Kaupallinen yhteistyö Kustannusosakeyhtiö Kosmoksen kanssa

 

Olin ensi sivuista asti myyty! Miksi tämä kirja ei ilmestynyt jo vuonna 2007, kun minä tulin yllättäen äidiksi. Olisin todella tarvinnut tätä. Tätä olisi voinut lukea väsyneenäkin, toisin kun jotain tylsää opasta.

 

Ami Lindholmin Vauvakirjassa on kaikki olennainen tiivistettynä hauskoihin, mutta koskettaviin kuviin. Kolmen lapsen äitinä nauroin ääneen kuville. Toisaalta osa koskettaa joitain tunnemuistoja niin syvältä, että meinaan alkaa itkeä.

 

Tämä kirja ei pihtaa, vaan näyttää koko totuuden. Ruusunpunaisista unelmista päästään suoraan helvettiin vauvavuoden aikana. Välillä hyvinkin lyhyen ajan sisällä.

Ihana vauva on usein rakkauden ilmentymä , mutta joinain hetkinä (tai useampinakin) vauvavuonna, voi tuntua että vauva repii vanhemmat erilleen.

 

Ehdotan jälleen kunnon kirjaa äitiyspakkaukseen opasvihkojen rinnalle täydentämään perheiden tietopakettia vanhemmuudesta ja vauvanhoidosta. Aiemmin suosittelin esimerkiksi Ina Westamanin Syliin kirjaa äitiyspakkaukseen. Tämä Vauvakirja täydentäisi sitä hyvin. Vielä kun löytyisi jotain, joka ei olisi heteronormatiivista, olisi jokaiselle jotakin, sillä perheitä on monenlaisia.

 

Voisiko tällä jopa alentaa pikkulapsiperheiden erolukuja? Ihan oikeasti. Voisi tietty realismi ja toisaalta vertaistuki auttaa perheitä? Neuvolassakin voisi aloittaa keskustelun näyttämällä kuvaa kirjan sivulta. Kertoa, että väsyttää niin paljon ettei meinaa osaa keittää kahvia. Tai miten parisuhde tuntuu oudolta, kun ei olla enää kahden.

Minusta pikkulapsiperheen yksi suurimpia voimavaroja on myös rakkaus. Ami Lindholm tuo Vauvakirjassaan kauniisti esille rakkauden erilaisia vaiheita vauvavuoden aikana, mikä on tärkeää. Kirja muistuttaa lempeästi, että vauvavuosi ei ole rakkauden hehkeintä aikaa mutta tulee aika toinenkin.

 

VAHVA lukusuositus Vauvakirjaan - äitinä, vaimona ja seksuaaliterapeuttina. Suositus lahjaksi esimerkiksi babyshoweriin ystävälle. Sopii myös lahjaksi isovanhemmille. Ja lahjaksi itselle tai kumppanille, kun bebe on tulossa. Tämän voi antaa sitten vaikka omille lapsille eteenpäin, kun he saavat lapsia. <3

 

*Sain kunnian arpoa Ami Lindholmin Vauvakirjaa kolme kappaletta blogini lukijoiden kesken. Käy kommentoimassa nimimerkin ja sähköpostin kera, mitä odotat vauvavuodelta tai mitä olisit siitä halunnut tietää etukäteen. Arvonta päättyy ensi sunnuntaina 9.4.2017 klo 23:59. Ilmoitan täällä kommenteissa voittajat ja laitan heille kaikille myös henkilökohtaisesti sähköpostia. Kirja voidaan lähettää myös suoraan ystävälle yllätyslahjaksi, jos niin toivot. Onnea kaikille arvontaan! =)

Kommentit (47)

Fanny
2/47 | 

Odotan nähdä vauvan kehitystä. Ensimmäinen hymy, nauru, sana ja ensimmäiset askeleet.

Emna
3/47 | 

Olen jo yhden lapsen äiti ja silti en koe tietäväni paljoa vauvoista. En tiedä millainen tyyppi on joka syntyy perheeseemme toukokuussa. Ehkä hän onkin ihan erilainen. Helpompi? Vaikeampi? Samanlainen? Varmasti kuitenkin yhtä rakas.

