Vietimme vapaapäivää Lahdessa, joka on nykyään melko trendikäs kaupunki. Yllätyn itsekin mielipiteestäni, sillä 22 vuotta sitten Lahdesta pois muuttaessani kaupunki oli kaikkea muuta kuin trendikäs. Tosin, moni muukin kaupunki on viimeisten 10-20 vuoden aikana kohentanut ilmettään sekä kaupallista ja kulttuurillista tarjontaansa. Taitaa vaan suuren maailman tuulien saapuminen Suomeen kestää vielä globaalissakin maailmassa aika kauan. 

Lahden - eli Lahen - lempiputiikkini sijaitsevat kätevästi vierivieressä Rautatienkadun varrella. Jokaisella vierailulla on käytävä ainakin Petit St Louisissa, Millan Putiikissa ja Marakatissa. Petit St Louis myy ainoana Suomessa ihania ruotsalaisia Byredo parfyymeja. Byredon tuotteiden lisäksi valikoimassa on tyylikkäitä naisten vaatteita sekä valikoituja erikoistuotteista, kuten elintarvikkeita, kosmetiikkaa ja postikortteja. Pari kertaa vuodessa putiikin kellarissa on mallikappaleiden myyntipäivä.

Millan Putiikissa on vaatteiden, kenkien, laukkujen ja korujen lisäksi sisustus- ja lahjatavaraa. Millan Putiikista löydän aina jotain kivaa sekä itselleni että lahjaksi ystävilleni. 

Marakatti on ymmärtääkseni alun perin perustettu kotimaisten, laadukkaiden ja käsintehtyjen lasten vaatteiden ympärille. Sittemmin valikoimaan on otettu myös muita tuotteita. Yritys arvostaa erityisesti kotimaisuutta ja ekologisuutta. Kaikki heidän tuotteensa valmistetaan käsityönä Suomessa. Saatavilla on myös kokonaan kierrätysmateriaaleista valmistettuja tuotteita. Itse haen täältä aina mustat tiski- ja kynsiharjat, saippuat ja tiskiaineet. Jostain syystä pelkkä käynti tässä liikkeessä saa minut inspiroitumaan ja luovalle tuulelle.

Kahvitaukopaikaksi valikoituu yleensä  Kahvila Oskari. Kahvila sijaitsee 117 vuotiaassa hirsitalossa, joka on Lahden ydinkeskustan viimeinen kauppalan aikainen puutalo. Kaunis ja idyllinen kiinteistö on nimeltään Oskarin piha. Valikoimissa on mm. kielen vieviä raakakakkuja. Lounastakin on ainakin arkisin tarjolla.

Toinen kiva kahvila on Horus. Kahviloita on kaksi, toinen Rautatienkadulla ja toinen Aleksanterinkadulla. Horuksessa kaikki tarjoiltava valmistetaan tuoreista raaka-aineista paikan päällä ja ideat valikoimaan tulevat ympäri maailmaa. Tarvitseeko edes mainita, että kaikki tarjottava on herkullisuutensa lisäksi myös kaunista... 

Päivällistä tykkään syödä Popotissa, joka tarjoaa ruokaelämyksiä rennolla otteella. Viinivalikoima on hyvä ja ruoka sanalla sanoen herkullista. Popotista saa mm. hyvät sinisimpukat. Toinen herkkupaikka on ravintola Roux, jossa on kivan klassinen ja hienostunut tunnelma ilman pönötystä ja jäykistelyä.

Kotiin lähtiessä voi vielä napata mukaan kivan kukkakimpun Kukka ja sisutus Neilikasta

Energistä syysviikkoa teille kaikille <3
 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Pihakonttorissa tarinoidaan elämästä kuvin ja sanoin. Pihakonttoristi etsii maailmasta kauneutta ja harmoniaa ja haluaa jakaa iloa ja vinkkejä myös muille. Tarinat syntyvät elämästä: ihmisistä, työstä, opiskelusta, matkoista, kodista, sisustuksesta, puutarhasta - mistä milloinkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018