Kävin viikonloppuna testaamassa itselleni entuudestaan tuntematonta gongi- ja äänimaljarentoutusta. Olin siitä toki kuullut ja suurin piirtein tiesin, mistä on kyse. Silti kokemus yllätti - positiivisesti.

Rentoutuksen eli virallisesti kaiketi "äänihoitokonsertin" järjesti Slow Mondo, jonka joogamatkalla olin Vanhassa suklaatehtaassa Las Palmasissa. Slow Mondo käyttää Joogakoulu Kajon tiloja Hämeenlinnan keskustassa. Tila oli pieni ja intiimi. Meitä oli yhteensä noin parikymmentä osallistujaa melko tiiviisti paikalla. Äänihoitajina ja muusikoina toimivat Simo Santeri Virtanen ja Tiina Karjatse Virosta.  

Äänihoitokonsertti on kehitetty rentouttamaan stressaantuneita ja väsyneitä mieliä ja kehoja.

 

Äänihoitokonsertti sopii kuulemma kaikille, myös lapsille, ja se on kehitetty rentouttamaan stressaantuneita ja väsyneitä mieliä ja kehoja. Erikokoiset gongit, kvartsikristallista valmistetut maljat sekä muut erikoiset soittimet lähettävät ääniaaltoja, jotka vaikuttavat hermostomme toimintaan, ohjailevat kantasoluja ja rauhoittavat mielen. Simo Santeri ja Tiina kertoivat, että äänillä on kyky auttaa kehoa parantumaan mm. traumoista, kivuista ja stressistä. Hoito hellii myös unettoman untenmaille.

Rentoutus kesti noin pari tuntia. Aika meni niin nopeasti, että en mitenkään voinut uskoa jo kahden tunnin kuluneen. Taisin nukahtaa jossain välissä. Makasimme joogapatjoilla vilttien alla, kuka missäkin asennossa. Mitään ei tarvinnut tehdä, vain olla. 

Tuntui, kuin olisi leijunut ilmassa tai sukeltanut meressä - tai ollut shamaanin luolassa.


Äänimaailma oli taianomainen. Silmät kiinni leväten tuntui, kuin olisi leijunut ilmassa tai sukeltanut meressä - tai ollut shamaanin luolassa. Tiedättekö Enigma-yhtyeen biisit? Tässä oli samanlainen, sellainen unenkaltainen, yhtä aikaa raukea ja kiihkeä rytmi ja tunnelma. Näin unta jostain... vauvasta?!

Kun heräsin, olo oli yhtä aikaa pökertynyt ja virkeä. Koko keho oli rento, vain päätä oli alkanut jomottaa. Hoito kuulemma avaa jumeja ja oli nyt sitten varmaan kohdannut hartioissani ja niskassani jotain esteitä. Vedenjuonti ja virkistävä piparminttutee auttoivat päänsärkyyn.  

 

Aivan mahtava rentoutus! Menen ehdottomasti uudelleen. Tätä taisi olla tarjolla maaliskuun alussa Helsingissä järjestettävillä Joogafestareilla. Suosittelen sinullekin.

Rentouttavaa loppuviikkoa <3

PS. Onnistuin hukkaamaan (rentoutuneena) villasukkakuvaa lukuun ottamatta kaikki itseottamani kuvat. Siksi lainasin toisen kuvan Slow Mondon sivuilta.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (1)

Vierailija

Olipas hauska löytää tästä tapahtumasta kirjoitus, sillä itsekin olin tuolla paikalla! :D Eka kerta myös mulle äänimaljarentoutuksessa. Huikean jännä ja hieno kokemus! Ehdottomasti menen toistekin, jos tilaisuus osuu kohdalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Pihakonttorissa tarinoidaan elämästä kuvin ja sanoin. Pihakonttoristi etsii maailmasta kauneutta ja harmoniaa ja haluaa jakaa iloa ja vinkkejä myös muille. Tarinat syntyvät elämästä: ihmisistä, työstä, opiskelusta, matkoista, kodista, sisustuksesta, puutarhasta - mistä milloinkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018