Ellulellu
4/47 | 

Toivoisin ensisijaisesti itseltäni ymmärrystä vauvavuoden rankkoihin ja väsyneisiin hetkiin, puolisoni taas on niin ihanasti tukena ja läsnä koko ajan ja jo yhden pojan isä, joten hänelle tämä on tuttua, kun taas itselleni ensimmäinen tulossa niin kaikki on vielä uutta ja tuntematonta..:)

käyttäjä-5232
Liittynyt11.4.2014
5/47 | 

Olisin etukäteen halunnut tietää kaiken sen onnen ja kiitollisuuden keskellä nousevista pelon ja huolen tunteista. Miten sitä pelästyikin vauvan ensimmäistä oksennusta!

Hannammari
6/47 | 

Vauvavuodelta odotan kiireetöntä yhdessä oloa ja tutustumista uuteen perheenjäseneen.
Olisin toivonut, että olisin tiennyt etukäteen refluksista. Kaikki "pelottelevat" vain koliikilla, mutta ei ole refluksikonkaan kipua helppoa katsoa :(

Anntsuu
7/47 | 

Odotan, että osaisin nyt toisen lapsen kanssa nauttia ja ottaa rennommin. Nauttia ihanasta vauvasta <3

Tinttarii
8/47 | 

Olisin halunnut ymmärtää, kuinka iso merkitys unella on! Vauvan uni, oma uni, yöuni, puolison uni, päiväuni jne....

Lurre
9/47 | 

Esikoisen vauvavuosi oli ihana. Se meni niin nopeasti! Lokakuussa syntyvän pikkusisaruksen kanssa odotan ihan sitä arkea, ihania ja ärsyttäviä hetkiä kahden ipanan kanssa. Ja sisarusten toisiinsa tutustumista <3 

Odottaja-80
10/47 | 

Odotan vauvavuodelta ennen kaikkea tutustumista lapseeni. Odotan myös sitä, että minusta ja miehestäni tulee usean vuoden odotuksen jälkeen vanhempia. Meillä ei ole isovanhempia tukena, joten minua hieman jännittää kuinka pärjäämme varsin pienen tukiverkoston varassa. Toivoisin tietoa siitä, miten pärjätä mahdollisen unettomuuden tai väsymyksen kanssa - ja miten saa parisuhteen pidettyä virkeänä.

Kolmen mamma
11/47 | 

Etukäteen olisin halunnut tietää vauvan mahdollisista vaivoista, esim koliikista, refluksista, allergioista..
Nyt siskoni odottaa esikoista ja toivoisin saavani lahjoittaa kirjan hänelle. Uskon, että olisi tarpeen nuorille yllätysvauvan vanhemmille.

ElinaM
12/47 | 

Odotan että selviydyn tästä toisesta vauvavuodesta ainakin melkein kunniakkaasti. 6kk takana ja silmänaluset tummuu. Kyllä piristäisi kirja nyt :)

Hebedi
13/47 | 

Olisin toivonut että joku olisi kertonut kuinka ilkeetä on kun pikkusella on vatsanväänteitä.

Hanna P
14/47 | 

Olisin halunnut tietää, että toisen vauvan kanssa olen ihan yhtä väsynyt, kuin ensimmäisen kanssa. Vaikka toisella ei ollutkaan rankkaa koliikkia, niin nyt on kaksi lasta, jotka herättelee öisin, eikä tietoakaan äidin päiväunista. Olisin myös halunnut tietää, että toisen lapsen jälkeen meidän parisuhde voi vähän heikosti, että kuinka paljon tämä koettelee parisuhdetta.

Mammaliini
15/47 | 

Juurikin tuollainen kirjan tyylinen vauva-arjen iloittelu olisi ollut mukavaa tukea vauvavuoteen. ☺

Melli
16/47 | 

Esikoisen kohdalla olisin halunnut tietää etukäteen, että vauvat eivät välttämättä nuku edes päivällä...tai että täyden yön nukkuva 1v saattaa aivan yhtäkkiä alkaa valvoa öitä. Nyt toisen kanssa kaikki on erilaista: väsyttää vähemmän ja vertaistukea on enemmän, mutta aika menee nyt pikakelauksella.

