Huh, olipa vilkas viikonloppu! Olin Helsingissä minilomalla ja tuntui, että koko maailma on tullut Helsinkiin tai Helsinki siirretty maailmalle. Viikonloppu taisi olla pääkaupungille superviikonloppu, koska siellä oli yhtä aikaa ainakin sekä Naisten Kymppi -juoksutapahtuma että Maailma kylässä -ilmaisfestarit. Väkeä oli liikkeellä runsaasti ja lämmin aurinkoinen sää helli jälleen. En muista olisinko koskaan istunut Suomessa toukokuussa illallisella ulkona niin, ettei missään vaiheessa tule kylmä. Tunnelma ja lämpö olivat ravintola Comassa Museokadulla aivan kuin Italiassa! 

Ravintola Coma on avannut suojaisan kesäterassin talon sisäpihalle. 

Poikkesin Kansallismuseossa tutustumassa Barbie-näyttelyyn. Näyttely kertoo tuon maailmankuulun ikonin matkasta vuodesta 1959 tähän päivään saakka. Barbieta on usein kritisoitu sen utopisten vartalon mittasuhteiden takia ja sanottu, että se antaa tytöille aivan väärän kuvan naiskehosta ja naisesta ylipäänsä. Kansallismuseon näyttely avasi Barbien taustaa ja muistutti, että Barbie on nukke, eikä se yritäkään olla realistinen kopio naisvartalosta. Nuken päälle voi suunnitella erilaisia asuja, jotka näyttävät hyvältä kantajansa yllä.

Barbie-näyttelyssä oli sama nukke, joka minulta löytyy muistojen laatikosta.

Barbie myös avasi tytöille maailman, joka ei aikanaan - tai ehkä vieläkään - ole mahdollinen naisille: Barbielle kaikki ammatit, harrastukset ja unelmat olivat avoinna ja mahdollisia. Barbie onkin sekä diiva ja fashionista, uranainen ja maailmankansalainen, että hyvä ystävä ja lämmin eläinrakas nuori nainen. Barbien matkassa maailma avautuu kaikille tytöille ja pojille. Näyttelyssä on yli 400 nukkea, joiden päällä on upeita kuuluisien muotisuunnittelijoiden luomuksia. Joukossa on myös ihan perusnukkeja, kuten omasta muistojen laatikostakin löytyvät cowgirl, jumppari sekä Curly hair -Barbie.

Afrikan jumalatar by Bob Mackie. Kuva on otettu Kansallismuseon Barbie-näyttelystä.

Viikonlopun päätteeksi olin Maailma kylässä -festareilla vapaaehtoisena esittelemässä Naisten Pankkia. Naisten Pankki oli Kirkon ulkomaanavun teltalla ja pääsin samalla kuulemaan mielenkiintoisia tarinoita avustustyöntekijöiden matkoista mm. Haitiin ja Afrikkaan. Vapaaehtoisuus Naisten Pankissa on ollut kyllä mielenkiintoista ja antoisaa eikä vähiten juuri kiinnostavien ihmisten takia. Kunpa pääsisin itsekin joskus vaikkapa vapaaehtoiseksi ihmisoikeustarkkailijaksi maailmalle.

Maailma kylässä -festivaali oli värikäs ja iloinen tapahtuma, jossa yhdistyi erilaiset ihmiset, kulttuurit ja tavat mutkattomasti. Vuosittain järjestettävän tapahtuman tuottaa Kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepa oikeudenmukaisen maailman puolesta. Tapahtumassa tuotiin kivasti esille niitä onnistumisia, joita maailmalla toimivat vapaaehtoiset ja muut hyväntekijät ovat onnistuneet saavuttamaan. Tapahtuman ohjelmajohtaja Outi Hannula kertoi tapahtumalehden pääkirjoituksessa, että äärimmäisessä köyhyydessä elävien ihmisten määrä on vähentynyt, lapsikuolleisuus pienentynyt ja yhä useampi lapsi pääsee kouluun. Myös luonnonsuojelun saralla tapahtuu, sillä uusiutuvilla energianlähteillä tuotetaan yhä suurempi osuus maailman energiasta. Työtä on vielä paljon, joten kaikki kynnelle kykenevät tarvitaan mukaan - vaikkapa Naisten Pankin riveihin.

 

Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle <3

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Pihakonttorissa tarinoidaan elämästä kuvin ja sanoin. Pihakonttoristi etsii maailmasta kauneutta ja harmoniaa ja haluaa jakaa iloa ja vinkkejä myös muille. Tarinat syntyvät elämästä: ihmisistä, työstä, opiskelusta, matkoista, kodista, sisustuksesta, puutarhasta - mistä milloinkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018