Melko tavallisia ongelmia

Minulla on paljon vahvuuksia ja joissakin asioissa olen tehnyt paljon työtä, että voin sanoa olevani niissä keskinkertainen tai lähes hyvä, mutta tunnistan myös heikkouteni. Olen joutunut etsimään niitä itsestäni ja kertomaan niitä itselleni ääneen. Enkä siksi, että ne olisi piilotettu mitenkään syvälle, tai että niitä ei olisi. Vaan siksi, että niiden näkemistä haluaa vältellä. Olen tehnyt elämäni varrella listoja vahvuuksistani ja heikkouksistani. Ikään kuin ahdistanut itseäni ja asettanut vaatimuksia. Vaatinut asioita joissa en koskaan voisi edes olla hyvä. Kunnes ymmärsin, että

Eivät heikkoudet ole miinuksia, ne ovat luonteenpiirteitä, kohtia joissa voin olla itselleni armollisempi.

Vahvuuksien edessä voin vaatia itseltäni enemmän, mutta heikkouksien kohdalla minun tulee olla itselleni armollinen. Vähän kuin työhaastattelu tilanne. Vahvuuksia me niissä hetkissä itsestämme löydämme paljon, heikkouksien edessä keksimme jotain tai vaikenemme. Koska haluamme antaa parhaan mahdollisen kuvan itsestämme. Ihan kun heikkoutemme estäisivät meitä suoriutumasta haetusta työstä?

Kukaan ei ole täydellinen ja pinta jossa on säröjä, on paljon mielenkiintoisempi kuin aina puhtaaksi kiillotettu pinta, sillä juuri se kätkee aina taakseen jotain epäilyttävää. En minä palkkaisi ihmistä, jonka pinnasta ei löydy säröjä. Sellainen ihminen ei ehdi elää ja nähdä maailman kauneutta. Jää rakastamatta, näkemättä elämän pienet ihmeet ja yötön yö. Pitää vain huolehtia, että kulma jonka muut näkevät on täydellisen puhdas ja virheetön.

Se että asettaa itsellensä korkealle tähtääviä tavoitteita on eri asia kuin asettaa jokaiseen päivään vaatimuksia ja pohtia omaa riittämistään sen mukaan. Itsellensä kannattaa tehdä useammin työhaastattelutilanteita ja esittää itsellensä haaveiden ja unelmien edessä kysymyksiä.

Mitkä ovat minun vahvuuteni tämän haaveen toteuttamisessa? Missä kohtaa tunnistan omat heikkouteni? Miten ne määrittelevät minun omaa motivaatiota ja kuinka minä tulen itseni kanssa toimeen heikkouksieni ottaessa enemmän valtaa kuin vahvuuksien?

Matka itseensä on vaikein matka, eikä kukaan tule puolitiehen vastaan, mutta se on matka, joka on jokaisen askeleen arvoinen.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Instagram