Kerran vuodessa minusta tulee täysin holtiton, mopo karkaa käsistä ja kaikki tehdyt lupaukset unohtuvat. Vaikka kuinka suunnittelen, teen listan, lupaan ja vannon kautta kiven ja kannon, etten sorru niin sorrun kuitenkin. Ja tämä tapahtuu siis säännöllisesti kerran vuodessa, joka vuosi. Joko arvaat mistä on kyse? No kesäkukkaostoksista puutarhamyymälässä tietenkin.

Niinhän siinä tänäkin vuonna kävi. Piti vain käydä "nopskasti" hakemassa pari kukkaa, jotka pärjäävät nyppimättä ja kastelematta reissujen ajan, ja tulin autokuormallisen kanssa takaisin. Ja tietysti ostin taas petunioita ja muita ihanuuksia, joita saa säännöllisesti hoitaa ja huoltaa, ettei kukinta lopu kesken kesän. Ja kastella ja lannoittaa sekä pahimmassa tapauksessa viritellä hallaharsoja yöksi. Loppukesästä aina vannon, etten ikinä enää hankin näin paljon kukkia, kunnes tulee uusi kesä...

 

Kosmoskukassa on jotain turvallisen perinteistä ja kesäistä.

 

Mukaan tarttui sitruunamelissaa. Sen lehdet raikastavat jääveden mukavan sitruunaiseksi. 

Pelargoniat kuuluvat jokaiseen kesään ja muistuttavat mummista, jonka ikkunalaudalla kukkivat pelakuut ympäri vuoden.

Orvokit ovat uskollisia kukkijoita. Viime keväänä istutin ne maaliskuun lopussa ulos, kerran kesällä leikkasin alas ja vasta marraskuussa heitin ne pois havuistutuksen tieltä. 

Vaaleanpunainen Mustasilmä Susanna kasvaa voimakkaasti joka suuntaan. Laitoin sille metallisen kasvutuen jota pitkin kiipeillä.

Basilika muistuttaa Italiasta. Ja sopii melkein jokaiseen ruokaa ja salaattiin sellaisenaan.

Tässä valtavassa amppelissa riittää huollettavaa...

Myös Tähtisilmä - tai Sääkukka - on uskollinen kukkija, kun muistaa antaa säännöllisesti vähän lannoitetta. Kukat menevät illaksi ja pilvisellä säällä suppuun ja avautuvat taas auringossa ja valoisassa. 

 

Mukavaa päivää sinulle <3

 

  

Kommentit (4)

Vierailija

No täällä on samanlainen kesäkukkahurahtaja, aina päätän, että laitan vaan pariin ruukkuun helppoja kesäkukkia. Joka kerta rupean hamstraamaan lisää ja lisää, kun ne vaan ovat niin ihania eikä niitä voi vastustaa:) aurinkoisia päiviä!

Vierailija

Hei, täällä myös samanlainen kesäkukkaintoilija. Mies jo aikaisin keväällä muistutti, että pian alkaa taas SE mullan kantaminen parvekkeelle. Rajasi kantoapuhommat yhteen puutarhamultasäkkiin:D. Siitä riitti neljään ruukkuun, paahteisella parvekkeella iso ruukku toimii parhaiten. Runkomarketta, maljaköynnös+2 murattia ja siemenistä kosmoskukkaa ja ruiskaunokkia istutettuna. Mutta ei tässä vielä kaikki oo suinkaan, kokoelma tarvitsee vielä täydennystä, ainakin amppeli tai kaksi vielä tarvitaan:).

Seuraa 

Pihakonttorissa tarinoidaan elämästä kuvin ja sanoin. Pihakonttoristi etsii maailmasta kauneutta ja harmoniaa ja haluaa jakaa iloa ja vinkkejä myös muille. Tarinat syntyvät elämästä: ihmisistä, työstä, opiskelusta, matkoista, kodista, sisustuksesta, puutarhasta - mistä milloinkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018