Kuva: Aman Bhargava/ Unsplash.

Otin varaslähdön Naistenpäivään ja kirjoitin jo aiemmin tällä viikolla Naistenpäivän tarpeellisuudesta ja naisten asemasta maailmassa. Lupasin myös kertoa, mitä itse päätin tehdä muuttaakseni maailmaa edes joiltakin osin vähän paremmaksi. 

Jäin juuri opintovapaalle, ja koska olen jo muutaman vuoden ajan opiskellut työn ohessa, tuntui päivätyöstä vapautuva aika ”ylimääräiseltä” ja niin kallisarvoiselta, että halusin tehdä sillä jotain tärkeää. Olin myös usein ajatellut haluavani mukaan vapaaehtoistyöhön, joten ratkaisu syntyi helposti: ilmoittauduin Naisten Pankin vapaaehtoiseksi viestijäksi.Kuva: Loren Joseph/ Unplash.

Valitsin Naisten Pankin, koska olen seurannut sen toimintaa ja todennut sen ihmiset ja toimintatavat omien arvojeni mukaisiksi. Taustavoimista löytyy vahvoja ja viisaita naisia, joiden ammattitaitoon, arvostelukykyyn ja eettisyyteen uskallan luottaa. 
 


Kuva: Igor Ovsyannokov/ Unsplash.

Pidän erityisesti Naisten Pankin ajatuksesta tukea kehitysmaiden naisia antamalla heille eväät oman toimeentulon hankkimiseen: joku voi saada vaikkapa ompelijan koulutuksen ja ompelukoneen, joiden avulla hän voi perustaa oman ompelimon ja tienata itse rahat perheensä elättämiseen. Naisten Pankin avustus ei ole laastari, vaan kestävä ratkaisu.


Kuva: Kristina Balic/ Unplash.

Näen nämä naiset ikään kuin liikekumppaneina (vaikka en liikuta rahaa tai saa taloudellista tuottoa sijoitukselleni) ja vahvoina tekijöinä, oman onnensa seppinä enkä avustuskohteina. Kukapa meistä ei joskus tarvitsisi sparrausta, ohjausta, oikean oven avautumista ja alkusysäystä päästäkseen alkuun?


Niin ja mikä Naisten Pankki sitten oikein on?
 

Naisten Pankki on suomalainen, kymmenen vuotta sitten perustettu vapaaehtoisyhteisö, joka tukee kehitysmaiden naisten yrittäjyyttä ja omaehtoista toimeentuloa kestävän kehityksen periaattein.

Vaikka naiset ovat Naisten Pankin työn keskiössä, saa apua myös miehet. Naisten Pankin varoja hallinnoi ja hankkeet toteuttaa Kirkon Ulkomaanapu, mutta Naisten Pankki ei ole uskonnollinen yhteisö.

Naisten Pankki kerää lahjoituksia, joilla se rahoittaa kehitysmaiden naisille annettavia mikroluottoja, ammattikoulutusta sekä työkaluja ja materiaaleja. Samalla kun naisten ja yhteisöjen taloudellinen toimeentulo kohenee, myös osaaminen ja naisten oikeudet paranevat.

Kuva: Ron Hansen/ Unplash.

Naisten Pankin voima on vapaaehtoisissa, osakkaissa ja lahjoittajissa. Kuka tahansa voi ryhtyä vapaaehtoiseksi – niin kuin minä liityin viestintäryhmän jäseneksi. Lahjoittaa voi rahaa, aikaa, ideoita ja työtä – mikä vain juuri itselle parhaiten sopii.   


Jos kiinnostuit, otamme sinut mielellämme mukaan toimintaan ja kerron lisää. Jos tahdot lahjoittaa vaikkapa Naistenpäivän kunniaksi naiselle Ammatin, voit tehdä sen tästä linkistä.

 

Hyvää Naistenpäivää <3


PS. Kuvat ovat kuvituskuvia, eivätkä kuvien henkilöt liity tähän tekstiin millään tavalla.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Pihakonttorissa tarinoidaan elämästä kuvin ja sanoin. Pihakonttoristi etsii maailmasta kauneutta ja harmoniaa ja haluaa jakaa iloa ja vinkkejä myös muille. Tarinat syntyvät elämästä: ihmisistä, työstä, opiskelusta, matkoista, kodista, sisustuksesta, puutarhasta - mistä milloinkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018