Meillä vietettiin sunnuntaina esikoistyttäremme rippijuhlia. Koska tämä kesä on ollut näin lämmin, sateeton ja ihana, saimme järjestää kunnon puutarhajuhlat. Juhlijoita oli reilut 70 ja kaikki sujui juuri niin, kuin olin suunnitellutkin: juhlat olivat kauniit, rennot ja iloiset. Itselleni jäi kaunis muisto hienosta päivästä - oli mahtavaa saada kaikki läheiset ihmiset koolle. Paikalla oli jopa yhdeksästä kummilapsestamme kuusi ja saimmekin otettua hienon yhteisvalokuvan. Nyt on vähän haikea mieli, kun kaikki on ohi... Onneksi muistojen lisäksi jäi kuvia, joita katselemalla voi vielä palata juhlatunnelmiin.

 

Mäntsälän komea kirkko seisoo korkealla kirkonmäellä. 

Päivä oli helteinen ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Viritimme pihapöytiä pitkin pihaa sekä varjoon että aurinkoon. 

Naapureilta lainattu juhlateltta antoi näissä juhlissa suojaa sateen sijaan auringon paahteelta. Toinen naapuri lainasi pitkän pöydän ja penkit sekä liinat kaikkiin pöytiin. 

Poimin metsästä sylillisen luonnonkukkia ja yhdistelin niitä Kukkatalo Helmililjasta ostamieni leikkokukkien kanssa. Sain jokaiseen pöytään kauniin kesäisen kukka-asetelman. 

Päivänsankari maalasi vesiväreillä kukka-aiheiset kutsukortit vieraille. Sama kukkateema jatkui myös muualla koristeluissa. Pöytään pääsi myös kaapin perukoille unohtunut kastekynttilä. 

Juhlamenun suunnittelussa piti käyttää luovuutta, sillä lämmin sää ja rajalliset kylmäsäilytystilat asettivat omat haasteensa... Yllättäen hodarikoju oli melkeinpä juhlien suosituin paikka!

Upeat kakut olivat järvenpääläisestä Festa Zannoni -pitopalvelusta. Festa Zannonin Oona teki samanlaiset kakut, joihin ihastuin ystäväni tyttären ylioppilasjuhlissa pari viikkoa sitten. Kaikki kakut olivat valmiiksi gluteenittomia ja laktoosittomia, joten kaikki vieraat saivat syödä samaa herkkua. Toinen kakku (kuva yllä) oli Suklaahalfnakedcake eli suklainen puolinakukakku. Sen päällä oli suklaavalutus, karhunvadelmia sekä macaron-leivoksia ja välissä mascarpone-pistaasimoussea. Toinen kakku (kuva alla) oli Mascarponejuustokakku, jonka päällä oli tuoreita marjoja. Kakut olivat sekä kauniita ja tyylikkäitä että herkullisia. Niissä oli hauska italialainen twisti, mikä sopii meille Italia-faneille erinomaisesti. Myös Festa Zannonista saamamme palvelu oli ensiluokkaista - voin lämpimästi suositella kyseistä pitopalvelua teille muillekin! 

Kolmas kakku oli sankarin itsensä tekemä valkosuklaa-mansikka-juustokakku (kuva alla). Myös se oli suussasulava ja kaunis.

 

Päivänsankari oli kaunis sinisessä mekossaan ja upeassa kampauksessaan. Kampauksen teki Salon Sistersin Pipsa, joka on muuten uusi kampaajani ja loistava sellainen. Muistatteko vielä, kun tuskailin uuden kampaajan löytymistä kampaajapostauksessani? Kauas ei tarvinnut lähteä etsimään, sillä Pipsa löytyi entisen kampaamoni viereisestä liikkeestä...

Vaikka juhlien järjestämisessä on oma hommansa, on se vaivan väärti. Tsemppiä kaikille kesän juhlia järjestäville ja mukavaa juhannusviikkoa juuri sinulle <3

Kommentit (2)

Seuraa 

Pihakonttorissa tarinoidaan elämästä kuvin ja sanoin. Pihakonttoristi etsii maailmasta kauneutta ja harmoniaa ja haluaa jakaa iloa ja vinkkejä myös muille. Tarinat syntyvät elämästä: ihmisistä, työstä, opiskelusta, matkoista, kodista, sisustuksesta, puutarhasta - mistä milloinkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018