Luulenpa, että merellinen Vaasa näytti ensikertalaiselle vierailijalle kauneimmat kasvonsa. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja ihmiset olivat kertakaikkisen ystävällisiä ja hyväntuulisia.

Vaasa on kaunis, siisti ja varsin viehättävä kaupunki. Keskustassa on säilytetty runsaasti vanhoja rakennuksia eivätkä uudetkaan talot riko idyllistä vaikutelmaa. Vanhaa kunnioitetaan ja säilytetään, vaikka uutta ja modernia syntyy vahvan teollisuuden ja yliopiston myötä kiivaalla tahdilla. Kaupungin matkailuesitteen mukaan Vaasa on yksi Pohjoismaiden merkittävimpiä energiakaupunkeja; Vaasan seudun osuus Suomen energiateknologiaviennistä on 30 %. Yliopisto ja ammattikorkeakoulu tekevät yhteistyötä seudun yritysten kanssa luoden uusia innovaatioita mm. juuri energia-alalle.

Myös uusi opinahjoni oli juuri niin kaunis, kuin mitä sen arvelinkin olevan. Vaasan yliopiston kampusta kutsutaan Suomen kauneimmaksi kampukseksi. Kampus sijaitsee aivan meren rannassa, lyhyen kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta. Alueella on mm. vanha, kauppaneuvos A.A. Levónin vuonna 1856 perustama punatiilinen puuvillatehdas sekä puiset Puuvillatalot, joiden asunnoista osa on nykyään opiskelijoiden käytössä. Kampuksellakin vanha tervehtii uutta kohteliaan suvaitsevaisesti ja alueen yleisilme on tyylikkään harmoninen.

Opiskelupäivät sujuivat loistavasti ja minulle jäi aikaa lempipuuhaani: kaupungilla ja pikkuputiikeissa kuljeskeluun. Keskustasta löytyikin useita aivan ihania kahviloita ja kauppoja, joihin tulen varmasti palaamaan seuraavilla matkoillani… Tässä muutama vinkki Vaasan kävijöille:

Merkkivaatteita ja asusteita myyvä Karisma Vaasa löytyi Omenahotellin vastapäätä osoitteesta Hovioikeudenpuistikko 20. Tyylikkään liikkeen valikoimista löytyy skandinaavisia merkkejä, kuten Filippa K ja Tiger of Sweden. Erityisesti mainittakoon, että Karisma tarjoaa poikkeuksellisen laajan valikoiman By Malene Birgerin tuotteita. Karisman omistajattaren mukaan asiakkaille voidaan myös tilata tuotteita, mikäli jotain valikoimasta puuttuu. Palvelu oli miellyttävää ja avuliasta.

Sisustus- ja lahjamyymälä Säde löytyi Raastuvankadulta. Tyylikkäällä myymälällä on myös nettikauppa. Valikoimassa on mm. Gant Homen, Pappelinan ja Kähler Designin tuotteita.

Käsityötalo Loftet ja sen shop ja café sijaitsevat myös Raastuvankadulla. Viehättävä kauppa tarjoili vanhoja tuttuja ja vähän tuntemattomimpiakin merkkejä. Täältä löytyy varmasti persoonalliset ja kivat lahjat ystäville ja sukulaisille. Vierailun yhteydessä voi nauttia käsityönäyttelystä sekä viihtyisän kahvilan antimista. Rakennus on entinen porvariskoti, jossa on joskus asunut konsulinna Tulla Moe. Kahvila onkin nimetty entisen asukkaansa mukaan Konsulinnan kahvihuoneeksi.   

Ravintola 1h+k osoitteessa Hovioikeudenpuistikko 13 A oli pieni ja kotoisa ravintola. Kauniit ja mukavan yksinkertaiset annokset veivät kielen mennessään. Eikä varmasti tarvitse erikseen edes mainita, että ravintolan henkilökunta oli erittäin ystävällistä ja puheliasta…  

Nähdään pian taas ihana Vaasa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Sisustajasielu

Omenahotellin lähettyville, osoitteeseen Pitkäkatu 41 on muuttanut myös toinen sisustusliike Kaunis Coto. Laaja valikoima esim. Riviera Maison tuotteita. Heillä myös nettikauppa www.kauniscoto.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Pihakonttorissa tarinoidaan elämästä kuvin ja sanoin. Pihakonttoristi etsii maailmasta kauneutta ja harmoniaa ja haluaa jakaa iloa ja vinkkejä myös muille. Tarinat syntyvät elämästä: ihmisistä, työstä, opiskelusta, matkoista, kodista, sisustuksesta, puutarhasta - mistä milloinkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018