Se, että kirjoitan sinulle sähköpostin, etkä vaivaudu vastaamaan kertoo sinusta aika paljon. Kirjoitan sähköposteja, en huvikseni, viihdyttääkseni itseäni, vaan siksi, että yleensä kaipaan johonkin asiaan tietoa, kommentointia tai ihan vain vastausta.

Kukaan ei ole niin tärkeä tai kiireinen, ettei ehtisi vastaamaan meileihinsä, edes jollain järkevähköllä aikavälillä. Pidän sitä itseasiassa paskan tärkeytenä ja kun aikaa on kulunut tarpeeksi, ei sillä vastauksella ole enää väliä. Minulle on oikeastaan jo ihan sama mitä vastaat, merkitykset muuttuu. Olen törmännyt tähän välinpitämättömyyteen jonkin verran, toisissa yhteyksissä se on selkeästi yleisempää kun toisissa. Nykyään en ole samanlaisessa työsuhteessa, kuin olin vielä muutama vuosi sitten, silloin tuntui olevan enemmän sääntö kuin poikkeus jättää vastaamatta viesteihin. Siinä voi olla muuten osa syy siihen, että en työskentele enää ko. yrityksen palveluksessa. Välinpitämättömyys on kehä, joka voi alkaa ihan vaikka siitä vastaamatta jättämisestä. Oli kyseessä millainen kommunikoinnin muoto tahansa.

Tässä parasta on se, että kaikesta jää muistojälki, niin kuin joku minulle viime viikolla sanoi. Luit oikein muistojälki. Tämän kokemuksen opetus ja muistojälki on se, että vastaan itse kaikkiin posteihin jotka saan, toisinaan niitä tulee paljon, ja välillä en tiedä mihin kellon aikaan vetäisin rajan vastaamiselle, siksi en sitä ole määritellytkään, vastaan milloin sattuu. En ole, enkä myöskään halua antaa välinpitämätöntä kuvaa itsestäni, siksikin on tärkeää olla vastauksen arvoinen.

Tästä saa varmaan jonkun todella ruosteisen aasinsillankin – jos haluat saada kukkia  – osta sellaisia, jos tarvitset uudet juoksekengät – hanki ne, älä jää odottamaan, että joku muu kantaa ne eteesi.

Jos tarvitset uuden kellon mene ja hanki sellainen, älä ripusta elämääsi vastaamattoman sähköpostin tai sen varaan, että joku muu täyttäisi unelmasi, toisi eteesi sen mitä milloinkin tarvitset ja värittäisi tyhjät hetket elämässä.  Useilla kohtaamillani ihmisillä on ikävä tapa sysätä vastuuta toisille, toki, koska on helpompi syyttää toisia omista epäonnistumista, jos joku muu on siihen edes välillisesti mutkan kautta syyllinen. Laihduttamisen tai elämäntapojen muutoksen sysääminen valmentajan niskaan on raukkamaista. Epäonnistuminen projektissa, ei ole työnantajasi syytä, tai tarjous joka ei mennyt läpi, ei ole tilaajan vika. Sysäämme rahaa myös kaikkeen nopeaan ja turhaan, oikotiehen, jota ei ole olemassa. Ajalla jonka tähän kaikkeen käytämme, saisi oikeita tuloksia aikaan ja unelmien eteen otettuja askelia aikaiseksi, mutta sen eteen tarvitaan vähän omaa motivaatiota ja tekemistä, sekä vähemmän muiden syyttelyä tai virheiden etsimistä.

Etsi paikat joissa sinun on hyvä olla, täytä hetket joihin kaipaat enemmän, osta ne kukat, kello, tai mitä ikinä tarvitset. Kehu itseäsi toisinaan peilin edessä ja muista, että saat ne asiat joihin olet valmis itse sijoittamaan.

-Muutos alkaa kun sisältä kumpuaa tarve, johon olet valmis tarttumaan kiinni.

– Vastaa seuraavaan sähköpostiin jonka saat – älä tee itsestäsi paskantärkeää.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Instagram