Kirjoitukset avainsanalla vinkit

”Tyyppi ei ollut yhtään sitä mitä luulin, haavekuvani tuntui romuttuvan jo ennen kuin hän avasi suutaan.”

-nainen 25v.-

 

Nettideittiviidakossa voi helposti tuntea itsensä huijatuksi. Kaikenlaisia hiihtäjiä tulee vastaan, mutta et löydä etsimääsi.  Paras tapa ei aina olekaan etsiä isosta joukosta kumppania, vaan opetella rajaamaan omia toiveitaan.

 

Seksuaaliterapiavastaanotollani nettideittailu puhuttaa myös paljon. Moni miettii ihan turhaan, mikä minussa on vikana. Joskus kyse on huonosta tuurista, kärsimättömyydestä tai pienen hienosäädön puutteesta. 

 

Työni lisäksi olen itse jahdannut rakkautta online –maailmassa parin vuoden ajan ennen kuin löysin murun. Ja jos et vielä tiennyt, muruni löytyi nettideittien kautta. Siinä vaiheessa kokemukseni oli karttunut sen verran, että kaikki kolme vinkkiäni olivat jo käytössä. Ja tähdet olivat oikeassa asennossa. <3

Puhu murun kolme supervinkkiä nettideittailuun: 

 

  1. Älä juttele liian kauan mielenkiintoisen tyypin kanssa, vaan yritä sopia treffit mahdollisimman pian. Silloin et luo ihmisestä epätodellisesta mielikuvaa niin helposti. 
  2. Oman profiilin tekoon kannattaa uhrata muutama ajatus ja hetki. Mitä haluat kertoa itsestäsi? Mitkä ovat sinulle tärkeitä asioita, mitä mahdollisen deitin olisi tärkeää tietää? Minkälaista suhdetta TODELLA etsit? Millaisen mielikuvan kuvasi luovat? Kannattaa pyytää vaikka kaveri ”toisiksi silmiksi” lukemaan profiili.
  3. Opettele kuuntelemaan intuitiotasi. Millainen fiilis sinulle syntyy puhelimessa? Millainen fiilis tulee tapaamisella? Älä pelkää pettymystä, mutta ole itsellesi rehellinen. Joskus voi olla myös, että kaipaa vain vipinää. Ikuinen ”elämänkumppanin” etsintä voi turhauttaa ja hauskaakin kannattaa pitää.

 

Itse kannatan rehellisyyttä, niin itselle kuin mahdollisille deiteillekin. Tutkimustenkin mukaan moni huijaa ulkonäköön liittyvissä asioissa. Kannattaako esimerkiksi oman painon tai pituuden huijaaminen? Ei. Haluat todennäköisesti vierellesi tyypin, joka hyväksyy sinut juuri sellaisena kuin olet. Lisäksi huijaaminen aiheuttaa sinulle turhaa syyllisyyttä.

 

Sinä olet arvokas, upea ja juuri oikeanlainen. Älä jää odottamaan, että joku hakisi sinut kotoa treffeille vaan opettele olemaan aktiivinen deittiviikakossa. Onpahan sitten vanhainkodissa hauskoja juttuja kerrottavaksi. 

 

Rakkausonnea kaikille sitä kaipaaville. <3

 

*Mitä vinkkejä sinä antaisit nettideittailuun? Nyt voi ehdottomasti laittaa parhaat vinkit tai tarinoita omista kokemuksista nettideittailussa muille kannustukseksi rakkauden nimissä. <3

*Kuvat Pixabay

*Jos et ole vielä Puhu murun seuraaja ja tykkääjä Facebookissa, tule mukaan matkaan! Nostan esiin kiinnostavia artikkeleita sekä vanhoja ja uusia blogitekstejäni. Toisinaan arjen kuulumisia ja oivalluksia. Kuvia elämästäni pääsee seuraamaan Puhu murun Instagram tililtä. <3

Kommentit (2)

Mimijee

Oma mies löytyi, mistäs muualta kuin, Tinderistä. Usein kuulen yllättyneen äänensävyn kun kerron tarinastamme jollekkin. Reaktiot ovat kuitenkin olleet positiivisia ja nimenomaan helpottuneita "ai se toimii oikeasti". Erityisen meidän alusta teki se, että keskustelumme soljui. Ensitreffeiltä oli vaikea lähteä kotiin tai edes käydä vessassa kun juttua riitti. Suosittelen ehdottomasti laittamaan hieman huumoria omaan profiiliin. Sillä tavoin testaa heti, että oletteko sillä saralla samalla aaltopituudella. 

Puhu muru
Liittynyt2.1.2018

Kiitos kokemuksesi jakamisesta Mimijee. 💚 Ihana kuulla onnellinen Tinderrakkaustarina. 💖Te luotte uskoa muillekin, ketkä etsivät vielä rakkauttaan Tinderistä. Se on niin maagista, kun juttu luistaa heti toisen kanssa ensi treffeistä saakka. Nauttikaa ja jatkakaa puhumista. 😘

Ja tuo huumorin laittaminen omaan deittiprofiiliin on loistovinkki! 👌

Vauvan saaminen on ihmeellinen hetki elämässä. Ei se kuitenkaan ole mikään käyntikortti onneen ja ikuiseen parisuhteeseen. Rakkaus vaati työntekoa ja tietoisia valintoja pysyäkseen vahvana.

