Olet varmasti kuullut tai lukenut Tiirinkosken Tehtaasta, tuosta Hämeenlinnan laitamilla, pellon laidalla sijaitsevasta sisustajan ja herkkusuun taivaasta. Olen monta vuotta suunnitellut poiketa siellä ja tänään se lopulta onnistui (kiitos ideasta ja seurasta Hanna).

Tiirinkosken Tehdas on maatilan vanhaan navettaan rakennettu lifestyle-myymälä kahviloineen. Kun avaa mustan oven ja astuu sisään tuohon vuonna 1910 rakennettuun ja myöhemmin pieteetillä remontoituun punatiiliseen rakennukseen, karkaa huulilta väkisin ihastunut huokaus: ei voi olla totta, ihana!

Myymälässä avautuu toinen toistaan houkuttelevampia esillepanoja: Beck Söndergaardin, Hunkydoryn ja Samsoe&Samsoen vaatteita, Support Your Local -colleget kauniissa rivissä, Rymmin astioita, Nicolas Vahén keittiöherkkuja, tanskalaisen sisustusguru Tine K:n tuotteita iso valikoima, muksuille Mayoralin ja Phister&Philinan vaatteita ja söpöjä leluja, Pernille Corydonin koruja... ja paljon muuta. Vinkkinä kerrottakoon, että kaikki ihanuudet löytyvät myös yrityksen nettikaupasta. 

Kaikki on niin hyvällä maulla ja kodikkaan rennosti laitettu esille, että tuntuu, kuin kulkisi jonkun kodissa. Kauniista ja taidokkaasta esillepanosta on varmaankin kiittäminen yrityksen viehättävää omistajatarta Ninaa (kuva alla).

Myymälän elintarvikepuolella on myynnissä mm. härkäpapuja - tuota kotimaista superlähiruokaa - jota kasvatetaan viljan ohella tilalla. Tiirinkoskella kasvatetaan myös Ylämaan "pitkätukka" lehmiä, jotka olen nimennyt Beatles-lehmiksi, sekä Ahvenanmaan ja Gotlannin alkuperäisrotujen lampaita. Myymälässä myydäänkin laadukkaita pitkävillaisia lampaantaljoja sekä lampaanvillalankaa. 

 

Kahvila on kuuluisa herkullisista vohveleistaan, joita saa sekä suolaisella että makealla täytteellä. Kahvi- ja teevalikoima on runsas kuten myös virvoitusjuomavalikoima. Herkullinen lounas tuossa kauniissa miljöössä on varsin virkistävä kokemus. 

Tilan pihamaalla voi käydä ihailemassa eläimiä. Kesällä siellä kuulemma on lehmien ja lampaiden lisäksi myös kissoja, koiria, kaneja ja kanoja. Voin vain kuvitella, mikä idylli Tiirinkoskella on aurinkoisena ja lämpöisen leppoisena kesäpäivänä... Nähdään viimeistään silloin uudestaan!

Kaunista uutta viikkoa sinulle <3

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Vierailija

Jep, Tiirinkoski on aivan ihana paikka. Käydään siellä ystäväni kanssa säännöllisesti; aina uudestaan ihaillaan kauniita valikoimia ja lähes aina tarttuu jotain ihanaa mukaan... Ja ne vohvelit, nam! Suosittelen lämpimästi :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Pihakonttorissa tarinoidaan elämästä kuvin ja sanoin. Pihakonttoristi etsii maailmasta kauneutta ja harmoniaa ja haluaa jakaa iloa ja vinkkejä myös muille. Tarinat syntyvät elämästä: ihmisistä, työstä, opiskelusta, matkoista, kodista, sisustuksesta, puutarhasta - mistä milloinkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018