Elämän parhaita hetkiä ovat hetket joihin emme voi varautua tai joihin emme voi suunnitella valmiita askelmerkkejä. Tämä teksti on malja kohtaamisille, niille kohtaamisen hetkille, jotka tuuppivat eteenpäin hellästi, saavat uskomaan huomiseen ja antavat voimia unelmille. Ne kohtaamiset voivat olla hyvin arkisia, yllättävissä hetkissä syntyviä muistijälkiä.

Rakastan kohtaamisia, oho voimasana! Rakastan silti!

Kohtaamisia tapahtuu joka päivä, jos mieli antaa niille mahdollisuuden. Ohikulkija kadulla, joka sattuu nostamaan katseensa ja suo hymyn, se riittää kohtaamiseen, josta jää muistijälki. Muistijäljet taas saavat aikaan tunteita ja tunteita tarvitsemme jokainen. Tuntemalla asioita, voimme kokea olevamme jotakin merkityksellistä ja saamme muodostettua hymyn omille kasvoille paljon helpommin.

Kuinka pienillä asioilla saamme toisillemme aikaan muistijälkiä, ja voi kun muistaisimme miten pienillä asioilla saamme hyvää aikaan. Jo kohtaaminen kadulla voi riittää tuntemattomille. Mieti jos olit tuntemattoman vastaantulijan ainoa kohtaaminen sinä päivänä tai vielä pahempaa, ehkä olit viikon ainoa välittävä katse. Kun emme ikinä tiedä muiden risteileviä polkuja, on parempi olla hyvä kuin paha. Empatia ei maksa mitään, mutta tarjoilee pääomaa, jota ei rahalla voi ostaa. Oli tapasi mikä tahansa, tee ihmisiä onnellisiksi ihan niissä pienimmissäkin kohtaamisissa. Niillä on uskomaton merkitys myös pitkällä tähtäimellä meidän hyvinvointiin.

Muistelen lämmöllä monia kohtaamisia elämäni aikana. Toiset niistä ovat jääneet hymyiksi tuntemattomien kasvoille, toiset ovat rikastuttaneet minua junamatkan verran, toisten elämäntarinoita ja rohkeutta olen saanut kuunnella pidempään, kuunnellen niitä kuin pieni lapsi lempi satuaan, haltioituneena ja hämmentyneenä, siitä miten erilainen jokainen tarina on. Toiset kohtaamiset ovat jättäneet säröjä ja toiset kulkevat rinnalla edelleen. Arvaamattomuus juuri onkin kohtaamisten hienoin palkinto.

Kohdataan, tullaan kohdatuksi ja annetaan elämän arvaamattomuudelle mahdollisuus ja muistetaan olla läsnä jokaisessa hetkessä, jossa on mahdollisuus kohdata jotain josta jää ikuinen muistijälki.

Ja parasta mitä voimme toisillemme tässä hektisessä elämässä antaa, on läsnäolo kohtaamisen hetkellä.

Elämä on kohtaamisia varten –Se on meitä varten!

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Instagram