Tiedättekö Mádaran, sen latvialaisen luonnonkosmetiikkasarjan, jonka tuotteita myydään meilläkin Suomessa? Poikkesin Mádaran Riikan liepeillä sijaitsevaan tehtaanmyymälään Latviassa kesälomalla käydessäni. Kesälomasta, vajaamiehityksestä ja juuri paikalle saapuvasta vierailijaryhmästä huolimatta ovet avautuivat ja pääsin kurkistamaan sekä laboratorioon että myymälään. 

Olen seurannut Mádaran tarinaa ja kehitystä sen syntyhetkistä saakka ja ihailen kovasti sarjan perustajia, Lotte Tisenkopfaa ja hänen siskoaan sekä kahta ystäväänsä.   

Muistan lukeneeni joskus, että Lotte kärsi vuosia allergioista ja päätti itse kehitellä itselleen luonnon antimista voiteen, joka sopisi hänen herkälle ja kemikaaleista ärtyneelle iholleen. Kokeilujen myötä syntyi ensimmäiset tuotteet ja niiden kautta lopulta myös kokonainen Mádara-tuotesarja.

Luonnonkosmetiikkayritys Mádara perustettiin vuonna 2006. Alku ei ollut helppo, sillä naiset eivät saaneet juurikaan kannatusta idealleen - pankkilainasta puhumattakaan. Nämä sinnikkäät ja omaan ideaansa vakaasti uskovat nuoret parikymppiset naiset eivät kuitenkaan lannistuneet, vaan hankkivat rahoituksen firmalleen itse. Muistaakseni rahaa lainattiin vanhemmilta, sukulaisilta ja ystäviltä ja toimitilatkin taisivat aluksi olla oman kodin olohuoneen nurkassa. 

Lopulta sinnikkyys palkittiin ja nykyään Mádara on yksi maailman arvostetuimmista luonnonkosmetiikkabrändeistä. Mádara on täysin luonnollinen ja ekologinen tuotesarja, joka valmistetaan kansainvälisten ECOCERT -standardien mukaisesti. Eikä menestys ole nostanut hintoja, vaan sarja on edelleen ihan ok-hintainen. Myös yrityksen toimintakulttuuri ja arvot istuvat vastuullisen kuluttajan arvomaailmaan napakasti. Osoituksena modernista ja vastuullisesta toiminnasta toimii mielestäni esimerkiksi avoin laboratorio, johon kuka tahansa vierailija voi kurkistaa ikkunan läpi. 

Tehtaanmyymälässä myytiin normaalihintaisten tuotteiden lisäksi myös tuotteita, joiden kuljetuspakkaukset olivat vioittuneet - ale-hintaan tietysti. Taisin shoppailla meidän perheen loppuvuoden shampoot, hoitoaineet, seerumit ja voiteet kertaheitolla... Mukaan tarttui myös Nokkossuihke, joka on monitoiminen keholle suihkittava kosteuttava ja hoitava vesi koko perheelle. Nokkossuihkeen takaa löytyy toinen mielenkiintoinen tarina ja suomalainen nuori nainen Noora. Voit lukea lisää Nokkosveden synnystä Nooran pitämästä Kemikaalicocktail-blogista.

Kaunista ja raikasta päivää sinulle <3

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Pihakonttorissa tarinoidaan elämästä kuvin ja sanoin. Pihakonttoristi etsii maailmasta kauneutta ja harmoniaa ja haluaa jakaa iloa ja vinkkejä myös muille. Tarinat syntyvät elämästä: ihmisistä, työstä, opiskelusta, matkoista, kodista, sisustuksesta, puutarhasta - mistä milloinkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018