Tiinaaa
17/47 | 

Saimme esikoisemme reilu kaksi viikkoa sitten. Vauvavuosi, pelottaa ja jännittää, mutta toisaalta en lakkaa päivittäin hämmästelemästä pientä ihmettämme. Hän kasvaa ja kehittyy päivä päivältä ja odotan innolla sitä kun saan nähdä tämän kaiken. <3

anna s.
18/47 | 

En usko, että ensimmäiseen vauvavuoteen voi valmistutua suuresti.  Itselle ainakin tuli sen rankkuus yllätyksenä, vaikka kuinka yritin valmistautua. Ihanaa se silti oli <3 Muistakaa olla itsellenne armollisia :)

Mumma 2014 ja 2017
19/47 | 

Sain ekan lapseni täysin tietämättömänä, miten vauva-elämä muuttaa arjen ja jokapäiväisen elämän! Olisin totisesti tarvinnut tätä kirjaa!

Tulitikkutyttö
20/47 | 

Tämä kirja vaikuttaa niin mahtavalta! Odotan kovasti sitä, että pienokainen oppii uusia taitoja ja kehittyy. Sen seuraaminen on varmasti upeaa. (:

Liina666
22/47 | 

Olisin toivonut tukea ja oivalluksia siihen miten parisuhde muotoutuu vauvavuoden aikana ja miten siitä kaikesta selviää!

Hiillostus
23/47 | 

Kirja vaikuttaisi todellakin lukemisen arvoiselta. Itselläni ei oikeastaan mikään ole tullut yllätyksenä vauvavuoden kuluessa (tytär nyt 8kk), mutta on silti mukava lukea toisten kokemuksista ja näkökulmista :)

Paadi
24/47 | 

Olisin halunnut etkäteen tietää, että todellakin väsyttää välllä niin paljon ettei osaa sitä kahvia keittää 😂!! Tai että vauvat eivät vain herää aikaisin aamulla, voivat valvoa koko yön ( ilman koliikkiakin) ja ruveta nukkumaan vasta aamulla 😂!!

Jane123
25/47 | 

Kuulostaa ihanalta!:)

Vauvavuosi parin päivän päästä ohitse<3 haikein mielin! Olisin kaivannut itseltäni hieman stressittömyyttä, ettei kaikkea tarvitse päästä heti tekemään. Tärkeintä kuitenkin yhdessäolo ja yhdessä vietetty aika:)

Vemppe
26/47 | 

Onhan vauvavuosi aina mielenkiintoinen, onko samanlainen vai eri kuin eka? :) niitä saapi jännittää. Mukaan arvontaan tietty :) 

myrsky
Liittynyt21.5.2015
28/47 | 

Imetyksen ongelmat. Vauvan oireisiin vastaaminen, esim. kun kaikki ei ole vain ns. normaalia pulauttelua. Paljon on asioita, joita tietäisi mielellään etukäteen. Yleensä se tieto on kuitenkin tarpeen vasta sitten kun vauva on tullut. Jokaisella omat kysymysmerkit.

Amine
29/47 | 

Voi kun joku olisi mulle sanonut etukäteen, että ei tarvii kiskoa itseään henkihieveriin lapsenhoidossa. Apua saa pyytää. Ja että ns. "Helppo" vauvakin voi niissä hormonihuuruissa ja väsymyksessä tuntua mahdottoman vaikealta.

Silvia
30/47 | 

Odotan innolla, jännityksellä sekä hieman pelonsekaisin tuntein sitä,kuinka pikkuvauva-arki asettuu uomiinsa kun talossa on myös paljon huomiota vaativa, uhmaileva, äärimmäisen touhukas ja ihana taapero. Odotan sitä, että pääsen aitiopaikalta seuraamaan sisarussuhteen syntymistä.

Hannag
31/47 | 

Kirja kuulostaa todella hyvältä. Esikoista odotan ja tuntuu että tarvisin todellakin baby-for-dummies kirjaa. Pelon ja rakkaudentäyteistä vuotta odotan. Olen todella epävarma itsestäni äitinä ja luulen että oma maailmankuva muuttuu täysin vauvan synnyttyä.

Äitiysdementia
32/47 | 

Juuri eilen päättyi kuopuksen vauvavuosi, johon mahtui paljon naurua ja iloa, vauhtia ja vaaratilanteita. 😁 Etukäteen yritin itselleni sanoa, että kirjoita ylös asioita esim. vauvakirjaan, koska ne monet jutut unohtuvat nopeasti. No en kirjoittanut, vaan yritän epätoivoisesti puoli vuotta myöhemmin muistella ryömimisiä ja konttaamisia. 😑 Mielellään lukisin kirjan itsekin, mutta enemmän saattaisi olla hyötyä ystävälle, joka odottaa esikoistaan ❤

AK
33/47 | 

En osaa odottaa mitään ja odotan kaikkea. Ensi kertaa tässä odottelen lokakuista papua. Haluan oppia jakamaan vauvahoidon vastuun kumppanini kanssa, enkä halua omia vauvaa. Onkohan se ihan mahdoton ajatus? :) Haluan kirjan!

Banaanikeiju
34/47 | 

Esikoinen tulossa ja kohta alkaa vauvan kanssa yhteinen matka. Ensimmäiseltä vauvavuodelta odotan ensimmäistä hymyä ja vanhemmaksi kasvamista yhdessä vauvan kanssa. Erityistä aikaa <3

Mimmu++
35/47 | 

Ekan lapsen yritys alkanut ja vauvoista en tiedä juuri mitään (eniten huolestuttaa se, että puoliso tietää vielä vähemmän). Taitais tulla kirja tarpeeseen...! :D

Mamiiii
36/47 | 

Vauvavuosi lopuillaan, pienen flunssien, korvakierteen, koliikin jne helpotuskeinot olisi ollut hyvä tietää etukäteen.

Sujarvin
37/47 | 

Odotan yhteisiä hetkiä, uusia kokemuksia, elämän ja maailman tutkimista pienokaisen silmin. Uuden oppimista, iloa ja rakkautta. Väsymystä, silmäpusseja ja tyhjää kukkaroa unohtamatta :)

Nimetönlukija
38/47 | 

Kirja kuulostaa tärkeältä. Itselläni ei ole vielä lapsia, mutta lähipiiriin on juuri syntymässä pikkuinen. Olisi mukavaa antaa tämä kirja lahjaksi.

MTP
40/47 | 

Odotan paljon uusia, ihmetystäkin aiheuttavia kokemuksia ja suuria tunteita, joita ei ole saanut kokea koskaan aiemmin. Ennen kaikkea paljon uuden oppimista ja myös sopeutumista uuteen elämäntilanteeseen niin, että vuodesta tulisi onnellinen koko perheelle :)

Laura jii
41/47 | 

Tulevaa vauvavuotta odotan vaihtelevin tuntein - välillä ruusunpunalasit silmillä, välillä kauhunsekaisin fiiliksin. Emmeköhän mekin pärjää ja pidetä pieni ihan toimivana ihmisenä, jos kerran muutkin..👍

Maikki-Silva
42/47 | 

Vertaistuki olisi niin tärkeää...! Itse en ainakaan osannut ollenkaan arvata, millaista vauvan kanssa olisi ja miten se vaikuttaa arjen aikaan. Ensimmäiset viikot imetin puhelin kädessä samalla googlaten milloin mitäkin pulmaa. Ja parisuhde todella tuntuu mullistuvan.

AaHoo
43/47 | 

Haluaisin, että olisi syy kirja itselleni tilata, mutta lapsettomuuden syövereissä painitaan. Haluaisin kuitenkin antaa kirjan (jos mahdollista, niin enkkuversio) lahjaksi pian esikoisen saavalle ihanalle ystävälleni, joka aina tukee minua.

Vierailija
44/47 | 

En tiedä mitä odottaa.. pelkoa, toivetta, jännitystä, epävarmuutta, onnea, iloa ja rakkautta.. oisko se sitä kaikkea.. se selvinnee kesällä, kun ensimmäinen lapsi saapuu maailmaan ja perheeseemme..

kesäheinä3006
45/47 | 

Aika on kulunut älyttömän nopeasti ja meidän pikkuinen on jo 9kk! Itseni yllätti alun rankkuus, kukaan ei oikein ollut koskaan kertonut, miten väsyttävää vauvan kanssa voi oikeasti olla. Kommentit olivat yleensä vain luokkaa "kohta teidänkin koko elämä sitten muuttuu". No, muuttuihan se kovin ja kyllä sen tavallaan tiesikin, mutta kukaan ei koskaan varsinaisesti antanut esimerkkejä siitä, että miten se oikein muuttuu. Ehkä kukaan ei vain halunnut pelotella sen enempää tulevia vanhempia? Itse kuitenkin ajattelen näin jälkikäteen, että olisin ollut kiitollinen, jos joku olisi hieman ehkä varoitellutkin siitä väsymyksen määrästä, minkä vauva voi mukanaan tuoda. Nyt on jo kuitenkin onneksi helpompaa, kun ensimmäisistä kuukausista on selvitty. Kirja olisi mieluisaa luettavaa vielä itsellekin, sillä onhan tätä vuotta vielä jäljellä, samoin muistelumielessä että tulevaisuutta ajatellen varmasti rikastava lukukokemus. Toisaalta hyvä ystäväni odottaa juuri esikoistaan, joten kirja voisi olla kiva lahja myös hänelle. Mukana arvonnassa siis :)

Jaelle
46/47 | 

Olisin halunnut tietää vauvavuoden vaihtelevasta tunneskaalasta. Valloittavasta onnesta, mutta toisaalta yhtä aikaa suuresta epävarmuudesta ja väsymyksestä. Ja kuinka yllättävää oli vauvavuoden tuoma yksinäisyys. Vinkkejä vertaistukeen ja tsemppausta jaksamiseen unettomien öiden, viikkojen, kuukausien ja vuosien aikana..

Tämä kirja menisi ystävälleni joka on pari viikkoa vanhan tyttövauvan äiti <3

Puhu muru
47/47 | 

Arvonta on päättynyt. Onnettarena toimi tällä kertaa ihana nainen kahvilassa, joka istui viereisessä pöydässä. Arvonnassa voittivat nro 2 eli Fanny, nro 7 Anntsuu, nro 8 Tinttarii. Onnea kaikille voittajille ja kiitos valtavasti arvontaan osallistuneille! =)  Voittajille laitan vielä henkilökohtaisesti meiliä ja pyydän osoitetiedot, jotta kustantaja voi lähettää kirjat voittajille.

Jos innostuit Ami Lindholmin Vauvakirjasta ja olet menossa Lapsimessuille, nappaa kirja sieltä mukaasi messuhintaan 20e. Kirjailija Ami esiintyy Lapsimessuilla perjantaina 'neuvolassa': 

*Vauvakirjan 10 vinkkiä vanhemmuuteen: Tätä neuvola ei kerro!

pe  21.04.2017 · 12:00 - 13:00

Suosittelen! <3

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Puhu muru blogin kirjoittaja on erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström, jolla on vastaanotto Sexpossa. Hän on myös toinen Pannaan menemään -kirjan kirjoittajista ja naisten orgasmeista kertovan Iso O - matkaopas huipulle kirjan kirjoittaja. Blogissaan Marja kirjoittaa rakkaudesta, seksuaalisuudesta ja naisen elämästä. Aiheet kuuluvat Marjan elämään vahvasti murun ja kolme lapsen kautta. <3
www.marjakihlstrom.fi

Seuraa somessa

Facebook

Ota yhteys bloggariin

puhumuru@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat