Luovat kesälomat ovat pitkiä tai hyvin lyhyitä. On turha kirjoittaa sisältöä sanoilla, koska niistä se ei synny. Se pitää rakentaa merkityksestä sanojen ympärille. On siis aika aktivoitua!

Oletko koskaan huomannut kuinka kiire kaikilla on? Oletko seurannut toimistojen täyteen ahdettuja kalentereita tai ilmoitustaulua joka kirkuu punaisen keltaisena muistilapuista, jotka muistuttaa tekemättömistä töistä? Moni meistä kaipaa juuri tuon kaltaisia merkkejä ollakseen merkityksellinen ja tehokas, tai ainakin hän kuvittelee niin. Mutta sitten on se ryhmä joka sairastuu tästä suorittamisen maailmasta. Heille nämä muistilaput ja täydet kalenterit ovat samankaltaista huumetta, kun alkoholistille olut.

Ne asiat jotka tuovat meille rauhaa, eivät löydy suoritteista, eikä neonvärein tehdyistä muistilapuista. Ne löytyvät lähempää kuin me uskallamme katsoa.

Suorittajalle yleensä ei riitä, että suorittaa töissä sata lasissa päivät. Kyllä se kiire sieltä tuppaa lähtemään mukaan. Illalla kirjoitetaan viimeisiä sähköposteja ja taistellaan lasten nukkumaan menon ja tiskivuoren välillä. Tiuskitaan väsyneenä puolisolle sanoja jotka olisi voinut jättää sanomatta. Ja mietitään seuraavaa päivää valmiiksi. Katsellaan sormi suussa sotkuista kotia, joka täytyy siivota vielä ennen nukkumaan menoa.  ja luodaan merkintöjä kalenteriin valmiiksi seuraavalle päivälle. Koska merkityksellisyys mitataan suoritteina.  Jossain vaiheessa se tapahtuu salaa suorittajalle itsellensä, mutta muut sitä jo odottavat. Uupuu, väsyy ja sairastuu. Silmistä katoaa ilo, arjesta tulee raskasta ja kaikki ympärillä olevat asiat tuntuvat ylivoimaisilta hoitaa.

Oletko sinä tällainen? Löydätkö läheltäsi jonkun joka muistattaa sinua jatkuvasti omalla käytöksellään siitä, että on tehosuoriutuja ja saa sinut miettimään pitäisikö sinunkin tehdä enemmän.

Näille ihmisille on tyypillistä se, että kaikki langat tulee saada pitää omissa käsissä. Kaikki päivät tulee olla tarkkaan ja mieluiten heidän ehdoillaan rakennettuja ja muutokset eivät ole mahdollisia. Pieniä yksityiskohtia hiotaan kuntoon pitkään ja hartaasti ja sääntöjä tulee noudattaa orjallisesti. Ehkä saat kotona rätin käteesi pölyjen pyyhkimistä varten, mutta hän tulee perästä ja tekee sen uudelleen.

Syksy on monelle uusien harrastuksien, uusien elämäntapojen ja kuntoremonttien aikaa. Elämä on silti muuta kun suoritteiden saavuttamista.  Uskalletaan jättää kalenteriin tyhjää, olla suunnittelematta mitään, antaa elämän suunnitella. Ei ole väärin maata iltaa sohvalla, ei ole väärin joskus syödä pikaruokaravintolassa, pyykkivuori ja likainen koti ovat jälkiä elämästä. Stressaamalla me pääsemme kyllä elämän alusta loppuun asti, mutta ehditkö nähdä sen värien eri sävyt niin? Muistatko missä kohden vaahteran lehdet alkoivat punertaa ennen kuin tippuivat maahan? Ehditkö koskaan katsoa ympärillesi? Koska viimeksi näit lintujen muuttavan rykelminä taivaalla? Tai kuulit luonnon hiljaisuutta?

 

Saa suorittaa, pitää suorittaa, mutta muistetaan elää siinä välissä!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Instagram