Ylin kuva: Rocksana/ Unplash.

 

Tällä viikolla on Naistenpäivä. Vääräleuat kysyvät, että milloin sitten on miesten päivä. Siihen toinen vääräleuka vastaa, että se on loput 364 päivää vuodessa. Jos niin on, on erittäin hyvä, että edes yksi päivä vuodesta on omistettu naisille…

Naistenpäivä on hyvä päivä pysähtyä miettimään, miksi ylipäänsä tarvitaan päivä pelkästään naisille. Siksikö, että vieläkin joudutaan puhumaan sukupuolikiintiöistä ja naisten euron vajaavaisuudesta? Tai erikseen naisjohtajuudesta eikä vain johtajuudesta, joka kattaa niin miehet kuin naisetkin johtajina? Tai ehkä siksi, että maailmassa on surullisen paljon kolkkia, joissa tälläkin hetkellä uskotaan, että nainen on miehen omaisuutta ja että tyttölapsi on syntyessään pettymys perheelleen.

 

Kuva: Picsea/ Unplash.
 

Uskon, että maailma muuttuu – hiljaa ja hitaasti, mutta varmasti. Siitä kielii #metoo -kampanjan kaltaiset ilmiöt, jotka kampeavat, samalla kun auttavat naisia, myös väärinkäytöksiä kohdanneiden miesten vaiettuja salaisuuksia ulos piiloistaan.

Toinen lupaava merkki muutoksesta on se, että monet nuoret tytöt ja pojat eivät ymmärrä, miksi maailma ei muka tarjoaisi tytöille samanlaisia mahdollisuuksia, kuin pojille. Vaikka tyttöjä saattaa nurkan takana odottaa yllätyksiä ja pettymyksiä, ovat lähtökohdat hyvät: alistuvaa ennakkoasennetta ei ole olemassa.

 

Kuva: Vince Fleming/ Unsplash.

Jokainen meistä voi tehdä pieniä asioita, jotka muuttavat uskomuksia ja maailmaa paremmaksi - sellaiseksi, jossa ihminen on ihminen, sukupuoleen tai mihinkään muuhunkaan ominaisuuteen katsomatta. Kerron täällä Naistenpäivänä, mitä itse päätin tehdä maailman hyväksi. Tavataan silloin!


Mukavaa tiistaipäivää sinulle <3

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Pihakonttorissa tarinoidaan elämästä kuvin ja sanoin. Pihakonttoristi etsii maailmasta kauneutta ja harmoniaa ja haluaa jakaa iloa ja vinkkejä myös muille. Tarinat syntyvät elämästä: ihmisistä, työstä, opiskelusta, matkoista, kodista, sisustuksesta, puutarhasta - mistä milloinkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018