 

Aika monessa perheessä ensimmäisen lapsen jälkeen syntyy vielä toinen. Kaksi on enemmän kuin yksi. Tai kolme on enemmän kuin kaksi. Vauhti vaan kiihtyy ja vaatimustaso nousee. Miten saada parisuhde pysymään mukana?

 

Tässä viisi vinkkiäni pienten lasten vanhemmille – rakkaus voittakoon! <3

 

1.     Ruuhkavuodet ovat yksi haastavimpia vaiheita parisuhteelle. Sen tiedostaminen auttaa suhtautumaan uuvuttaviin hetkiin ja vähän hiljaisempaan seksielämään. Jos arki muuttuu liian rankaksi, se kannattaa ottaa puheeksi ja hakea apua ennen kuin ongelmat kärjistyvät.

 

2.     Väsymys on yksi suurimpia haasteita. Väsyneenä ihmisen tunteidensäätelykeskus ei toimi aivoissa kunnolla, tarkkaavaisuus heikkenee ja olo on kuin olisi tyhmentynyt. Harva ihminen sytyttää kauheassa univelassa. Joten olkaa armollisia toisillenne ja yrittäkää nukkua vaikka vuoronperään. Pienetkin lepohetket voivat tehdä ihmeitä.

 

3.     Oma aika. Meidän aika. Perheen aika. Ajankäyttö muuttuu lasten synnyttyä eikä kaikkea voi tehdä niin kuin ennen. Siihen kannattaa varautua jo raskausaikana ja puhua omista toiveista kumppanin kanssa. On tärkeää myös kartoittaa turvaverkkoa eli ihmisiä, joilta saatte apua. Omasta hyvinvoinnista täytyy pitää huolta.

 

Oman ajan lisäksi parisuhteelle varattua aikaa ei kannata unohtaa. Vauvan kanssa rakkauden hoito voi olla jätskillä käymistä kaksin ja isomman kanssa mahdollisuus käydä hotellilomalla kumppanin kanssa kahden. Vanhempien rakkaus luo hyvää koko perheelle.

 

4.     Muistakaa puhua. Älkää olettako. Puhuminen ei todellakaan ole helppoa, mutta se luo yhteyttä välillenne ja estää turhia väärinkäsityksiä. Vaikka kotona tai töissä oleva kumppani kertoisi joka päivä samat asiat, kun kysyt mitä kuuluu, kysymyksesi on tärkeä. Se kertoo, että välität.

 

5.     Huolien pilvet voivat synkentää elämää ja laimentaa rakkautta. Rahahuolet, stressi työasioista tai pelko omasta riittämättömyydestä voivat viedä jopa yöunet. Osa vanhemmista on kovin yksinäisiä. Kumppania kannatta tukea ja olla valmiina kuuntelemaan. Neuvolassa kannattaa ottaa huolet puheeksi, he ovat teitä vanhempia varten.

 

 

Luettuasi tämän, voit hellästi muistuttaa itseäsi että jokainen parisuhde on erilainen. Polkuja hyvään, onnelliseen ja tyydyttävään parisuhteeseen on monia.

 

Seksuaaliterapia vastaanotolla olen saanut nähdä, miten valtava rakkauden voima voi olla. Jos on pienikin hiillos jäljellä, rakkauden liekin voi saada uudelleen lepattamaan. <3

 

*Tässä vielä muutama hyvä kirjavinkki parisuhteenhoitoon:

 

Janna Rantala Parintaju – Parisuhde lapsiperheessä (2016)

 

Maaret Kallio ja Osmo Kontula Happy End (2015)

 

Arto Pietikäinen Joustava mieli parisuhteessa (2015)

* Voit jakaa oman vinkkisi tai tarinasi muille pienten ja isompien lasten vanhemmille. Miten he voisivat pitää parisuhteesta ja rakkaudesta huolta?

*Blogin kirjoittaja Marja Kihlström on erityistason seksuaaliterapeutti (NACS). Hänellä on terapiavastaanotto Sexpo-säätiössä Helsingissä. 

*Jos et ole vielä Puhu murun seuraaja ja tykkääjä Facebookissa, tule mukaan matkaan! Nostan esiin kiinnostavia artikkeleita sekä vanhoja ja uusia blogitekstejäni. Toisinaan arjen kuulumisia ja oivalluksia. Olisi mahtavaa, jos sinäkin tulisit mukaan=)

Kommentit (0)

Seuraa 

Puhu muru blogin kirjoittaja on erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström, jolla on vastaanotto Sexpossa. Hän on myös toinen Pannaan menemään -kirjan kirjoittajista ja naisten orgasmeista kertovan Iso O - matkaopas huipulle kirjan kirjoittaja. Blogissaan Marja kirjoittaa rakkaudesta, seksuaalisuudesta ja naisen elämästä. Aiheet kuuluvat Marjan elämään vahvasti murun ja kolme lapsen kautta. <3
www.marjakihlstrom.fi

Seuraa somessa

Facebook

Ota yhteys bloggariin

puhumuru@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat