävät.

Puhu muru

Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille. Arvonta on nyt päättynyt. Pidämme illalla kotona virallisen arvonnan ja ilmoitan voittajat täällä. Laitan myös kaikille voittajille henkilökohtaisesti meiliä, jotta saadaan Mádaran ihanat naamiot oikeisiin osoitteisiin. =)

Puhu muru

Nyt arvonta on suoritettu, muru oli taas "onnetar". Voittajat ovat kommentti nro 7 Nennne, nro 11 sikkuralla ja nro 19 Iiris. Onnea voittajille ja vielä kerran kiitokset kaikille osallistujille. 👏

Voittajille laitan meiliä ja kysyn osoitetiedot ja toiveet naamioista. Sitten saadaan mahdollisimman pian ihanat Mádaran tuotteet teille. <3

Seuraa 

Puhu muru blogin kirjoittaja on erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström, jolla on vastaanotto Sexpossa. Hän on myös toinen Pannaan menemään -kirjan kirjoittajista ja naisten orgasmeista kertovan Iso O - matkaopas huipulle kirjan kirjoittaja. Blogissaan Marja kirjoittaa rakkaudesta, seksuaalisuudesta ja naisen elämästä. Aiheet kuuluvat Marjan elämään vahvasti murun ja kolme lapsen kautta. <3
www.marjakihlstrom.fi

Seuraa somessa

Facebook

Ota yhteys bloggariin

puhumuru@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat